Mai mananca cineva raw? facem un grup?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Ce subiect fain asa ca hop si eu

Va spun ce mai pap eu (nu mananc 100% raw si nici nu vreau, doar incerc in mare parte)

Azi mi-am facut un smoothie verde din brocolii, dovlecel, jumate de avocado, o banana si apa. Cantitatile de brocolii si dovlecel nu ma intrebati ca am pus la nimereala. Totul la blender. Daca blenderul nu e f puternic se taie in bucatele mai micute. As mai fi pus niste curmale sa fie mai dulce, dar nu mai avem in casa, si am pus putina miere. Yumi yumi Aaa si mai pusesem niste fibre
Un alt fel de soothie verde ce am mai facut a fost cu spanac, brocoli, avocado si mar. Variatiile sunt multe. Se poate face cu apa sau cu lapte de migdale, orez etc.
Imi tin de foame mult timp

Am facut si lapte de migdale - super simplu. Migdale inmuiate peste noapte, apoi curatate de pielita . Blenduite cu 3-4 curmale (eu am facut si cu prune uscate ) sau miere. Si bineinteles apa. Apoi pus la scurs printr-un tifon sau sita mai deasa. Si gata.
Ce ramane de la migdale (pulpa) se poate folosi la prajituri, biscuiti

Am pus si seminte de floarea soarelui la germinat si de linte. Sa vedem ce-o iesi. E prima data cand incerc.

Multe retete aici http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2011/03/carte-de-bucate-raw-vegan-vegetarian.html

Mai astept idei de la voi :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Buna seara, fete frumoase si semi-raw!

Despre sarcina si mancarea raw sau vegetariana.
Va spun parerea mea - eu, care n-am nascut si nici nu-s gravida si nici nu cred ca mai apuc sa fac copii in viata asta : cred ca organismul fiecaruia / fiecareia spune daca ii e bine sau nu cu ce ii dai. Doar sa fii atent. Daca lipseste ceva, simti, sau daca nu simti - si esti vegetariana sau raw insarcinata, mai faci si o analiza la recomandarea medicului ca sa fie totul ok.

Eu NU sunt impotriva carnii, nici a lactatelor si nici pro raw sau vegan sau ovo-lacto.... Eu pur si simplu simt ca asa imi e bine acum, ca am mai multa energie, ca s-a mai dus din oboseala cronica si cearcanele de sub ochi. Fiecare trebuie sa faca asa cum ii e mai bine - vorba aia: o viata avem...

Si, recunosc cu mana pe inima, eu ma bucur ca un copil cand vad ca-mi iese mancarea si are si gust bun, ca incoltesc semintele.... Azi dimi dupa ce-am facut primul meu lapte de migdale, eram mandra ca taranca dupa ce-a muls vaca! Pai cum sa nu fiu cand PRODUC LAPTE IN PROPRIA-MI BUCATARIE! Pai nu-s grozava? (sigur in alta viata am fost taranca :))))

Meniul meu de azi a fost asa:
D: 4 biscuitei raw din cereale (nu i-am facut eu, i-am luat gata facuti de la Casa raw-z) + o cana lapte de migdale
P: salata de orez natur si chinoa (astea clar, fierte) + fasole mung si lucerna incoltite
C: 2 painici de hrisca cu pate de seminte de floarea soarelui si salata de rosii, castraveti, ceapa
la gustari am avut de doua ori cate un mar mare!

LauraB, daaaaa, suna sofisticat multe ingrediente, dar asta pt ca nu suntem noi familiarizate cu ele. Chia, chinoa... cereale comune in America de sud, nimic special la ele Dar ce sclifosit suna cand spui vecinei: eu, draga, am mancat salata de chinoa cu germeni de mung si la desert budinca de chia cu goji (goji sunt niste fructe mici si rosii, se vand deshidratate, parca din China/Tibet vin, sunt foarte energizante.)

www.youtube.com/watch?v=xiIm0elzalI&feature=related" target="_blank">THAT's ME

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Raspunsul dr a fost ca nu se dezvolta cum trebuie desi mie analizele mi-au iesit foarte bine.Mi-a spus ca trebuie sa consum minim 2500 de calorii zilnic pai o sa ma fac de 100kkg in stilu asta.Deja am luat 4 kg si nu am nici 2 luni.

Oricum am lasato mai moale cu carne, consum doar o data pe sapt si doar pui.Imi reiau stilul meu ptr ca ma simteam foarte bine inainte, acum ma simt greoaie si fara vlaga in mine.Nu cred ca dauneaza fructele, legumele ,pestele , paine neagra si cred ca o data pe sapt un pic de carne de pui e ok.
In plus iau si vitamine deci nu cred sa fie asa o mare problema ca nu mananc carne zilnic.

Anita mami de printesa, Rachella Alexia -17.o1.2004 si
7 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

ane2, sarcina usoara si nastere la viteza luminii.
Eu cand l-am intrebat pe medicul meu sa-mi dea si mie vitamine, suplimente ceva in sarcina, mi-a zis ca atunci cand o sa vada el pe analize ca am lipsa de ceva atunci am sa-ti dau suplimente, pana atunci mananca fructe si legume crude.
Mananca ce iti place, cheia cica e moderatia(tot aud expresia asta peste tot).

LauraB, supele nu sunt greu de facut.
Poti face din 2 fire/bete telina, o rosie, un dovlecel, un cartofel mic, le bagi la blender cu ceva apa si gata supa.Toci deasupra un fir doua de patrunjel, leusetean, marar, ce iti place, o portiveste de sare, pui si un strop de ulei de masline si gata supa.
Poti face supa doar de dovlecel cu castrevete, ori numai de rosii, incerci ce combinatii iti plac.

louisea, cat lapte iti iese din cantitatea pe care o faci?
pun o cana (1 cup) de migdale le las la imuiat vreo 6 ore, tot schimb apa, ca lasa o culoare maro.
Apoi pun migdalele, doua cani si jumatate de apa in blender, scurg pulpa, si pun inapoi laptele in blender, adaug vreo 3-4 curmale si gata.
Nu le scot pielita, ar trebui sa scot pielita?
Ca pe net nu am vazut sa scoata?
Apoi le pun la blender, dupa ce scot pulpa de migdale pun inapoi in blender laptele si daug curmale vreo 3-4 si le blenduiesc iara.
Si imi iese cam 450ml de lapte.
Eu tot caut pe aici borcane cu capac care are sita, si nu gasesc, se uita la mine vanzatoarele de parca cine stie ce le cer.
Is bune borcanele astea mai ales pt pus la incoltit seminte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Nati si laptele l-am facut la nimereala, dar as zice cam 500 ml mi-a iesit. Nu stiu exact daca trebuie curatate de pielita dupa ce s-au inmuiat, dar ma gandeam ca ,, daca vreau sa folosesc pulpa ce ramane, sa nu fie cu pielita (?!?!). Dar pe de alta parte ma gandesc ca si aia se marunteste la blender
Si eu schimb apa de multe ori intre timp.

Tzuni tu l-ai curatat?

Ane2.. Sarcina usoara. Si m-e mi se pare mult 2500 de calorii, insa pe de alta parte eu am mancat ca o sparta in sarcina cel putin spre final Imi era foame non stop si noaptea Si n-am "reusit" sa iau mai mult de 10,5 kg (majoritatea luate in prima parte a sarcinii). Deci a contat ca nu m-am indopat cu praji etc. ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Tzuni,

Io am venit sa-i spun lui Ane2 ca in ambele sarcini am mancat fara carne; in prima sarcina n-am pus gura pe carne primele 6 luni; dupa 6 luni am mancat vreo 10 grame pe saptamana.... in a doua sarcina am mancat cantitati industriale de fructe.

Primul copil are 7 ani; si nu ca-i fie'mea, dar crede-ma ca bubuie de desteapta ce e (evident este si frumoasa, etc etc cra cra cra).

Al doilea copil, crescut in burta mai mult cu fructe, nu are decat 1 an; nu pot inca sa spun cat e de destept, dar e miscator, asa in general, din cale afara. Si mananca fructe ca un disperat.

Asa ca lasa doctorul ala cu ideile lui invechite in pace, mananca ce tie tie bine si uite, iti garantez eu, ca lipsa carnii din meniul tau de viitoare mama, nu are nicio influenta aspura inteligentei copilului!

Tzuni, inca un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Eu dimineata pap biscuiti de ovaz raw cu peanut butter, si putin gem bio de caise, la pranz am facut ieri stevie cu ceapa verde si usturoi verde din gradina mea, cu lamaie multaaa, iar seara salata simpla verde su ceapa verde. Pe zi am mai mancat mere verzi aastea nu stiu daca-s ok, ca sunt aduse de prin...ceva nu stiu daca sunt chiar ok fara pesticide si ierbicide si alte din astea care se termina in -ide. Am vrut sa fac si eu fasole mung, dar nu stiu cum sa o prepar. Tzuni, tu ziceai ceva de fasolea asta...cum o papi tu?
Fii-mea e innebunita dupa mancarea mea, ii facusem si ei un copanel de pui da tot mancarea mea a mancat-o!Barbatu s-a uitat la farfurie asa in scarba si zice: da ce esti capra? ce mananci numa verzituri? Vrei sa traiesti 120 de ani? Si io: da, daca se poate, va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Neata raw-mancelor!

Louisea, ce sa curat? Laptele? Migdalele? migdalele nu, le-am pus cu tot cu coaja si cred si sper ca ramasitele alea din punga prin care am strecurat laptele continea si cojile. Daca nu... sa-mi fie de bine

Rory, fasolea mung ori o fierb (se fierbe repede, ai grija sa n-o faci terci cum am facut eu prima data ) sau o pui in borcan la incoltit si o pui in salate. Asa mi se pare mai buna, mai aromata si, fireste, e 100% raw. Stii sa pui la incoltit? Daca nu, zi-mi si te invat.

Gabrielama tu si hartie creponata daca ai manca, tot frumoasa si desteapta ai fi! Asa ca de copii nu mai vorbesc nimic

Azi mananc asa:
D: tot biscuiti de cereale raw cu o cana de lapte de migdale (mai am de ieri)
P: 2 felii de wassa integral (ca nu mai am paini de hrisca si pana maine n-am cum sa cumpar), salata de vinete si ciuperci marinate cu rosii si castraveti
C: inca nu stiu...
Gustari: mere, nuci, stafide si goji

pam pam
Eu de felul meu sunt vesela, dar de cand pap mai raw, am devenit SI mai vesela! Daca exagerez cu glumitele, ma scuzati, va rog, dar... de la raw de trage

Sunt in zona...

www.youtube.com/watch?v=xiIm0elzalI&feature=related" target="_blank">THAT's ME

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Iata un site de unde m-am insiprat:
http://retete-vegane.blogspot.com/

Am preperat o "prajiturica" aproximativ dupa aceasta reteta:
http://retete-vegane.blogspot.com/2009/09/mini-tarte-cu-pere-si-mere.html
Doar ca eu am facut tarta cu ananas si nu am pus ghimbir, iar nuca de cocos nu am amestacat-o cu tot restul compozitiei, ci su stafide si am facut "blatul" din doua straturi, cel de curmale cu nuca, si cel de cocos cu stafide. Deasupra am pus cuburi de ananas.

Reteta asta mi se pare super:
http://retete-vegane.blogspot.com/2010/01/prajitura-divina.html
Poate vreodata o sa am curaj sa o fac

Am mai facut si reteta asta:
http://bunsisanatos.wordpress.com/2008/11/21/bomboane-din-curmale/
Ies tare bune, doar ca sunt atat de dulci, ca eu am simtit nevoia sa adaug si putina cacao in compozitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Tzuni,

si iti dai seama ca mi s-ar crepona si mintea! Ceea ce ar fi o usurare pentru toata lumea, caci s-ar transforma din creata in creponata!

Mai am de dat pupici speciali la subiectul asta - pentru Lou! Iaca:

Doamnelor, sa nu credeti ca fac discriminari la subiect, doar ca pe Tzuni si Lou le stiu de muuult, de cand eram noi tinere!

Mergi la inceput