Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(30)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
inacat spune:
adipapazi
super tare poezia
De pe FB am iesit voit sa vad daca mai primesc ceva. Nu am mai primit de atunci.
Da, debifasem toate, toate casutele si clar am dat Save. Voi intra iar, mai incerc o data sa vad cum e si poate reusesc sa fiu si pe FB si sa nu ma mai asasineze mesajele.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adipapazi spune:
io nu inteleg ceva: daca facem tocanita la 2 zile, de ce tre sa o congelam? adica nu putem pur si simplu in frigider?de ce musai in congelator? io depozitez in 3-4 borcanele de la nestle si le dau a doua zi, le tin la frigi si le incalzesc inainte de masa putin.
offfff, ce mai dormiti, barlog cuminte! ma conversez cu mine insami!
adipapazi spune:
inacat, ursoaica treza ce esti, cu cine tii la eurovis?
sa ma inveti si pe mine ce sa debifez ca sa am un inbox normal in mail, ca innebunesc cate primesc.
inacat spune:
pentru LM o sa imi iau gentuta termoizolanta, dar eu ma gandeam de fapt sa-l tin mai la rece (18 grade) ca daca e cald se strica.
Adipapazi acum m-am linistit cu plansul. Ma mai apuca rar, rar, dupa o noapte dormita mai prost decat de obicei, daca mai apar si alte probleme (sanatatea celor din familie, alea, alea pe la munca..., banii..., eh, chestii). Sunt insa "curata" de 3 saptamani.
Semnele depresiei au aparut acum 2 luni jumate, cand manzul avea 3 luni, ca nu a luat in greutate si m-am panicat ca nu am lapte suficient. Si nu aveam, ca el sugea putin. Si i-am bagat LP seara, cu bibe. Era sa pierd laptele, dar consiliera m-a incurajat sa mulg des, des. A fost insa un cerc vicios, ca ce mulgeam ii dadeam cu bibe si a inceput sa refuze sanul.
Faza cu mulsul mi-a dat timpul peste cap (m-am muls la 2-3 ore ziua si 4 ore noaptea, acum ma mulg de 4-5 ori/zi si imi ia cca. 30-40 min. ca sa obtin 180-220 ml + spalat bibe, pompa si sterilizare) si mi-a complicat programul zilnic (incepusem si munca...)
Dar faptul ca nu mai vroia sa ia san m-a terminat de fapt psihic. Ma invinovateam ca i-am dat biberon, dar nu aveam incotro. Acum stiu asta, dar atunci... plangeam si ma mulgeam. La vremea respectiva am incercat intai cu seringa, cu un sns, nu a mers si el nu lua in greutate. La inceput mai sugea noaptea si ziua cand era mai adormit, apoi doar noaptea, apoi doar uneori noaptea, si dupa aceea deloc. Ba cand il puneam la san incepea sa planga si sa se zbata si cand ii dadeam bibe se linistea. Ma simteam atat de... nu stiu cum sa spun. Nu puteam sa cred ca prefera un cauciuc. Dupa o sarcina cu mici probleme (risc de avort, de nastere prematura) ma pregatisem pentru o nastere cat mai naturala si sanatoasa sa zic pentru puiul meu, ceea ce am si reusit, si nu puteam sa cred ca esuez in alaptare. La asa ceva nu ma asteptasem. A fost un soc si pe fondul transformarilor hormonale, a oboselii... am cam clacat.
Intr-un final, cu ajutorul consilierei, al sotului (Doamne cat il iubesc pentru sprijin si optimism), al zambetului de pe fata manzului, am inteles ca nu e un capat de tara. Asa ca... bibe a fost solutia.
Asa cum zi zis si tu puiul a crescut foarte bine si cu bibe si cu supliment de LP.
Sper ca nu v-am plictisit cu o poveste cam invechita. Din aceasta cauza nici nu am mai intrat pe forum. Nu imi gaseam timp si nu ma puteam concentra la nimic decat la muls, muls, muls...
In primele 3 luni ale manzului resusisem sa ne gasim un echilibru, un ritm, cu noul membru in famuilie, apoi a aparut povestea asta si totul a fost dat peste cap.
Acum am reusit sa imi refac un nou echilibru si sa vad partea buna a lucrurilor si partea plina a paharului. Eu ma plangeam pentru nimic si erau/sunt mame cu puii cu probleme serioase si grave. Sa le dea Dumnezeu sanatate si putere tuturor.
inacat spune:
sa stii ca ai dreptate. de ce sa congelam doar pentru 1-2 zile?
cred ca se congeleaza doar in cazul in care vrei sa pastrezi un timp mai indelungat.
imiaduc aminte ca am vazut intr-un episod din kate+8 (cu sau fara Jon) ca ea pregateste mancare pentru 1-2 saptamani, congeleaza si isi noteaza in ce zi trebuie decongelat cate un pachet.
cu eurovision nu le am. e finala sau sunt selectii?
pentru FB eu am debifat tot, dar mesajele au continuat sa vina, asa ca nici eu nu ma pricep mai mult.
inacat spune:
Gata, ma bag la somn ca acus se trezeste iar manzul.
Noapte buna, poate reusesc si maine sa intru un pic.
Elfica spune:
Iata-ma-s si eu prezenta pe forum! Salutare, barlog! Ma bucur sa vad ca Beatrice si Doura isi mai arunca ochii si pe forum. Multumim!
M-am facut ceva mai bine, dar ieri am fost terminata: febra 37.8 seara, frisoane, tuse of... noroc ca m-am doftoricit, incercand sa nu iau medicamente deloc, ca alaptez si am facut gargara cu apa cu sare, baie fierbinte la picioare cu apa cu sare, baut ceaiuri calde cu miere si lamaie, mancat portocala. Si azi deja eram mai bine, acum doar nasul mai curge, dar in rest situatia e sub control! Bine ca sunt doar racita, nu e virus, asa ca scumpa mea nu are nimic. Si azi a fost minunata scumpa mea. Dimineata a mancat mar cu cereale mult mai bine ca pana acum, chiar daca tot incet merge, dar inghite mai repede, daca se ineaca nu mai vomita. Apoi am facut nani in trio, mami, tati si Iulia si cand s-a trezit ea, dupa doua ore, am plecat in sufragerie, sa il lasam pe tati sa mai doarma, iar cand s-a trezit si el, am dat fuga afara. A dormit iar beton, apropae trei ore... fara vreo 10 minute, pana a adormit! Sotul se temea ca nu mai doarme noaptea, dar... doarme dusa, a adormit pe la 10.10, iar inainte de nani a mancat portie dubla de LM cu cereale cu mare pofta. Repede si cu cooperare, sa n-o deochi, ca tare m-am minunat de ea. Si cand s-o pregatesc de nani, radea in hohote, of, cred ca a fost cea mai frumoasa zi de cand o am. Am uitat sa va spun, acum vreo 2-3 zile, cand era suparata si plangea, mi-a spus ma ma. Eram singura, nu are cine sa confirem, dar eu clar am auzit.... In rest mai spunea ea ma, mai, dar atunci s-a auzit clar de tot! Bine, preferata ei ramane aca.
Adipapazi: Super poezia, multumim mult. Intra pe primul mesaj, cu diacriticele si sterge-l, ca nu are rost sa ramana. Eu m-am chinuit sa descifrez textul si apoi l-am vazut mai jos dat mura-n gura.
RamoP: Daca te intelegi cu proprietarul, da-ne de stire, spune-ne zona si gasim noi o persoana care sa te ajute. Din cate suntem, s-o gasi una pe aproape! Si daca nu, gasim noi solutii cumva.
Si eu trebuie sa introduc supita de legume si apoi piureul. Fetele cu cativa pasi inainte cu diversificarea, cum ati facut, intai supa de morcovi si apoi adaugate rand pe rand celelalte legume, adica ziua si leguma sau la doua-trei zile? Si intai le-ati dat doar zeama, apoi, cand ati vazut ca tolereaza toate legumele, ati trecut si la piure?
Cam atat pentru azi. Ca l-am innebunit pe sot tastand intr-una, zice ca nu poate urmari Eurovisionul din cauza mea. Si eu tot ii spun ca mai am putin si iar mai scriu... Pupici tuturor!
Inca ceva: imi spunea o mamica ce buna e oala sub presiune atat pentru adulti, ca faci mancarea repede, cat si pentru bebei, ca chiar daca faci mancare des, o faci foarte repede! Eu intentionez sa ma documentez cat costa, de unde sa iau etc. Mi-ar placea sa ii fac proaspat sau maxim pentru doua zile si sa o tin in frigider, nu in congelator. Gata, , ca iar am primit critici pentru tacanitul tastelor!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
Elfica spune:
Inacat: Multumim pentru prezenta ta si suntem alaturi de tine cu gandul, ca nu a fost usor sa treci prin acele momente. Acum mai vrea san vreodata? Si eu ma gandeam ca ar trebui, poate, sa incep sa ii dau apa si ceai. Dar aman pana intreb pediatra, la urmatoarea vizita. Ea e de parere ca LM contine de toate, ceea ce stiu si eu si sunt de aceeasi parere, dar ma gandesc ca va trebui sa incep sa ii dau la un moment dat, cand incep sa predomine mesel cu mancare si se diminueaza cele cu laptic. Si cand i-oi da, cu ce ii dau, ca va bea destul... nu as vrea cu biberonul, sa nu imi refuze sanul apoi. Cu lingurita ii dau, dar cat sa ii dau, daca trebuie sa bea mult, mai ales ca vine vara si va avea nevoie de hidratare... Bravegirl, daca citesti, stiu ca tu spuneai la un moment dat ca Arianna a trecut direct la baut cu paiul. Tin bine minte? Cam cand s-a intamplat si cum ai facut: un recipient special, un pai special, mai subtire, sa nu vina mult lichid deodata si sa se inece?
A mai "inghitit" putin, dar iar l-a apucat ca ce tot butonez, ca trei sferturi din emisiune am tastat Noapte buna!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/piscotel2011/piscotel2011.jpg)
piscotel2011 spune:
Buna dimineata fetelor...cafeluta fierbinte pentru toata lumea am si ...chec...sa avem o zi superba...ma uit pe geam si e atat de frumos...
Adipapazi - super tare poezia!
Inacat - bravo tie ca ai reusit sa treci peste acel episod si sper sa ai laptic cat mai mult ptr puiul tau.
Pupicei insoriti si o zi cat mai faina va doresc!
inacat spune:
'neata barlog.
cu cafeaua nu prea le am (imi place teribil, dar imi da palpitatii, asa ca... beau rar), dar multam de chec. Dulciurile nu le refuz niciodata, mai ales cele de casa .
Manzul meu e acum la somnic, ne-am trezit la 6.30, schimbat, papat, distrat, marait, adormit afara in carut la 9.30.
Am spalat vasele, facut un pic ordine, acum astept sa se trezeasca si sa papam marul ras.