ajutati-ma! avort
Raspunsuri - Pagina 14
CorinaDani spune:
oameni buni, discutam discutii, ca sa zic asa.
initiatoarea topicului se duce astazi la clinica, pentru intreruperea sarcinii.
asa ca hotararea ei initiala nu a fost clintita nici macar cu un milimetru, chiar daca aici s-au scris zeci de mesaje pro si contra avortului, iar discutiile au luat-o off-topic de multe ori.
nu va mai contraziceti doar de dragul sustinerii unor pareri si teorii. ce rezolvati cu incrancenarea asta ?
ar trebui sa aratam cu totii mai mult respect pentru decizia pe care a luat-o ancutza, chiar daca ne convine sau nu. e viata ei, cine suntem noi s-o judecam si s-o aratam cu degetul ?
hadeti sa ne vedem fiecare de treburile noastre, de viata si familia noastra si sa nu ne mai holbam in ograda vecinului, comentand in fel si chip, cu mana pusa la gura, a mirare.
atata timp cat la noi avortul este legal iar fiecare femeie are dreptul la liberul arbitru, nu vad de ce ar trebui sa se bage unii si altii cu bocancii in sufletul acestei fete, incercand sa-i influenteze destinul - NU are nimeni dintre noi acest drept, nu suntem parintii ei, nu suntem vocea constiintei ei, nu o sa-i crestem noi copilul daca ar fi decis sa-l pastreze, influentata de parerile unora sau altora; lasati-o in pace, are si va avea destule remuscari si fara acuzatiile si insultele insirate pe aici. si nu uitati ca a ramas insarcinata folosind metode contraceptive, asadar este clar ca ea oricum nu-si dorea copii in aceasta perioada a vietii.
daca ancutza ar fi deschis subiectul spunand "am o prietena care vrea sa faca asa si pe dincolo, ce ma sfatuiti sa-i spun, ca ea nu are acces la internet" tot asa inversunate si acuzatoare s-ar fi aratat persoanele care sunt impotriva avortului sau sustin ideea "fa-l si da-l de suflet sau la orfelinat?" ? inclin sa cred ca nu prea, ar fi fost vorba despre o terta persoana, despre care se discuta in lipsa...
bird, care este alocatia pentru copil in australia ? dar mamele - primesc idemnizatie sau ajutor social ? cum functioneaza sistemul la voi ? acesti bani cat reprezinta raportat la salariul mediu sau minim de la voi ? o familie din clasa medie cat plateste pe utilitati, mancare, asigurari, ipoteca si ce-o mai fi, cati bani ii raman ? care este rata somajului si gradul de indatorare al populatiei catre banci ? dar rata inflatiei ? eh, compara datele acestea cu realitatea crunta din romania si vei intelege de ce multe femei aleg sa nu duca o sarcina aparuta intr-un moment total nepotrivit, indiferent daca ne referim la bani, casa, cariera, existenta unui sot, etc. ce sa mai vorbim despre sistemul sanitar, cu mici exceptii, e la pamant cam peste tot, exemple sunt destule, unele dintre ele chiar tragice si de neimaginat.
si sa nu uitam ca recenta criza globala si-a pus amprenta si la noi, prin reducerea drastica a locurilor de munca, micsorarea salariilor in sistemul bugetar, inghetarea angajarilor, a investitiilor straine, etc. practic in ziua de astazi, o tanara fara studii terminate, fara un job cat de cat sigur si un venit decent, fara o casa si ceva ajutor din partea familiei, ajunge sa aiba un orizont extrem de limitat si o perspectiva sumbra daca decide sa aiba un copil si sa fie mama singura. nu spun ca nu se poate, ci ca este extrem de greu, iar cele care reusesc cu adevarat sunt exceptii de la regula.
iar in america latina da-mi voie sa am dubii sau rezerve privind motivul pentru care acele femei au cate 4-5 copii, din cate stiam in majoritatea tarilor din zona predomina religia catolica si este omniprezenta in viata de zi cu zi, ceea ce spune suficient, stim cu totii ca la catolici nu este acceptat avortul, parca si metodele contraceptive sunt interzise sau, ma rog, sunt privite cu rezerve. iar la ei biserica se implica probabil mult mai mult in viata comunitatilor locale, ajutandu-i pe cei cu venituri mici si familie numeroasa, oferindu-le ajutor moral si material, in totala contradictie cu ceea ce se intampla la noi, cu biserica ortodoxa. in plus, este clar o diferenta de mentalitate, traditii, religie si cultura intre noi si tarile americii latine.
chiar ar fi util si interesant sa ne spuna cineva care locuieste in zona americii latine, care este realitatea.
scuze de off-topic.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
narcisam102 spune:
Citat: |
Pe vremea aia nu exista vaccin asa ca mama mea a primit acceptul sa-si lege trompele dupa ce l-a nascut pe fratele meu (la 23 de ani). |
Despre ce vaccin este vb?
Si eu ma gandeam ca dupa urmatorul copil sa-mi leg trompele dar nu vreau sa nasc prin cezariana si imi este si teama sa nu ma ingras.
Exista un vaccin pt a numai ramane insarcinata??!
CorinaDani spune:
offf, narcisa...
legarea trompelor se poate face si laparoscopic in ziua de azi, nu e musai sa nasti prin cezariana. nu te ingrasi daca iti legi trompele, unde ai mai auzit si grozavia asta ?
bird vorbea despre acel vaccin care se face femeilor cu RH "pe invers", dupa fiecare nastere/avort/sarcina pierduta (cu exceptia primei dati), astfel incat sa mai poata avea si alti copii, daca doresc. e mai complicat sa-ti explic...
de ce nu intrebi ginecologul care sunt metodele contraceptive disponibile, cere-i sfatul si iti va recomanda metoda cea mai potrivita pentru tine.
exista si contraceptive injectabile, ce contin progesteron sau progestagen in combinatie cu estrogen, oferind protectie impotriva unei sarcini nedorite timp de 8 pana la 12 saptamani. nici-o metoda contraceptiva nu este eficienta insa 100%, singura metoda sigura 100%este abstinenta .
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
ancutzadan spune:
intr-o ora trebuie sa fiu la clinica...Off nu stiu cum o sa imi fac curaj...timpul trece...si nu reusesc sa ma adun
narcisam102 spune:
Multumesc pt raspuns chiar nu stiam
O sa intreb atunci la momentul potrivit. Mai stau insa un an ca noi mai vrem un bb mic. suntem maso
Matusa mea zicea ca din cauza asta s-a ingrasat ea.... dar daca ma gandesc bine niciodata nu a fost slaba... :)
roxy spune:
ancutza la clinica te adoarme si cand te trezesti esti rezolvata si buna de plecat acasa, adica bineteles te lasa sa iti revii din ameteala data de anestezie.In rest nu sunt probleme de ordin fizic pentru tine.Partea cealalta e mai grea, dar probabil dupa ce pleci de acolo e ca si uitata.
narcisam102 spune:
Ancutza decizia asta numai tu o poti lua.
Vorba lui corina degeaba ne dam noi aici cu presupusul ca nici una din noi nu o sa ti-l creasca.
Iar de uitat ....banuiesc ca depinde de fiecare persoana in parte.
Eu nu am uitat niciodata ... imi aduc aminte si acum de parca ar fi fost ieri... Ar fi avut acum 10 ani...
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Daca este sa aleg intre a naste un copil care imi va strica programul de somn si a risca sa mor si sa-mi las copiii de izbeliste, as alege fara sa ma gandesc sa imi pierd somnul pentru cateva luni si sa mai nasc o data. Pentru ce? Pentru copiii mei, nu pentru partida de sex. Si cred ca femeile au resurse interioare sa faca asta, e mai comod sa zica: nu pot si gata. Chiar si pe vremea aia femeile puteau intreba un medic care este perioada fertila si sa evite aceasta perioada. Nu e o metoda 100% dar decat sa iti lasi copiii orfani, mai bine asta si abstinenta. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Dupa cum stii din proprie experienta, un copil adus pe lume inseamnamultmai mult decit citeva ore stricate de somn. E foarte urit sa compari o experienta personala deosebita si fericita cu alta banala si mai putin norocoasa si sa mai si impui experienta ta ca fiind etalon.
Cred cu strasnicie in DREPTUL femeii de a alege. Tu ai ales...asta nu te pune pe tine in absolut nici un fel de pozitie superioara sa alegi pentru ALTCINEVA.
Ti-ai spus parerea personala si "move on".
Si vreau sa mai adaug ceva...parintii tai au avut o viata sexuala reusita pentru ca nu au avut STRESUL unei potentiale sarcini nedorite...deci nu e doar o "amarita partida de sex". Lucrind in domeniul medical cred ca esti mai mult decit pusa in tema ca nici un fel de metoda contraceptiva este 100% in afara abstinetei.
Si in oraselul unde locuiesc eu acum au observat ca femeile au cel putin 3 copii (m-am mirat cind m-am mutat)...cei cu un singur copil sint foarte rari. Dar exista resurse materiale pentru acesti copii.
Si copiii nu cresc doar cu piine si apa...mai ales cind mama nu a resit sa-si formeze o cariera.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
roxy spune:
hai sa incercam sa ne abtinem ca deja se ajunge la acuze personale si nu e cazul.Stim cu totii despre "dreptul femeii de a alege " dar stim si de "asumarea raspunderii".Putina responsabilitate nu strica.
Pentru ca nu e vorba sa-ti scoti o masea sau sa iti cumperi rochia albastra sau cea rosie...e vorba de ceva mult mai important.