Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(29)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Buna seara! Iata-ma-s din nou alaturi de voi, dupa o zi de dormit la greu, sa recuperez noaptea precedenta cand am fost la nunta si am reusit sa ne culcam abia la 5 dimineata, cand am cazut lata, n-am simtit nici cutremur, nici nimic. Dormit trei ore, sculat Iulia. Jucat putin, mancat putin, iar nani vreo 3 ore. Apoi iar mancat putin, jucat cu Iulia si iar 3 ore de somn, dupa care tot ma simteam ca o leguma. Am imbatranit rau, m-a terminat nunta asta. Acum ma simt bine, am culcat-o pe Iulia, dar eu simt ca mai pot sta treaza.

Ma bucur ca Scorpiutza a iesit pe primul loc, sa-ti traiasca Sunset si sa ne arati pagina din catalog, cand va fi gata. Oare pe pagina apare o poza facuta de tine, la alegere, sau le face careva sedinta foto? Sau apare chiar poza principala aleasa de tine in luna cand a castigat? Sugubina: votat azi pufele si vazut o poza tare dragalasa! Luna asta e luna lor, ocupam locul unu, neaparat! Tare e frumos cand sunt doi! Sa va povestesc ceva in legatura cu asta: la nunta, cum bine stiti, ma intalneam cu AnaO. S-au vazut bebeii nostri si au fost tare dragalasi! Ce credeti, radeau unul la altul, iar Iulia mea chiar a intins mana la David, l-a mangaiat pe obraz si apoi ii cauta urechea!!! Precoce fata si cu initiativa! In plus, pentru prima data in viata ei (sau poate a doua, ca in prima noapte dupa nastere a stat impreuna cu ceilalti bebei din maternitate, abia apoi mi-au adus-o in camera), a dormit in camera cu doi baieti: David si varul lui :) Am avut noroc cu soacra AneiO care statea oricum cu baietii si pentru ca eu cu sotul faceam cu randul in camera sa avem grija ca Iulia sa nu se trezeasca si sa urle, am adus toti copiii intr-o camera si ne-am putut bucura si noi de nunta, am dansat pana mi-am pierdut suflul, iar picioarele mi-erau umflate rau, abia am mers pana acasa. Iulia a fost tare cuminte, am adormit-o pe la 8 prima data, am adus-o cu noi in sala, considerand ca va dormi si ca se va fuma afara. A dormit vreo jumatate de ora, apoi s-a trezit si a inceput sa planga. Oricum, am constatat ca se fuma si chiar la noi la masa... Am hotarat sa ne "ratam" nunta si sa facem cu randul eu cu sotul si sa stam cu ea. Ea era intr-o camera la 3 minute de sala, dar trebuia sa iesim afara si apoi sa intram intr-un alt corp al cladirii. Teoretic, ea doarme bine noaptea, dar puteam sti cum va reactiona acum? Daca o apuca plansul si noi apaream abia dupa 15 minute? Ca atare, vreo 2 ore am facut cu randul, pana m-am regasit cu Ana si am facut planul care a funtionat si asa ne-am bucurat si noi de nunta. Cu aceasta ocazie ii multumesc inca o data AneiO si lui Buni! David e un scump, un maricel vesel si scump foc! Desi e doar o zi diferenta intre bebei, Iulia e asa firava, un pui mic, in timp ce David e ditamai barbatelul :) Oricum, minunat au reactionat cand s-au vazut! AnaO: o sa iti trimit poze pe e-mail, sa ii vezi. Tu nu cred ca erai pe faza cand se mangaiau, pe David il tinea domnul iubi, poate iti povesteste. Am incheiat sesiunea de imprietenire, ca zicea ca nu il mai poate tine pe David, de greu ce e. Asa am patit si eu, am tot tinut-o pe Iulia in brate, pe moment nu aveam nimic, mai oboseam si atat, dar azi... febra musculara, nenica... Ma dureau bratele de nu mai puteam, picioarele de la pantofii cu toc, capul de oboseala si uite asa m-am vazut o babaciune care nu mai poate sta pana dimineata la petreceri.

De maine sotul are o saptamana concediu si sunt tare happy! Va pupic pe toate!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput

Si cu diversificatul o voi lua incet, ca vad ca nu am solutie. Stiti cum e, mananca, mananca si eu tot ii dau, zicand ca merge si sperand ca termina tot ce am pregatit. Si apoi se ineaca, tuseste si vomita tot! Asa ca m-am hotarat sa fac mai putin si sa nu mai sper ca mai merge inca o lingurita. Numar intai ca ii dau de 5 ori, apoi 10 si tot asa... Sper sa se invete repede ca am murdarit la haine si alte alea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeea_vs spune:

Am vorbit cu o dr si mi-a zis sa le schimb formula...sa trec la urmatoare dar tot din aceeasi categorie adica Nan. Mi-a zis ca pot sa trec brusc ca nu schimb formula ci doar trec la etapa urmatoare. Sa vad daca face minuni. Tetine am din alea reglabile pentru hrana solida si la laptele cu cereale le dau cu 3 liniute. Vad ca si el a inceput sa faca mofturi. O cauza cica mai pot fi dintii...sa ii deranjeze gingiile La el am observat ca prinde tetine cu gingiile si tot trage de biberon...in gura in afara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

Citat:
citat din mesajul lui sugubina

Buna !

Adi am vb azi cu pediatra mea de cand eram mica si am tot intrebat-o una alta. Exact asta mi-a zis ca tre dat fier ca rezervele de fier se consuma cam la 6l, mai ales la bebeii prematuri cum avuseram noi - se duc si mai repede. O s-o intreb si eu pe pediatra lor sapt viit dc ne da fier supliment.

A zis cu carnea deja e ok sa incep, recomanda piept pui ca e mai usor de pasat, si sa ajungem la 30gr per cetatean, introdus progresiv evident. Uitai sa o intreb de branza aia.

Nu am cum sa fac deocamdata ca nu am lapte in casa decat de 3.5 si de 0.1..si tre sa iau 1.5 ca am inteles ca nu e ok de dat asa multa grasime deodata.

Sincer nu prea cre ca or sa se constipe-de cand cu cele doo mese piure legume si piure fructe fac cacutza de doo ori pe zi. Sper sa nu se constipe. O sa dau si eu putintica, amestecata de ex cu paruta care se stie ca e laxativa.. Sa vedem ce o fi.

Cum s-au constipat? iesea ceva tare? au facut kk rar? ii vedeai ca se chinuie?

Iaurt de cand e voe de dat oare?

Asa de satula sunt de controversele diversificarii! am obosit sa ma tot simt vinovata ca "gresesc cupii". Si cu banana..iara unii zic ca de la 10luni un an, altii ca e buna de acuma.

altii ca sa dai avocado mango ca e ok, altii ca nuu sunt alergene, si doar dupa 1y. Iti tre mare simt de echilibru si instinct sa alegi. Si mai ales odata ales sa NU iti para rau si sa nu ai dubii. Tare greu fratee..

Si cu ficatu: uni ca da se da, ca e plin de proteine, fier, altii ca se continua oxidarea in el si dupa moartea animalului, si sa il dai decat daca stii ca a fost taiat cu o zi inainte, deci sa nu fie vechi. Te ia cu capuuuU!

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

maaaaaaaaa, stai ca te lamuresc acushica:
iaurtul dupa 7 luni.
se constipau adica faceau caca sub forma de cacareze si ii mai durea burtica. de aceea am bagat para, si faceau mai moale. de cand am scos br si am lasat para, fac si de 3-4/zi.
carnea de pui/curcan: cam 1 deget mare de la mana noastra cica e inceputul. apoi bagam vita, apoi peste. plus luna asta tre sa bagam si galbenusul de ou, intai un sfert, apoi jumate etc. nu bagam albusul ca e alergen.
banana e controversata pt ca e alergena, constipa, plus sunt coapte fortat. asa, si? nu o manance niciodata nimic copt fortat? io le mai bag in fructe, n-au patit nimic.
si ficatul va trebui bagat inainte de 1 an, tot pt fier.
pazea ca maine fac tocana ta, ca azi le-am dat piureul gatit ieri, ca innebunesc daca fac legume zilnic. le bagasem si conopida. ana mananca legumele cam in 15 minute 140 g, fara cereale. ioakim numai cu cereale cu fructe, ce o fi in capul lui? ma gandesc sa il mai las vreo 10 z pana le mananca bine, apoi sa ii scot treptat cerealele.abia astept sa vina iaurtul, untul, smantana, sarea. ce sa le placa la legumele astea?

cand e baby expo luna asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya2010 spune:

La multi ani Ana_O!! La multi ani ratusca83!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Buna cikas,

Elfica ai luat o decizie f inteleapta, succes tine-te de ea si sa ne zici cum merge.
Am citit ca v-ati distrat la nunta, super tare. E asa bine ca ai mai putut rupe monotonia..

medeea_vs si eu ma intrebam cum sa fac cand tre sa trec de la lapte pan la 6 luni la cel de peste 6l. Tot Nan voi da, ca le place, asa ca nu vad motiv sa le schimb.

Adi lamurit merci mult. Deci mai stau pana in iun cu iaurtu. Din ce fel de lapte ai creat branza? 1.5, 3.5, LP?

Maine bag prima oara puisor, sa vedem cum merge.

Vezi cu legumele ca dc faci tocana aia chiar or sa aiba gust bun, decat pasate cu apa aia multa cand faci supita. Fiecare au spart azi 140gr (am cantarit inainte. Partea buna e ca nu au mai papat lapte deloc dupa si le-am patucinizat instant.

Si eu dau banana , le place muul!

Cu ficatelu probabil ca o sa mai astept, orcum sunt carnuri de bagat pana atunci , nu va lipsi diversitatea (pui, vitel..).

Tocana ma tine 2 zile/per doi cetateni. Nici nu cre ca e ok sa o fac pt mai multe zile, ideea e sa fie fresh.

Puteti vota Puficele aici.

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Buna seara!

Remember me?

Ei si daca nu va aduc aminte imediat. Eu am adus trendul cu colaceii de gat pentru bebei si sunt super fericita sa vad ca unele din voi sunteti foarte multumite de ei.

Am incercat sa citesc si din urma....dar ce.... tot de colacei mi-a sarit in ochi :).

Va pun si eu link cu poze si filmulete cu ai mei doi ingerasi. Bine.... un ingeras si un bebelus care imi consuma tot timpul cu buna intentie. Ultimul album este cu vizita la piscina.

Pozele mele

Desi stau foarte prost cu timpul o mai facem o data. Strangeti-va cele care mai doresc colacei si vi comand eu de pe net, dar vreau adresele fiecareia ca mi-e mai usor sa le introduc pe toate decat sa primesc eu colaceii si sa ii distribui pe urma. Asa ii primiti fiecare acasa.

Sa va uitati pe poze

Cris mami de Teodora si Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

ma bag si eu in seama..sugubina cand o sa te apuci sa fabrici branza , foloseste lapte 3.5 nu degresat..
si eu ii dau banana..ma rog, la noi nu sunt coapte fortat si sunt putin altfel decat alea pe care le stiti ..adica la noi sunt f mici dar au un gust divinnnnnnnnnnn..eu azi i-am dat mici bucatele -mici adica milimetrice ..lui miso nu-i plac chestiile lichide..

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eea_farcau spune:

crisis81 cu cat e colacelul?
doamne cand ma gandesc ca eu i-am dat iaurtul deja si ii place la nebunie desi ii dau doar o data pe saptamana

mami de Raresica

Mergi la inceput

Crisis81: Bine ai revenit! Am intrebat de tine de mai multe ori, oare ce o fi, ce oi fi patit de nu ne mai adresezi niciun cuvintel... Bine ca te-ai indurat de noi! Tare mare e baietelul tau, dolofan! Super iesire la piscina, fericire mare pe pui. Colacul Teodorei e identic cu cele comandate de noi sau e pentru o greutate mai mare a copilului? Ca pe ale noastre scria ca sunt bune pana la un an si jumatate, iar Teo are peste doi. Sau e mai slabuta si de aia merge si dupa varsta mentionata in instructiuni?

Aseara si azi am dat cereale mai cu succes si fara voma. Cred ca o solutie e sa fie mai lichid decat faceam eu, ca vad ca papa mai bine si nu se mai ineaca. Si totusi mai plange, dar cred ca din cauza pozitiei, nu se simte bine tinuta inclinat. Cred, nu sunt sigura. In seara asta mi-a trecut prin cap, ca sprijinita facea mofturi, plangea si cand am facut pauza sa o schimb si sa o fac sa uite de plans, i-am mai strecurat cateva varfuri de lingurita si tare frumos a primit papa. Mai ca nu mai dadea drumul linguritei... in timp ce inainte abia daca o strecuram in gura. Mai analizam. Si in curand incep cu sucul de mar sa vedem cum reactioneaza.

Pupici!

Mergi la inceput