Mai mananca cineva raw? facem un grup?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna seara ierbivorelor ! Nu va suparati,nu am spus-o sarcastic.
Eu nu mananc raw decat anumite retete ,si unele dintre ele le mananca toata lumea,numai ca nu stiu ei,oamenii ,ca se pot incadra acele mancaruri ca fiind "raw".
Prima retea incercata cu succes ,a fost inghetata de banane ,de pe blogul Inei,pe care toata lumea a savurat-o vara trecuta la mine acasa,si nimeni nu ma credea ca are in compozitie doar fructe proaspete si banane congelate . Au mai fost cateva,care mi-au placut doar mie, sotul e mai sceptic in incercarea alimentelor noi, noroc cu copilul,ca mananca tot ce ii intind eu .
Copiluli meu ii place tare pasta de avocado,la care adaug verdeturi dupa inspiratie si dupa ce am prin frigider,si o savuram impreuna. Plus sucurile proaspete de fructe si legume.Momentan aici sunt, ma chinui sa imi fac ceva germeni de grau ( am grau de la sora,de la tara, netratat cu nimic) ,sa ii pun in salate. Mai incerc uneori unele creme,sosuri, supe de pe diferite saituri,dar nu imi ies intotdeauna. Aparatura nu am inca, pana nu ma hotarasc sa maresc cantitatea de mancare raw din alimentatie.Nu am decat un robot de bucatarie care ma ajuta deocamdata destul, in loc de deshidrator putem folosi cu succes cuptorul ,cu putin mai multa atentie.

Si la fel am patit si eu cand am vorbit despre asa ceva :" dar ce ai,esti bolnava?". Nu,dar si asa carnea nu prea e in alimentatia mea,laptele proaspat nu prea il tolerez," imi vine inapoi" ,iaurtul abea-abea il inghit,cate o cana foarte rar,cascavalul nu imi place ... Singurul lactat care imi place tare e smantana, in rest pot sa nu existe. Nici cu ouale nu ma omor prea tare... Doar la peste nu prea as renunta,ca imi place mult. Si in perioada de greturi cel putin,am rontait numai brocoli,castraveti,rosii ,si am baut sucuri proaspete zile intregi,fara sa pun gura pe mancare gatita. A,si imi plac mult dulciurile facute in casa ,asa ca nici la ele nu as putea renunta prea usor.
Dar acceptati pe aici si d-astia care mai mult viseaza la meniuri raw,nu?

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 23+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

'Neata!
Lali, sa stii ca si eu tot la "visatoare" ma incadrez. Mi-as dori sa pot renunta la multe chestii care fac parte acum din alimentatia mea sau sa le reduc cat mai mult si sa le inlocuiesc cu ceva raw. Iar faptul ca ii mai citesc sau mai aud pe cei care deja au facut pasul asta ma ajuta, iar retetele ma inspira. Am mai colindat si unele site-uri de profil, dar e mai greu sa te tii dupa cei care au deja experienta in treaba asta.
Tzuni si Nati, eu personal voi urmari cu interes retetele pe care le veti posta. Si eu am preperat vreo doua feluri de dulciuri raw si pot sa spun ca nu au fost rele deloc. Iar eu sunt antitalent la astea.
La mine e mai greu ca fiica-mea nu se impaca bine cu legumele, nici sotul. Asa ca resimt asa ca pe o mica victorie cand reusesc sa le bag pe gat o salata de cruditati. Apropo de cruditati, fetelor, aveti sursa de legume, fructe, cereale etc mai aproape de eco? Eu iau din piata sau supermarket 99% din alimente si se stie ca producatorii nostri fac exces de zel la folosirea chimicalelor in gradinarit, agricultura etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Buna ziua,
n-as fi in stare sa mananc raw...dar acum ca s-a incalzit organismul imi cere mai mute salate si macare usoara asa ca ma voi inspira din cand in cand de la voi, la schimb va reamintesc de gazpacho supa spaniola la rece. Pe net se gasesc mai multe variante si desigur se pot "personaliza"

Mergi la inceput

Glimmer eu am sora si soacra la tara,tatal si inca o duzina de neamuri ,si verdeturile mi le iau de la ei,plus unele cereale ,iar unele din supermarket. Avocado din pacate nu creste la noi ,ca mi-as face livada , brocoli tot de la supermarket ,ca pe asta il rontai toata ziua,conopida ma rog de soacra sa imi planteze,dar cred ca pana la urma os aplantez la surioara,chiar daca are un petic mic de gradina . Mai merg prin piata si caut soia,seminte de lucerna, seminte de in,mei, la tarani ,sau la cei care vin din tara cu de toate. Mai merg pe la targul de animale,ca acolo aduc si mancare pentru ele,si gasesc si tarate,facuta la moara nu din supermarket,cu adaos sa nu faca cocoloase de la umiditate, malai imi face soacra,tot din porumb macinat la moara, secara tot de la targul de animale... am luat si seminte de in si de floarea soarelui de la cineva din piata,dar cu floarea soarelui e greu,ca se desface greu de coji,oricat de bine ai usca-o. Nuci tot de la tara iau, ca pana la sora-mea ,pe marginea soselei numai nuci sunt plantati,si in fiecare toamna mergem la cules de nuci,sa avem pe toata iarna. Mai cumpar nuci caju din supermarket,dar nu mereu,ca sunt scumpicele. Deja mi-am anuntat din toamna neamurile sa puna mai mult dovleac de placinta de ala mare in gradina,cu seminte multe,sau "dovleac porcesc" ,sa aiba la fel,seminte multe,si cand dau dovleacul la porci sa opreasca semintele pentru mine. Hm,daca imi mai amitesc mai scriu sursele mele .

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Lali, daca iti mai amintesti, bine, daca nu, eu am inteles.
E bine ca ai rubedenii la tara de unde sa te poti aproviziona. Ce ma preocupa pe mine, desi intru si nu prea un pic in off-topic, e ca si la tara se folosesc chimicale contra daunatorilor. Adica cei din piata carora le zicem "tarani" care vand, cica, numai ceea ce produc ei in curte, folosesc si ei la greu produse contra daunatorilor, chiar daca multi dintre ei nu recunosc. Si eu ma aprovizionez mult din piata cu legume si fructe de sezon, celelalte, mai "exotice" gen broccoli, avocado, le iau din supermarket. Mai merg pe la magazinele naturiste cu produse eco... dar eu am o mare problema sa-i cred pe astia cu produsele eco. La tine, fiind vorba despre rude, ai siguranta ca sunt "curate". Desi, din ce mi-au impartasit altii, cica daca nu stropesti legumele si fructele, nu se face nimic, rad daunatorii tot. De curand mi-am achizitionat si eu o mica gradina care are si o "micro"-livada si mi-as dori sa facem gradinarit ecologic, asa, pentru familie. Doar ca deocamdata trebuie sa ma documentez, dar imi dau seama ca e destul de complicat, in conditiile in care mai mergem si la serviciu. In fine, nu insist pe idee, ca deviez rau de tot de la subiectul topicului. De fapt nu deviez chiar rau, pentru ca e bine sa papam legume si fructe crude, seminte etc, dar conteaza si cum sunt crescute.
Ce site-uri cu produse bio mai stiti? Eu il stiu pe asta:
http://biobunatati.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Si eu va urmaresc din umbra

Timp de 5 luni dupa cateva atacuri de panica care habar nu am de la ce sau declansat , am incercat sa-mi schib stilul de manacare, am renuntat la carne , mi-am luat blendar cu putere 1000 .am inceput sa-mi prepar sucuri din fructe si legume proaspete.Din pacate nu am putut renunta la oua si branzeturi ptr ca imi plac foarte mult.
Din primele zile am inceput sa ma simt super , am revenit la viata.

Acum sunt insarcinata si dr nu prea a fost deacord cu stilul meu si mi-a recomndat sa reintroduc carnea in meniu
Acum sincer nici nu stiu ce sa fac, am reintrodus carnea de pui dar incerc pe cat pot sa manac sanatos sa pot asimila toate viaminele de care eu si bb avem nevoie.

Voi ce parere aveti??????

Anita si Rachella -17.o1.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

De mentalitatea asta m-am lovit si eu cand eram gravi si efectiv nu puteam papa carne, imi venea sa vars...medicul zicea ca vai o sa iasa copilu batut in cap, ca nu se dezvolta corect...balarii si prostii! Am nascut un copil perfect sanatos, destept-acu are deja 14 ani si nu are nici o problema decat ca mananca foarte greu carne, mai ales carne grasa nici nu o suporta...si nu din cauza mea. Adica,na, taica-su mananca absolut normal ca toti romanii si nu ii oblig sa manance cum vreau eu...cum citisem despre o vedeta cunoscuta, ca le gatea numai raw. E adevarat ca e sanatos, dar e o alegere proprie de ce sa le gatesc eu raw acasa, sa manance el la restaurant asa cum ii place?? Hai ca am deviat...deci eu una nu am avut probleme ca am mancat asa cand eram gravi, dar aveam analizele ok, fara probleme de nici un fel. daca nu ai probleme , de ce iti zice medicul sa papi carne? Nu l-ai intrebat?

Mergi la inceput

Ane cumva a spus si mmotivul pentru care trebuie sa mananci carne? Adica na, spune ca o sa iasa copilul "batut in cap" cum ii spunea si lui Rory,dar de la lipsa de ce? Cumva de vitamina B12 si omega3 ? Sa faca bine sa se informeze ce alimente le contin,in afara de carne,daca e un medic dedicat, nu sa iti recomande stilul lui de viata. Unii oameni au impresia ca detin adevarul absoolut si ca trebuie sa fie litera de lege ce spun ei . La prima sarcina nici eu nu am putut manca pana pe la 5 luni carne deloc,iar apoi cate foarte putina. Pana la urma poti lua supliment de b12 ,daca asta il face sa se simta bine pe dr,sau daca analizele o cer.Omega3 se gaseste din belsug in seminte de in,de exemplu,nucile si semintele de rapita. B12 se gaseste in somon,ton,fructe de mare ,oua,lapte si produse lactate. Am citit aseara si ca se mai gaseste si in muraturi,in produsele fermentate,in bors ,si nu mai stiu,parca mai era in ceva. Eu mananc ce ma simt eu bine, pe gat fortat nu imi bag nimic .

Glimmer ,intradevar se folosesc la unele plante si insecticide sau ingrasaminte,dar ai mei le folosesc rar,sau doar la unele produse. Acuma na,prefer sa fie porumbul care se seamana,tratat,si pana la malai sa fie natural tot procesul,decat sa fie si porumbul tratat,si malaiul sa aiba substante antiaglomerante in el ,sa fie stropit impotriva taciunelui cand e "cu papusi" ; prefer rosia si cartoful sa fie stropite impotriva gandacului de colorado,dar sa nu aiba si alte substante injectate ca sa arate mai frumos si sa tina mai mult, merii stiu ca sunt stropiti ca altfel fac viermi multi,unele soiuri. Ce are soacra mea nu trebuie stropit,e un soi bun. A,si parca si prunii sunt stropiti,ca fac omizi. Si totusi,sunt stropiti o data pe an, nu sunt imbalsamate fructele in tot felul de substante sa creasca mult,repede,si sa para pictate. Parerea mea .

Mergi la inceput

Da, Lali, tocmai asta spuneam si eu, bine de tine ca ai o sursa de aprovizionare despre care stii ca macar nu sunt folosite in exces chimicalele. Eu, care ma aprovizionez din piata sau supermarket, sunt "la mana" producatorilor. Ma deranjeaza tare, de exemplu, faptul ca nici in august nu mancam de pe piata rosii coapte natural

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Foarte interesant ce povestesti Tzuni, despre energie. O sa va urmaresc si eu- mai din umbra, pentru ca desi o sa incerc cu siguranta cateva din retetele voastre, nu cred ca voi putea trece vreodata exclusiv pe hrana raw.

Deocamdata nici nu inteleg despre ce ingrediente discutati. M-am uitat pe internet sa vad cum arata chia si goji, prin magazine nu tin minte sa fi vazut vreodata.

Nati, poti de rog sa-mi spui si mie unde gasesc o reteta de supa raw, facuta doar cu blenderul? Multumesc.
Edit: scuze, oboseala e de vina, acum am vazut ca Timi a pus un link la supa "gazpacho". O voi incerca pe asta prima, dar daca mai aveti si imi puteti face trimiteri si la alte retete de supa, eu va multumesc in avans

Mergi la inceput