Ajutati-l pe Iustin sa ajunga la RMN

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreea_AS spune:

O stiu pe Kamelia de pe un alt forum, forum unde am cunoscut povestea Florinei.
Am pastrat legatura cu ea si mai vorbim din cand in cand.

In seara aceasta am sunat-o, stiind ca Iustinu a facut o pneumonie.
Iustinu este la terapie intensiva in spitalul din Galati. Saturatia 87-90, la radiografie i-a iesit clar infectia. Azi-noapte nu mai respira, hornaia, nu a mancat nimic. Vanzand dimineata ca nici nu se da jos din pat, au fugit la spital. Era deshidratat, abia mai inghitea.

Urmatoarele ore sunt critice. i se administreaza cocktail de medicamente.

Of, sper sa se termine cu bine problemele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Doamne nu pot sa cred. Fii tare Iustin! Ne gandim la tine.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_AS spune:

Vesti bune.

Ieri Iustin a fost tratat cu cortizon si gentamicina. A facut aerosoli si deja este mai bine. Azi au fost mutati in rezerva si vor mai sta pana maine. Sper ca in weekend sa fie acasa. Va urma o perioada destul de lunga de refacere. Din ce mai stiu si eu, pneumonia se trateaza cam in 3 saptamani.

Ma bucur tare ca e mai bine. Sper sa o tina asa...
Cami era mai bine si ea, mai ales dupa socul pe care l-a avut cu respiratia aceea ciudata, (cred ca apnee se numeste), cu hornaiala si cu starea aceea de apatie.

Acum pe seara se amuza de faptul ca Iustin i-a spus doctorului "imi pace de tine, esti ciufulici:)'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Andreea, ce ma bucur de vestile bune! Bravo Iustin, insanatosire grabnica.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamy75 spune:

Andreea si Tomaca va multumesc din tot sufletul pentru toate gandurile. Este foarte important in momente dificile sa simti ca cineva se gandeste la tine si iti este alaturi, iti transmite putere si mai multa incredere ca va fi bine!
Suntem acasa de ieri dar in continuare avem tratament cu antibiotic, aerosol, aerius si bromhexin. Am trecut prin momente grele pentru ca aceasta pneumonie a avut o evolutie rapida si fara prea multe semne care sa ma duca cu gandul la asa ceva. Sambata doar stranuta, duminica avea o stare de raceala dar fara alte semne , luni noaptea a inceput cu o tuse cu secretii si nu s-a putut odihni ca se trezea des si se ineca cu secretii, nu a facut deloc febra iar marti dimineata am mers la doctorul de fam si a pus diagnosticul de pneumonie interstitiala si a primit tratament. In dupa-amiaza zilei de marti starea lui s-a inrautatit: febra mica-pana in 38, nu vroia sa manance, nu bea apa, iar noaptea a fost un cosmar pentru mine, incepuse sa respire foarte repede si avea o respiratie abdominala ca si cum nu avea suficient aer, bataile inimii accelerate. Speriata, dimineata am plecat la urgente pentru ca Iustin nici sa sa dea jos din pat nu mai avea forta, am avut noroc ca am prins un medic de garda care l-a mai tratat de cateva ori si m-a convins ca este bine sa mergem la terapie intensiva si sub supraveghere ca nu este bine deloc. Eu nu prea vroiam internare de frica sa nu mai luam din spital si altele... I-au facut radiografie, EKG, analize sange. Rezultatele la sange au aratat infectie mare in corp. Dl. dr. mi-a spus ca a luat un microb de undeva...Si acum inca sunt uimita cat de repede a evoluat si fara sa dea semne mai evidente ca e ceva asa de serios si in doar 2 zile a facut pneumonie.
Daca nu prindeam weekend-ul mergeam mai repede la doctor pentru ca eu de obicei merg de la primele semne de raceala.
Iustin avea saturatia de oxigen la terapie de 85 apoi 87, in conditii normale are in jur de 92. Acum respira aproape normal insa tot are raluri, am inteles ca se vindeca mai greu pneumonia si trebuie sa fie urmarit atent. Speram sa fim pe drumul bun si sa nu mai fi cules si altele de prin spital ca la terapie erau si cate 2 copilasi in pat amestecati, respirator cu digestiv si altele...am patit asta la celelalte internari dar acum sper sa fie mai puternic organismul lui Iustin, ca doar a mai crescut.
Inca ma ingrijoreaza faptul ca respira totusi greu cand doarme de la nasucul inca infundat si horcaie iar acea apnee parca s-a marit, este in jur de 15 secunde dupa ce expira.
El in general este energic doar cand este doborat prea tare sta mai linistit, mai exact nu se ridica de jos... Imi amintesc, cum marti in cursul zilei, cat de greu respira si tot se juca, nu statea linistit.
Credeam ca am luat pauza cu spitalele dar se pare ca trebuie sa fim prezenti, sa nu ne dezlipim prea mult de ele. Nu mai conteaza, imi doresc sa-l vad mai repede bine, ca ma doare ingrozitor sufletul sa-l vad atat de bolnav si stresat de injectii, tratamente si...

Mergi la inceput