FIV Europa(44)
Raspunsuri - Pagina 20
melisa28 spune:
Adina, credeam ca ai tot joi , ma gandeam ca poate ne cunosteam:)
Sisipisi, eu vreau sa incerc in apa, numai daca doctorul acesta spune ca e posibil desi e vitro, si nu stiu la inceputul sarcinii am avut tricomonas, care acum la cultura vad ca n-a iesit nimic...aici sa vedem ce zice, pt ca stiu ca nu ai voie sa ai infectii.
Si as alege clinica asta, mergand pe ideea ca am 2 variante: incerc macar o parte din travaliu sa stau in apa iar de nu mai rezist cer epidurala, daca o mai fii posibil, nu sunt contra epiduralei.
Nu pot risca sa stau ore in sir in travaliu, tinand cont cum a fost obtinut bebele, mi se pare riscant.
Doar ca imi doresc ca medicul si anestezistul sa fie bun pt a incerca sa evitam forcepsul.
Balanta, tu ai ajuns la forceps? scuza-mi intrebarea poate nu e bine sa te intreb , ai trecut prin prea multe, dar cred ca Dumnezeu va avea grija de tine si in curand vei avea propriul tau copilas.
Fetelor, abia astept sa reusiti sa fiti gravidute, ve-ti uita tot stresul prin care a-ti trecut cu ceva timp in urma...va pup
37+
aadina spune:
Melisa, multa bafta . Imi pare rau ca nu ne putem intalni la clinica. Atat are sotul meu delegatie, de duminica pana miercuri, si alta iesire la mare anul asta nu cred ca mai prind.
Popif, deocamdata schema de tratament o am doar pana la ziua in care ajung la clinica. Progesteron injectabil, inca nu mi-au dat, si nici la primul fiv nu am avut. Schema pe care o am este: 3 sapt. Suprefact 0.5, dupa care incep stimularea: 225 Gonal+75 Merional+0.3 Suprefact+0.4 Clexane, dupa care...ajung la clinica si mai vedem
balanta_tm spune:
Of, una e sa vezi niste nasteri la TV unde aia aleg sa difuzeze doar ce vor ei, doar cazurile usoare si reusite, si alta e sa nasti, fie ca nasti in apa sau natural...
Iar ca sa nasti acasa, in pat, asta mi se pare de evul mediu. Nasterea nu este o jucarie, ci un procedeu medical. In fine, uneori ma minunez...
melisa, nu iti fa griji - pot sa vorbesc despre nasterea prin care am trecut. Nu s-a ajuns la forceps (am nascut la Viena, nu aici, asa ca nu s-a pus problema de asa ceva). Nasterea a fost o nastere naturala, normala, iar bebe a murit inainte de nastere, fiindca asa a fost cel mai bine pt el (ca sa nu sufere, sa nu se chinuie) si pt noi (pt mine si pt sot, ca sa nu o luam razna daca s-ar fi nascut viu). In noaptea dinaintea nasterii mi s-au oprit cu medicamente hormonii de sarcina, iar bebe a murit in utero (am stiut cand a murit, fiindca nu a mai miscat deloc). A doua zi mi s-au indus contractiile cu medicamente, mi s-a facut epidurala si am nascut (primele contractii le-am avut la ora 16, iar nasterea a fost la ora 20). Doar ca nu am impins eu, ci dr a apasat pe burta mea o data puternic si bebe a iesit; asta a fost tot. Apoi s-a eliminat si placenta. Nu s-a intervenit cu nici un instrument chirurgical - nu a fost nevoie. Dr a fost de nota 20 si moasele la fel - bine, a si costat mult nasterea, dar a meritat, mai ales in situatia mea.
balanta_tm spune:
melisa, acuma am citit dincolo ca bebe are circulara de cordon. Esti sigura ca vrei sa nasti natural sau in apa in conditiile astea? In TM au fost niste cazuri nu tocmai fericite cu nasteri naturale in caz de circulara de cordon...
Eu tot timpul pun raul inainte. Asa sunt eu...
melisa28 spune:
Balanta, e groaznic prin ce ai trecut...stiam in mare parte dar nu atat de detaliat:(
Doctorul asta spune ca se poate natural chiar si cu circulara de cordon , joi cand merg la isis, vreau sa aud si celalalt ce are de zis, avand clinica asta privata poate o fii ecograful mai performat si nu stiu vede daca are cordonul prea scurt...si nu pot natural...habar nu mai am ce sa zic , pt ca la mine cand nu e una e alta, asa a fost toata sarcina.
Mi s-a zis ca daca are dubla circulara de cordon era riscant natural...joi voi afla sigur cum voi naste, asta in cazul in care nu nasc pana atunci...deja am simptome cum ca se apropie momentul in curand...poate deasta de 2 zile rup netul citesc numai despre nasteri, si mi-e gandul numai la asta...
Pupici
37+
melisa28 spune:
Off si pana joi cat mai eeeeee, iar eu am inceput deja cu grijile, mi se pare ca bebele nu mai misca la fel de des ca inainte...si normal ca incep sa le asociez cu firicele acelea de ieri care le-am gasit la baie..(daca ai citit dincolo, stii despre ce vorbesc), sau cu cordonul in jurul gatului.
Azi la 6 merg la medicul de familie la control, o sa ma asculte cu nu stiu ce instrument asa micutz de fier macar sa-mi zica si ea o parere,ii aude inimioara batand, daca o auzi si ea ceva cu aparatul ala, chiar nu stiu.
37+
balanta_tm spune:
melisa, la simpla circulara de cordon bebe trebuie monitorizat foarte atent in timpul travaliului.
De ce esti impotriva cezarienei?
Da, am citit dincolo si cred ca ti se duce dopul.
melisa28 spune:
Balanta stii ce vreau sa te mai intreb, cei de la Viena, dupa o fertilizare nu recomanda ca si-n Romania cezariana?...ce parere ti-au facut?
Aici am observat ca mai toti medicii, recomanda cezariana, spunand ca e cel mai ''safe'' pt copil, chiar am observat cum majoritatea fetelor aleg cezariana cred ca peste 90%
37+
melisa28 spune:
Nu sunt impotriva cezarianei, dar atata timp cat am avut un medic care mi-a spus ca pot naste natural de ce nu?...exact asa mi-a spus....vezi mi-a intrat in cap ideea asta de natural.
Sunt f fricoasa de fel, dupa o banala apendicita 3 zile m-am simtit f f rau, dar sincer nici asta nu e motivul pt care as opta pt nasterea naturala.
E asa o chestie care mi-a intrat mie in cap, ca ar fii mai bine natural pt ca:
m-as reface mai repede, decat dupa o cezariana
poate am mai multe sanse sa alaptez
pot sa stau cu bebele imediat dupa nastere, iar la cezariana mi s-ar lungii ochii dupa asistente sa ma asigure ca totul e bine cu copilul
as mai vrea imediat la scurt timp sa mai incerc inca o data o fertilizare.
si nu-mi place gandul ala ca ma taie...
37+
balanta_tm spune:
Nu mi-a zis nimic de cezariana in caz de nastere obtinuta prin FIV. Dr cu care am nascut (care este altul decat dr cu care am facut FIV) a remarcat faptul ca m-am dilatat f usor si ca nasterea a mers foarte bine, avand in vedere ca eram la prima nastere, plus situatia mea unde mi s-a indus prin medicamente; mi-a zis ca la o alta sarcina, el mi-ar recomanda tot nasterea naturala.
Cu el as avea curaj sa nasc natural, ca el doar de nasteri se ocupa si este f f bun (nu ca la noi, unde un ginecolog face n de chestii), dar cu cineva din Romania, nu.
Daca ar trebui sa nasc in Romania in caz ca voi mai fi insarcinata, as alege cezariana. Pt binele si siguranta copilului.