Laparoscopie 18
Raspunsuri - Pagina 17
irmaria spune:
racheel eu nu am facut hsg. Doctora mea mi-a propus sa fac asta daca nu raman insarcinata pana in octombrie. Insa eu as vrea sa fac laparoscopia in primul rand pentru trompe dar si pentru ca de vreo 4 luni la CM am niste dureri insuportabile si nimeni nu imi spune de la ce le am. Poate se vede la operatie ce e in neregula. Eu ma gandesc la o endometrioza (o mare parte din simptome mi se potrivesc).
viitoare
www.fertilityfriend.com/home/28714c" target="_blank">grafic TB
adinutapop spune:
Racheel, , sarcina usoara in continuare!
Irmaria, la Polisano au ei camasuta, papuci.Iti trebuie doar sapun si celelalte.Laparoscopia e o operatie usoara, te refaci repede.Eu am stat trei zile, a doua zi chiar voiam sa plec acasa, dar mai trebuia sa-mi faca antibiotic.La mine a fost in regula totul(poate de aceea mi s-a parut usoara), desi eram suspecta de hydrosalpinx.
Tot personalul e extrem de dragut.Trebuie totusi sa suni cand te decizi pt. ca se fac niste analize inainte.
Nu trebuie sa manancicu o zi mai inainte decat ceva usor sau cum iti spune doctorul.In unele cazuri se pune sonda urinara.Mie nu mi s-a pus, nici n-am intrebat de ce.
Mai citeste din urma la acest cap. si la pag. 1 ce inseamna laparoscopie.
Daca mai ai intrebari iti raspund cu drag.
irmaria spune:
adinuta, dr. Ispasoiu este doctorul tau, sau la el ai facut laparoscopia? Eu as vrea totusi inainte de operatie sa apuc sa schimb doua vorbe cu doctorul care ma opereaza, mai ales ca nu ma cunoaste si nu stie nimic despre mine si ce probleme sper sa rezolv prin laparoscopie.
viitoare
adinutapop spune:
Irmaria, Dr. Ispasoiu e dr. meu.E foarte cumsecade, nu/ti da sa faci analize aiurea cum am citit despre alti medici.
Si eu cred ca inainte de operatie trebuie sa vorbesti cu medicul pt. care optezi.
E bine sa ramai la acelasi medic pt. ca stie ce a vazut acolo, la operatie si cum sa actioneze mai departe.
racheel spune:
Si eu sunt de acord cu adinuta, irmaria.Alege-l pe el ca medic si nu vei regreta.Nu mai da banutii pe la ecografe la cei din Craiova(parca din Craiova esti nu?)
Sti ce te statuiesc eu?Sa-ti faci o programare la el si te duci cu toate analizele din toti anii tai si-i spui povestea voastra si ca vrei sa faci aceasta operatie.
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 33+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!
irmaria spune:
Ma razgandesc de la o zi la alta si mai am cam 28 de zile sa ma tot razgandesc unde o sa fac operatia. Tot ca ma mai nelinisteste acum e faptul ca as vrea totusi sa discut macar 5 minute cu doctorul care ma opereaza inainte de a ma opera.
Eu sunt in Craiova, la Bucuresti mi-ar fi mai aproape sa ma duc si mai lesne pentru ca am rude acolo, dar daca doctorul nu o sa ma vada decat in sala de operatie cum am eu incredere ca ma operaza ok si ca imi rezolva problemele?
viitoare
irmaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui racheel Si eu sunt de acord cu adinuta, irmaria.Alege-l pe el ca medic si nu vei regreta.Nu mai da banutii pe la ecografe la cei din Craiova(parca din Craiova esti nu?) Sti ce te statuiesc eu?Sa-ti faci o programare la el si te duci cu toate analizele din toti anii tai si-i spui povestea voastra si ca vrei sa faci aceasta operatie. |
Neata racheel si adinuta!
Sa stii ca ai dreptate. Si eu cred ca asa ar fi cel mai bine, indiferent de orasul pe care l-as alege, ar trebuit totusi sa ma programez inainte la doctorul ales si sa discut cu el ce si cum.
viitoare
nicoleLi spune:
Buna fetele,
Damayanti, bafta lunea viitoare, asteptam vesti bune...
Racheel vroiam sa te intreb la cate sapt ai simtit ca a miscat prima oara bebe a ta...la noi inca nimic si de la 16 sapt tot spionam
Maria, eu am facut laparoscopia la Giulesti, la dr Ion Ionut; am facut hsg intai si a iesit rau, la Medlife; tot la Medlife, din sept 2010 pana in ian 2011, am facut analize hormonale, sange, boli torch, stimulare in dec cu femara, pt ca in nov n-am ovulat; toate astea le-am facut date de dr Albu Dragos; eu aveam o hsg mai veche din ian 2010 si m-a pus s-o fac iar in ian 2011 ca sigur s-a modificat starea trompelor si ele sunt de vina; el mi-a recomandat sa fac laparoscopia ca ultima solutie inainte de fiv; n-am facut la ei pt ca era 30 mil cu totul si ne-am hotarat sa facem la giulesti pt ca sa pastram diferenta de bani pt fiv...chiar nu credeam ca o sa se rezolve cu laparo si sa scapam de fiv asa usor; planul era sa asteptam 3 cm dupa laparo si apoi sa incercam 2-3 inseminari si apoi fiv; la cine sa mergem la giulesti ne-am interesat pe net; am ales pe dr II, am fost la spital, am intrebat in spital unde il gasim, am fost, am vb cu el, apoi programare si pe 14.02 operatia; in salon odata cu mine au mai facut laparo la doc Albu, Cristescu, Vultur si doc arab, nu mai stiu numele lui; a...pe noi ne-a costat in jur de 9-10 mil.
lavi02 spune:
Nicole, ma bucur sa aud vesti despre tine, sarcina usoara in continuare!
Miscarile copilului - la prima sarcina se simt mai tarziu decat la urmatoarele, cam dupa 18 saptamani e normal sa-l simti prima oara pe bebe. Cand va fi bebe va fi inconfundabil! Dar trebuie sa ai putina rabdare.
Irmaria, si eu cred ca e mai bine sa vorbesti cu medicul care te va opera inainte, sa te duci la el cu toate investigatiile sa stie si el ce opereaza si de ce.
Laparoscopia o fi ea o operatie cu refacere extrem de usoara, dar e totusi operatie cu anestezie generala cu intubare si deprimare a respiratiei si a functiilor corpului, e departe de a fi floare la ureche. Exista riscul de anestezie, foarte mic ce e drept, de a nu te mai trezi. Asa ca e bine sa o faci cu recomandare medicala si numai daca e chiar necesar, dupa ce ai facut alte investigatii mai putin invazive. Eu am facut-o pentru un chist ovarian si am stat destul in dubiu daca sa o fac sau nu, dar posibilitatea ca acel chist sa fie canceros (nu arata tocmai bine la eco) m-a speriat si m-a impins sa o fac. Succes si sanatate iti doresc!
racheel spune:
nicoleli, eu prima data am simtit ca un fel de fal, fal la 16 saptamani.Nu este obigatoriu sa o simti la 16 s, cu si la 20 s.
Ce se ascunde in burtica?
Lavi,
Irmaria, eu am stiut ca am trompele infundate si pentru asta m-am dus.Dar in afara de trompe mi-a efectuat si driling ovarian(eu avand ovare micropolichistice de care nu stiam) si uterul il am normal.
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 33+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!