FIV Europa(44)
Raspunsuri - Pagina 15
viotimis spune:
si salutari la toate fetele !
balanta_tm, chiar ma gandeam ieri la zborul tau ... cam lung ... ar trebui sa faci anticoagulant, nu ?
in ce data pleci ?
melisa28 spune:
balanta, distractie placuta in vacanta, si mult soare asta in caz ca vei veni la mare...
Eu toata sarcina, am tinut-o pe a mea ca mi-ar place sa nasc natural cu epidurala sau fara..insa am fugit de cezariana.Doctorul meu spune ca e alegerea mea cum voi naste...nu imi spune ce ar fii mai indicat din punctul lui de vedere.
Acum facand cultura de col pt depistarea streptococului B, am aflat ca am stafilococul auriu.
Mi-a dat tratament 5 zile cu augmentin, insa nu stiu daca mi-a trecut. Ciudat este ca chiar si acum doctorul nu-mi interzice sa nasc natural..sunt si eu intr-o dilema f mare...chiar nu mai stiu cum e mai bine, atata timp cat el nu se pronunta ci ma lasa pe mine sa decid.Acum ma tot intreb daca mai am si alte infectii, si eu nu stiu...desi el spune ca nu am ca se vedea cu ochiul liber daca era si altceva( nu am mai facut analize din cultura de col, decat inainte sa raman insarcinata...si atunci imi gasise candida si tricomonas)
In concluzie nu stiu cum voi naste inca, iti vine sa crezi?
Iar de spital, voi naste intr-un spital din Medgidia, e un spital de stat, dar care arata f bine, medicamentele, injectiile si tot ce-mi trebuie atunci indiferent de felul cum voi naste am inteles ca trebuie sa le aduc eu de acasa...
Sper sa iau decizia cea mai buna, legata de felul nasterii, te pup si iti doresc inca odata vacanta frumoasa si sa auzim in continuare numai vesti bune
35+
balanta_tm spune:
melisa, stai asa ca nu inteleg:
- ai facut tratament pt stafilocolul auriu si nu te-a pus sa refaci cultura de col ca sa vada ca s-a dus stafilococul?
- daca inca ai alternativa nasterii naturale (avand in vedere ca dr te lasa sa alegi), dr nu te pune sa faci niste analize de cultura de col inainte? daca nu te pune el, nu ai putea sa le faci tu, in alta parte (daca inca te mai gandesti si la nasterea naturala)? macar sa stii cum stai, ca daca ai vreo "minune" pe acolo, nu cred ca iti permiti sa nasti natural si sa pui in pericol sanatatea fetitei. sincer, eu nu as avea curaj sa nasc natural fara sa fac culturile de col in prealabil; chestia ca a zis dr ca "se vedea cu ochiul liber daca era si altceva", nu mi se pare deloc o metoda de depistare a problemelor de genul asta...
Multumesc de urarile pt vacata
aristica spune:
tamys la mine totul arata f bine la ecografiile intravaginale. dar...uite cum vine acel dar, aveam cicluri menstruale foarte lungi (7 zile), in primele 2-3 zile dureri crunte, care ma determinau sa folosesc piafen (in jur de 6/zi), nurofen sau agolcamin daca trebuia sa stau mai mult in picioare (astea doua in combinatie cu piafenul), in primele zile sangerarile erau chu gheacuri (care uneori aratau ca niste bucati de carne foarte groase). asa ca am facut o laparoscopie (exploratorie, initial), care a evidentiat endometrioza de grad 1-2 in jurul uterului, partea dreapta, trompa dreapta lipita de ovar (ambele pline de endometrioza), si putin din vezica afectata. Endometrioza a fost curatata (atat cat s-a putut, pentru a nu pierde ovarul drept), apoi am urmat tratament cu anticonceptionale, am scos complet lactatele din meniul meu si m-am imprietenit definitv cu fructele si legumele crude.
Sper ca te-am ajutat cu "polologhia" asta
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
tamys spune:
aristica multumesc mult pentru raspuns m-ai ajutat dar m-ai pus si pe ganduri..... cred ca am si eu endometrioza fiindca nu am facut niciodata laparo sau histeroscopie nu mi-a depistat nimeni lucrul asta . Ciclul la mine nu e dureros si tine cam 3 zile insa acum vre-o trei ani am eliminat si eu la ciclu un cheag mare si gros de marimea unei palme semana cum spui tu ca o bucata de carne ....offfffffff
melisa28 spune:
Balanta, am facut analiza pt depistarea streptococului B la 32 de saptamani...am luat tratamentul cu augmentin, iar maine merg la el la controlul de 36 de saptamani.Nu mi-a spus nimic daca vom repeta analiza sau nu, iar de facut analize pentru depistarea altor infectii din cultura de col...nici atat nu mi-a sugerat sa fac...decat mi-a spus ca nu crede ca am nimic.O sa-l intreb maine mai multe legate de analizele astea, daca nu si eu ma gandeam sa merg in alta parte pt a mi le face cel putin pt linistea mea...dar sincer imi e cam teama sa tot imi umble pe acolo altcineva.
Cand mi le-am facut inainte sa raman insarcinata, am facut analizele din cultura de col la un laborator de analize, si mi-a recoltat analiza un biolog, dar sincer mi s-a parut cam incomod...la ginecologul meu acum parca a fost mai simplu...si nu atat de incomod.
Te pup...
36+
aadina spune:
Melisa, sper sa nu te superi, e o parere personala.
Dupa ce ai lupat atat pt. copilasul asta , te duci la un spital mic din Medgidia, unde tr. sa aduci tu tot de acasa?Si nu vorbesc in special de profesionalismul doctorilor , ci de dotorarea spitalului respectiv.Si eu sunt dintr-un oras mic, iar aici in spital nu exista nici macar un ecograf pt. endovaginal. Apoi cum a zis doctorul ca-si da el seama din ochi....
Multa bafta.
melisa28 spune:
Aadina, nu ma supar deloc, pentru ca sunt sigura ca nimeni nu ma intelege de ce am ales acel spital...Am o problema iar eu va trebui sa stau internata in spital cu copilul mai multe zile , daca as fii ales un spital privat din Constanta m-ar fii ajuns f mult nasterea plus tratamentul, sau mai mult ca sigur nu m-ar tine decat 3 zile apoi m-ar fii trimis la spitalul judetean din Constanta, unde eu nu vreau sa nasc, e un jeg total acolo, si nici doctori buni nu mai sunt, toti au fugit la spitale private...Au durat luni bune de zile pana sa ajung la hotararea asta, binenteles m-am si interesat si asa am considerat eu ca cel mai bine pt mine si copil este sa nasc la Medgidia.
Binteles ca mi-as fii dorit sa nasc la o clinica privata, dar pentru asta ar fii trebuit sa fiu si eu sanatoasa...nu sa ajung la ei deja cu o problema.
36+