Laparoscopie 18
Raspunsuri - Pagina 11
Damayanti spune:
Buna fetelor,
Ieri au venit rusii, l-am sunat pe doctor, m-a programat vineri 08.07.2011 la 08:30 :D:D:D
Am fost la el apoi sa imi dea setul de analize pe care trebuie sa-l fac pre-operator. Azi am fost si am vorbit cu anestezistul...am completat un formulat etc...
Am vorbit cu doctorul despre operatie... mi-a zis asa:
1- ziua dinainte de operatie nu mananc nimic, decat lichide, l-am intrebat de coca cola a zis ca pot sa beau linistita.
2- seara dinainte de operatie sa bag 2 supozitoare cu glicerina si dimineata operatiei , alte 2... ca sa golim bazinul si sa scap de clisma
3- l-am intrebat daca stau goala pe acolo...mi-a zis ca da dar mi se da o camasuta, o dau jos, ma asez pe masa si ma acopar cu ea, ma adoarme si apoi o ia de pe mine
4- masa mi-a zis ca va fi normala, nu ginecologica
5- sonda urinara a zis ca o sa o puna el dupa ce adorm si mi-o va scoate tot el cand ma voi trezi
Operatia se pare ca se va face la Medlife Grivita.
Mihaela d-abia te astept sa-ti revii si sa ne spui cum a fost.
fetele.
lavi02 spune:
Apropo de masa de operatie (eu m-am operat la Giulesti).
Din cate m-am prins eu, in zona picioarelor masa de operatie are niste chestii mobile. Mie initial mi le ridicase asistenta, in pozitie ginecologica, dar eu i-am spus ca nu fac laparo pentru infertilitate ci pentru chist si atunci mi-a le-a coborat. Xdidi, se poate sa fi fost si la tine la fel si sa nu-ti mai aduci aminte in ce pozitie anume ti-au pus picioarele, sau sa ti le fi miscat dupa ce erai deja adormita.
Pe mine m-au operat cu camasa de noapte (de la ei, sterila) pe mine ridicata deasupra abdomenului, probabil asta difera de la spital la spital.
xdidi spune:
lavi salutare, dap e posibil pt ca eu am ramas cu camasa sterila pe mine si plus ca aveam si o paturica ceva pe mine ca mi-era firg , am fost prima operata si sala nu rea suficient incalzita, acum ce mi-au facut dupa ei stiu...prefer sa ma stiu asa adormita normal pe masuta si trezita la terapie intensiva....
succes damayanti o sa fie bine, eu nu m-am simtit nasol, nu mi-au facut nimic pana n-am adormit, iar sonda la mine mi-au scos-o a doua zi pt ca imediat dupa operatie iti baga ceva perfuzii si tre sa urinezi si e nasol sa te ridici, sau sa faci la plosca...
adinutapop spune:
Eu habar nu am daca mi s-a pus sonda... inainte sa adorm nu o aveam, nici cand m-am trezit.M-au adus la terapie la 11,30 si cred ca pe la 15-16 m-am dus pe piciorusele mele (dar supravegheata strict de un asistent)la tauleta
felicityhope spune:
Buna,
In urma unui HSG(facut din cauza suspiciunilor de uter abnormal)doctorul meu mi-a facut programare pt o HISTEROCTOPIE.Din cite am citit este o operatie laparoscopica mai mult de "search and diagnose".Deasemeni,mi-a spus ca va incerca sa imi desfunde tropa dreapta(eu am pierdut 2 sarcini recent, nu stiu daca tropa dreapta era infundata sau nu pina la a doua sarcina).Se pare ca nu am avut circulatie pe partea dreapta deloc.Doctorul va incerca sa vada ce fel de si daca este fibrom ceea ce au vazut la prima procedura.
So,here I am si io cu laparoscopica mea.Si marturisesc ca nu sunt asa de speriata pe cit e de speriat Ursu' meu.Mai are putin si rage exact ca ala din padure.El considera ca e o procedura fara sens,ca ma supun la chinuri inutile si ca daca o fi sa avem un bebe,va fi cind o sa ma stresez io mai putin.Ii dau dreptate si nu prea.
Deci postez aici pt sprijin moral venit din eter (acum,sa nu intelegeti ca nu ma sprijina-Ursu o sa ma duca la spital,sta cu mine, etc.dar as vrea sa nu se mai manince atita pe tema " de ce te scobesti si scormonesti atita sa iti faci mai mult rau")
xdidi spune:
salutare fetelor,
felicity, draga mea histeroscopia este putin diferita de alaparoscopie, la histero nu se fac incizii abdominale ci se abosrdeaza vaginal, deci fara taieturi insa se poate remedia vreo problema parauta doar la uter sau trompe si nu si la ovare....prin laparo se vede tot aparatul genitalsi se poate si remedia...la histero sunt excluse ovarele...
insa in cazut tau cred ca este facut asa de control, iar cele 2 sarcini pierdute pot avea si alte cauze, de exemplu trombofilia, este un capitol pe forum cu asa ceva si ai putea sa te informezi, pt asta nu trebuie decat sa faci niste analize de sange....
iar prin histero sa excluzi vreo anomalie a uterului... de ramas, ramai si acum trebuie sa vezi cum poti pastra sarcinile...parerea mea este ca trebuie sa fi optimista , mai putin stresata si foarte informata...sa stii ce se intampla cu corpul tau si cum il poti ajuta sa dea viata....poate acum 100 de ani era mai simplu daca pierdeai o sarcina iti zicea vreo baba din sat ca ai poftit ceva si n-ai mancat...acum insa afli adevarul si vezi ce poti remedia, oricum cu incredere in Dumnezeu si cu doctori buni poti sa treci peste tot...
iti urez succes , te puuup
adinutapop spune:
Mihaela, cum a decurs laparoscopia?
Damayanti ,ce mai faci, cand trebuie sa te operezi?
Felicityhope, iti tinem pumnii. Si eu cred, ca si Xdidi, ca ar trebui sa-ti faci analizele pt. trombofilie, daca ai pierdut doua sarcini.
Va pe toate!
felicityhope spune:
Buna,
Multumesc mult de raspunsuri.Cam asta si asteptam Xdidi, sa desfunde trompa si sa vada daca am intradevar ceva " abnormal"( fibron).
Si cred ca urmatorul pas dupa asta vor fi analizele de trombofilie -si eu am banuit(tot sperat ca nu e adevarat)dar o sa fac si asta.
Bafta multa si sanatate maxima