FIV Europa(44)
Raspunsuri - Pagina 21
melisa28 spune:
Ce vrei sa spui cu faptul ca trebuie monitorizat f atent la circulara de cordon? chiar nu ma pricep deasta te intreb.
Adica cum va trebui monitorizat, sau mai bine zis ce anume pot cei din Romania sa monitorizeze, bataile inimii bebelusului? sau exista un aparat ceva care il si vede in timpul ala pe bebe in burtica? ce face, cum i s-a pus cordonul...la asta te referi?
Au oare asa ceva la noi , intreb pt ca chiar nu stiu cum si in ce fel se procedeaza in acele momente.
Hai ca am pus la intrebari
37+
melisa28 spune:
Sunt sigura ca data viitoare cand vei fii insarcinata, adik in curand, sper vei alege sa nasti tot natural chiar de vei merge iar la Viena.
37+
popif spune:
Balanta ..oofff prin ce a trebuit sa treci si tu.imi pare rau.. cred ca a fost cumplit...iti doresc din toata inima sa-ti tii cat mai curand copilasul mult visat in brate.
melisa, baietelul meu care are acum 8 ani a avut circulara de cordon.Am facut cezariana pentru ca medicul mi-a explicat ca e cel mai bine pentru copil.Si sa stii ca si asa am tras o spaima la nastere pentru ca medicii nu reuseau sa-l traga in sus din burtica, sa-i taie cordonul din jurul gatului pentru ca aluneca si pentru cateva secunde nu a plins si era si putin vanat la fata.Aaaa.. bine..vreau sa-ti spun ca el a avut de doua ori cordonul infasurat in jurul gatului.Iti dai seama daca nasteam normal ce complicatii s-ar fi produs... nici nu vreau sa ma gandesc.Medicul glumea spunandu-mi ca a fost mai jucausi si neavand cu ce sa se joace in burtica ...a gasit cordonul.Acum eu nu vreau sa te sperii, ti-am impartasit doar din experianta mea, tu faci cum crezi ca e mai bine.Asculta-ti si medicul, e foarte important sa ai incredere in el.Acum 8 ani nu exista posibilitatea sa nasti in apa ( sau cel putin nu am stiut). ..nastere usoara.. o sa fie bine o sa vezi..
aadina, multumesc pentru raspuns.M-ai spune-mi te rog stii merionalul il tii la frigider.Eu o sa ajung saptamana viitoare vineri sau sambata in Ungaria. O sa-l cumpar repede de cum ajung pentru ca stiu ca se inchid farmaciile la ei, dar apoi pana duminica, luni cand ajung acasa unde sa-l tin? Cum sa-l transport?
Fetelor in Ungaria gasesc progesteron injectabil? si daca da cum se numeste? Ce ma sfatuiti sa iau de 50, 100 sau 250? Vreau sa-mi fac stocul de medicamente pana in august.
balanta_tm spune:
Ma refer la monitorizare cu eco doppler pt bataile de cord fetal, pt a vedea cum e cordonul, etc.
Altfel spus, trebuie un doctor foarte responsabil si competent.
melisa28 spune:
Popif, sper din tot sufletul sa fie bine , asa cum va doresc si voua sa aveti mult mult noroc si sa reusiti sa ramaneti gravidutze.
37+
aadina spune:
Popif, mie Merionalaul mi l-a cumparat Balanta din Ungaria, prin martie. Il tin la frigider acum. Eu zic ca poti sa-ti iei niste pastile din alea pt. lazi frigorifice care se ingheata, daca este prea cald. Alea tin cateva ore si sunt eficiente.
alexis81 spune:
Buna Melissa. Eu sant o mamica fericita care a nascut acum o luna si jumatate o frumusete de fetita, sarcina obtinuta prin fiv in ungaria.
Eu am facut cezariana ptr ca fetita mea nu era in pozitie si mai avea si cordonul dupa piciorus... la 34 de saptamani mi s-a rupt apa ptr ca ea vroia sa se intoarca si nu reusea asa mi-a zis doctorita.
Sa stii ca e un basm faza ca te recuperezi mai repede dupa o sarcina naturala... asa cred eu, am vazut femei care au nascut naural si nu puteau sta in fund de durere.Din experienta mea iti zic ca da doare operatia cel putin primele 2 zile. Eu dupa 8 ore eram in picioare desi aveam dureri ptr ca vroiam sa-mi vad copilul. Sant dureri dar nu insuportabile si cred ca si dupa o sarcina naturala nu e ca o iei la fuga imediat dupa ce ai nascut. Asta e parerea mea..... eu si la al doilea copil o sa fac tot cezariana .Apropo prietena mea a nascut prin cezariana 2 copii la diferenta de un an asa ca nu trebuie sa astepti ca sa ramai din nou insarcinata , asa mi-a zis si doctorita mea ca daca vreau pot ramane insarcinata chiar dupa 2 luni dupa ce am nascu. Unica chestie eu am nascut in Italia aici nu risca ca un copil minune cum li se spun copiilor conceputi prin fiv sa pateasca ceva sa ai complicatii si sa raspunda cu locul lor de munca.Eu nu as risca cu o nastere naturala copilul se poate sufoca dar eu nu sant doctor asa ca decizia iti apartine.Sper sa iei cea mai buna decizie si sa ai un copil sanatos si frumos.
Te pup si iti doresc o nastere usoara.
Ps. eu am inceput sa alaptez dupa 2 zile si am lapte pentu 2 copii.
Sisipisi spune:
balantastiu ca multor oameni li se pare anormal nasterea acasa. Numai ca si aici in NL nasterea e considerata ceva natural si nu ceva medical, la fel ca si in Canada. Nu conteaza cum e obtinut copilul, natural sau prin FIV, femeile nasc natural. Numai in cazuri strict de urgenta medicala se fac cezariene. La cerere nu exisa cezariana. Dar la cerere se face epidurala, pentru care platesti. Si ca sa fie totul si mai frumos, daca vrei sa nasti in spital si nu e urgenta medicala, adica nu emusai sa ai un ginecolog alaturi, platesti vreo 500 de euro. Daca totul e ok atunci gratis se naste cu moasa, acasa.Am prietene care au nascut aici si care desi au fost in spital au fost asistate tot numai de moase.Si am si o prietena care a nascut acasa in patul ei, fara nici o problema.
Oricum si din spital iesi la cateva ore dupa nastere, nu stai nici macar o zi dupa ce ai nascut. Iti pun bebele in brate si ura.
Sisipisi spune:
Am uitat sa va spun ca toata sarcina esti monitorizata numai de moase, nu de ginecolog.
In cazul meu, daca voi reusi vreodata sa raman gravida, o sa fiu monitorizata de moase si de endocrinolog, din cauza tiroidei autoimune,
balanta_tm spune:
sisipisi, tu stii ca aia din NL sunt exagerati uneori (si cu progesteronul pe care NU ai voie sa il iei decat cateva zile dupa FIV). Io cu nascutul acasa nu sunt de acord . Cu nasterea naturala, da, dar doar daca nu sunt circulare de cordoane sau alte minuni.
In mod cert, in Romania se practica prea des cezariana si cand e nevoie si cand nu e.
Ce planuri legate de bebe mai ai? Vitex agnus mai iei? CM e tot regulat? Tiroida e cuminte?