Osama Bin Laden e mort!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

"I've never wished a man dead, but I have read some obituaries with great pleasure".
Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Citesc de ani de zile acest forum si continui sa ma mir.

Citesc, ma crucesc si ma intreb daca unele opinii sunt reale sau sunt doar niste persoane care fac experimente: "ia sa vedem ce se intampla daca scriu ca...."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

eu n u cred nici macar o secunda ca l-au prins p-asta... cate sosii o avea el.. nici nepotii lui obama n-o sa-l prinda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

O sa va spun si eu ce am auzit azi dimineata la stiri in masina. la fel ca ocebine, nu vreau sa intru in polemici. credeti ce vreti.

A fost o actiune a unui grup din marina sua un grup de elita supranumit SEAL team number Six, In fine, oameni foarte bine antrenati si dintre cei mai buni.

A fost o operatiune strict secreta despre care nu au stiut decit citiva oameni din guvernul american si presedintele. Nu au discutat cu nimeni din guvernul pakistanez pt ca s-au temut ca sa nu afle locuitorii acelei case. Cind au initiat operatiunea nu stiau ca e Osama insa din faptul ca aceasta casa nu avea telefon si internet iar locatarii isi ardeau gunoiul menajer in loc sa il scoata in strada ca toata lumea, a creat suspiciuni. Prin deductii logice si urmarind curierii de incredere care intrau si ieseau din casa cu ziduri f. inalte si f. pazita au dedus ca e vorba de un terorist notoriu, probabilitatea ca sa fie osama, fiind f. mare.

Au intrat in casa, pur si simplu o echipa operativa, fiind lansati din 2 elicoptere care au zburat cumva la joasa altitudine si nu au fost detectate de radarurile pakistaneze. Armata a tinut secret tipul elicopterelor.

In casa s-au intilnit cu osama, fiul, cei doi curieri si citeva femei dintre care una se presupune ca este cea mai tinara sotie a lui binLaden. Doi soldati l-au somat sa se predea, in viata fiind. Aceasta a refuzat si atunci a avut loc un schimb de focuri, in urma caruia si-au pierdut viata Osama, fiul lui, cei doi curieri si am inteles si o femeie care a fost folosita drept 'scut', nu mi-e clar de catre cine. Osama a fost impuscat in ochi. Se pare ca asta a fost lovitura fatala. Alte femei au fost ranite.

Corpul lui osama a fost luat de americani pt identificare. A fost ingropat in mare pt a se evita un mormint care sa devina "shrine" sau loc de rugaciune si inchinare pt altii.

Singura abatere de la program a fost ca unul din elicoptere a trebuit sa aterizeze - din cauza unei defectiuni tehnice. S-a spus ca elicopterele nu trebuiau sa atinga solul ci doar sa coboare si sa preia apoi soldatii, ca in "Mission Impossible". (asta cu Mission Impossible e adaugirea mea, in rest e tot ce a spus comentatorul NPR azi dimineata la 7am).

Elicopterul defect a fost aruncat in aer de catre soldatii americani dupa ce au indeplinit misiunea.

Obama si seful cia au urmarit 'live' desfasurarea operatiunii.

Toate aceste lucruri le puteti citi si pe abc.news si msnbc.news

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Daca John Boehner si chiar si Rush Limbaugh!! spun ca Osama e mort, apai asa e!!Ei sunt mereu impotriva lui Obama...inafara de Donald Trump care va vrea sa vada certificatul de deces.

Adriana mami de Isabelle Marie - 7 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Daca John Boehner si chiar si Rush Limbaugh!! spun ca Osama e mort, apai asa e!!Ei sunt mereu impotriva lui Obama...inafara de Donald Trump care va vrea sa vada certificatul de deces.

Adriana mami de Isabelle Marie - 7 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

OMG asta-i post de nota 10 Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Tot mai multe detalii ies la iveala, cel putin asa sustin stirile locale.
Pun mai jos un link in engleza
http://www.msnbc.msn.com/id/42863247/ns/world_news-death_of_bin_laden/
pt cei ce nu stiu engleza sau nu au timp sa citeasca se pare ce detaliile despre locul in care s-a ascuns osama precum si persoanele lui de incredere au fost obtinute interogind detinutii din guantanamo. Faptul ca l-au prins pe bin laden ridica semne de intrebare asupra legitimitatii folosirii metodelor de interogare, declarate cu ceva vreme in urma abuzive, tortura.

Un detinut anume, spune articolul, care urma sa fie al 20 high jacker in plotul de 9/11, a fost intergat abuziv si de la el s-au obtinut multe date. Spune articolul ca a fost umilit, pus sa poarte sutiene, plimbat in lesa, pus sa faca tot felul de trucuri pe care numai ciinii le fac si a fost tinut in frig, fiind spitalizat de 2 ori din aceasta cauza. Intrebarea majora a articolului este daca scopul scuza mijloacele.

De asemeni tot pe mcnbc am gasit articole care se intreaba daca uciderea lui e justificata - fara judecata, ma refer - la fel cu se intreba cineva pe acest site. Raspunsul autorului articolului a fost ca da, in acest caz e justificata.

Cautati si cititi din cit mai multe surse ca sa va faceti o parere. Poate ca unii omit niste lucruri, altii altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

andacos, pentru mine orice persoana care a murit,merita acel simbol.
adica dumnezeu sa ii inteleaga si sa ii ierte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Tot mai multe detalii ies la iveala, cel putin asa sustin stirile locale.
Pun mai jos un link in engleza
http://www.msnbc.msn.com/id/42863247/ns/world_news-death_of_bin_laden/
pt cei ce nu stiu engleza sau nu au timp sa citeasca se pare ce detaliile despre locul in care s-a ascuns osama precum si persoanele lui de incredere au fost obtinute interogind detinutii din guantanamo. Faptul ca l-au prins pe bin laden ridica semne de intrebare asupra legitimitatii folosirii metodelor de interogare, declarate cu ceva vreme in urma abuzive, tortura.

Un detinut anume, spune articolul, care urma sa fie al 20 high jacker in plotul de 9/11, a fost intergat abuziv si de la el s-au obtinut multe date. Spune articolul ca a fost umilit, pus sa poarte sutiene, plimbat in lesa, pus sa faca tot felul de trucuri pe care numai ciinii le fac si a fost tinut in frig, fiind spitalizat de 2 ori din aceasta cauza. Intrebarea majora a articolului este daca scopul scuza mijloacele.

De asemeni tot pe mcnbc am gasit articole care se intreaba daca uciderea lui e justificata - fara judecata, ma refer - la fel cu se intreba cineva pe acest site. Raspunsul autorului articolului a fost ca da, in acest caz e justificata.

Cautati si cititi din cit mai multe surse ca sa va faceti o parere. Poate ca unii omit niste lucruri, altii altele.

Intre cele doua mesaje pline de informatii si noi detalii si varianta/variantele(ca nu sunt toti hotariti si detaliile se tot schimba de citiva ani) ale atacurilor din 9/11 ,nu`mi ramane sa (ma )intreb decit "care film ti`a placut mai mult?"
Oricum,fiecare justifica ceva -asta nou "faptele scuza mijloacele" in legatura cu noile informatii scurse despre tratamentul aplicat presupusilor teroristi (copii,batrani ,bolnavi mintal etc)in Guantanamo .Trebuie sa avem o lume care sa aprobe "vedeti,daca nu`i kilarea pe cinste ,nu mai aflam noi unde se ascunde Bin Laden!"ca parca Bin Laden sta in aceasi casa ,extrem de dubioasa sa recunoastem ,pt. ca nu avea acces la internet,intr`un Pakistan modern unde fiecare coliba e wireless asta nu da de gindit stimabililor???-cum ziceam,B.L sta in aceasi casa de 11 ani ,adresa fixa in buletin ,platea taxele &Co si astepta sa`l toarne unul din Guantanamo.
Sa speram ca adevarul va iesi la iveala,inceputul e timid dar nu se stie niciodata.
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/septembrie-anatomia-celei-conspiratii-istorie_0_28197795.html

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

eu , una , inteleg ca putea fi ucis in orice moment si nu trebuie sa ne uitam la filme ca sa intelegem cum merge informatia.
ca a fost ucis cand a fost ucis e o alta teorie a conspiratiei.

Mergi la inceput