Despre Beatificarea Papa Ioan II
Raspunsuri - Pagina 4
marumiha spune:
en_kvinna-
ai dreptate ,citi calugari si cite maicute isi sacrifica viata ajutind pe cei neputinciosi ,cunosc medici din it.si sigur ca sint peste tot in lume care isi dedica viata salvind vietile celor ce sint in dificultate ,unde sint razboaie .
Gino Strada este unul dintre acestia ,atita el cit si sotia lui ,care salveaza vietile oamenilor acolo unde este nevoie si care de fiecare data cind are ocazia, spune ca toti oamenii ar trebui sa fie tratati in spitale gratis.
Poze
Lahemia spune:
En kvinna, nimeni nu incearca sa minimizeze meritele celor care au facut descoperiri epocale pentru omenire. Acestia isi au locul lor binemeritat si vor ramane in istorie pentru ceea ce au realizat. Dar daca acestia, prin munca si rezultatele vizibile, au avut grija de partea trupeasca, materiala a existentei noastre, nu putem sa-i dam la o parte pe cei care au facut ceva pentru partea sufleteasca si existenta de natura spirituala. E adevarat ca aici rezultatele nu sunt vizibile "cu ochiul liber" (dar noi am realizat demult ca "a nu vedea" nu este echivalent cu "a nu exista")
. Asa ca eu zic ca lui Fleming si sotilor Curie, precum si altor savanti de talia lor le sta foarte bine in compendiile si pe panourile de onoare ale lumii stiintifice, in vreme ce Papei Ioan Paul al II-lea ii poate oferi Biserica recunoasterea pe care Dumnezeu i-a acordat-o cu siguranta inca din timpul vietii.

ocebine spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui en_kvinna Atunci io propun sa-l beatificam si pe cel care , printr-o minune, a gasit penicilina si care a ajutat milioane de oameni si alte milioane de oameni vor mai fi ajutati. Cam la fel si cu cel care a inventat insulina. Ca daca astia nu si-ar fi folosit harul de la Dumnezeu ( inteligenta aia a lor) si daca nu ar fi avut determinarea si rabdarea poate lumea ar fi aratat altfel azi. Si ca ei sunt foarte multi , Curie care a descoperit razele X, altul care a descoperit puterea laserului in medicina. Astia au facut mult pt omenire. Poate nu au avut discursuri emotionante, poate nu au avut timpul de a se intalni cu ''poporul'' dar munca lor si viata lor (ca viata simpla si normala nu au avut) si.au dedicat-o oamenilor. N-au fost preoti si poate n-au crezut in Dumnezeu, dar si-au folosit harul primit de la Dumnezeu. Si Dumnezeu lucreaza si isi savarseste minunile prin oameni, toti oamenii nu doar preoti, pt ca El nu face discriminare. Stiu ca o sa indgneze pe multi ce am scris aici , dar daca aratam admiratie preotilor si le asteptam beatificarea/canonizarea atunci sa nu fim ipocriti si sa aratam aceasi smerenie si altora care tot prin Dumnezeu au vindecat milioane de oameni. |
Recunoastere pentru oamenii de stiinta exista...premiul Nobel, de exemplu. Aici se vorbeste despre altceva.
Daca nu va identificati, de ce va indignati?
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
OanaP spune:
Eu sunt indignata de faptul ca biserica tine sa beatifice oameni care au un impact vizibil in societate. E ca si cum beatificarea vine ca urmare a atingerii unor target-uri cantitative. De ce? Calugarul X sau popa Y poate ca au schimbat vieti in bine, ei la nivelul lor au facut tot ce au putut, dar nu stie lumea de ei. De ce binele papei e mai bun decat binele popii? Poate ca papa doar a indus o stare generala de bine mai multor oameni, oameni care au continuat sa faca ce faceau si inainte (sa bea la extrem, sa injure, sa bata), dar popa ala a schimbat in bine vieti.
Ca sa acorzi cuiva un asa onor ar trebui sa existe niste evaluari si sa candideze mai multe persoane (ca tot veni vorba de Nobel), dar aici se pare ca e locul si candidatul. Si ca sa faci evaluarile trebuie sa evaluezi rezultatele. Eu una nu stiu ce rezultate a avut papa decat rezultate politice, iar in cazul asta de ce sa nu il betifice si pe nelson mandela? Mie mi se pare stupid, irational, iar emotional nu imi creaza o stare de bine. Mi se pare ca promoveaza indirect nedreptatea si superficialitatea iar eforturile unor calugari sau popi sunt luate in deradere si desconsiderate.
MElise spune:
Nu cred ca sunt in masura sa judec evenimentul in sine, din punct de vedere religios... insa mie mi se pare ca ceremonia aceasta e o forma de recunostinta post-mortem adusa Papei Ioan Paul al II-lea, care a facut, se pare, multe lucruri bune pentru omenire, militand pentru pace si pentru alte valori. Nu stiu care sunt obiceiurile catolice si ce presupune exact beatificarea spre deosebire de sanctificare, dar acu' haideti sa fim seriosi... nu l-am sanctificat si noi pe Stefan cel Mare???
MElise
OanaP spune:
Intra in aceiasi categorie, asta nu inseamna ca vreunul din noi ortodocsii este mai breaz decat vreun catolic.
makydenis spune:
| citat din mesajul lui OanaP Eu sunt indignata de faptul ca biserica tine sa beatifice oameni care au un impact vizibil in societate. E ca si cum beatificarea vine ca urmare a atingerii unor target-uri cantitative. De ce? Calugarul X sau popa Y poate ca au schimbat vieti in bine, ei la nivelul lor au facut tot ce au putut, dar nu stie lumea de ei. De ce binele papei e mai bun decat binele popii? Poate ca papa doar a indus o stare generala de bine mai multor oameni, oameni care au continuat sa faca ce faceau si inainte (sa bea la extrem, sa injure, sa bata), dar popa ala a schimbat in bine vieti. Ca sa acorzi cuiva un asa onor ar trebui sa existe niste evaluari si sa candideze mai multe persoane (ca tot veni vorba de Nobel), dar aici se pare ca e locul si candidatul. Si ca sa faci evaluarile trebuie sa evaluezi rezultatele. Eu una nu stiu ce rezultate a avut papa decat rezultate politice, iar in cazul asta de ce sa nu il betifice si pe nelson mandela? Mie mi se pare stupid, irational, iar emotional nu imi creaza o stare de bine. Mi se pare ca promoveaza indirect nedreptatea si superficialitatea iar eforturile unor calugari sau popi sunt luate in deradere si desconsiderate. |
Biserica Catolica nu are numai sfinti papi, sunt si f multi calugari / calugarite,(ex. Sf. Tereza a Pruncului Isus: e patroana misiunilor, desi toata viata si-a petrecut-o intr-o manastire carmelitana - asta nu poti sa intelegi dacat daca o studiezi in profunzime) la fel ca si laici ;
Permite-mi sa te intreb, cat cunosti din activitatea papei, din afirmatiile tale (Eu una nu stiu ce rezultate a avut papa decat rezultate politice) nu prea multe, asa ca te-as sfatui prieteneste sa te mai documentezi, inainte sa-l propui se sfant pe nelson mandela, si crede-ma ca asta ti-ar crea o stare de bine si ai intelege multe lucruri!
Beatificarea si ulterior sanctificarea este un proces foarte complex si care cuprinde multe etape, nu e o decizie a unei persoane, o intreaga comisie se ocupa de asta.
iulianm spune:
| citat din mesajul lui en_kvinna Atunci io propun sa-l beatificam si pe cel care , printr-o minune, a gasit penicilina si care a ajutat milioane de oameni si alte milioane de oameni vor mai fi ajutati. Cam la fel si cu cel care a inventat insulina. Ca daca astia nu si-ar fi folosit harul de la Dumnezeu ( inteligenta aia a lor) si daca nu ar fi avut determinarea si rabdarea poate lumea ar fi aratat altfel azi. Si ca ei sunt foarte multi , |
"Cel", "cei", "astia"...toti au nume. Daca tot propui, hm, beatificarea lor, ar fi cazul sa inveti macar cine sint. Inainte de a incerca sa-i inveti pe altii.
Curie care a descoperit razele X, altul care a descoperit puterea laserului in medicina. |
Poti sa dezvolti partea legata de Curie si razele X? Care Curie anume si, mai ales, cind si cum a descoperit razele X?
OanaP spune:
Makidenis, stiu numai din review-urile facute de Wall Street, Times si Financial Times si probabil nici alea pe toate. Imi pare rau, dar pentru mine asta reprezinta.
Ca sa ma lamuresc despre motivatia de a-l beatifica as vrea sa citesc un "raport" de evaluare real, nu sa primesc un raport de PR. Asta pentru ca papa nu era Dumnezeu ca eu doar sa cred, iar beautificarea asta a fost facuta de oameni, deci vreau sa vad si sa inteleg.
Si da ma deranjeaza ca eu una nu stiu sa fie sanctificat recent vreun no-name popa sau calugar, iar faptul ca beautifici pe cineva numai ca a vut implicit acces la mase largi mi se pare anormal. De ce nu beautifici orice papa? Pentru ce se intampla este o recompensa a cantitatii si nu a calitatii. Iar asta nu este sustenabil, ca sa folosec un termen la moda in lumea economiei.
Anne45 spune:
OanaP-cred ca ar trebui sa te documentezi mai mult in ce priveste viata Papei Ioan Paul II si poate ca atunci vei avea dreptul sa spui -ma deranjeaza- .
-Nici macar nu sti cine a fost si ceea ce a facut !!
-ca a avut ocazia sa se apropie de mase- asta este tot ceea ce sti?!
Si ca sa-ti raspund :-cine ii oprea pe predecesori sa duca aceeasi politica ?
Cred ca ar fi mai indicat sa ne informam si apoi sa vorbim.
mami fericita de Giuliano (07.07.2010)

http://picasaweb.google.com/102421590206055963392