FIV Europa(44)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tamys spune:

Fetelor va rog mult imi spuneti si mie, progesteronul injectabil de cand ati inceput sa il luati, din prima zi de menstruatie sau dupa punctie ? si cum il luati 2-3 injectii pe saptamana sau in fiecare zi ? vreau sa stiu cam cate fiole imi trebuie.

toate fetele !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

progesteronul de la turci se cumpara de la farmacie: "SARIM ECZANESI, ECZ. MAKSUT CITCI, MUSTAHA KEMALPASA CAD. NO. 58 AKSARAY ISTANBUL. Tel 0215 518 51 29; Fax 0212 518 51 28. Mi l-a cumparat un prieten, deci e cu deplasare personala. Au de 50 si 100mg si se cheama Proginex si e fff convenabil la pret.
" ... eu am scris cu ghilimele din mesajul fetei care l-a cumparat de la turci...de pret n-a zis nimic, dar a completat samira

Eu voi face progesteronul injectabil de 100 mg, astfel:
prima injectie imediat dupa punctie, cand incep si estrofemul (de la inceperea stimularii am si clexane 0,4 - intrerupt cu 48 ore inaintea punctiei, adica in momentul administrarii pregnylului). A doua zi (sau a treia - depinde de cum ma pot ridica din pat, ca la mine endometrioza isi spune cuvantul dupa punctie, cand am dureri mari pe partea dreapta si nu prea pot folosi piciorul drept) fug la fundeni si fac analiza "antiXa" sa vad cum stau cu antigoagulantul - progesteronul ingorasa sangele, iar dozele (atat de progesteron, cat si de clexane pot fi ajustate). in functie de rezultatul acestei analize continui cu progesteronul o zi da, una ba, sau aceeasi doa cu 2 zile pauza intre + ajustarea dozei de clexane.

pupici si ne re-auzim/citim luni

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popif spune:

Buna fetelor. Eu am 2 fiv-uri nereusite si ma cam bate gandul sa-l fac pe-al treilea.Dar as vrea de data asta( bineinteles dupa ce discut cu medicul si care sper sa fie de acord) sa schimb putin protocolul. Adica ma gandesc ca-mi trebuie ceva mai mult pentru sustinere decat utrogestanul.
Ma gandesc la progesteron injectabil si aici as avea rugamintea sa ma ajutati voi putin, poate stiti mai bine.Am citit ca prog. injectabil ingroasa sangele si ca ar trebui un anticoagulant.

Aristica, apropo de ce spuneai tu mai sus si de clexane, eu mi-am facut analizele de trombofilie(mai putin MTHFR si PAI) si au iesit bine..a mai luat cineva clexane( sau un alt anticoagulant) fara sa aibe probleme de trombofilie?

Estrofem cat iei? Se gaseste la noi sau trebuie adus tot de pe afara?
Am inteles ca si estrofemul asta ingroase sangele.

Fetelor si inca ceva progesteronul se tine la rece? Trebuie adus in anumite conditii de afara? Dar merionalul?
Aristica tu ai venit cu gentuta plina de medicamente de afara( apropo CASA DE PIATRA si o fetita si un baietel pe langa CASA sa va dea Dumnezeu), cum le-ai adus?

Tamys, te gasesc si pe aici.. vad ca si tu vrei sa faci prog. injectabil.. poate de data asta reusim si noi...

Hai ca m-am cam intins, nu va suparati pe mine fetelor pentru atatea intrebari, dar am unele nelamuriri si in momentul cand o sa vorbesc cu medicul vreau sa stiu cat de cat ceea ce vreau sa-i propun...

Doamne ajuta sa ne implinim visul...

toate aspirantele, gravidutele si pe cele deja mamici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melisa28 spune:

Adina,pe cat ai programarea?...

37+

Mergi la inceput

Tamys , cunosti fete care au nascut la isis?...ce stii despre nasterea in apa la ei , au fost multumite?...eu sincer nu cunosc nici una, iar acum ca se apropie momentul m-a cuprins o teama de a naste natural, la Medgidia...ma gandesc ca voi indura durerile exact ca pe timpuri, cum s-au chinuit mamele noastre ......,Mi-a intrat in cap ca poate nu ar mai fii atat de dureros daca as naste in apa sau cu epidurala, asta in caz ca dr Zaher imi va da unda verde pentru nasterea naturala tinand cont ca e vorba de FIV.

Nu ma judecati gresit, dar sincer m-a cuprins teama de a naste natural, desi toata sarcina mi-am dorit sa pot naste natural.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

melisa, eu am o prietena ce a nascut recent in apa, la o maternitate privata in Timisoara (a fost a doua sarcina la ea, prima finalizandu-se cu o nastere naturala). A fost extrem de dezamagita de nasterea in apa; a spus ca durerile au fost fix ca la naterea naturala (ea nu a vrut anestezie la nasterea naturala, ca e capoasa rau).
Problema este ca dr cu care a nascut in apa era la a doua nastere in apa, deci complet lipsit de experienta. Si ea si eu credem ca daca ar fi nascut cu un medic experimentat la naterea in apa, i-ar fi fost cu mult mai usor, dar ea la momentul ala nu si-a dat seama ca nasterea in apa necesita sa fie asistata de un medic cu experienta la nasteri in apa, nu doar la nasteri in general.
Plus ca a enervat-o si ca pretul a fost ca cel al unei cezariene, si zicea ea, nu a meritat deloc banii.
Parerea mea este ca daca medicul nu are experienta la nasteri in apa, nu merita sa nasti asa.
Despre nasterea naturala, pot sa iti spun pe scurt experienta mea, cu un fetus de 24 de saptamani. Cand incep contractiile dureroase, sunt niste dureri cumplite (nu vreau sa te sperii, dar asa e). La dilatatie de 8, simteam ca mor de durere si m-au dus imediat sa imi faca epidurala; mi-au facut si ceva prefuzii cu calmante si ceva ca sa ma ameteasca (dupa cum stii, la mine nasterea a avut alta semnificatie decat fericirea si a fost nevoie sa ma ajute si psihic sa trec prin momentul ala).
Daca te decizi sa nasti natural, nu fa gresala sa nasti fara anestezie; sunt niste dureri f f mari si nu are rost sa te chinui.
Analiza secretiilor a iesit buna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Melisa, eu am programare la Isis miercuri, 6 iulie la ora 11.30, la doctorul Zaher.
Popif, intrebai daca a facut cineva anticuagulant fara a avea probleme de trombofilie. Mie mi s-a recomandat acum, la Fiv 2, si nu stiu daca am vreo problema de trombofilie, pt. ca nu am facut nici o analiza, deci se poate recomanda.Stiu doctorii mai bine. Vezi ca si fetele de pe forum spun ca progesteronul ingroasa sangele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

melisa eu ma uit aici la o emisiune la TV care se numeste Povesti despre nastere. Este o emisiune canadiana. Am vazut nasteri in apa si nu e nimic special. Femeile isi cumpara o cada din aia gonflabila, o umplu cu apa si nasc acasa, numai cu moasa. Se presupune ca apa aia calmeaza durerile. Si daca nasc la spital si nu e nastere in apa, cand au dureri mai mari le pun intr-o cada normala cu apa calda si chestia asta le ajuta.
Multe femei aleg nasterea naturala si din cate au aratat astia la putine durerile sunt insuportabile, chiar le filmeaza in timpul nasterii si e ok,. Multe aleg sa nasca acasa in patul lor. Oricum fiecare om percepe si suporta durerea in felul lui.Eu de exemplu sunt foarte rezistenta la durere.
Am vazut si nasteri cu epidurala si la alea suportau durerea pana la dilatatie 4 (ca altfel ziceau ca se poate opri nasterea) si dupa aia nu mai simteau durerea, dar nasteau tot vaginal.
In Canada le faceau cezariana numai cand era o nevoie medicala, copilul prost plasat, sau copil prea mare, chestii din astea.

Mergi la inceput

Balanta, aici dr asta cu care ma bate gandul sa nasc, se pare ca are experinta.Aici daca vrei sa nasti in apa e 800 euro , iar cu epidurala 1000(eu oricum as alege pachetul de 1000, pt ca cuprinde 7 zile spitalizare...celalat doar 3 zile, iar pt mine e important sa stau mai mult in spital).

De asta imi este frica acum de durerile mari ale nasterii naturale, mai ales intr-un spital de stat unde nu poate interveni o epidurala daca vreau sa o cer.La Medgidia, anestezistii nu practica epidurala, doar daca vreau sa imi vina de acasa un anestezist din Constanta care trebuie platit cu 150 euro, dar mi se pare aiurea sa vina omul de la cucuiata si poate nici nu e nevoie , poate ce stiu eu se intampla ceva, doamne fereste si ma baga in cezariana....
Plus ca medicul meu mi-a spus ca nu a facut decat la 3 fete epidurala la Medgidia, si de fiecare data s-a folosit forcepsul, iar eu am citit ca nu e neaparat nevoie de forceps, asta imi da de gandit ca ori medicul nu are experinta in epidurala ori anestezistul nu stie ce concentratie sa puna, pt a mai putea coopera mama un pic.

Balanta, cultura de col a iesit sterila, doctorul a zis ca e un lucru f bun, insa eu sunt atat de negativista, incat am dubii...ma gandesc cum sa treaca asa de repede doar cu augmentin , cand alte infectii cand aveam nu-mi treceau....nu am fost inca la el la cabinet sa ridic analiza, ca sa-i pot pune mai multe intrebari.

Normal ar trebui sa merg joi, dar deocamdata mi-am facut programare la isis, chiar joi,. vreau sa imi fac o parere despre clinica asta despre doctorul asta...si sa vedem ce imi zice(merg cu dosarul de analize in brate)

Sper sa iau decizia cea mai buna , pt copil si pt mine.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popif spune:

multumesc aadina si bafta multa miercuri sa iasa toate analizele ok si sa incepi stimularea. si sa fie Fiv-ul cel norocos..
Imi poti spune te rog ce ti sa mai recomandat acum la Fiv 2 ? Ai si progesteron injectabil? Ce anticoagulant ti sa dat si cat?
Eu in august o sa fac Fiv 3 si vreau sa discut cu dr. meu sa schimbam scema de tratament.Eu la primele 2 Fiv-uri nu am avut altceva decat utrogestan.Pana atunci vreau sa ma documentez.
Multumesc mult inca o data si Doamne ajuta!

Mergi la inceput