Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***322***
Raspunsuri - Pagina 9
chatonel spune:
hmmm, pisicogrix, ma faci sa reconsider parerea despre circ: deci se poate ca o data sa fie extra si a doua sa fie execrabil? si io care abia asteptam sa mai prind un circ pentru dragoana, tre sa fiu atenta la ce aleg, atunci!!!
nu-s ce e in aer, da sper sa fie neelectric ![]()
Gianina34 spune:
buna dragelor,
astazi primim pupici de la anca nicolae
(adica pentru toate tufelele, sa fie clar
)
am tras-o de manecuta ca ne e dor de ea si a promis ca va intra pe la noi
la spus poezii/povesti nu ne bagam , noi suntem de-abia la inceputul perioadei vorbitoare![]()
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori
Gianina34 spune:
pisigri - noi am facut synflorixul
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori
Monnvas spune:
Hallo!
Io vorbesc in scris amu, ca-s cu galcile cat casa. Ba mi se pare ca simt un ganglion umflat pe undeva in spatele urechii. Nush cum palaria mea se intampla, io n-am mai fost racita de atata timp...
La poezii: dupa Pisigri, si la noi piticul s-a "usac" = uscat. De dimineata ii facea lu' tat-sau "Iine goaga"... (vine goanga)
lasam niste
pt mezinul clasei, "blondul" R-A 
si pentru mamica lui.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
adrisimo28 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui chatonel
il ocolim cit se poate (daca e vb de ulei de palme) pt ca e recunoscut ca fiind nociv si se gaseste in majoritatea alimentelor industriale, fiind mai ieftin decit alte uleiuri. |
eu am auzit numai de bine http://www.scribd.com/doc/27023687/ULEIUL-DE-PALMIER
Nu exista decat un singur copil perfect in aceasta lume si fiecare mama il are.
chatonel spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui adrisimo28
eu am auzit numai de bine http://www.scribd.com/doc/27023687/ULEIUL-DE-PALMIER Nu exista decat un singur copil perfect in aceasta lume si fiecare mama il are. |
adica? ce anume e "de bine"?
Floric spune:
Adrisimo, eu am folosit o singura data ulei de palmier dar am abandonat ideea doar ca mi se parea incomod, cev anu mi-a placut la el. Si faptul ca "este laudat prin piata" ca poti sa prajesti de multe ori in el, si nu preia mirosul de la un produs la altul...hmmm...ma indoiesc ca este cu adevarat bun in sensul de sanatos.
Asa ca tot la cel de floare si masline am ramas.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
adrisimo28 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui chatonel adica? ce anume e "de bine"? |
nu contine colesterol,este o sursa bogata in vitaminele A si E,acizi grasi nesaturati benefici pt sanatatea organismului,este usor absorbit, digerat si utilizat in procesele metabolice normale.
chatonel spune:
din cite stiu eu, productia masiva a uleiului respectiv este un dezastru ecologic si, pentru sanatate, nu poate fi mai bun decit uleiul de masline ale carui calitati sint demonstate si recunoscute de mii de ani. De ce sa luam uleiul saracului (in tarile calde si f calde, acolo unde se produce si este benefic) si sa inlocuim clasicele noastre uleiuri?
Acolo unde occidentul isi baga nasul ca sa faca bani, in general creeaza zone de tensiune pentru localnici, distrugind paduri pentru a pune plantatii, distrugind lacuri pentru a face piscicultura de masa etc. Eu nu cautionez asa ceva, de-asta boicotez tot ce e cultura de masa, gen: pangasius si alti pesti tropicali, uleiuri de palme etc.
Care e, de fapt, motivatia ta pentru a consuma acest ulei care se gaseste deja, vrind, nevrind, in toate alimentele procesate sau semi-procesate industrial (biscuiti, mincare gatita, conserve etc)?
Am mai gasit intr-un articol ca este atit de gras (de fapt initial i se spune grasime, doar ca nu e in stare solida) ca si grasimea animala - untura, unt, smintina. Tu ai consuma zilnic asa ceva? Nu iti este frica de problemele cardiovasculare?
adrisimo28 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui chatonel Am mai gasit intr-un articol ca este atit de gras (de fapt initial i se spune grasime, doar ca nu e in stare solida) ca si grasimea animala - untura, unt, smintina. Tu ai consuma zilnic asa ceva? Nu iti este frica de problemele cardiovasculare? |
nu il consum zilnic pt ca nu am de ce, in salate nu se poate pune ca e in stare solida, il folosesc cand prajesc ceva: de ex snitele, piftele, mai stiu eu ce, insa nu pot praji in el dupa piftele gogosi ca asta chiar nu se poate.
si pentru ca uleiul de palmier rezista la temperaturi foarte ridicate – 230 de grade Celsius, nu patrunde în alimente, nu miroase si nu face fum.