Mai mananca cineva raw? facem un grup?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Poate trebuie sa incepi cu o cantitate mica de legume la inceput, pana se obisnuieste stomacul cu genul acesta de alimentatie...si baga si ceva fibre-paine integrala, sau cu tarate, ceva...probabil ai o colita ceva , asa are si sotul meu, nu suporta nici laptele crud,are niste crampe groaznice. Mai uita-te pe siteul Ligiei Pop , unde explica cum sa faci treptat trecerea la raw.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Ma bucur ca ati reactivat subiectul si ca avem o cititoare
Eu am facut pate din seminte de floarea soarelui cu salata de legume pentru dimineata. La pranz am penne (din dovlecei) cu sos de rosii cu usturoi si busuioc si o banana, iar la cina am salata de vinete cu painica de hrisca si salata de rosii cu castraveti si ceapa. Le-am gatit foarte repede (cateva minutele). Pofta buna si voua!

www.youtube.com/watch?v=xiIm0elzalI&feature=related" target="_blank">THAT's ME

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Tzuni, tu te hranesti raw-vegan? In familie numai tu esti raw, sau si ceilalti?
Si pentru ca mie, pana acum, imi pari cea mai "titrata" de aici in domeniul asta, tare mi-ar placea sa postezi si retete. Mi-ar placea mult sa aflu in primul rand reteta de pate din seminte de floarea soarelui.
Mai am si alte lucruri sa te intreb, dar le pun pe rand
O zi buna si un sfarsit de saptamana placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Salutare,

Si noi am trecut de vreo 3 luni pe raw food cam 70% restul de 30% mai calcam pe bec, adica trecem mancarea prin aburi ori gatita la foc.
Mai mancam carne cred ca odata pe luna si aia de pui, in schimb lapte si produsele din lapte le-am eliminat total din dieta noastra.
De luat mi-am luat blender si un juicer, am o carticica cu retete de sucuri din legume si fructe, sunt trecute mai ales cele din legume pt diferite probleme de sanatate.
Miercuri merg sa-mi iau cartea pe care am comandat-o 1000 de retete, toate stil vegan, ca deja devine stresant cand vine vb de gatit si inspiratia e plecata in lume.
Chiar acu am pus niste migdale in apa sa fac lapte pt junior, vroiam sa pun si seminte de tot felul sa dea muguri dar nu se gasesc, intrebam si se uita la noi de parca intreb daca are Marte sistem de canalizare.
Daca sunteti interesate dupa ce primesc cartea ,pot pune cateva retete.
Am mai dat comanda de o carte cu deserturi tot asa stil vegan, abia astept sa le am in mana.
Spor la dieta raw fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nati

Daca sunteti interesate dupa ce primesc cartea ,pot pune cateva retete.
Am mai dat comanda de o carte cu deserturi tot asa stil vegan, abia astept sa le am in mana.
Spor la dieta raw fetelor!

Eu, eu, eu! Eu vreau retete, eu! Cat mai multe!
Nati, inteleg de la tine ca si copilul are acelasi regim.
Pe mine m-ar interesa, (intrebarea nu iti e adresata numai tie), cum sta treaba cu vitamina B12 in dieta vegana.

Mergi la inceput

glimmer, cu placere am sa pun retete dupa ce am cartile in mana.
La noi sotul gateste, mai ales ca japonezii au o multime de produse variate pt vegani, mai greu daca mergi la restaurant sau esti invitat la cineva acasa.
Referitor la vitamina B12, ea se gaseste si in plante,legume, doar ca e in cantitate foarte mica, adica nu e suficient pt organism, se gaseste in cantitate suficienta in carne.
De aceea mancam carne de pui macar odata pe luna, dar daca nu vrei sa mananci carne absolut deloc, poti lua suplimente vitamina B12.
Citeam in cartea Studiul China ca vitamina B12 sta stocata in organism cam 3 ani, dupa ori mananci carne ori iei supliment.
Baietelul de 2,11 ani mai mananca carne, mai rar cei drept, dar in schimb mananca fructe si legume multe, poate am avut si noroc ca-i plac, sunt copii care duci munca de lamurire cu legumele sa le manance si poate nici cum nu se reuseste.

La blender poti face si supe, fara sa fie nevoie sa fierbi legumele, sanatate celui care a inventat blenderul.
Ma apuc sa fac laptele de migdale.
Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Glimmer, familia mea e formata din mine, fetita mea si... o pisica . Fetita mananca la gradinita mancare obisnuita, pisica mananca mancaruri pisicesti. In we gatesc pt fetita separat (cu carne, oua, lactate), iar pentru mine raw. Gatesc dupa retete de pe net. Iar pateul din seminte de floarea soarelui l-am facut asa: PATEU DIN SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI

Nati, si eu mai scap mancare la abur sau fiarta, pt ca inca simt nevoia. Dar stiu ca intr-o zi voi renunta si la astea. Deocamdata citesc retete si vad cum sa combin alimentele in asa fel incat sa nu-i lipseasca nimic organismului.
Ce marca de blender ai?

Eu am pus la incoltit fasole mung si lucerna si-s fericita ca un copil cand vad ca ies coditele... frunzulitele...

Mergi la inceput

Un desert care-mi place muuuult:

BUDINCA de chia cu fructe goji si scortisoara

Se face din:
•miere (2 linguri)
•fulgi de cocos (1/2 cana)
•fructe goji (1/4 cana)
•un vf cutit de scortisoara
•apa (cat sa urnesti blenderul)

1.Se blenduiesc toate
2.Se amesteca chia (vreo 3 linguri) cu apa (cam 1/4 cana, cat sa o acopere) + repaus 20 minute => chia-gel
3.Se blenduiesc cele 2 produse finite (+ apa la nevoie, pana la omogenizare), pentru a obtine o budinca delicioasa!!

Mergi la inceput

Tzuni, blenderul e Panasonic, 700ml, cam mititel, da is asa de scumpe aici, pe asta am dat 220$, capacitate mai mare ,urca si pretul.
Si noi mai facem legume la aburi, ori la cuptor bagam niste chiftele vegane.
Dar cel mai mult imi place ruloul din norii cu avocado, rosii,un fir de ceapa verde,masline,salata,morcovi taiati feliute subtiri,stropesti cu putina lamaie.Rulezi toate legumele in bucata de norii si gata pranzul,roi seara cand ti se face foame inainte sa mergi la culcare.
Abia astept sa am cartile,parca nici nu-mi mai vine sa mananc pana atunci.
Si eu la baietel mai dau carnita de pui, ori feliute de ou fiert,in schimb lapte, branzeturi, iaurt,casval,unt nu ii dau absolut deloc.
Macar acum cat e mic si pot controla ce ii pun in farfurie, cand o merge la scoala,poate are sa se schimbe,depinde de el.
Oricum in Tokyo majoritatea gradinitelor au scos laptele din meniul copiilor,cine stie or stii ei ce stiu.

Mergi la inceput

Tzuni, mersi de reteta, am notat-o, maine fac cumparaturi si poate o incerc zilele astea.
Bine ca am seminte chia, aici nu am gasit prin magazine, mi-au trimis ai mei din tara.
Tu de unde iei seminte chia din tara?
Ca eu am gasit pe net un site cu produse naturiste si de acolo am facut comanda, dar nu au mereu in stoc, si mai sunt si scumpe.

Mergi la inceput