Despre Beatificarea Papa Ioan II
Raspunsuri - Pagina 5
en_kvinna spune:
Iulianm
1.Nu e important ca eu nu le stiu numele. Recunosc nu le stiu. Si mai recunosc ca nici nu ma prea intereseaza. REcunosc ca s-ar putea sa fi gresit atribuind razele X sotilor Curie. Pt ca atunci cand am nevoie pot sa le aflu cu un singur click. Asta e una dintre utilitatile tehnologiei moderne: inmagazinarea informatiei cantitative. Am folosit cuvintele ''cei'', ''cele'', ''astia'' pt ca forumul e un loc unde pot sa ma exprim colocvial.
2. Io-s convinsa ca tu nu-i stii pe toti cei beatificati si sanctificati de Biserica. Deci, nu-mi spune mie sa le invat numele daca ii vreau santificati.Da?
3. PE forum s-au dus in discutie 3 motive principale (ca or fi multe secundare) pt care se fac beatificarile: minunile savarsite, binele adus omenirii, emotia si inspiratia produsa maselor de oameni. Pai io cred ca desi nu le stiu numele tuturor cercetatorilor (apropos ai vazut ce lunga-i lista laureatilor Nobel?), ca multi, daar foarte multi dintre cei cu Nobel bifeaza cele 3 condintii majore. Minuni facura, binele adus omenirii check, inspiratie...sunt convinsa ca exista sute de mii de oameni ce se simt inspirati de acesti oameni ai stiintei
4. Exemplele eu le-am luat la intamplare pt ca acelea intradevar au schimbat societatea.
5. Io nu incerc sa invat pe nimeni. Nu uita ( sau reciteste) ca doamna care a deschis topicul a cerut parerea forumistelor despre beatificare. Acum io ce sa fac daca opinea mea nu e in trend.
6. Nu il beatificam pe Dl. Alexander Fleming, scotian de origine, care chiar s-a sacrificat pe el si familia sa pt a teste vaccinuri impotriva leprei si ciumei. Ba chiar descoperirea a fost accidentala, cf. Goagalui, el plecase in vacanta si in laborator una dintre tulpinele bacteriei dezvolta abcese. Cand Dl.Fleming s-a intors bacteriile disparuse. Io zic ca daca Papa si alti preoti cu un singur caz de minune (sau accident) sunt beatificati, atunci sincer il propun si pt Dl. Fleming pt ca si el a vindecat oameni si descoperirea lui accidentala poate fi considerata si minune. Dl Florey si Dl. Chain cei care au dezvoltat penicilina si au extras-o, tot intamplator, oare nu e si asta minune ca Dumnezeu le-a calauzit pasii?
ocebine spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui en_kvinna Iulianm 1.Nu e important ca eu nu le stiu numele. Recunosc nu le stiu. Si mai recunosc ca nici nu ma prea intereseaza. |
Explica si mie...daca tot NU te intereseaza cine ce a facut...de ce ii vrei sfinti? Ca nici la sfinti nu ne pricepem, nici la stiinte...atunci de ce arde????
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
en_kvinna spune:
Ma arde pt ca vreau dreptate. De ce unii sa se bucure de pomenirea in cartile sfinte si altii cam la fel , nu. De ce? Ca asa vrea Papa? Ca singura diferenta e ca preotii sunt preoti si ceilalti nu. Si inca un motiv ar fi acela ca prea multa importanta se acorda preotilor. Si prea multi sunt cei care cred orbeste in preoti; vezi cazurile clasice de pedofilie nedescoperite ca deh, ala e preot si cum sa fie capabil de asa ceva; vezi cazuri in care se ajunge la extreme de genul ''exorcizari'' periculoase care se lasa cu traume fizice dar mai ales psihice si uneori decese; vezi cazuri in care oameni maturi refuza sa gandeasca pe masura maturitatii lor cand e vorba de fenomene putin mai ciudate (stii aia care dezgroaba, incinereaza inimi, umbla cu usturoiu' dupa ei, si astia is tare multi in Romania). Preotii care iau enorm de multi bani pt ''pomelnice'' de parca el e mai sfant decat mine, ca cine stie, poate chair sunt mai putin pacatoasa decat cel care fara rusine frica de Dumnezeu ia banii celor mai slabi cu duhul. Stiti mai bine ca mine. Si nu-mi spuneti ca banii de pe pomelnice si mai stiu ce parastasuri si botezuri nunti si inmormantari sunt folositi pt parohie sau biserica. Ca acasa noi pt termopane am platit, pt zugravirea am platit, pt pictarea biserici am dat, pt ingrijirea cimitirului daduram si uneori pur si simplu vin sa ceara bani pt menteneanta. Plus ca isi iau restul banilor din activitatile ''preotesti''. Si culmea, is mai curati ca mine sau ca tine pt ca ei sunt preoti. Atat.
Si am cerut beatificarea oemneilor de stiinta tocmai pt a determina o gandire critica si obiectiva cand e vorba de ceva maret gen beaitifcare.
Rufus spune:
| citat din mesajul lui en_kvinna Ma arde pt ca vreau dreptate. |
Ce amuzanta esti!Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
mihaela_s spune:
Biserica ii recunoaste pe cei care slujesc in cele sfinte.
Stiinta ii recunoaste pe cei care slujesc in descoperiri si inventii.
De ce i-am face pe cei din urma sfinti? Le dam cumva premii nobel preotilor sau papilor?
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
blackpanterro spune:
"Le dam cumva premii nobel preotilor sau papilor?"
Da, sunt nominalizati!
Adriana mami de Isabelle Marie - 7 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
crinuta spune:
Ca multi altii,vorbesti fara sa cunosti, insa ai o vehementa, de ne doare capul.
Mai pune mana si citeste cartile sfintilor, vezi cati sfinti laici exista, vezi cum au ajuns sfinti, citeste, citeste si iar citeste, si abia apoi vino pe un forum public si da-ti cu parerea..... sub forma unui adevar absolut!
Nu prea intelegi termenul "beatificare", amesteci viata spirituala cu stiinta, cu meritele in alte domenii, lucru care ridica multe semne de intrebare in ceea ce priveste cultura ta....
Crinuta si
minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
www.staycatholic.com/Free%20Book.pdf" target="_blank">Staycatholic
www.alabamacatholicresources.com/Bible.html" target="_blank">Catholic answers
crinuta spune:
| citat din mesajul lui mihaela_s Biserica ii recunoaste pe cei care slujesc in cele sfinte. Stiinta ii recunoaste pe cei care slujesc in descoperiri si inventii. De ce i-am face pe cei din urma sfinti? Le dam cumva premii nobel preotilor sau papilor? vorbe de copil... Hobby calator de profesie |
Exactly my point!
Crinuta si
minunea eiFara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
www.staycatholic.com/Free%20Book.pdf" target="_blank">Staycatholic
www.alabamacatholicresources.com/Bible.html" target="_blank">Catholic answers
mihaela_s spune:
| citat din mesajul lui blackpanterro "Le dam cumva premii nobel preotilor sau papilor?" Da, sunt nominalizati! Adriana mami de Isabelle Marie - 7 luni si Aidan Alexander - 5 ani A ticket to hell has never been funnier |
Da, la sectiunea Pace...nu la stiinte.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
iulianm spune:
| citat din mesajul lui en_kvinna Iulianm 1.Nu e important ca eu nu le stiu numele. Recunosc nu le stiu. Si mai recunosc ca nici nu ma prea intereseaza. REcunosc ca s-ar putea sa fi gresit atribuind razele X sotilor Curie . Pt ca atunci cand am nevoie pot sa le aflu cu un singur click. Asta e una dintre utilitatile tehnologiei moderne: inmagazinarea informatiei cantitative. Am folosit cuvintele ''cei'', ''cele'', ''astia'' pt ca forumul e un loc unde pot sa ma exprim colocvial. |
"S-ar putea"? Oh, nu, e sigur, 100%. La fel cum de sigura este lipsa bucatii de stiinta&tehnica din cultura ta generala. Lucrurile astea se invata la nivel de liceu. In lipsa accesului la respectivele manuale, se poate folosi wikipedia.
2. Io-s convinsa ca tu nu-i stii pe toti cei beatificati si sanctificati de Biserica. Deci, nu-mi spune mie sa le invat numele daca ii vreau santificati.Da? |
Era vorba de oamenii de stiinta pe care i-ai vrea tu beatificati, nu de preoti. Oameni de stiinta a caror nume, inca o data, sint enumerate in manualele de liceu.
4. Exemplele eu le-am luat la intamplare pt ca acelea intradevar au schimbat societatea. |
Hilara alaturare.
5. Io nu incerc sa invat pe nimeni. Nu uita ( sau reciteste) ca doamna care a deschis topicul a cerut parerea forumistelor despre beatificare. Acum io ce sa fac daca opinea mea nu e in trend. |
Exact, parerea ta. Si cultura ta generala.
6. Nu il beatificam pe Dl. Alexander Fleming, scotian de origine, care chiar s-a sacrificat pe el si familia sa pt a teste vaccinuri impotriva leprei si ciumei. Ba chiar descoperirea a fost accidentala, cf. Goagalui, el plecase in vacanta si in laborator una dintre tulpinele bacteriei dezvolta abcese. Cand Dl.Fleming s-a intors bacteriile disparuse. Io zic ca daca Papa si alti preoti cu un singur caz de minune (sau accident) sunt beatificati, atunci sincer il propun si pt Dl. Fleming pt ca si el a vindecat oameni si descoperirea lui accidentala poate fi considerata si minune. Dl Florey si Dl. Chain cei care au dezvoltat penicilina si au extras-o, tot intamplator, oare nu e si asta minune ca Dumnezeu le-a calauzit pasii? |
Sir, titlul lui Fleming este de "Sir". Chiar si intr-un cadru...colocvial. Si il amesteci prea mult pe Dumnezeu in ale stiintei.