ajutati-ma! avort

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancutzadan spune:

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Citat:
citat din mesajul lui ancutzadan

Adevarul este ca aceasta discutie aduce foarte multe controverse. Inteleg si sunt de acord ca e un sufletel mic, al tau, pe care il omori, si da, ma simt un monstru, poate sa ma ierte Dumnezeu ca eu nu am sa mi-o iert niciodata. Si sa ma scuzati dar nu il omori pe-al altuia si il omori chiar pe al tau...Pana la urma asa e...Sunt constienta...Intotdeauna am incercat in discutiile despre avort sa-mi sustin punctul de vedere ca e o crima, ca e groznic, ca e o fiinta, ca merita sa traiasca, etc...Si mi s-a atras si mie atentia ca nu sunt in masura sa comentez alegerea celei care a ales sa avorteze.

Mi se pare ingrozitor ce ai scris aici. Motive intemeiate? Nu exista asa ceva, nici un motiv nu e suficient de intemeiat incat sa iti ucizi copilul.

Nu am deschis acest topic ca sa imi destainui problemele! Sau sa ma scuz de ce vreau sa fac avort! Ramane strict la latitudinea mea daca vreau sa impartasesc cu niste persoane necunoscute problemele mele personale.
Este foarte personala problema avortului, dar caut raspunsuri pt metoda cea mai buna. Nu mai dau inapoi! Mi se rupe sufletul ca am ajuns in aceasta sitautie, am mentionat asta dar este pacatul meu si mi-l asum, stai linistita ca nu am sa dorm bine mersi toata viata fara sa ma gandesc la ce am facut. Si nu inteleg de ce imi adresezi acest mesaj avand in vedere ca eu am spus in mesajul citat de tine ca mereu am fost cea impotriva avortului. Uite ca in aceasta conjunctura parerea s-a schimbat! Am 20 de ani, sunt studenta, nu am casa,nu am masa, nu am salariu, nu mi-am dorit copil, m-am protejat, se pare ca nu a fost indeajuns, nu am o relatie foarte serioasa, bazata pe sentimente puternice reciproce, nici tatal nu vrea sa pastram copilul, ce fac? il pastrez sa il cresc in caminele studentesti? cu inca alte colege in camera? ce fac? Renunt la o facultate foarte buna ca sa muncesc pe 7 mil toate viata si sa nu pot niciodata sa ii ofer copilului meu tot ce are nevoie? Raman o mama singura toata viata? Va rog frumos nu mai ma atacati chiar daca gresesc luand acaesta decizie , pt mine acum este cea mai buna, chiar daca unora nu li se pare! nu sunt pregatita in niciun fel sa am un copil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

oameni buni, cred ca va grabiti sa o judecati prea aspru pe msl1 !

n-aveti de unde sa stiti ce s-a intamplat atunci, ce probleme a avut, cum a fost viata ei de atunci pana in prezent. poate din cauza faptului ca a pastrat copilul si-a ratat cariera, studiile, poate a fost marginalizata de parinti, prieteni si societate, poate chiar partenerul cu care a facut copilul i-a facut viata amara. iar copilul ei n-ar fi nici primul, nici ultimul dintr-o serie de copii nedoriti de parinti. asta este viata, ne convine sau nu, are si partile ei rele, urate, sinistre, cinice...

n-avem de unde sa stim ce s-a intamplat in viata acestei femei. insa cu siguranta are motivele ei sa gandeasca si sa creada asa ceva. e dreptul ei sa gandeasca cum doreste, nu credeti ?

si nu stiu de ce va mirati atat in legatura cu afirmatia ei, cu siguranta nu este singurul om de pe pamant care gandeste asa.

da, e un gand atat de ascuns, de cutremurator, incat nu ar trebui sa prinda niciodata forma scrisa sau verbala. dar cum il scoti din capul unui om ?!? n-ai cum, el va exista intotdeauna si va roade precum un vierme...poate msl1 a gasit pe forum ocazia de a scrie ceva ce n-a indraznit sa spuna vreodata nimanui, poate s-a descarcat de o povara uriasa. da, n-a facut bine ca a facut-o pe acest forum, cu asta sunt de acord. insa fiecare e responsabil pentru modul in care gandeste si alege sa traiasca.

a, ca a "indraznit" sa spuna asta pe un forum public, dedicat copiilor, asta da, e altceva, si nici mie nu mi s-a parut in regula sa posteze asa ceva tocmai aici. putea sa-si pastreze frumos gandurile sau sa le impartaseasca doar celor apropiati si atunci
"nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase", fetele de pe DC nu se mai scandalizau si totul era roz...oare ?!?

haideti sa nu ne mai ascundem dupa deget si sa recunoastem cinstit ca intotdeauna va exista cel putin inca o femeie care va gandi la fel ca msl1. multe dintre femeile aflate intr-o astfel de situatie nu au acces la net si nu-si pot expune gandurile aici. asta nu inseamna ca ele nu exista.

sa nu ma intelegeti gresit, nu tin partea nimanui in aceasta polemica starnita de afirmatia lui msl1.

insa prea va pripiti sa judecati si sa dati cu piatra, inainte de a sti toata povestea. pana si criminalilor li se acorda prezumtia de nevinovatie pana sunt acuzati, vina le este dovedita si sunt condamnati...si chiar si atunci, in anumite situatii, se gasesc circumstante atenuante...

bun, ati sarit cu gura pe ea si ce ati rezolvat ? nu o sa mai intre la acest subiect, sau chiar va parasi forumul. insa parerea ei va ramane aceeasi. asa simte, asa gandeste...e viata ei, e alegerea ei...nu cred ca va reusi cineva de pe forum s-o faca sa-si reconsidere pozitia, acum in ceasul al 12-lea.

si mi se pare ca ati scapat oarecum din vedere o nuanta subtila : msl1 a spus ca viata ei ar fi fost mai buna daca nu ar fi avut acel copil. nicidecum nu a spus/scris ca nu-l iubeste, ca nu i-a asigurat tot ce a avut nevoie, ca nu i-a fost mama in adevaratul sens al cuvantului, ca nu i-a oferit dragoste si afectiune, ca nu e in stare sa lupte pana in panzele albe pentru acest copil daca va fi nevoie.

ati uitat de cei/cele care au postat la "copilul captiv" ? cati dintre ei/ele au fost copii nedoriti ? cati dinte ei/ele au auzit expresiile "mai bine nu te nasteai" sau "eu te-am facut, eu te omor" ?

sau, ganditi-va la zecile sau poate sutele de cazuri, ale celor care aduc pe lume unul sau mai multi copii, insa pur si simplu nu sunt in stare sa le fie parinti. nu au acest instinct. ii cresc la voia intamplarii, cum o fi si cum s-o nimeri, flamanzi, murdari, bolnavi, fara pic de afectiune si iubire, fara acces la educatie, ba unii chiar sunt in stare sa-i vanda pe o mana de bani, tigari sau bautura...

asta incerc sa va spun : viata are si parti rele/urate, de care nu putem face abstractie, in speranta ca vor disparea daca intoarcem capul sau inchidem ochii...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

ancutzadan,
decizia este a ta si e pacat sa ajungi in astfel de situatie. Eu am fost mai tanara ca tine, aveam 19 ani si eram studenta. Am crescut copilul cum am putut, a fost greu, au fost zile cand nu aveam ce manca ca sa pot sa hranesc copilul. Dar m-am incapatanat si am terminat facultatea si am plecat din tara. Copilul ala era motivul pentru care m-am impins peste ce ma credeam in stare. A 2-a facultate am facut-o in Australia cand am avut al 2-lea copil. A fost foarte greu, intr-o tara straina, aveam putini bani (dar mai bine ca in Romania) si am terminat a 2-a facultate cu 2 copii de data asta. Eu am fost copil de studenti, m-am nascut cand parintii mei erau in anul 2, fratele meu s-a nascut in anul 4. Am fost crescuta in camin studentesc cu bani putini si cu greu. Dar nu mi-a lipsit niciodata dragostea si dedicatia totala a parintilor mei.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GORGY spune:

Ancutza, incep prin a spune ca e normal sa iei decizia asta din moment ce nu ai o situatie stabila(d.p.d.v. personala, financiara..etc). tu iti cunosti mai bine problemele decat le stim noi,insa ideea e ca si eu as fi ales sa fac asta numai cu gandul ca te-ai protejat si ai luat si antibiotic, pai e firesc ca acel embrion sa nu fie ok, sa nu fie sanatocs.
Cu toate astea, macar tu esti una din fetele care spun treaba asta si o recunosc, prin decizia ta dai dovada de maturitate, sunt o groaza de fete care sunt in situatia ta, sau poate si mai rau, si prefera sa tina copilul desi nu au sot, sau casa, sau loc de munca...etc, un copil este o responsabilitate, si trebuie sa te gandesti bine daca iti permiti sa il cresti si sa ii oferi o educatie. sunt multe care il fac si nu se alege nimic de el, sau care il abandoneaza in maternitate...etc, nu vreau sa ma gandesc acum cate femei fac greseala asta, eu iti doresc sa iti ajute Dumnezeu sa ai un copil, atunci cand vei fi pregatita din toate punctele de vedere, multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Ancutzadan, te rog nu omori copilul tau!

Se pot gasi alte solutii si fara sa ucizi un copil!

Daca o familie cu copii mici s-ar oferi sa-l creasca o perioada pana iti termini studiile si apoi micutul tau se va intoarce la tine?!

Iarta-ma ca am fost atat de directa, sa-ti ajute Dumnezeu sa iei decizia buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorothee

Daca o familie cu copii mici s-ar oferi sa-l creasca o perioada pana iti termini studiile si apoi micutul tau se va intoarce la tine?!

Daca tot o rogi asa tare, te si oferi sa i-l cresti tu?
Familii cu copii mici care sa mai ia unul sa-l creasca asa, de flori de mar cativa ani si apoi sa il predea pachet mamei se gasesc pe toate drumurile, cum sa nu?!

Lasati fata in pace! E decizia ei, e luata deja, nu mai rasuciti atat cutitul in rana.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Eram in clasa a XIa cand o colega de-a noastra a ramas insarcinata (primul contact sexual din viata ei cu un putza draguta intalnit ocazional la o nunta)
Nu a facut avort deoarece familia si comunitatea din care provenea nu ar fi acceptat pt nimic in lume acest lucru.
A nascut, a abandonat liceul si am reintalnit-o dupa vreo cativa ani (mergea la proces) pt pensie alimentara...Regreta totul, cu toate ca din cand in cand vedeam o licariere in ochii ei cand vorbea de copil.
Dar rusinea ca l-a nascut "din flori", participarea la proces unde ce si-a auzit a marcat-o, faptul ca familia o tolezeaza asa cum e.....spun multe despre dramele alegerii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Bird, o mica diferenta intre cazul tau si cel expus. Ati tras doi la caruta aia cu un copil facut la 19 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorothee

Auzi Ancutza, strica-ti viata, fa copilul si stai linistita ca solutii se gasesc.
Acum ma intreb si io daca tot se gasesc solutiile astea de ce naiba este lumea plina de copii abandonati, omorati, chinuiti, abuzati samd.

Tu ai luat o hotarare, este vorba despre viata ta, iti cunosti cel mai bine situatia.
Un copil trebuie sa vina pe lume atunci cand este dorit si cand poate fi intretinut.
Bird, tu ai fost casatorita, ai avut sprijin, ea nu are.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27

Eram in clasa a XIa cand o colega de-a noastra a ramas insarcinata (primul contact sexual din viata ei cu un putza draguta intalnit ocazional la o nunta)
Nu a facut avort deoarece familia si comunitatea din care provenea nu ar fi acceptat pt nimic in lume acest lucru.
A nascut, a abandonat liceul si am reintalnit-o dupa vreo cativa ani (mergea la proces) pt pensie alimentara...Regreta totul, cu toate ca din cand in cand vedeam o licariere in ochii ei cand vorbea de copil.
Dar rusinea ca l-a nascut "din flori", participarea la proces unde ce si-a auzit a marcat-o, faptul ca familia o tolezeaza asa cum e.....spun multe despre dramele alegerii.

Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
Sapunuri 100% naturale

exact asa i s-a intamplat si unei colege de clasa, intr-a XII-a.
a pastrat copilul (de fapt nu a putut/reusit sa faca avort, stiu ca a incercat asta, chiar daca era ilegal in acea vreme), nu a fost primita sa dea BAC-ul in vara (ajungea burtica vizibila si se apropia si termenul de nastere), l-a dat mai tarziu. chiar daca era pe vremea comunismului, o mare bila alba pentru conducerea liceului, care ar fi putut sa decida s-o dea afara, dar n-a facut-o.

dupa 20 de ani, cand am participat la revederea organizata cu acest prilej (20 de ani de la terminarea liceului), era singura dintre colegii de clasa care nu reusise sa-si continue studiile, facea o munca grea, de barbat (operator la o statie de combustibil); a spus ca nu regreta faptul ca a pastrat copilul, pentru ca era foarte mandra de fata ei, studia la o facultate foarte buna, avea note mari, etc. dar ea, ca persoana, avea un licar de regret in ochi, ca nu a reusit sa devina ce-si dorea, era foarte buna la stiintele economice si ar fi dorit sa faca ASE-ul. iata cum un copil nedorit schimba traiectoria unui destin, uneori in bine, uneori in rau...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput