haraiala la nou nascut
Buna! bebelusul meu de 3 saptamani are cam de la nastere o haraiala in gat(piept) care a inceput deja sa ma ingrijoreze; la controlul de 2 sapt medicul de familie nu a observat nimic ciudat(nici eu nu i-am zis, aveam altele de intrebat) iar azi cand am sunat-o mi-a zis sa-i aspir bine nasul; problema e ca nasul este curat, nu pare infundata, respira bine pe nasuc; este posibil sa nu fi fost bine aspirata la nastere? unde as putea sa merg cu ea fara riscul de a lua alte o mie de boli? in rest a luat bine in greutate, mananca bine, pare ok.
Raspunsuri
Bebe Beca spune:
Si noi avem aceasta haraiala de la nastere. Si fetita mijlocie la fel. La fata a trecut la 3 luni (asa imi spusese si medicul pediatru cand am intrebat), la baiat o sa vedem cand va trece. La fel, nasul este curat atunci cand aspir, insa are momente cand zici ca are nasul plin de muci. Doar ca poate respira, spre deosebire de momentele in care chiar a avut mucisori.
adialex spune:
Bebe Beca, multumesc de raspuns! sa inteleg ca e cat de cat normal; ti-a explicat medicul pediatru de la ce poate fi? macar sa stiu, sa nu o iau cu bb prin spitale
inbox spune:
Este normal sa haraie un nou nascut! Nu exista ca nu a fost aspirat bine copilul la nastere! Stiu ca la primul copil pediatra mi-a spus ca e normals a haraie si mi-a si explicat de ce insa eram imediat dupa nastere si nu am retinut cauzele, cert e ca la al doilea nu m-am mai impacientat! Ambii copii au harait, atat timp cat nu au avut febra, mucozitati, au fost veseli si s-au hranit bine, nu mi-am facut probleme!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
andira spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inbox Este normal sa haraie un nou nascut! Nu exista ca nu a fost aspirat bine copilul la nastere! |
Ar fi bine sa nu fi atat de categorica, atata vreme cat nu ai vazut copilul, nu esti medic si mai ales ca e vorba de un nou-nascut.
Adialex - prima mea fetita nu a fost aspirata bine la nastere, la 3 zile eram cu ea la Grigore Alexandresc unde i-au bagat branula si i-au administrat antibiotic.
Nu zic ca e cazul tau, dar eu as mai cere o parere. Si nu medicului de familie, ei sunt de multe ori in urma cu informatia, sau mai rau, insuficient pregatiti.
Poti sa incerci la un spital de copii sau, daca iti permiti, la o clinica privata. Eu merg de obicei la Medicover, Medsana sau Anima.
http://paturicipentrupitici.blogspot.com/
Eu, Piscotzel (14.04.2005), Bebe Strumf (04.06.2006) si Atomix (28.03.2010)
adialex spune:
andira, ce simptome a avut fetita? ce te-a facut sa ajungi cu ea la spital?
va multumesc pt raspunsuri.
cisi5 spune:
La fel si baiatelul meu de 2 luni are simptomele de care zici de la nastere, a fost vazut de pediatra, neonatolog, pnemolog si toti au zis ca e ok, curat la plamani si ca poate fi de la recurgitari, lapticul care urca din stomac. Al meu mai face si ca un porcusor cand plange, mi se pare ca respira zgomotos, mai are si ceva secretii dar atata timp cat nu se agraveaza nu ii mai dau importanta (are si un fratior de 2 ani la gradi care ne vine cu numerosi virusi asa ca atunci cand e bolnav cel mare cel mic fornaie si are secretii).
lalala13 spune:
am acelasi raspuns ca si beca. bebe meu a fost si intubat si la terapie intensiva si a fost aspirat de n ori, cand am ajuns acasa m-am speriat si m-am intors iar neonatologul a zis ca el poate sa-l mai aspire dar secretiile acelea trec mai repede natural eliminate. cam pe la 2-3 luni au trecut intr-devar.
dar e bine sa te asiguri ca nu are nimic grav
oana_lex82 spune:
Nu-i normal deloc sa haraie la nastere..si nu toti haraie..al meu NU haraie..am o prietena al cariu copil haraie..are 10 luni si inca o face..tot asa i-au zis medicii ca nu a fost bine aspirat la nastere si ca ii va trece de la sine..eu daca as fi in locul ei as mai consulta si alte pareri avizate...Multa sanatate bebelusului tau si sa va traiasca!!!
andira spune:
Adialex - a mea haraia, apoi a inceput sa respire greoi, si am chemat de urgenta medicul. Cum a vazut-o ne-a si trimis la spital.
E avea doar 3 zile de la nastere.
Nu e cazul tau, cum ziceam, insa tot nou-nascut e si eu tot zic sa mai ceri o parere
Sanatate!
http://paturicipentrupitici.blogspot.com/
Eu, Piscotzel (14.04.2005), Bebe Strumf (04.06.2006) si Atomix (28.03.2010)
Bebe Beca spune:
Atunci sa formulam altfel. Bebelusul de 3 saptamani al lui Adialex are de la nastere aceasta haraiala, fara muci sau alte simptome de raceala. Asta inseamna ca este vorba despre haraiala cu care unii bebelusi raman dupa nastere, haraiala care trece de la sine.
Adialex, mi-a explicat atunci, era vorba de niste secretii care se duc treptat, pe la 3 luni dispar de tot. O sa iti spun daca noi am scapat de ele, oricum, s-au diminuat considerabil in ultima saptamana, de exemplu. Si se aud mai mult noaptea, nu stiu dece.