ajutati-ma! avort

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

eu nu am avut puterea psihica sa fac nici un avort imi doresc sa fi fost asa de curajoasa, cel putin la prima sarcina, viata mea ar fi fost mult mai buna azi daca as fi avut acest curaj.

Nu pot sa cred ca ai vrut sa spui ceea ce se intelege.
Nu copilul este de vina pentru alegerile tale gresite (si nu ma refer la alegerea dintre a face sau nu un avort). Eu nu pot sa nu ma gandesc "pe invers", adica sa imi spun "acum ar fi fost in clasa a IV-a"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Viata nu e roz pentru multa lume. Chiar credeti ca toate mamele din lumea asta cred ca sunt binecuvantate in fiecare dimineata? Sufletul si mintea umana pot avea multe nuante, nu ar trebui sa le judecam. Una e sa lupti pentru ceva, alta e sa-i judeci pe cei care din diverse motive nu sunt pe aceiasi lungime de unda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Am raspuns mesajului autoarei , si va rog sa ma abtineti de la a face comentarii la mesajele mele; nu sint cinica spunind ca mai bine treci peste trauma psihica adormita fiind decit sa fi constienta de ceea ce se intimpla in jur de procedura; si da viata nu e roz pt toate mamele; si nu prea am facut nici o alegere, ca si autoarea postului am ramas insarcinata folosind metode contraceptive (2 o data pt mai multa siguranta), de aceea m-am identificat intrucitva cu ea si am ales sa raspund; eu nu am putut avea curajul ei de a decide sa fac un avort;si da viata mea ar fi mult mai buna in ziua de azi daca as fi avut curajul ei;
Ancutzadan,
depinde la ce fel de anestezie te referi; dar cred ca nici una nu dureaza prea mult, cel putin din cite am vazut eu din practica mea, cu cea locala tot simti dureri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

msl1 poti sa te superi dar ele au dreptate ,una e sa spui "mai bine fac avort" si alta "mai bine faceam avort"..nu te critica pt ca ai facut un avort,sau daca ai fi facut avort ci doar pentru ca mamica fiind tu gandesti asa ...sincer eu prima data aud asa ceva din partea unei mame...si eu am ajuns odata sa ma gandesc daca sa fac avort sau nu ,acum am o fetita sanatoasa multumesc lui D-zeu si ma intreb cum am putut sa ma gandesc doar ca nu am vrut sa o pastrez...poate ca regretam daca ea suferea de un handicap sau ceva dar nu pentru mine ci pentru ea ...dar asa nu te inteleg e chiar atat de rau ?..oricum eu sunt sigura ca tu iti iubesti copilul pt ca l-ai pastrat langa tine si te bucuri pt ca il ai...gandeste-te ca toate au un scop in viata aceasta ,toate se nasc cu un motiv asa cum si copilul tau trebuia sa vina pe aceasta lume sa-si implineasca destinul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Uneori avortul este o alegere foarte buna. Eu cel putin simt ca mi-a 'salvat' viata. Dar garantii nu exista, poti avea o viata grea si fara copii, si cu copii doriti, si intr-o casnicie care pare perfecta, si avand foarte multi bani, etc. Iar pana la final jocul ramane deschis, se poate intoarce roata si pentru cei fericiti si pentru cei nefericiti. Ceea ce iti doresc si tie msl, ai viata inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

sa spui ca viata ta ar fi fost mai buna daca nu ai fi avut copilul.....,mi se pare cumplit....sper sa nu citeasca copilul tau niciodata aici....si sa afle ca mama lui ar fi dorit ca el sa nu existe....
pacat ca exista si astfel de parinti pe pamantul asta....

ancutzadan,nu ai luat in calcul si varianta de a pastra copilul?cati ani ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancutzadan

Adevarul este ca aceasta discutie aduce foarte multe controverse. Inteleg si sunt de acord ca e un sufletel mic, al tau, pe care il omori, si da, ma simt un monstru, poate sa ma ierte Dumnezeu ca eu nu am sa mi-o iert niciodata. Si sa ma scuzati dar nu il omori pe-al altuia si il omori chiar pe al tau...Pana la urma asa e...Sunt constienta...Intotdeauna am incercat in discutiile despre avort sa-mi sustin punctul de vedere ca e o crima, ca e groznic, ca e o fiinta, ca merita sa traiasca, etc...Si mi s-a atras si mie atentia ca nu sunt in masura sa comentez alegerea celei care a ales sa avorteze.

Mi se pare ingrozitor ce ai scris aici. Motive intemeiate? Nu exista asa ceva, nici un motiv nu e suficient de intemeiat incat sa iti ucizi copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Mai fratilor,ce atatea exclamari ca vai de ce face avort? FEmeia nu a cerut pareri pro-contra avort ,sunt destule subiecte pe acest forum de genul asta. Aici cere doar parerea despre metode de avort,de la cele care au trecut prin asa ceva. Da,este greu sa citesti ca cineva vrea sa faca un avort,mai ales daca te chinui sau te-ai chinuit sa faci un copil,dar asta nu da dreptul nimaui sa o judece . Deja alegerea este facuta , nu mai veniti cu texte de genul "esti ingrozitoare,vai,cum te poti gandi!". Nu stie nimeni ce este in sufletul ei acum,decat cineva care a fost in situatia de a-si pune intrebarea " si eu acum ce fac? Cum sa fie mai bine?" . Iar celor care au obtinut greu o sarcina,sau au dus sarcina greu la termen ,le-as da sfatul sa nu mai deschida subiecte despre avort,sa treaca peste ele ,ca isi fac rau.

Ancutzadan eu am facut un avort acum 7 ani aproape ,prin aspiratie,cu anestezie generala. E mai usor pentru psihic, iti spun ca mi-a fost greu dupa,dar nu am simtit cum a fost scos,nu am auzit comentariile doctoritei, nu am simtit durere fizica prea mare,decat dureri ca la menstruatie dupa. Am vazut ca maine mergi la consultatie,vezi ce iti recomanda si ginecologul.

Nu mai judecati oamenii ,nu suntem toti la fel, nu suntem noi buricul pamantului ca sa raportam pe toata lumea la noi,la ce am face noi , la cum am gandi noi ,de aceea are fiecare liberul arbitru,pentru a hotara de unul singur. Ca mai venim cu o idee,cu un umar pentru sustinere ,cu o vorba este altceva,dar nu putem hotari in locul lor.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 23+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Mai fratilor,ce atatea exclamari ca vai de ce face avort? FEmeia nu a cerut pareri pro-contra avort ,sunt destule subiecte pe acest forum de genul asta. Aici cere doar parerea despre metode de avort,de la cele care au trecut prin asa ceva. Da,este greu sa citesti ca cineva vrea sa faca un avort,mai ales daca te chinui sau te-ai chinuit sa faci un copil,dar asta nu da dreptul nimaui sa o judece . Deja alegerea este facuta , nu mai veniti cu texte de genul "esti ingrozitoare,vai,cum te poti gandi!". Nu stie nimeni ce este in sufletul ei acum,decat cineva care a fost in situatia de a-si pune intrebarea " si eu acum ce fac? Cum sa fie mai bine?" . Iar celor care au obtinut greu o sarcina,sau au dus sarcina greu la termen ,le-as da sfatul sa nu mai deschida subiecte despre avort,sa treaca peste ele ,ca isi fac rau.

Ancutzadan eu am facut un avort acum 7 ani aproape ,prin aspiratie,cu anestezie generala. E mai usor pentru psihic, iti spun ca mi-a fost greu dupa,dar nu am simtit cum a fost scos,nu am auzit comentariile doctoritei, nu am simtit durere fizica prea mare,decat dureri ca la menstruatie dupa. Am vazut ca maine mergi la consultatie,vezi ce iti recomanda si ginecologul.

Nu mai judecati oamenii ,nu suntem toti la fel, nu suntem noi buricul pamantului ca sa raportam pe toata lumea la noi,la ce am face noi , la cum am gandi noi ,de aceea are fiecare liberul arbitru,pentru a hotara de unul singur. Ca mai venim cu o idee,cu un umar pentru sustinere ,cu o vorba este altceva,dar nu putem hotari in locul lor.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 23+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

N-ai citit cu atentie. Nu o ataca nimeni pe Ancuta pentru decizia ei. Lumea s-a aratat revltata fata de ceea ce scrie msl1, care afirma (si isi sustine afirmatia) ca viata ei ar fi fost mai buna daca nu avea copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

msl1,
mi se rupe sufletul pentru copiii tai, nu am mai auzit o mama sa gandesca asa. Si eu am ramas gravida la 19 ani si toata lumea mi-a zis ca sunt nebuna ca pastrez copilul, ca imi distrug viata, ca nu am ce sa-i ofer, etc. Mi-a fost foarte greu dar niciodata nu am regretat ca am pastrat-o. Ma uit in urma si imi vine sa rad cand ma gandesc cum imi preziceau toti ca o sa-mi distruga viata, atata putere si incapatanare cata mi-a dat copilul asta nu as fi avut pentru mine. Si de oferit, copilul asta are tot ce vrea, traieste intr-o familie echilibrata, merge la o scoala particulara foarte buna, va studia la o facultate recunoscuta ca fiind de top in lume, e frumoasa si inteligenta si are parinti tineri . Sincer, ca femeie, cred ca daca pentru copilul tau nu esti in stare sa ti cu dintii si sa lupti pana la ultimul strop de energie, atunci pentru ce?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput