vine craciunul!!! vrem prajituri bune...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

quote:
Originally posted by Milia
FIGARO (pentru tava aprox. 30 x 40 cm)300 g unt6 oua450 g zahar pudra (eu folosesc zahar tos)450 g făină150 g lapte sau sifon1 vârf de cuțit amoniacsarevaniliegem (eu pun numai de prune) – aprox. un borcan de 400 mlcca 20 nuci taiate2 linguri (cu vârf) de zahăr pentru bezeaSe freacă untul cu zahărul, se adaugă 1 ou întreg, 5 gălbenușuri, amoniacul stins cu zeamă de lămâie, făina și laptele și se amestecă ușor. Se toarnă aluatul în tava unsă și tapetată și se nivelează. Deasupra se unge cu gem în strat uniform și se presară nuci tăiate.Se bat spumă cele 5 albușuri rămase, se adaugă 2 linguri de zahăr în ploaie și se bat până se întăresc din nou. Se întinde bezeaua peste nuci, se nivelează.Se coace la foc potrivit, circa o oră (eu dau la început focul mijlociu, apoi las la foc mic – depinde de cuptor). Dacă încercați cu scobitoarea prăjitura să vedeți dacă e coaptă, aveți grijă să nu vă lăsați induse în eroare – gemul rămâne moale și scobitoarea iese umedă.Mie îmi place mult această prăjitură dulce-acrișoară.
milia am facut si eu figaro.......wow ce buna a fost.....am mincat si eu o bucata mai marisoara......thanks pt retete.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

prajitura fina.6 albusuri se bate spuma si se adauga 6 linguri cu zahar.cind spuma este tare se adauga 250 gr nuca macinata sau zdrobita cu sicitoarea si prajita,si 2 linguri cu faina.se fac 2 foi.crema;-6 galbenusuri+6 linguri zahar.se amesteca pina devine spumoasa.se adauga 2 linguri cu cacao si 1/2 ceasca cafea.apoi se pune 2 linguri cu faina.se fierbe pina devine o crema.dupa racire se adauga unt 250 gr.se umple foile si pe deasupra trebuie...pe urma razui ciocolata.pofta mare!!!1mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Dragele mele, acestea sunt retetele de prajituri alese de mine de-a lungul anilor. Sunt numai retete deosebite, ma bucur ca le-ati incercat si mai ales ca v-au placut.

Petra, in reteta scrie asa: tava unsa. Eu, ca si tine, m-am gandit ca e mai bine s-o si tapetez. Poti proba si vezi cum e mai bine. Daca ai hartie de copt e si mai bine, eu n-am folosit pana acum, dar e o idee buna. Partea dinspre tava formeaza partea din exterior a cornetelor (fiind plata - partea de deasupra e neuniforma) si trebuie sa aiba un aspect cat mai frumos. Am uitat sa specific asta in reteta (rasucirea discurilor pe con se face cu partea de deasupra la interiorul conului), o sa adaug acum. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Azi fac Checul cu ciocolata, daca am timp.
O sa va zic cum mi-a iesit!
amoniacul nu se poate inlocui cu prful de copt?? Ce zici Milia?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

hai ca va mai scriu si eu una cu caramel.foile.4 linguri zahar,4 linguri lapte,4 linguri ulei,2 oua intregi,1 lingura de bicarbonat.faina cit cuprinde sa se faca un aluat bun de intins cam 11 linguri.se amesteca toate la un loc,si se imparte in 4....se intinde cite una pe dosul tava (nu mare)tava unsa si tapetata cu faina.focul sa nu fie tare eu am dat focul la 320F.crema:1/2 litru lapte,5 linguri zahar,4 linguri fainase fierbe la un loc pina se face o crema mai groasa...si pe urma se lasa la racit.......intr-o cratita se caramelizeaza 5 linguri de zaHAR dar sa nu se arda zaharul(sa fie moaroniu-roscat)si se pune 250 gr unt,se amesteca pina ce se omogenizeaza.se lasa la racit.se amesteca compozitia de crema 1 cu 2 (dar numai dupa racire)si se mai lasa crema la rece o 1/2 ora si se umple foile.deasupra se pune glazura:15 linguri lapte,50 gr ciocolata,unt cit o nuca,3 linguri zahar.se fierbe toate la un loc pina se ingroase.fierbinte se toarna peste prajitura.e foarte buna.eu am facut-o dumineca.am uitat sa va zic ca se lasa de pe o zi pe alta sa se inmoaie foile.pofta mare tuturor.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Nu stiu daca se poate inlocui amoniacul cu praf de copt. Eu, daca scrie amoniac, pun amoniac, daca scrie bicarbonat, pun bicarbonat, iar daca scrie praf de copt, pun praf de copt. Daca scrie stins cu lamaie, il sting, daca nu, nu. Nu-mi place sa risc inutil si pot sa-ti spun ca, respectand retetele, mi-au iesit intotdeauna prajiturile, chiar cand eram incepatoare (checul cu ciocolata e una din primele prajituri pe care le-am facut, de exemplu). Sigur ca, in timp, am capatat experienta si am imbunatatit "din mers" unele retete, dar bazandu-ma pe practica. Sper sa-ti iasa checul, ca e foarte bun.

Fetelor, am atatea retete de prajituri de pe forumul asta, incat cred ca pana la sfarsitul vietii n-o sa apuc sa le fac pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Am mai scris o reteta de prajitura la topic-ul "Prajituri cu nuca". O scriu si aici, sa fie toate la un loc. Poate vreti s-o incercati.

Prăjitură PUIȘOR (pentru tavă mic㠖 aprox 30 x 30 cm)

Această prăjitură se numește așa din cauză că glazura de deasupra este galben-pal, ca puful unui puișor de găină. Este foarte gustoasă, având nuci în compoziție.

200 g unt se freacă cu 200 g zahăr pudră (eu fac cu zahăr tos). Se adaugă treptat 3 gălbenușuri, un vârf de cuțit de amoniac stins cu lămâie. Separat se bat 6 albușuri spumă. Se încorporează la prima compoziție alternativ albușurile, 200 g nuci măcinate și 200 g făină, amestecând de jos în sus, sa nu “cad㔠albușul.
Se toarnă în tava unsă și tapetată și se dă la cuptor până se coace și se rumenește usor.
Se scoate din cuptor și, cât e încă fierbinte, se unge cu următoarea glazură: 3 gălbenușuri frecate cu 150 g zahăr pudră (aici nu mai merge zahăr tos, iar gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, iar compoziția se întărește). Se unge cu grijă prăjitura, căci glazura se moaie de la prăjitura fierbinte și începe să curgă. Se întinde în strat subțire, cu un cuțit (dacă stratul e subțire, glazura se întărește și nu mai curge). Deasupra se rade ciocolată prin răzătoarea cu ochiuri mici, dar nu ca să se acopere complet glazura, ci ca să dea un aspect frumos prăjiturii. Cred ca 20 g ciocolată sunt de ajuns. Astfel garnisită, prăjitura se pune din nou în cuptor pentru 3-5 minute, la foc foarte mic, până când glazura se întărește complet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

SALUTARI FETELOR.MILIA SI EU O le-am scris pe toate ale voastre de la a-z si deja in fiecare simbata ma apuc sa le fac.unele mi-au iesit altele nu dar incercarea moarte-nare.fetelor daca va intereseaza am o reteta se numeste honey cake e foi cu miere de albina,daca va intereseaza pot sa o scri.....e foarte buna .mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Prea eram pornita si am facut checurile cu praf de copt nestins, pentru ca nu aveam amoniac, si nici nu am prea vazut prin magazine aici. O sa mai caut!
Si mi-au iesit foarte bune , delicioase. L-am pus la copt intr-o forma de aia ondulata pe margini, pentru diferite budinci, si a iesit foarte frumos si pe margini, iar peste ciocolata am presarat nuci taiate . A iesit f. bun!
Milia cred ca nu te superi pentru eventualele"imbunatatiri" aduse la reteta originala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Draga Milia,

cornetele tale cu crema le-am mancat intamplator la un prieten
si mi s-au parut extraordinare!!!

I-am cerut si eu reteta mamei lui,
inca nu mi-a dat-o, insa sunt convinsa ca despre ele este vorba.





Eu sunt lesinata dupa ce scrieti voi aici
si citesc ca sa mi se faca pofta de mancare
ca nu prea am.




Daca vreti o sa va dau reteta celui mai tare supertort din lume.
(cel putin in viziunea mea)
care are blatul numai din nuca si are gust putin de rom
si e cu crema de ciocolata, mmmmm, este absolut delicios
Sincer va spun ca eu nu am mai mancat niciunde un asemenea tort,
sunt in stare sa mananc unul intreg si sa nu mi se faca greata de loc.

Si mai pot face rost de o reteta f buna de cremsnit,
am mancat de multe ori prajitura asta
insa acum am mancat undeva una de exceptie si am cerut si reteta
care nu mi-a parvenit inca, insa astept.


Cand voi face rost de retete o sa le scriu imediat,
oricum, nu mai tarziu de marti.


cu drag,

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput