Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 57 -
Raspunsuri - Pagina 19
QiaoBing spune:
salutare,
sunt intr-o mare ceata, i-am scris ieri d-nei dr U sa ii zic ca nu am reusit la IA si sa ii cer parerea daca fac fiv pe ciclu natural cand sa incep clexanul.
s-a mirat toata ca nu am reusit si m-a intrebat daca am luat medrol. am tot auzit de el pe aici, dar nu i-am dat importanta pt ca eu nu il aveam pe lista, imi poate explica si mie cineva, pls, pt ce se ia ?
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt
aruam spune:
Buna fetele,
De curand am aftat ca sunt mutanta

MTHFR C677T POZITIV HOMOZIGOT SI PAI 675 HETEROZIGOT 4G/5G Nu stiu ce inseamna asta si pana ajung la medic simt ca inebunesc .
Poate fi asta motivul pt care nu raman inarcinata?
Am facut 4IA din pacate nereusite si ma hotarasem sa fac FIV, dar nu stiu acum daca mai pot face.
Ma puteti ajuta cu niste informatii?
Ce riscuri exista in cazul stimularii pt FIV?
Sora mea are aceeasi mutatie si i-a spus dr hematolog ca este cam riscant sa faca stimulare (ea are probleme si cu tiroida) poate de asta i-a zis, ea a reusit sa ramana natural.
in 2011 o sa fiu 
Doamne ajuta 
danylini spune:
VIOTIMIS da, Cheveresan mi-a dat scrisoare si doza de clexane. E un dr. bun dar trebuie sa-l tragi de limba adica trebuie sa-l tot intrebi si cred ca daca vede ca are cu cine sa vorbeasca nu mai tace , noi am povestit mult. Eu i-am spus ca dr. gineco a zis ca ar trebui sa incep inainte de a avea 2 liniute heparina si el a zis ca da nu e problema doar ca multe persoane nu doresc ptr ca nu stiu cand raman gravide si poate sa treaca si 5 luni pana sa ramana si atunci tot faci si iar intrerupi, ca nu etse problema doar sa zic oriunde ma duc si la stomatolog ca sunt pe tratament cu heparina. El mi-a sugerat fraxiparine ca se gaseste usor dar eu am zis ca mi-am rezolvat de unde sa iau clexane si prefer, si l-am intrebat dc e vreo diferenta si mi-a spus ca sunt mult mai multe studi pe clexane iar pe fraxiparin abea acuma s-au inceput sau sunt putine fata de clexane (mama ce ma lungesc)
ARUAM aici toate suntem mutante si multe au deja bebei, sunt viitoare mamici si aspirante, partea buna este ca exista tratament si poti avea copii. Ceea ce inseamna este ca ai risc de trombofilie si se declanseaza in sarcina, daca esti imobilizata la pat, daca fumezi s.a.m.d. Dr. ginec si hematolog iti vor da tratamentul corespunzator (e foarte greu sa gasesti dr. care se pricep din pacate), nu s-a demonstrat ca are legatura cu neramanerea insarcinata dar din cate stiu PAI-ul este cauza pierderi sarcinilor mici si cateva fete au ramas repede gravide dupa inceperea tratamentului (trebuie sa faci tratament cu 3 luni inainte de a ramane insarcinata). Daca esti din Buc sau aproape de Buc poti merge la DR. Uscatescu care este cea mai priceputa. Dc am gresit ceva va rog fetele sa ma corectati, multumesc.
anioana2002 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aruam Buna fetele, De curand am aftat ca sunt mutanta ![]() ![]() ![]() MTHFR C677T POZITIV HOMOZIGOT SI PAI 675 HETEROZIGOT 4G/5G Nu stiu ce inseamna asta si pana ajung la medic simt ca inebunesc . Poate fi asta motivul pt care nu raman inarcinata? Am facut 4IA din pacate nereusite si ma hotarasem sa fac FIV, dar nu stiu acum daca mai pot face. Ma puteti ajuta cu niste informatii? Ce riscuri exista in cazul stimularii pt FIV? Sora mea are aceeasi mutatie si i-a spus dr hematolog ca este cam riscant sa faca stimulare (ea are probleme si cu tiroida) poate de asta i-a zis, ea a reusit sa ramana natural. ![]() in 2011 o sa fiu ![]() Doamne ajuta ![]() |
eu am si MTHFR si PAI homozigote deci stai linistita ce se poate mai rau...

eu am facut analizele la medlife si nu mi-a dat nici o explicatie pentru mutatii doar la synevo se dau mai multe explicatii:
Statusul homozigot pentru mutatia C677T poate conduce la cresteri ale nivelului plasmatic de homocisteina mai ales la pacientii cu nivel scazut de folat si vitamine din grupul B. Deoarece hiperhomocisteinemia este un factor de risc pentru tromboze arteriale si venoase si avort spontan, se recomanda normalizarea nivelului de homocisteina prin substitutie adecvata cu vitamine. In continuare se recomanda un control al nivelului homocisteinei in sange.Importanta mutatiei ca factor de risc pentru boli coronariene, infarct miocardic si preeclampsie este demonstrata prin studii stiintifice.Factorii de risc asociati (imobilizare, traumatisme, operatii, sarcina, contraceptive orale, fumatul, obezitatea) pot conduce la o predispozitie marcata la tromboza.
nici eu nu am ramas gravida pana acum si incerc de 1 an si 8 luni...am incercat doar natural dar din toamna o sa incep si eu cu IA
am inteles ca unii doctori sunt de parare ca mutatiile ar influenta totusi si implantarea din cauza unei vascularizari proaste a uterului...dar sunt cazuri si cazuri...
in ce priveste stimularea cred ca se refera si la faptul ca unele dintre medicamentele sau injectiile care se dau pentru stimulare pot favoriza aparitia trombozelor dar totusi cu tratament adecvat si sub supravegehrea hematologului si ginecologului se poate reusi...sunt multe fete care au mutatii si au facut stimulari...
stiu ca e greu dar incearca sa-ti pastrezi optimismul...e foarte important...
viotimis spune:
danezza, daca sotul are probleme, sunt bune PRO Fertil, Spermotrend, mai nou am vazut si FER 14 (este mai complet decat celelalte doua).
_
mikado spune:
pup fetele!

aruam cu tratament corespunzator poti deveni mamica
QiaoBing medrolul este folosit pentru ca organismul sa nu respinga embrionii si sa-i lase sa se implanteze.
papa bun
MTHFR mutatia C677T heterozigott, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
www.fertilityfriend.com/home/mikado" target="_blank">grafic
danezza spune:
Tocmai, ca nu are :) macar atat lucru.
Si noi ne-am intrebat de ce mi-a zis asa. Nici macar nu l-a vazut vreodata .. nici analize nici nimic. Probabil tot preventiv..
| Citat: |
| citat din mesajul lui viotimis danezza, daca sotul are probleme, sunt bune PRO Fertil, Spermotrend, mai nou am vazut si FER 14 (este mai complet decat celelalte doua). ![]() _ MTHFR C677T heterozigot, PAI-1: 4G/5G heterozigot, Factorul XIII Val34Leu heterozigot; 2 sarcini oprite in evolutie: 1 la 28 saptamani si 1 la 7/8 saptamani; trombofilia depistata dupa a doua sarcina |
MTHFR C677 Homozigot
maria.andrea spune:
buna fetelor...se pare ca am si eu aceasta problema cu trombofilia si o sarcina pierduta,deci ma alatur voua...
Mutatia A1298C genotip
heterozigot
purtatoare heterozigota a deletiei in promotorul genei PAI 1.
mai este cineva din craiova cu problema asta?
aruam spune:
Multumesc fetelor pt raspunsuri m-ati mai "luminat" un pic
.
Mikado tu ce mai faci ? Mai faci IA?
La ce dr hematolog mergi?
Am vb si cu dr si mi-a zis ca e posibil sa fac avorturi menstrule si sa nici nu stiu ca am fost insarcinata din cauza acestor mutatii.
fetele
in 2011 o sa fiu 
Doamne ajuta