Despre Beatificarea Papa Ioan II
Raspunsuri - Pagina 3
Marilena12 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Intreaba 100 de ortodocsi cine a fost Irodion de la Lainici si vei gasi cu greu unul care sa stie. Intreaba 100 de oameni de orice religie cine a fost Ioan Paul al II-lea si vei gasi cu greu unul care sa NU stie. |
Nu este potrivita comparatia intre cei doi, nu pentru ca sfintenia nu ar fi un atribut care sa-i defineasca pe ambii ci pentru ca altele au fost rolurile lor in cadrul bisericilor din care au facut si fac parte. Si anume faptul ca papa e unul singur pentru toti catolicii, pe cand Sf. Irodion a fost staret de manastire ortodoxa (si cred ca oamenii de rand care nu frecventeaza manastirile nu prea au cum sa-i cunoasca pe egumenii manastirilor) si monah (care si-a asumat prin voturile monahale inclusiv ca din smerenie sa fuga de slava lumeasca si de publicitate). Daca era vorba de un patriarh BOR, atunci comparatia ar fi fost una mai pertinenta. Cat despre canonizare, altele sunt conditiile se care se tine cont, nu prea e apanajul Bisericii Ortodoxe sa caute la rangul omului cand vine vorba de asa ceva (asta nu inseamna ca daca un ierarh duce o viata sfanta si se invredniceste de harisme in timpul vietii sau dupa moartea trupeasca, nu poate fi canonizat dupa trecerea timpului cuvenit si inlaturarea oricaror posibile impedimente sau indoieli in privinta sfinteniei sale). Acum 100 de ani si ceva, Sf. Irodion era foarte cunoscut si cautat de toti cei care aflau despre harul sau si facerea de minuni (si pentru asta era nevoie doar de credinta), intre timp insa dupa cum se stie, credinta oamenilor s-a diminuat o data cu perioada comunista si cultura religioasa nu intereseaza pe toata lumea.
Si mai depinde si despre ce ortodocsi vorbesti: daca vorbim de cei ortodocsi doar cu numele, e posibil sa n-aiba habar de cea mai mare parte dintre sfintii deja cunoscuti, ce sa mai vorbim despre cei noi sau mai putini cunoscuti. Asta pentru ca despre sfinti si alte lucruri ale bisericii, nu afli de la piata.
Daca vorbim despre ortodocsii practicanti, atunci cred ca multi vor sti despre Sf. Irodion, macar un minim de informatii.
blackpanterro spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui ocebine
Nu sint religioasa (ma consider atee), dar sotul meu este catolic practicant (si polonez). Un strop de respect in discutii, chiar daca esti impotriva...scuza-ma, daca te superi!
Ori crezi, ori nu crezi...la religie nu merge cu jumatati de masura. Anamaria "With sufficient thrust, pigs fly." |
Ce sa zic, respectul meu nu il au bisericile de nici o culoare. Cand o religie propovaduieste smerenia, umilitatea si simplitatea dar cei care o propovaduiesc traiesc in palate acolo nu mai exista respect.Chiar nu vad de ce merita omul asta sanctificarea. Daca voia sa fie cu adevarat "sfant" nu se imbraca in straie de aur in timp ce ceilalti (care ajuta la strangea averilor bis. catolice prin donatii) mor de foame. Nu locuia intr-o casa-oras in timp ce ceilalti traiesc in saracie lucie(o mare parte a globului).Eu sunt total nereligioasa dar nu asta era o chestie importanta pt a ajunge in rai?
"it is easier for a camel to go through the eye of a needle than for a rich man to enter the kingdom of God."
Imi pare rau ca te deranjeaza expresia folosita, in nici un caz nu se refera la satana(care nu exista) ci e doar o expresie. Chiar nu vad cum cineva religios, sau nu, s-ar simti ofensat. Dar eu sunt mai de-a lui George Carlin asa...
Adriana mami de Isabelle Marie - 7 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
maraki spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui desprecopii Anamaria, nu e chiar asa. Nu e chiar lae/balae atunci cand vorbim de religie. Dumnezeu e doar unul si il revendica toate religiile. Modul in care ajungi la inima lui e doar o chestiune de medoda/suflet/adancime... Nicaieri nu scrie in Biblia (pe care o am eu Popii sunt niste slujbasi ai statului pentru ca ii plateste statul si buzunarul enoriasului. Si nu sunt nicidecum mai breji decat subiectii lor. Ma rog, asta e parerea mea - libertate pe care mi-o da sufletul meu. ![]() Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Preotii sant " mai breji " decat enoriasii. Pe mine m-a ajutat extraordinar de mult un preot; am avut nevoie sa imi citeasca de cateva ori si sa ma miruiasca si iti spun sincer, s-a vazut imediat efectul
Il vad ca pe Dumnezeu pt ce a facut pt mine. Preotii chiar au harul de a ajuta oamenii la nevoie( ma refer la ce tine de biserica )Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Ingrid S spune:
Pentru mine, Papa Ioan Paul al II-lea ramane o figura speciala, un om extraordinar, care a daruit foarte multe lumii. Si daca n-ar fi facut nicio singura minune, numai faptul ca a existat este o minune. Respectele mele pentru acest papa, sigur se afla langa Dumnezeu pe care L-a iubit atat.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Ingrid S Pentru mine, Papa Ioan Paul al II-lea ramane o figura speciala, un om extraordinar, care a daruit foarte multe lumii. Si daca n-ar fi facut nicio singura minune, numai faptul ca a existat este o minune. |
Frumoase cuvinte.
Discursul pe care l-a tinut in parcul Izvor a mers direct la inima si-n suflet nu numai prin mesajul extraordinar, ci si pentru ca l-a rostit integral in romana. O romana nicidecum stalcita ci mai degraba emotionanta. Se simtea in glasul lin, usor tremurat, dragostea fata de noi, oamenii, dorinta de a ni se adresa in limba noastra materna, de a veni in intampinarea noastra pentru a ne usura drumul catre esenta discursului.
Lahemia spune:
Ingrid, capcaunul - asa este. Si faptul ca a ales sa fie mereu in mijlocul oamenilor pana la sfarsit, un adevarat misionar in ciuda sanatatii subrede, spune multe. In fond, ar fi putut sta comod in scaunul de la Vatican... Si sa nu uitam si faptul ca a fost primul papa care a facut o vizita oficiala intr-o tara majoritar ortodoxa. Dupa multe incercari anterioare ce i-au fost refuzate.
Fie ca mijlocirea lui, de acolo de sus, sa ne deschida inimile spre pace si fraternitate, pentru ca lumea de astazi a cam uitat de aceste concepte.
Rufus spune:
| citat din mesajul lui blackpanterro Ce sa zic, respectul meu nu il au bisericile de nici o culoare. Cand o religie propovaduieste smerenia, umilitatea si simplitatea dar cei care o propovaduiesc traiesc in palate acolo nu mai exista respect. |
Pentru ce nu mai exista respect? Pentru religie, sau pentru propovaduitorii din palate?
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Anne45 spune:
Eu nu sunt o persoana care merge la biserica des -ultima oara am fost acum 2 luni pentru botezul bebeului meu-, insa sunt o credicioasa.
Sunt ortodoxa intr-o tara catolica si totusi Dumnezeu exista peste tot -asta daca tu intradevar simti ca exista .
Papa Ioan Paul II nu a fost inca sanctificat , v-a mai trece cateva luni -a inceput oricum canonizarea.
In ceeea ce priveste vindecarea calugaritei de Parkinson -el a spus nu eu te-am vindecat ci Dumnezeu- Te-ai vindecat prin credinta in El, El este mai presus de noi si de toate
Cat despre toti sfintii care sunt in caledar si despre toate actele-minunile pe care le-au facut -nu stim nimic dar asa cum nici noi nu stim daca exista Dumnezeu si totusi credem in El , nu ne ramane decat sa credem si in acesti mijlocitori catre El.
mami fericita de Giuliano (07.07.2010)

http://picasaweb.google.com/102421590206055963392
en_kvinna spune:
Atunci io propun sa-l beatificam si pe cel care , printr-o minune, a gasit penicilina si care a ajutat milioane de oameni si alte milioane de oameni vor mai fi ajutati. Cam la fel si cu cel care a inventat insulina. Ca daca astia nu si-ar fi folosit harul de la Dumnezeu ( inteligenta aia a lor) si daca nu ar fi avut determinarea si rabdarea poate lumea ar fi aratat altfel azi. Si ca ei sunt foarte multi , Curie care a descoperit razele X, altul care a descoperit puterea laserului in medicina. Astia au facut mult pt omenire. Poate nu au avut discursuri emotionante, poate nu au avut timpul de a se intalni cu ''poporul'' dar munca lor si viata lor (ca viata simpla si normala nu au avut) si.au dedicat-o oamenilor. N-au fost preoti si poate n-au crezut in Dumnezeu, dar si-au folosit harul primit de la Dumnezeu. Si Dumnezeu lucreaza si isi savarseste minunile prin oameni, toti oamenii nu doar preoti, pt ca El nu face discriminare.
Stiu ca o sa indgneze pe multi ce am scris aici , dar daca aratam admiratie preotilor si le asteptam beatificarea/canonizarea atunci sa nu fim ipocriti si sa aratam aceasi smerenie si altora care tot prin Dumnezeu au vindecat milioane de oameni.
OanaP spune:
Da, da, da en_kvinna, sunt perfect de acord cu tine! Si mai ales sa ii beatificam pe cei care l-au killerit pe Osama! Cine stie ce ar fi fost in stare sa ne faca si cate vieti ar mai fi prapadit!