Ajutati-l pe Iustin sa ajunga la RMN
Raspunsuri - Pagina 9
tomaca spune:
Ma bucur ca Iustin isi revine dupa operatia de polipi. Sa veniti cu vesti bune de la rmn.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
Ajutati-l pe Iustin sa ajunga la RMN
kamy75 spune:
Multumim pentru toate gandurile bune!
Iustin este bine dupa operatie, am scapat si de secretii insa tot are acele pauze de respiratie cand doarme. Acum asteptam sa ajungem la RMN si sa fim siguri daca este o problema de la inima sau trebuie sa facem si investigatii neurologice.
Este destul de speriat de spitale, imi spune ca s-a saturat de doctori iar eu ii spun ca trebuie sa mergem la doctor pentru ca el ne face bine insa imi raspunde: "medicamentele ne fac bine". In spital la Budimex a vrut numai in brate cand a auzit ca-i va pune branula si striga " lupta pentru mine mami, lupta pentru mine". Nu am avut probleme cu el pana acum dar cred ca a crescut si trebuie sa-l pregatesc mai bine pentru tot ce va urma, ca este speriat si satul de spitale, poate, nu stiu.
Va dorim multa sanatate!
kamy75 spune:
Astazi am fost la doctor pentru ca Iustin a inceput sa tuseasca si secretiile au reaparut, diagnosticul este de bronsita. Sper sa se puna pe picioare ca saptamana viitoare vom pleca spre Germania si este bine sa fie sanatos.
kamy75 spune:
Buna ziua,
Va invit sa cititi pe blogul lui Iustin ultimile noutati. Eu sunt in mare graba pentru ca trebuie sa pun la punct toate detaliile pentru plecare.
http://helpiustin.blogspot.com/p/noutati.html
Va multumesc ca ne sunteti alaturi!
Multa, multa sanatate si va vom tine la curent cu tot ce se intampla cu Iustin!
magdaz_ina spune:
Kami, tinem pumnii stransi sa va intoarceti cu vesti bune !
rares - clipe in spirala norocului
kamy75 spune:
Buna tuturor,
Am ajuns Marti in Galati dupa un drum extrem de obositor si cu cateva dificultati dar in final am ajuns bine, asta este important.
Pentru RMN ne-a fost facuta o internare de 5 ore si Iustin s-a speriat ingrozitor cand a vazut ca este schimbat in pijamale si i-a fost pusa o branula prin care i-a fost introdusa substanta de contrast si un calmant ca era extrem de agitat iar apoi anestezia. Eu l-am insotit pana in sala unde i-a fost facut RMN-ul dar nu m-au lasat sa stau acolo si l-am asteptat in salon. RMN-ul a durat aproximativ 2 ore iar dupa alte 2 ore si-a revenit din anestezie si a fost totul in regula, a inceput sa manance si sa bea apa, asa ca am putut fi externati. In aceeasi zi, dupa cateva ore, l-am cautat pe Dl. Doctor, sa discutam despre rezultatele RMN-ului insa rezultatele nu erau inca gata iar dansul urma a 2-a zi sa plece la un congres si mi-a spus ca-mi va trimite rezultatele pe mail. Am primit joi rezultatele si situatia este in felul urmator: Iustin are stenoza pulmonara asociata cu regurgitare, deci este afectata si valva pulmonara. Am fost surprinsa ca este afectata si valva pulmonara pentru ca eu speram sa nu fie vorba si de asta. Partea buna este ca ceea ce urmeaza a-i fi pus este biologic, mai exact implant de conduct Contegra ( jugulara de la bovina in interiorul careia va fi si valva pulmonara). Valorile masurate au aratat ca se mai poate astepta cu prima interventie, si asta este un lucru bun pentru ca inima creste si acest implant va trebui inlocuit de cateva ori pana ce inima se va opri din crestre.
Concluzia mea, este ca cel putin 1 an de zile putem sta mai linistiti; insa cand ma gandesc ca ceea ce trebuie sa infruntam este parca ireal...am sperat pana in ultimul moment sa se poata pastra ceea ce este al lui, fara sa-i fie pus "orice" altceva... dar, poate vom reusi sa ajungem la timp la toate controalele si sa avem posibilitatea sa-i acordam tot tratamentul si dupa interventie sa ca poata trai si sa duca o viata cat mai aproape de normalitate.
Sanatate multa tuturor si multumim inca o data ca ne sunteti alaturi!
tomaca spune:
Kamy75 sunt si vesti bune. Exista solutii care sa-l ajute pe Iustin sa aiba o viata normala. Vor fi cateva momente care il vor face pe micul Iustin si mai puternic, dar vor trece.
Si cine stie ce se mai descopera in medicina, iar situati va fi si mai mult usurata.
Povestea unui Dor
kamy75 spune:
Conductul Contegra se pune la copii si adolescenti iar ca adult va avea nevoie de valva mecanica din pacate.
Asa este tomaca, tehnica avanseaza cu pasi repezi si pana va deveni Iustin adult cine stie...Important este ca se poate face ceva si va trai...Mi-as fi dorit sa fie sanatos, sa nu inceapa sa sufere atat de devreme dar lucrurile sunt asa cum sunt si eu trebuie sa fac tot ce pot sa-i amortizez cat se poate aceste incercari prin care trebuie sa treaca si sa fie puternic.
Va pupam
kamy75 spune:
Ieri am fost cu Iustin la vaccinul de 4 ani DTP-ul si iar am am dus multa munca de lamurire cu el ca nu-l va durea intepatura si ca este asemanatoare cu o intepatura de "tantar". Cu toate astea a tipat cat il tinea gura ca "doctolii sunt ulati" si ca s-a saturat. Aseara se razbuna pe mine si ma intepa in mana cu un cleste de rufe sunandu-mi ca "nu fac lau, doar un pic, intep ca tantalul, nu te doale"
Am fost linistita ca nu a facut deloc reactii adverse, ca de obicei mi-a facut. Sper sa luam o pauza la intepaturi ca a devenit foarte speriat de halatele albe si se vede cat este de afectat numai cat vine vorba de mers la doctor.
tomaca spune:
E de inteles ca-l sperie halatele. Al meu baiat, ca doar am vizitat medicul pentru controale, si tot protesteaza cand este pregatit pentru vaccin stie ce urmeaza.
Bine ca n-a avut efecte secundare vaccinul si a scapat usor. Intro zi ii trece si supararea.
Povestea unui Dor