Laparoscopie 18
Raspunsuri - Pagina 14
nicoleLi spune:
buna seara fetelor,
la mine a fost cm pe 30 ian, operatia pe 14 febr si ultimul cm pe 28 februarie; sangerarea de dupa operatie nu se considera cm, la mine nici nu prea a fost, putin maro si putin albastru pe vata cu care m-au adus de la operatie; doc mi-a zis sa nu consider cm pt ca nu se elimina endometrul, se intervine doar asupra ovarelor si trompelor si d-aia sangereaza putin si sa astept sa-mi vina la data care trebuia...si a venit la timp, la 2 sapt dupa operatie; la fel ca la HSG si dupa ea e o sangerare mica
mbadaran spune:
Buna dimineata,
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Inseamana ca in orice moment trebuie sa vina cm.
Dar este posibil sa nu vina, adica se se fi intamplat minunea in cele 2 saptamani?
Noua ne-a zis sa trecem direct la treaba, sa nu pierdem vremea . Din ce am mai citit aici am inteles ca unii medici recomanda repaos.
Mihaela
nicoleLi spune:
Noua ne-a zis ca e posibil sa se intample asa...la operatie, in ziua 15 de cm, mi-a gasit pe ovarul stang folicul pe cale sa se sparga si ne-a zis ca daca ma simt in stare sa prestam cand ajungem acasa; asa am facut... dar cred ca l-a ajutat drilingul si s-a spart in ziua de dupa operatie si nu l-am mai prins la timp...dar l-am prostit luna urmatoare ...cand a venit cm deja imi incolteau ganduri c-am facut degeaba operatia, nu mai aveam speranta deloc..luna urmatoare, am avut ovulatia foarte tarziu, in ziua 24
mbadaran spune:
Operatia am facut-o in z14; in z19 ne-am pus deja pe treaba, iar luni cand am fost sa-mi scoata firele (la o sapatamana de la operatie, z21) mi-a zis ca am ovulat ( a zis ceva de corp galben). Nu prea inteleg bine toti termenii acestia, de aceea va rog sa ma scuzati daca mai fac greseli .
Pe mine ma cam bate un gand sa incerc o inseminare in perioada asta, dar dr mi-a zis sa incercam cam 1 an de zile, ca avem toate sansele. Sa speram ca asa o sa fie, nu mai am rabdare, de 2 ani de zile tot asteptam sa se intample minunea.
Nicole, in luna urmatoare operatiei, cum ti-ai monitorizat ovulatia? Cu testele de ovulatie, sau ai fost la dr, pentru monitorizare eco?
Ai mai facut si ceva stimulare?
Ai simtit ceva, ai avut simptome? Cum ti-ai dat seama ca esti graviduta?
Mihaela
nicoleLi spune:
buna,
luna urmatoare aveam un gand sa iau iar pastilele de stimulare dar la mine a fost mai bine ca am stat cuminte ca sigur as fi avut ovul si pe dreapta si exista un risc sa ramana iar agatat pe undeva pe trompa,mai ales in zona unde a fost sarcina extrauterina; doar o luna am facut stimulare, in decembrie si am avut 3 foliculi grasunei, 2 pe dreapta si unul pe stanga...deci sigur iar produceam 2 sau 3...deci am avut un noroc chior ca a fost ovuatia iar pe stanga...plus ca sarcinile cu gemeni sau mai multi au risc mai mare si deja noi avem o gramada de problemute
corpul galben e ce ramane din folicul dupa ce pleaca ovulul deci s-a produs ovulatia, eu datorita lui stiu ca a fost iar pe stanga, l-a vazut doc la prima eco
in leg cu simptomele, n-am avut nimic, am facut test pe 2 aprilie, cam cand trebuia sa vina cm si a iesit negativ,as ca am asteptat in continuare sa vina cm...intre timp am avut un vis ca o sa fie bine si am inceput sa iau acidul folic, oricum mancasem vreo 3-4 cutii degeaba in lunile cat am tot sperat ca se intampla; apoi peste vreo 10 zile tot asa am visat si imediat ce m-am trezit m-am dus direct la test, l-am facut si l-am uitat la baie...cand mi-am adus aminte de el si am vazut a doua liniuta mai stearsa, m-am crizat de frica sa nu fie iar extrauterina; urmatoarea saptamana am facut bhcg de vreo 4 ori, nu se vedea nimic la eco desi erau 6 sapt de la u.m., eram speriati rau de tot; pe 18 apr ne-am pregatit sufleteste si cu bagajelul de spital in masina, ne-am dus la doc, mi-a facut eco si in sfarsit s-a vazut saculetul si am venit happy acasa;
greata nu am avut deloc pana acum, nici varsaturi dare eu nu mai am colecist si poate asta e cauza lipsei, in schimb am avut intepaturi la ovare, dureri de spate si d-aia eram convinsa ca vine cm, si prin sapt 6 am inceput sa dorm mai mult, la prinz bagam un puiut de somn in fiecare zi
cicineata spune:
Mihaela,
Mie doctorul mi-a zis sa fac test de sarcina la 14 zile de la data confirmarii ovulatiei, deci in cazul tau la 14 zile de la Z21; testul trebuie sa fie relevant atunci.
Eu asa am facut si a fost pozitiv (a 2-a linie un pic mai stearsa, dar buna si asa).
Iti tinem pumnii, sa fie pozitiv!
mbadaran spune:
Fetelor, imi este cam teama. Sper sa nu ma fi dereglat si mai rau in urma operatiei. Nu stiu ce sa zic despre cm, nu prea da semne sa vina.
Aveam si inainte probleme cu cm, daca luam duphaston venea la 3 zile dupa ce terminam de luat pastilele.
Ati avut si voi probleme de genul acesta, cu menstruatia, inainte de operatie? Ma tot gandesc ca nu vine cm daca nu iau duphaston.
Nu prea as vrea sa ma imbat cu apa rece, sa ma gandesc ca altul ar fi motivul pentru care nu am cm.
Voi ce credeti?
Mihaela
nicoleLi spune:
eu am avut mereu probleme de genul asta, in 20 de ani de cateva ori a venit normal cum trebuie, la o luna fix, in rest a venit si la 2 luni, la mine sunt ovarele cu aspect micropolichistic si d-aia ovulau cand aveau chef; doc albu ne-a zis, cand am facut monitorizarile, ca un cm mai lung de 35 zile si mai scurt de 25 e de obicei anovulator
eu zic ca la tine daca a vazut corpul galben sigur e pe vine cm sau poate s-a intalnit cu aia micii si nu mai vine
pe mine cand am facut stimularea m-a pus albu sa fac analiza de progesteron in z 21 parca sa vada ce nivel are, ca el e produs la inceput de corpul galben; acum cand a fost bebe, mi-a dat arefam 200mg dar abia dupa ce s-a vazut saculetul la eco ca era speriat doc ca e extrauterina iar si in cazul asta face rau
mbadaran spune:
Nicole, multumesc pentru raspuns.Si eu tot ovare micropolichistice am, probleme cu menstruatia am avut mereu,si cu ovulatia la fel.
Sper sa fie bebe, dar ar fi prea frumos ca sa fie adevarat.
O sa incerc sa mai am rabdare pana saptamana viitoare, si apoi ma duc la dr. De fapt, cand l-am intrebat cam cand ar trebui sa-mi vina ciclul, mi-a zis cam intr-o saptamana-max 2, iar daca nu vine sa ma duc la control. Asa ca, luni ar fi 2 saptamani de cand am fost la el si mi-a zis de corpul galben.
Mihaela