Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(30)
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
inacat spune:
Elfica sanatate multa.
Fetelor, multumesc de ganduri si incurajari.
Acum sunt muuuuult mai bine si am destul laptic.
De mai bine de 1 luna nu a mai pus gura pe san. Au mai fost vre-o 2-3 tentative, dar se juca cu sanul, nu manca. Il folosea pe post de inel gingival si in final m-a muscat, asa ca am renuntat sa fac pe jucaria.
Puiul mananca de la mine cam 700-800 ml/zi si ii mai dau si un bibe de 120 ml LP seara, dupa cereale. La cele 7 kg ale lui e cam la limita inferioara cu cantitatea de lapte/zi, dar asa e el.
Mananca cate putin (60-70 ml odata) si des (la 2-3 ore). Noaptea mananca insa mai bine, mai mult odata (100 ml), tot atat de des. Deci cantitatea e cam juma/juma ziua cu noaptea (poate ceva mai mult ziua).
Sper ca nu vom avea probleme prea mari cand ii vor aparea dintii. Am inteles ca atunci nu prea e bine sa mai manance noaptea.
Apropo de dinti...
La cei care nu au inca le masati gingia? Mi-a spus cineva ca ar exista un fel de degete de manusa speciale.
La cei cu dintisori ati inceput sa-i spalati?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mirela2/mirela2.jpg)
mirela2 spune:
neata
adipapazi
n ai avut somn bag de seama
mami cu motaneii Razvan si
Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)
colacei de inot pentru bebelusi
Dosita spune:
inacat de ce nu e bine sa mai manance noaptea, daca i-au iesit dintii? Aron are doi dintisori de o luna, dar se trezeste in continuare de 1-2 noaptea sa manance. Si daca ii este foame eu zic ca trebuie sa-i dai sa manance, indiferent daca are dintisori sau nu.
Mami fericita de ARON (12.11.2010)
eea_farcau spune:
Buna ziua drag barlog.
desi nu prea am mai scris sa stiti ca v-am citit.am avut si eu ceva zile mai aglomerate.
Pe FB trbuie sa debifezi si sa dai save si cu siguranta nu o sa mai primiti mesaje, eu una nu mai primesc.
inacat la fel am avut si eu probleme cu alaptatul. in spital abea ce a vrut sa il ia,si am plans de numa cu o seara inainte sa merg acasa ca am zis ca nu ma mai duc nicaieri raman in spital pana creste mare dupa care acasa la fel, eram toata ziua cu el in barte si cu tzatza la el in gura a avut o perioada cand statea la san si 1 ora dupa care sa tot miscorat timpul si pana a inceput intr`o zi sa urle la tzatza de numa zici ca ce ii facea... tot in perioada accea mi-a facut niste rani......mama am crezut ca o sa raman fara sfarc si am inceput sa folosesc tetraciclina pt ca nu mai puteam laptele era plin de sange cand ma mulgeam. asa ca pana sa vinedecat tzatele m-am mult si i-am dat din bibe si a acceptat imediat plasticul dar treptat a inceput sa imi refuze sanul, pana am ajuns sa pierd laptele.dar noroc cu sotul care zicea ca decat sa ma raneasca bb mai bine sa ma mulg si sa ii dau asa cu bibe. evident ca soacra ma tot acuza: "nu ai lapte bun, e numa apa chioara" si tot asa pana am facut o criza de nervi si i-am dat afara din casa pe toti si am ramas eu cu bb si asa ne-am mai linistit si noi.
Cat despre masarea gingiilor eu una nu il masez la gingi de multe ori ii pun doar gelul si gata, dar domnisorul cand imi prinde mana profita din plin o musca de numa. eu stiam ca dupa ce apar dintisori nu ca nu e bine sa nu pape noapte, doar ca trebuie avuta grija sa nu le ramana laptin in cavitatea bucala.
eu am lasat tocana in frigi iar cand am gusta`to si-a schimbat gustul parca dadea sa se strice , asa ca m-am hotarat sa nu o mai las la frigi ci sa o bag la congelator.
mi-am cumparat ceva boluri de plastic cu capac si intra in ele exact cat manaca puiutul si seara scot din conge bolul si pana la ora pranzului e numa duna de mancat.
eu am intrebat si pe FB dar nu a raspun nimeni ....
ce parere aveti de soia in alimentatia bb? nu stiu ce imi veni cu soia
Elfica multa sanatate
ahh m-am intin o gramada si inca asi mai avea ce sa mai scriu dar sa trezit bb asa ca repede papa, imbracarea si afara, desi nu e foarte cald si soare e numai bine cu putini nori si temp. normala
Pupici
o zi frumoasa va doresc, ne "auzim"deseara
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
amelia_ilie spune:
Inacat, bine ai revenit !
Aseara ati avut chef de vorba, asa-i? Eu mor de somn seara, imi vine sa ma arunc in pat si sa uit de toate, dar cum nu pot, stau pana pe la 22-23 si abia apoi ma asez langa mica mea in pat. Ca fara ea nu pot adormi, am incercat sa dorm in sufragerie intr-o zi si nu s-a lipit somnul de mine.
Am fost si azi la biserica, am impartasit-o, si am iesit repede, ca era super aglomerat si super cald si incepuse deja sa planga micuta. Apoi am luat la picior drumul spre piata, am dat o raita, si apoi un pic in parc, dar n-am stat prea mult, ca era cald rau si se incinsese copila.
Mie azi mi s-a parut cald afara, nu stiu ce ma fac la vara, cred ca iesim la ora 6 si revenim inapoi la 8 maxim, ca nu-i de stat in caldurile alea...
Mami de Cristiana (29.12.2010)
ralucaspm spune:
Inacat, parca descrii prin ce trec eu. Eu m-am muls 5.5 luni. Trebuia tot timpul sa mai fie o persoana in casa ca sa aiba grija de Nicholas in caz ca plangea cand ma mulgeam.
Imi puteti spune si mie ce trebuie sa debifez pe FB ca sa nu mai primesc mesajele ? Multumesc.
Raluca cu Ioanna ,
Georgios si
Nicholas
ral_eli spune:
inacat vad ca ti-a raspuns heidy legat de wrap. el il ytin cu fata la mine si isi intoarce el capusorul unde vrea sa se uite. am incercat o singura data cu fata la drum dar nu-mi placea deloc cum statea, nu avea o pozitie corecta. si plus ca el in wrap adoarme. se uita cat se uita si apoi isi pune capusorul pe mine si adoarme si eu ii pun panza peste capusor.
legat de dintisori. al meu are deja 2 si am observat ca el sufera nu cand ii sparge gingia si cand sunt inca ascunsi si se inflameaza gingia. dar nu-l tine mult cam 2 seri apoi linisite in privinta asta.
si isi freaca mult gingia,baga in gurita jucariile sau degetelele si da din cap stanga dreapta, ca si cum ar canta la muzicutza; si degetul meu e f bun pentru muscat, de fapt degetelul meu e cea mai buna jucarie de dentitie. pe cele care se bsgs la frigider nu le vrea
mami de Robert Petru
ralucaspm spune:
Vad ca vobiti despre diversificare (citesc cam pe diagonala). In caz ca intereseaza sau ajuta pe cineva, eu le faceam Ioannei si lui Iorgos (si sper si lui Nicholas , daca ne ajuta Dumnezeu si nu are alergie la tot) la steamer. Puneam toate legumele si carnita la un loc , programam pt o ora si puteam sa plec linistita de acasa. Succes la papat !
Raluca cu Ioanna ,
Georgios si
Nicholas
ralucaspm spune:
Elfica, pt bautul apei sunt niste canite speciale, pt diverse varste, care au un fel de cioc sau un pai si supapa ca sa nu curga apa. Nu stiu sa explic mai bine, poate gasesc o poza.
Iorgos de la 5.5 luni manca crema cu paiul, pt ca imi era lene sa stau sa-i dau cu lingurita. Iar banana i-o bagam intreaga in gurita si el o sugea pana se termina. Nu s-a inecat niciodata.
Raluca cu Ioanna ,
Georgios si
Nicholas
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sashenka_h/sashenka_h.jpg)
sashenka_h spune:
hello
sunt suparata ca sunt copii bolnavi, ieri am avut un botez asa ca nu am mai apucat sa intru.
legat de congelat...eu fac in felul urmator: fac astazi si ii dau dupa ce termin, ptr maine bag in frigider, iar restul in congelator, fac 3-4 portii odata. stiu ca la Sasha cand era mai diversificat, cand ma apucam de gatit ptr el ii faceam 4-5 feluri, dar nu mai mult de 3-4 portii din fiecare. le bagam in borcanase, scriam ziua in care le-am pregatit, ce contine borcanelul si le congelam. asa stateam linistita 2-3 sapt. era si bine ca i le alternam si nu manca in fiecare zi acelasi lucru ca sa se sature de el.
eu sincer nu i-am dat soia si nici nu mi se pare ok.
astazi dam de baut ca puiul mamii face 6 luni!!!!!
Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+
Sasha Andrei (30.12.2008) +
Iustin Nicolae (03.04.2006)