Despre Beatificarea Papa Ioan II
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Marilena12 spune:
Capcaunule, obscur poate fi pentru tine Sf. Irodion de la Lainici. Pentru lumea ortodoxa el si-a demonstrat sfintenia de peste 100 de ani! Nu mai spun ca intruneste toate conditiile necesare pentru a fi canonizat,ceea ce s-a si intamplat ieri.
In ce priveste sanctificarea (sau canonizarea, in Ortodoxie), pasii parcursi precum si conditiile care trebuie indeplinite difera de la biserica catolica la cea ortodoxa. Totusi, Papa Ioan Paul al II lea a fost unul dintre cei mai buni papi catolici, dupa cate stiu eu. S-ar putea sa merite sa fie sanctificat mai mult decat alti papi din istorie, parere personala.
In tot cazul, fata de chestia mareata cu ceea ce e putred in crestinism, cu monoteismul, sfintii sunt considerati mijlocitori in rugaciune intre credincios si Dumnezeu, fiind cinstiti si invocati datorita harului pe care Dumnezeu li l-a daruit (a harismelor sau darurilor cu care au fost binecuvantati, uneori chiar din timpul vietii, dar si dupa moartea trupeasca), la asta contribuind si viata duhovniceasca deosebita, plina de nevointe pe care au dus-o.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
en_kvinna spune:
Marilena in anii cat am frecventat bisericile un singur lucru am inteles, ca Dumnezeu e unul singur. Accept ideea de Sf. Treime,desi si acolo am ceva nelamuriri de logica. Spus-o Doamne Doamne sa nu-ti faci chip cioplit si sa te inchini la idoli falsi? De unde stiu eu , si tu si actualul Papa, ca toti aia beattificati, santificati si canonizati sunt acceptati de Doamne Doamne? De unde stii tu cum ii judecam Doamne Doamne, ca noi stim numai cum ii judeca Biserica. Atata timp cat lumea sarbatoreste Sfantul cu tare si cu tare, si se tine slujba la biserica pt sfantul ala si se mai spun si rugaciuni tipice sfantului aluia (da asa de mijlocire a comunicarii cu Dumnezeu cum se spune) pai nu e asemeni religii politeiste? Ca fiecare biserica are nu stiu ce hram a nu stiu carui sfant, exista orase care cica se afla sub protectia unui sfant anume si bla blauri de astea. Pai care mai e diferenta intre ce aveam noi acum si ce-o fost acum 2000? Ca acum 2 000 aia avea temple nu biserici , statui si nu icoane, zei mai mici si mai mari, semizei , care asemeni crestinismului de azi cu sfintii lui, mijloceau si zeii aia comunicarea dintre om si al mai mare dintre zei.
De-aia zic ca e putred; ca ce fac aia e o insulta adusa logici.
Si da, eu cred in Dumenzeu dar nu pot sa cred in preoti facatori de minuni si alti sfinti. De cand au oemanii( chiar si aia de rang biserices inalt) sa zica cine a fost mai sfant pe Pamant? Io stiam ca doar Doamne Doamne are drept de judecata a pacatelor noastre.El decide unde ti-e locul.
Dar hai sa nu ducem discutia unde nu trebuie. Eu respect oamenii care accepta sfintii, respect crestinismul si rigorile sale, respect oamenii evlaviosi, ba chiar la unii mu uit cu admiratie pt taria de caracter de care dau dovada, ca nu e usor sa traiesti dupa Bibile in zilele noastre.
Cand am vazut primul post ma manca limba sa spun ce-am spus, dar din respect pentru primle pers. care au scris,persoane ce isi aratau admiratia , am decis sa nu scriu. DAr, au fost altele care au spart gheata inaintea mea, asa ca...
Si nu vreau sa conving pe nimeni; fiecare isi are propiul liber arbitru.
Lahemia spune:
Intr-adevar, dupa cum a spus danutz, este vorba doar despre beatificare deocamdata, nu si de sanctificare. Papa Ioan Paul al II-lea este incepand din acest moment "fericit", dupa terminologia Bisericii. Eu fac parte dintre cei care considera ziua de ieri un moment inaltator. Desi nu am urmarit ceremonia de la Vatican, cu sufletul am fost acolo. Sunt o sceptica in ce priveste sanctificarile "pe banda rulanta" - si aici ma refer la toate Bisericile (cati sfinti n-au aparut peste noapte in calendare? personalitati istorice si altii...), insa beatificarea fostului Papa am asteptat-o, am dorit-o si m-am bucurat din suflet ca a avut loc. Cat bine a facut acest om intregii umanitati este greu de cuprins in cuvinte. A schimbat fata secolului XX si nu numai - incontestabil pentru Biserica Catolica, pe care a scos-o din Evul Mediu. Am participat la niste rugaciuni cu Sfintia Sa, la Castel Gandolfo, in urma cu vreo 15 ani. Impresia de atunci nu s-a diminuat catusi de putin, cu trecerea timpului. Un mare Om!
PS - Apropos de Fericiti... avem si un roman in calendarul romano-catolic: Fericitul Ieremia Valahul(8 mai).
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Lasa-ma dracu!!! A vindecat-o pe una de parkinson...si ceilalti suferinzi??? cum de nu s-a facut coada la el sa ii vindece pe toti???? Cum naiba se face ca e mereu o singura persoana, sau cateva, care sustin chestiile astea si restul le iau de bune? Chiar merita sa il sanctifice...da...mai ales ca a stiut de scandalurile cu preotii molestatori si nu a facut nimic ca sa apere biserica...bleah!!! Adriana mami de Isabelle Marie - 7 luni si Aidan Alexander - 5 ani A ticket to hell has never been funnier |
Nu sint religioasa (ma consider atee), dar sotul meu este catolic practicant (si polonez). Un strop de respect in discutii, chiar daca esti impotriva...scuza-ma, daca te superi!
citat din mesajul lui desprecopii Singurii sfinti au fost ISUS si apostolii, in rest e umplutura, dupa parerea mea. |
Ori crezi, ori nu crezi...la religie nu merge cu jumatati de masura.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
Anamaria, nu e chiar asa. Nu e chiar lae/balae atunci cand vorbim de religie. Dumnezeu e doar unul si il revendica toate religiile. Modul in care ajungi la inima lui e doar o chestiune de medoda/suflet/adancime...
Nicaieri nu scrie in Biblia (pe care o am eu ) e despre sfantul x sau preafericita y (in afara apostolilor). Si oricum, daca e sa respectam toti sfintii si sarbatorile noi din calendar am ajunge o tara/continent de someri. Nici postul nu prea e servit la nivel national - si totusi nimeni nu e scos din randul credinciosilor ...
Popii sunt niste slujbasi ai statului pentru ca ii plateste statul si buzunarul enoriasului. Si nu sunt nicidecum mai breji decat subiectii lor. Ma rog, asta e parerea mea - libertate pe care mi-o da sufletul meu.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Marilena12 Capcaunule, obscur poate fi pentru tine Sf. Irodion de la Lainici. Pentru lumea ortodoxa el si-a demonstrat sfintenia de peste 100 de ani! |
Intreaba 100 de ortodocsi cine a fost Irodion de la Lainici si vei gasi cu greu unul care sa stie.
Intreaba 100 de oameni de orice religie cine a fost Ioan Paul al II-lea si vei gasi cu greu unul care sa NU stie.
Marilena12 spune:
citat din mesajul lui en_kvinna Marilena in anii cat am frecventat bisericile un singur lucru am inteles, ca Dumnezeu e unul singur. Accept ideea de Sf. Treime,desi si acolo am ceva nelamuriri de logica. Spus-o Doamne Doamne sa nu-ti faci chip cioplit si sa te inchini la idoli falsi? De unde stiu eu , si tu si actualul Papa, ca toti aia beattificati, santificati si canonizati sunt acceptati de Doamne Doamne? De unde stii tu cum ii judecam Doamne Doamne, ca noi stim numai cum ii judeca Biserica. Atata timp cat lumea sarbatoreste Sfantul cu tare si cu tare, si se tine slujba la biserica pt sfantul ala si se mai spun si rugaciuni tipice sfantului aluia (da asa de mijlocire a comunicarii cu Dumnezeu cum se spune) pai nu e asemeni religii politeiste? Ca fiecare biserica are nu stiu ce hram a nu stiu carui sfant, exista orase care cica se afla sub protectia unui sfant anume si bla blauri de astea. Pai care mai e diferenta intre ce aveam noi acum si ce-o fost acum 2000? Ca acum 2 000 aia avea temple nu biserici , statui si nu icoane, zei mai mici si mai mari, semizei , care asemeni crestinismului de azi cu sfintii lui, mijloceau si zeii aia comunicarea dintre om si al mai mare dintre zei. De-aia zic ca e putred; ca ce fac aia e o insulta adusa logici. Si da, eu cred in Dumenzeu dar nu pot sa cred in preoti facatori de minuni si alti sfinti. De cand au oemanii( chiar si aia de rang biserices inalt) sa zica cine a fost mai sfant pe Pamant? Io stiam ca doar Doamne Doamne are drept de judecata a pacatelor noastre.El decide unde ti-e locul. Dar hai sa nu ducem discutia unde nu trebuie. Eu respect oamenii care accepta sfintii, respect crestinismul si rigorile sale, respect oamenii evlaviosi, ba chiar la unii mu uit cu admiratie pt taria de caracter de care dau dovada, ca nu e usor sa traiesti dupa Bibile in zilele noastre. Cand am vazut primul post ma manca limba sa spun ce-am spus, dar din respect pentru primle pers. care au scris,persoane ce isi aratau admiratia , am decis sa nu scriu. DAr, au fost altele care au spart gheata inaintea mea, asa ca... Si nu vreau sa conving pe nimeni; fiecare isi are propiul liber arbitru. |
En_qvinna, in Ortodoxie cinstirea sfintilor si a Maicii Domnului au fundamente biblice si patristice incontestabile si de data asta chiar nu am timp sa incep un topic in care sa explic/justific de ce noi, ortodocsii, ii cinstim pe sfinti spre slava lui Dumnezeu Care i-a vadit in lume. Totusi, nimeni nu L-a inlocuit vreodata pe Dumnezeu (slavit si inchinat in Sfanta Treime), cu vreun sfant.
Pe de alta parte, in crestinism ne ghidam dupa doua mari izvoare: Sf. Scriptura si Sf. Traditie (care implica toate demersurile/intamplarile minunate/istoria/hotararile sinodale, scrierile, etc.)care fie nu au fost mentionate in Sf. Scriptura dar exista dovezi clare ca ele s-au intamplat, sau care s-au petrecut de la scrierea ultimei carti consemnata in Noul Testament pana in zilele noastre.
ocebine spune:
citat din mesajul lui desprecopii Anamaria, nu e chiar asa. Nu e chiar lae/balae atunci cand vorbim de religie. Dumnezeu e doar unul si il revendica toate religiile. Modul in care ajungi la inima lui e doar o chestiune de medoda/suflet/adancime... Nicaieri nu scrie in Biblia (pe care o am eu ![]() Popii sunt niste slujbasi ai statului pentru ca ii plateste statul si buzunarul enoriasului. Si nu sunt nicidecum mai breji decat subiectii lor. Ma rog, asta e parerea mea - libertate pe care mi-o da sufletul meu. ![]() Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Nu te contrazic...am avut aceleasi dileme.
Eu nu cred in BISERICA (poate undeva la nivel de suflet imi doresc sa cred in ceva). Din punctul meu de vedere, ALEGI sa crezi, sau nu. Jumatatea de masura este de fapt egala cu necredinta.
Cu toate ca nu cred, nu pot batjocorii credinta altora. De aceea, prefer sa mentin un ton respectuos, indiferent de religia (sau lipsa de credinta) a fiecaruia.
Daca vorbim despre indivizi anume, atunci putem "diseca" actiunile respectivului in amanunt.
Anamaria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
anamaria, de acord cu tine.
Si totusi cine a batjocurit religia altora?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
ocebine spune:
citat din mesajul lui desprecopii anamaria, de acord cu tine. ![]() Si totusi cine a batjocurit religia altora? Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Poate sint mai sensibila nitel azi...cind zici "popi", nu "preoti" e ca si cind ai zice "bozgor" in loc de "ungur".
Ma rog, tonul face muzica si cred ca azi (recuperare in urma weekendului cind am plantat o groaza de bulbi, pomi si plante - ca de-abia imi simt bratele si ma dor genunchi) sint mai artagoasa! Mi s-a parut tonul denigrator...atita tot.
Anamaria