Teren cu balarii

Teren cu balarii | Autor: eunice78

Link direct la acest mesaj

Am un teren langa Bucuresti achizitionat in urma cu 5 ani. Cand l-am cumparat era plin de balarii si avea pe el o casa ruinata, victima unui incediu. Nu mai fusese intretinut de 10 ani.La momentul respectiv am curatat terenul si am inlaturat ruina, apoi din motive economice si de copii mici nu am mai facut nimic. Acum terenul este iar plin de balarii. Vreau sa il curat, si sa ii pun lucerna (ca am inteles ca lucerna inhiba cresterea buruienilor), sa scot niste copaci uscati si in toamna sa puna pomi si sa fac o fundatie.
Prima mea intrebare ar fi: cum credeti ca ar fi mai bine sa fac ca sa scap de balarii: sa sap terenul la cazma sau sa bag plugul?
Iar a doua intrebare: ati facut careva casa din cob? Am citit pe architectura verde, construieste Eco si as fi interesata, Asa ca sunt in faze de document are.
Multumesc.

Baietzii mei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

iti spun numai ce am patit eu...nu-i suficient sa sapi, trebuie sa si ierbicidezi. sau dupa ce ai sapat trebuie sa mergi la 2-3 zile si sa plivesti.
Dupa astfel de operatie vei avea surpriza sa constati ca buruienile crescute pe pamanatul sapat (si care o astupa si pe mama ei de lucerna) sunt mai mari si mai viguroase decat cele crescute pe parloaga.

Asa am facut noi si nu am mai calcat 2 saptamani pe la teren. Cand ne-am dus, ciulinii de pe terenul nostru sapat si insamantat cu lucerna erau mai mari decat pe terenurile alaturate neatinse de mana omului.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Bun, deci tb sa dau si cu substante, dar cum ai sapat, ai bag at plugul? Sau numai la lopata?

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Noi am dat la lopata ca aveam si pomi fructiferi plantati si diverse flori, plus ca dupa plug tot trebuie sa mai dai o tura, ca plugul intoarce bulgari mari de pamant, mai ales daca e putin uscat pamantul, si o sa arate cam denivelat. Acum depinde si ce vrei sa faci in continuare pe el...noi vroiam sa mergem cu copiii, sa punem paturi si sa-i lasam la joaca, deci ne trebuia un teren mai finisat , ca sa zic asa. dar sunt masinarii care fac si treaba asta: in fata au plugul, iar in spate au un fel de...nu stiu cum sai spun...o plasa metalica grea, care niveleaza.
Numai ca la mine in curte nu incapea pe poarta o asemenea masinarie ca soata mea nu s-a gandit la toate aspectele cand a comandat poarta din fier forjat cu cadru si jos si sus.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput