ajutati-ma! avort
Raspunsuri - Pagina 13
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Vezi, genul asta de gandire este o reminescenta de pe vremea comunismului cand femeile nu aveau incotro, trebuiau sa faca copii dar nu erau lasate sa aibe grija de ei, munceau cot la cot cu barbatii. |
Dau 1 an de avut grija de copii pe 10 ani de munca cot la cot cu barbatii. Ti-a trecut prin cap ca poate unele femei se duc cu placere la munca? Si ca unele fac avort tocmai pentru ca prefera viata profesionala statului acasa (acasa, nu in casa, ca si aici ies femeile cu copiii dupa ele peste tot).
Nu e nimeni schilodit, stai linistita. Si femeile care au avorturi si 1 sau 2 copii sunt la fel de fericite ca cele care au 5 copii si sunt fericite. Atata cat se poate judeca din exterior fericirea unui om.
Nu esti tu vre-un specimen deosebit pentru care sexul nu e ceva rau si norocul tau nu a fost povestea cu rhul ci vremurile in care te-ai nascut si faptul ca femeile dinaintea ta au deschis niste drumuri, drumurile pe care zburdam noi acum prin viata si pe care culmea unele le-ar dori inchise.
narcisam102 spune:
Ce frumos suna bird....din Australia nu?!
Din romanica suna cam naspa cand s-a facut litru de ulei cat kg de carne sau cand intretinerea o sa fie cat un salariu mediu pe economie...
Parca ieri dadea la tv un caz despre o mama si copilul ei care au murit de foame in casa....
Parerea mea e ca decat sa chinui un suflet nevinovat si pe tine in viata asta mai bine lipsa. Sunt destui copii pe strada ai nimanui si de care ti se rupe sufletul cand ii vezi.
bird70 spune:
citat din mesajul lui accept92 Ti-a trecut prin cap ca poate unele femei se duc cu placere la munca? |
Si eu ma duc cu foarte mare placere la munca si am resimtit perioada petrecuta acasa cu copilul. Mai ales al 2-lea copil care e pe spectrul autist. Dar de aici pana la a uri copilul sau a simti ca mi-a distrus viata sau a avea regrete legate de perioada aia e cale lunga. Si daca s-ar intampla sa raman iarasi gravida, desi nu imi doresc, nu as avea probleme sa stau sa-mi cresc copilul si sa iau o pauza de la lucru, oricat de multe satisfactii imi aduce jobul.
Si ca unele fac avort tocmai pentru ca prefera viata profesionala statului acasa |
M-as astepta ca o femeie care are o viata profesionala sa aibe suficienti neuroni sa nu ramana gravida. Anyway, mi se pare teribil de egoist si cumva fixist sa crezi ca fericirea vine doar dintr-un loc sau dintr-o situatie. Oamenii fericiti sunt cei adaptabili.
Nu esti tu vre-un specimen deosebit pentru care sexul nu e ceva rau si norocul tau nu a fost povestea cu rhul ci vremurile in care te-ai nascut si faptul ca femeile dinaintea ta au deschis niste drumuri, drumurile pe care zburdam noi acum prin viata si pe care culmea unele le-ar dori inchise. |
Greseti! Norocul meu a fost ca am avut niste parinti care s-au iubit foarte mult (si o viata sexuala sanatoasa contribuie la asta) si faptul ca parintii mei nefiind amenintati de sarcini nedorite ne-au iubit si apreciat. Practic mama mea a trait atunci ca si o femeie din ziua de azi, fara frica de sarcini nedorite si se vede pe mentalitatile si psihicul ei fata de femeile de aceasi varsta in Romania.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
bird70 spune:
citat din mesajul lui narcisam102 Ce frumos suna bird....din Australia nu?! |
Am nascut si eu 2 copii in Romania, cea mare avea 7 ani cand am plecat, asa ca stiu ce e aia saracie, nu iti face griji. Dar daca nu aveam copilul ala, pe primul care a fost un accident, poate tot acolo eram si faceam greva foamei. Pentru ea am luptat si ea mi-a dat putere si ambitie sa fac pentru ea ce nu as fi facut pentru mine.
Parerea mea e ca decat sa chinui un suflet nevinovat si pe tine in viata asta mai bine lipsa. |
Am dificultati sa inteleg cum chinui un copil daca il iubesti si il ocrotesti.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
narcisam102 spune:
Bravo tie bird ca ai reusit. Iti doresc multa fericire in continuare.
Dar din pacate sunt multe femei care nu au norocul tau sau poate ambitia...
Mie imi place cand ma uit la copilul meu sa vad cat de mult l-am dorit! cat de fericita sunt cand e langa mine si ca pot sa-i ofer tot cei trebuie fara sa-mi fac griji ca va trebui sa renunt la altceva. Si o sa mai facem unul... :)
Si eu am facut un avort acum multi ani si stiu ca nu a fost deloc o decizie usoara.... mult timp ma gandeam ...uite acum copilul meu ar fi avut 2 ani, 5 ani, 7 ani...
e tare usor sa judecam cand nu suntem in pielea celui judecat.... nu e asa?
accept92 spune:
citat din mesajul lui bird70 Practic mama mea a trait atunci ca si o femeie din ziua de azi, fara frica de sarcini nedorite si se vede pe mentalitatile si psihicul ei fata de femeile de aceasi varsta in Romania. |
Aha, deci libertatea femeii de a alege face totusi bine la psihic. Dar parerea ta este ca nu oricine are dreptul la ea, mai ales nu cele care au gresit sau care au avut pur si simplu ghinion. Se stie ca numai femeile cu un iq scazut au parte de sarcini nedorite, caci daca ar fi cu adevarat inteligente toate femeile fertile (al caror numar oricum scade dramatic) ar alege solutia ta....abstinenta.
roxy spune:
citat din mesajul lui accept92 Se stie ca numai femeile cu un iq scazut au parte de sarcini nedorite, caci daca ar fi cu adevarat inteligente toate femeile fertile (al caror numar oricum scade dramatic) ar alege solutia ta....abstinenta. |
accept92 aceste femei fertile a caror numar in scadere il scoti in evidenta, poate nu ar fi cazul sa aleaga abstinenta totala, ci doar in acea perioada in care stie clar ca poate ramane insarcinata.
Oricine stie ca daca faci sex de orice fel , adica protejat sau nu in perioada de mijloc intre doua cicluri menstruale ai o sanasa sa ramai insarcinata.Nu-mi spune acum ca tocmai cea saptamana nu o poti ocoli , astfel incat sa nu stai cu inima in gat la sfarsitul perioadei.Iar daca o faci si-ti asumi riscul, gandeste-te o clipa ca daca pe tine te adoarme sa nu te doara cand iti face avortul, pe cel din burta nu-l anesteziaza nimeni ca sa fie sigur ca nu simte nimic.Nu e dovedit ca embrionul simte sau nu ceva, deci nici nu putem bate cu pumnul in masa ca e doar o celula si atat.
Deci la durerea noastra ne gandim, sa ne fie bine, sa nu ne doara, sa scapam repede....dar la restul?
accept92 spune:
citat din mesajul lui roxy accept92 aceste femei fertile a caror numar in scadere il scoti in evidenta, poate nu ar fi cazul sa aleaga abstinenta totala, ci doar in acea perioada in care stie clar ca poate ramane insarcinata. Oricine stie ca daca faci sex de orice fel , adica protejat sau nu in perioada de mijloc intre doua cicluri menstruale ai o sanasa sa ramai insarcinata.Nu-mi spune acum ca tocmai cea saptamana nu o poti ocoli , astfel incat sa nu stai cu inima in gat la sfarsitul perioadei. |
Tu vorbesti serios? Propui metoda calendarului ca metoda de contraceptie? Ma faci sa rad!
roxy spune:
poate ai face bine sa nu razi.Decat avort orice metoda e mai buna, nu crezi? Pentru ca se spune ca poti ramane insarcinata chiar folosind o metoda contraceptiva, asa cum e in cazul de fata.
Nici aceasta metoda nu e 100% sigura, dar majoritatea au perioada ovulatiei la mijlocul intervalului, asa ca daca vrem se poate.
Si nu sunt nici de la tara, nici o proasta, dar nici adepta ca lasa daca se intampla dam o fuga si scapam de problema.
narcisam102 spune:
Eu am ramas insarcinata cu calendarul in mana
Hotarasem cu sotul meu ca dupa nunta sa ne apucam de copii iar intre timp eu sa numai iau anticonceptionale. Nici nu a trecut 2 luni ca am si ramas. A trebuit sa facem cununia mai repede iar nunta am facuto cu botezul o data.
Dar a fost frumos oricum.