ajutati-ma! avort
Raspunsuri - Pagina 7
Dorothee spune:
Am scris cu bebele in brate si am intarziat putin la gradinita sa iau fetita.
Laura, ma bucur sa te revad.
Desigur, am cateva solutii in minte referitor la problema autoarei. Am vizitat de curand o casa in care cresc astfel de micuti. Nu exclud nici posibilitatea de a o ajuta personal.
Ancutzadan, te rog sa ma suni daca vrei sa vorbim. Iti trimit nr telef prin pm.
Nicoleta spune:
Sunt alte solutii. Nu trebuie sa il omori. Il nasti si il dai de suflet. Sunt atatia oameni care l-ar creste cu draga inima si i-ar fi parinti in locul tau! Nu trebuie sa il omori...
roserb spune:
Ce-mi place cand in loc sa se raspunda la intrebare si la subiect, apar tot felul de divagatii menite sa-i faca autoarei decizia (deja luata si in mod sigur bine judecata !) infinit mai grea...:(
Dorothee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Auzi Ancutza, strica-ti viata, fa copilul si stai linistita ca solutii se gasesc. Acum ma intreb si io daca tot se gasesc solutiile astea de ce naiba este lumea plina de copii abandonati, omorati, chinuiti, abuzati samd. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
Xio am cateva raspunsuri la intrebarea ta. Poate pt ca multi prea multi oameni or fi uitat ce inseamna sa fii om, sa fii mama (si nu criminala propriului copil)?! Se gandesc sa adopte pisici, caini, soparle, papagali, etc, dar indeamna cu seninatate o viitoare mama tanara sa-si ucida pruncul in pantece?!
Ancutzadan activeaza-ti PM, mesaje private. Iti pot da nr telef daca vrei sa vorbim.
ary_v spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ancutzadan
Nu am deschis acest topic ca sa imi destainui problemele! Sau sa ma scuz de ce vreau sa fac avort! Ramane strict la latitudinea mea daca vreau sa impartasesc cu niste persoane necunoscute problemele mele personale. Este foarte personala problema avortului, dar caut raspunsuri pt metoda cea mai buna. Nu mai dau inapoi! Mi se rupe sufletul ca am ajuns in aceasta sitautie, am mentionat asta dar este pacatul meu si mi-l asum, stai linistita ca nu am sa dorm bine mersi toata viata fara sa ma gandesc la ce am facut. Si nu inteleg de ce imi adresezi acest mesaj avand in vedere ca eu am spus in mesajul citat de tine ca mereu am fost cea impotriva avortului. Uite ca in aceasta conjunctura parerea s-a schimbat! Am 20 de ani, sunt studenta, nu am casa,nu am masa, nu am salariu, nu mi-am dorit copil, m-am protejat, se pare ca nu a fost indeajuns, nu am o relatie foarte serioasa, bazata pe sentimente puternice reciproce, nici tatal nu vrea sa pastram copilul, ce fac? il pastrez sa il cresc in caminele studentesti? cu inca alte colege in camera? ce fac? Renunt la o facultate foarte buna ca sa muncesc pe 7 mil toate viata si sa nu pot niciodata sa ii ofer copilului meu tot ce are nevoie? Raman o mama singura toata viata? Va rog frumos nu mai ma atacati chiar daca gresesc luand acaesta decizie , pt mine acum este cea mai buna, chiar daca unora nu li se pare! nu sunt pregatita in niciun fel sa am un copil... |
Ancutza ai scris pe acest forum deci isi poate da oricine cu parerea, inclusiv eu. Iar parerea mea e neschimbata, nici unul din motivele de mai sus nu e suficient de intemeiat. De ce sa renunti la facultate, o poti face si la fara frecventa daca chiar la zi nu vei reusi. Si eu am ramas insarcinata in anul 2 de fac. si am terminat-o fara probleme, la zi, cu burta mare la examene etc Mai bine sa nu dormi noaptea pentru ca iti plange copilul decat din cauza regretelor pentru ceea ce ai facut. Daca esti intradevar o persoana cu principii asa cum ai afirmat urmeaza-le pana la capat. Astea cu nu voi mai avea viitor daca fac copil, voi munci pe 7 mil sunt prostii, pretexte, daca vrei cu adevarat poti face orice in viata, chiar daca e mai greu cu un copil. Sunt total de acord cu ce spune Bird si mie copiii mi-au dat forta si ambitie sa devin un model bun pentru ei.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Dorothee
Xio am cateva raspunsuri la intrebarea ta. Poate pt ca multi prea multi oameni or fi uitat ce inseamna sa fii om, sa fii mama (si nu criminala propriului copil)?! Se gandesc sa adopte pisici, caini, soparle, papagali, etc, dar indeamna cu seninatate o viitoare mama tanara sa-si ucida pruncul in pantece?! Ancutzadan activeaza-ti PM, mesaje private. Iti pot da nr telef daca vrei sa vorbim. |
Da, probabil pt. ca nu sunt habotnica si ca sunt capabila sa inteleg si sa vad lucrurile si din perspectiva altora.
Poate daca ai inceta sa mai judeci oamenii dupa principiile tale si sa te faci stapana pe viata altora ai reusi si tu sa iei fiecare om asa cum este si sa nu-l impingi pe marginea prapastiei.
daca tot e cu ce am fac e noi, eu daca ar fi fost sa raman insarcinata as fi facut avort fara sa clipesc pt. ca imi doream sa imi continui studiile si sa fac ceva cu viata mea.
Asa ca o inteleg perfect pe Ancutza, si pt. mine un copil la varsta aia si pana in prezent ar fi fost o piedica, mi-ar fi stricat viata.
la fel de bine pot sa le inteleg si pe colegele mele care au nascut in timpul facultatii, ca isi doreau un copil.
E vorba de toleranta, nimic fantastic si greu de facut.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
mgabi spune:
Ancutza nu te lasa intimdata de discutiile unor persoane care afirma ca au trecut printr-o situatie infinit mai grea decat a ta si urmeaza-ti decizia. Pune in balanta ce doresti sa faci mai departe in viata si ce nu, ce ai putea sa ii oferi copilului daca ar exista. Nu ca il vei da spre adoptie sau la un camin, ca toata viata vei trai cu aceasta remuscare, iar el va fi un copil anonim in societate.
Gandeste bine si nu lasa timpul sa treca prea mult ca iti va fi din ce in ce mai greu in lua o decizie.
Nicoleta spune:
Xio, toti facem asta, le dam altora sfaturi in mod subiectiv. Ar fi ciudat sa fie altfel...
Eu as ruga-o pe Anca sa mearga la ecograf, sa vada punctul din burtica ei pulsand. Sa vada si sa stie ca are viata ACELA. Si sa se mai gandeasca! Anca, faci asta? Nu poti nega, nu te poti ascunde de evidenta! Iti strici viata facand avortul, mai ales ca ti-ai scris principiile legate de avort... Intreba cineva mai sus daca altcineva care te-a indemnat sa nu avortezi iti va creste copilul... As intreba eu: iar ea cum te va ajuta sa dormi noptile? Pentru toata viata?? Ce viata buna, nestricata mai poti avea neuitand, cu pacatul asta in suflet? Si cum ai putea uita?
Tanti Zavaidoc spune:
Ancuta, imi pare rau ca trebuie sa treci prin experienta asta, dar inteleg ca e o decizie intemeiata. Sper sa te refaci bine si sa devii mama atunci cand vei fi pregatita.
Si offtopic-pentru doamnele care au un univers redus la un punct si acela e punctul lor de vedere: cum va permiteti sa considerati ca detineti adevarul absolut, sa aruncati cuvinte oribile - ´criminala´- la adresa unei persoane pe care nu o cunoasteti si care a avut decenta de a nu isi enumera toate problemele care au condus la luarea unei decizii dificile? Sper ca ati observat ca a venit cu amanunte abia dupa ce a fost pusa la colt. Cum va permiteti sa stiti voi mai bine care e cea mai buna decizie pentru altcineva? Ati luat mereu deciziile optime in ce va priveste? Ma opresc din intrebari retorice si va rog, daca se poate, sa fiti empatice. Cred ca exemplele de viata pe care le-am citit aici (si cele care au aratat ca o sarcina nu e o tragedie la varste tinere, si cele care au aratat ca o sarcina poate compromite viitorul profesional) ajuta mai mult o persoana in situatia Ancutei decat o fac cuvintele grele si acuzatiile.