Mai mananca cineva raw? facem un grup?
Raspunsuri - Pagina 5
louisea spune:
Gabi te pup si eu inzecit si mai ales pe Filip
Rory ai facut biscuiti in casa? si zi mie cum
rory76 spune:
N-am facut in casa, i-am cumparat. Dar am facut o prajitura pentru ai mei, cu faina de ovaz si cacao raw...a iesit delicioasa, nici nu s-au prins ca nu e cu faina! Dar am gasit reteta de biscuiti cu ovaz pe multe siteuri...
Laura B spune:
Hello! Nu mai scrie nimeni aici? Ce ati mai gatit/mancat bun raw?
Weekend-ul care a trecut am intrat intr-un magazin organic pe care nu-l mai vizitasem si am vazut... chia . Nu am cumparat pentru ca nu stiam ce voi face cu ele, nu am inca nici o reteta.
Cam de cand a inceput topicul asta mi-am repus in functiune blender-ul si juicer-ul si am scos din biblioteca cartea despre "Healing Foods". Pana acum am facut in fiecare zi cel putin cate un suc.
Am incercat si unul de cartofi cruzi (asta dupa ce am citit ca ar fi foarte sanatos), doar ca e tare greu de inghitit.
Nati spune:
Salutare,
Mie mi-a venit cartea, dar subiectul asta e pt raw, iar cartea e cu retete gatite prin foc, eventual sa pun niste sosuri de salate, ori sandwichuri.
Nici nu am avut timp sa intru sa va zic, ca abia am terminat cu mutatul in casa noua, si am fost in focuri cu impachetat, despachetat.
Dar daca e cineva interesat de retete pun cu placere.
Noi doar masa de seara o avem gatita, in restul zilei mancam seminte, nuci, multe sucuri de legume.
Imi place mult un suc:
5 morcovi,un mar, 1cm ginger radacina, o mana de patrunjel frunze
Bagate la juicer si beut sucul,are putine calorii si e bun pt scaderea colesterolului,plus ca e bun cand ai raceala.
si alt suc pt dureri musculare,crampe musculare
4 morcovi, 2 bete telina,o mana de spanac,o mana de patrunjel frunze
Dar tipul care a scris cartea astea cu sucurile a avut cancer la vezica biliara si spune ca sucul care crede el ca ia salvat viata a fost: 4 morcvi si 2 mere.
Noi bem multe sucuri din legume, ca ne este greu sa mancam raw tot timpul.
Abia astept sezonul caiselor, ca tipul zice ca, caisele, castraveti sunt buni pt elesticitatea pielii.
Laura B,din ce citesc in cartea asta,cartofi trebui amestecati cu morcovi, nu cred ca are un gust tocmai placut doar cartof simplu.
uite un suc pt curatarea plamanilor de toxine de la poluare
5 morcovi, 4 fire cu frunze de patrunjel,1/4 cartof,4 fire de watercress.
Oricum cartoful e bun pt probleme de stomac(ulcer, gastrita) dupa cate citesc in cartea asta.
Sanatate maxima!
Nati spune:
glimmer, cartea se numeste "1000 vegan recipes" si este scrisa de Robin Robertson.
Dupa cate am rasfoit cartea, sunt ceva ingrediente pe care sigur nu le gasesti in tara, sau poate le gasesti, cert e ca eu aici in Japonia si nu gasesc anumite ingrediente.
Dar la cate retete are am din ce sa aleg.
Nati spune:
Pentru fetele care sunt interesate de retete raw, imi place tare o tipa Karen Knowler.
Are si blog, plus e si pe youtube cu retete,nu am avut timp sa ma uit la toate filmuletele cu retete, dar ce am vizionat arata apetisant.
Si alta tipa care are retete raw pe youtube Jennifer Cornbleet,imi place stilul ei cum explica, simplu si la obiect.
Zilele astea sa ma uit la ceva retete de la ea.
Tzuni spune:
Aveti aici O PRAJITURA DIVINA Numai uitandu-va la poze veti saliva!
www.youtube.com/watch?v=xiIm0elzalI&feature=related" target="_blank">THAT's ME
hannen spune:
Ahh,nu reusesc sa citesc tot(imi cad ochii in gura de somn) da` bine ca am vazut`o pe Nati pe aici(aici imi erai )si am aflat ca a terminat cu mutatul .Asadar o sa o rog sa faca un rezumat la tot ce gaseste interesant prin cartile ei minune(la tel. sau pe net,ocirum ar fi e bun).
Nati,acum serios ,nu mai fac fata la cite am de citit si la cite vreau sa citesc si sa studiez.
Si noi ne luptam sa mancam sanatos.E drept ca la raw nu m`am gindit si nu stiu daca as putea insa cred ca multe din retetele descoperite/incercate de voi sunt perfecte (si ca ajutor in bucatarie,dar si pt. sanatate).Asadar am sa incerc sa combin si o sa fac tot posibilul sa mancam cit mai sanatos .
De ex. am citit despre pasta de avocado.Nu stiu cum se face si as fi recunoscatoare pt. o reteta.
Apoi ce nu imi convine mie e ca nu gasesc cu usurinta seminte(de in,de grau-vreau sa`mi pun la incoltit de vreun an si nu gasesc deloc) nu gasesc nici tarate de ovaz(doar de grau am gasit) sau chia..oooooofstam nasol la capitolul asta.citeodata am impresia ca sunt pe Marte(vorba lui Nati),nu in Japonia.
Nati,astept cu interes diverse retete (inclusiv sucuri pt. diferite afectiuni,ce ti se pare tie interesant)Si da de veste cum ii la casa noua.
Whatever happens don`t let go of my hand!
I am a muslim!Kill me and call it
COLLATERAL DAMAGE
Imprison me and call it
SECURITY MEASURE
Exile my people en masse and call it
NEW MIDDLE EAST
Rob my ressourses ,invade my land.Alter my leadership and call it
DEMOCRACY!