vine craciunul!!! vrem prajituri bune...
Raspunsuri - Pagina 10
teo1970 spune:
Ira, baga retzeta de tort, plizzzzzzzzz !
(vreau sa fac un tort nou de Craciun)/ da-ne-o shi p-aia de cremshnit!
Multzumim mult!
mimitete spune:
Ira, mai salivez mult in asteptarea retetei tale de tort :-) ?
Cred ca acelasi tort il face si mama mea, cel putin din descriere se aseamana foarte mult, si pt mine este de departe cel mai bun tort !
Cu drag,
Mihaela
simonaM spune:
fetelor azi am facut o reteta se numeste valurile dunarii....nu stiu de unde am luat-o dar azi am facut-o si a iesit buna de tot.daca vreti pot sa o scriu.mai asteptam retete.mona78
teo1970 spune:
"Valurile Dunarii" mai este pe forum, postata de Alba (shi cu poza).Am facut-o si eu de mai multe ori, e f. buna (mai ales de pe o zi pe alta).
https://www.gss.schulen.konstanz.de/~ehmann/Donauwelle.htm
vizionare cu poza
Donauwelle = Valurile Dunarii
Ingrediente:
- 300 g faina
- 180 g unt
- 200g zahar
- 4 oua
- 1 plic de praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 1 borcan de visine(350 g),fara simburi
- 0,5 l smintina fluida
- 200 g de ciocolata alimentara
Prepararea:
1.Faina,zaharul,untul(moale),praful de copt,4 oua si un virf de cutit de sare, se pun intr-un robot de bucatarie si se amesteca pina s-a facut un aluat omogen!
2.Se inveleste cu hirtie o tava,dupa care se pune jumate din compozitia de mai sus!
3.Restul alalalt de aluat se amesteca bine cu 2 ling.de cacaoo, si se rastoarna peste aluatul cel deschis din tava!
Se presara visinele deasupra si se apasa un pic in aluat!
4.Tava se pune in cuptorul(preincalzit),pe sina din mijloc,si se coace 30 de minute la 180°C! Se lasa sa se raceasca bine.
5.Se bate frisca si intinde uniform pe prajitura!
6.Se topeste ciocolata alimentara,se lasa un pic sa se raceasca si se picura incet cu o lingura,peste frisca.
Cu un cutit se intinde ciocolata uniform si se pune la frigider.
simonaM spune:
teo eu am alcunva.e cu ciocolata nutela.aluatu:200 gr unt,200 gr zahar,6 oua vanilie,300 gr faina,1/2 pachet praf de copt,100 gr migdale macinate,100 gr nutela ,visine din compot(eu aici nu am avut visine si am folosit un cans mare de ananas cu tot cu compotu)crema.2 pachete de budnca de vanilie,750 gr lapte,4 linguri zahar,200 gr unt.glazura.200 gr nutela,25 gr grasime de cocos(palmin)eu neavind grasime de cocos am pus 3 linguri ulei vegetal si a iesit.aluatul:untul se fraca bine cu zaharul si vanilia pina se face o spuma,apoi se adauga ouale unul cite unul,migdalele si faina amestecata cu praful de copt.amestecul se imparte in 2 parti egale.prima parte se pune in tava care este invelita cu hirtie de pergament,iar a doua parte se amesteca cu nutela.se toarna si aceasta in tava si se amesteca putin cu cea alba.deasupra se pun visinele.aluatul se coace la 180 grade timp de 40 min.crema:se pregateste budinca+4 linguri zahar care a fost pus in budinca.se lasa la racit si se amesteca cu 200 gr unt(care a fost batut ca o spuma.crema se pune peste blatul insiropat cu compot de visine(eu l-am siropat cu compot de ananas.glazura:200 gr nutela,25 gr grasime de cocos(sau ulei vegetal)se freaca pe baia de abur pina se topeste.glazura se toarna peste prajitura si apoi se lasa pina a doua zi.teo eu asta am facut-o ieri ....nu e cu smintina.a iesit buna de tot.mona78
simonaM spune:
am uitat sa scriu ca prajitura valurile dunarii se face in tava mare...pt ca eu am folosit cea potrivita si m-ia crescut asa de tare.mona78
Milia spune:
Draga Petra, imbunatatirile sunt totdeauna binevenite (doar de aia sunt imbunatatiri), si de aceea suntem un forum, sa invatam unii de la altii. Deci, checul iese bine si cu praf de copt nestins? Bine ca stiu, ma folosesc si eu de experienta ta... Ideea cu nucile e buna, dar daca o sa le pun inglobate in glazura, cred ca o sa le prajesc inainte putin in cuptor. Ma bucur foarte mult ca ti-au iesit bine checurile si ca ti-au placut. Am uitat sa scriu (nu era trecut in reteta), eu pun ca aroma coaja de portocala rasa pe razatoarea fina sau coaja de lamaie si de portocala, amestecate.
Ira, ma bucur sa te intalnesc "La bucatarie", poate iti schimbi parerile intr-ale gatitului si devii mare specialista, cu retetele de pe aici... Primul pas a fost facut, vad ca ne urmaresti constant, ba chiar ai si postat aici! Asteptam cu nerabdare si retetele de care vorbesti, suna delicios, sper sa nu ne uiti (stiu ca ai altele pe cap)! Iar daca ai oarece nelamuriri intr-ale bucatariei, nu te sfii sa intrebi - noi suntem tot timpul aici, gata sa te ajutam.
simonaM spune:
regina maria.e foarte buna incercati-o.blatul 1:se face un blat din 3 albuse batute spuma cu 3 linguri apa,5 linguri zahar,se adauga galbenusurile si 5 linguri de faina.se coace in tava.blatul2:6 albusuri batute spuma cu 200 gr zahar,200 gr nuca taiata marunt si prajita,2-3 linguri faina.se coace pe dosul tavi.crema:6 galbenusuri,150 gr zahar,2-3 vanili,1 lingura faina.se fierbe pe abur pina se face o smintina si se pune la racit.separat se freaca 1 pachet de unt(250),si se adauga la crema rece..se ia putina crema galbena ,iar in restul se pune cacao.pe blatul 2 se pune crema galbena,apoi blatul 1 trebuie insiropat si se pune crema maro.deasupra se razuie ciocolata.vine asa:......crema galbena blatul 2 crema maro blatul 1 insiropatpofta mare.aceasta prajitura o fac eu...iar mama mea o face de fiecare data de sarbatori.e foarte buna.icercati-omona78
petra spune:
Da, Milia, mi-a iesit checul cu praf de copt nestins, dar amestecat in faina, sa nu intre in contact direct cu lichidele. Ca aroma am folosit esenta de rom.
Fetelor, am si eu o reteta de tort cu ciocolata si frisca. Este super bun, daca il vrea cineva pot scrie reteta!
Cred ca o sa fac si eu o selectie printre retetele mele sa va trimit cateva.