Fluturasi de Mar-Apr 2011 (210)Bravo nilufera!
Raspunsuri - Pagina 8
lalely07 spune:
Ralukab..as vrea sa-mi dai mai multe detalii despre interventia de la rinichi daca se poate..De ce a tb sa o faci de doua ori,asa repede se reface??Este o operatie complicata???
Eu deja nu vreau sama gandesc la operatie,stiu ca orcium pana la 1 an nu se baga nimeni..dar imi este asa mila de gangurel...El nu pare ca sufera acum,dar nu suport ideea ca poate va trebui operat!!
Mami de David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!
lalely07 spune:
Schris stiu ca tu comandai dupa amazon si as vrea sa te intreb cum este cu transportul...nu stiu de unde sa vad cat m-ar costa.Vreau sa achizitionez un aparat foto dar nu stiu cum sa vad cat ma costa transportul..
Presupun ca nu se da garantie,nu??
Mami de David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!
antguess spune:
Citat: |
citat din mesajul lui scrish hello! noi astazi am avut o zi taaaare lunga...de dimineata am fost in mall la baneasa, hotarata sa imi cumpar niste haine. ca de obicei sunt urmarita de noroc, cand merg chitita sa cumpar si am si bani, nu gasesc nimic bebe a fost cuminte, a dormit cat am stat pe acolo...i-am luat caruselul gasca, de abia astept sa vad in seara asta daca are vreun efect oricum am ras rau de tot de el cand l-am vazut, are gasca asta un gat asa lung... pe urma am fost la pediatru sa se uite la el, sa l cantareasca si sa-l masoare...astazi a facut 5 saptamani si are deja 4450 tare fericita sunt sa-l vad ca ia asa bine in greutate! am vorbit si de vaccinul de 2 luni, in rest totul e perfect. la doctor nu a schitat nici un zgomot, asa bine s-a purtat si eu mandra ma infoiam pe langa el dupa care am iesit cu niste prieteni sa mancam la un restaurant grecesc, tot extrem de linistit a fost... ralukab da, luca are frenul lingual scurt, la tine am inteles ca e lung...nu stiu daca interventia e aceasi, dar din ce am citit nu e nimic complicat. se numeste frenectomie si ii cresteaza un pic ata de sub limba, asta la fren scurt...se poate face cu sau fara anestezie si bebe poate sa suga imediat, de fapt e chiar recomandat sa fie pus la san sau biberon imediat dupa, ca sa uite repede si sa vada doctorul pe loc k totul e in regula. ca sa iti dai seama cat e de "complicata" interventia, la sanador costa 30 lei si la cmu 50 :) deci nu e mare scofala...mie mi-au recomandat sa o fac pentru a evita ca bebe sa ramana rarait sau sasait... fetele! Mami fericita de Luca Andrei 22.03.2011 |
felicitari pt gasca. sunt sigura ca o sa fi multumita de ea:)
apropo....eu am avut senzatia ca e rata:))
ralukab spune:
citat din mesajul lui lalely07 Ralukab..as vrea sa-mi dai mai multe detalii despre interventia de la rinichi daca se poate..De ce a tb sa o faci de doua ori,asa repede se reface??Este o operatie complicata??? Eu deja nu vreau sama gandesc la operatie,stiu ca orcium pana la 1 an nu se baga nimeni..dar imi este asa mila de gangurel...El nu pare ca sufera acum,dar nu suport ideea ca poate va trebui operat!! Mami de David Andrei 15.04.2011 Doamne iti multumim pt acesta minune! |
Nu am inteles exact daca David are o malformatie renala sau doar hidronefroza fara sa sti cauzele exacte momentan.
Sunt mai multe afectiuni care pot da hidronefroza. Eu m-am nascut cu rinichiul malformat, dar poate aparea hidronefroza (HN) si daca bebe sufera de reflux, sindrom de jonctiune pielo-ureterala si or mai fi si altele. Calculii renali pot cauza si ei HN, sau HN poate aparea frecvent in sarcina. Poate necesita operatie sau poate fi reversibila, asa cum am patit eu in sarcina la rinichiul sanatos.
HN este dilatarea rinichiului acolo unde se implanteaza ureterul si acumularea de lichid / urina acolo. Deci ureterul nu dreneaza bine lichidul. Daca nu este cauzata de o malformatie atunci nu necesita neaparat interventie chirurgicala. Se poate face drenaj cu un stent introdus pe ureter.
Eu am facut 2 operatii (pieloplastie) pentru ca prima nu a fost reusita. M-am operat in 2001 si 2003. Acum fac controale periodice. In timpul sarcinii am avut stent la rinichiul malformat.
In timpul sarcinii la o ecografie renala (pt mine), din prea mult exces de zel cred, dr. s-a uitat si la rinichii bebelusului si mi-a spus ca bebele are un rinichi dilatat desi la morfologie nu aparuse nimic. Eu avand malformatia m-am agitat destul de tare atunci, nu vroiam sa o mosteneasca si el. In maternitate am rugat neonatologul sa ii faca eco si nu avea nimic. Ea mi-a spus ca intrauterin multi copii prezinta dilatatii dar este ceva fiziologic, se poate retrage fara urmari. O sa mai repet si eu ecografia pt bebe in cateva saptamani.
Sper ca nu am scris prostii, ti-am scris ce am aflat si eu prin spitale cat am fost internata. Daca vrei mai multe detalii poti sa ma intrebi prin PM.
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui cami_antonia mai fetele da cu ce pot sa o dau pe fata pe petra mea ca are o groaza de [pete rosii cu cap ca de cos si i s-aui impanzit pe toata fatatre sa merg la un medic ca antionia nu a avut mai nimic si nu m-am preocupat foarte tare offffffffffff de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si PETRA ADRIANA(05.04.2011) |
eu le-am dat la amandoi cu Triderm, am fost sfatuita in maternitate de dr.
Povestea nasterii
Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui simonacip mada, ce scumpici sunt!!!Catalina seamana cu sotul mai mult...asa mi se pare si Cristi cu tine...voiam sa te vad si pe tine ... Simona, mami de baieti David, Matei si Vlad Arsenie "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." "Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui" |
Simo, o sa fac niste poze sa vedeti si schimbarea mea in kg
Povestea nasterii
Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011
Poze
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui strumphitza Buna seara ! Am intrat scurt sa scriu Madutzei_bra, ca am citit de pe telfon cat am alaptat ca vrea ca eu sa scriu mesajul de predare a stafetei Iti tare multumesc de incredere dar sincer nu am timp nici sa fac dush sau sa ma spal pe dinti, d`apoi sa mai stau si sa mai scriu si sa imi frec creierii pentru ceva frumos, ca mesajul asta trebuie sa fie frumos nu asa scurt si pe fuga Sunt asa de obosita de nu am cuvinte sa exprim, azi pana pe la 3 dupa amiaza nu apucasem sa mananc nimic, toata dimineata am stat cu fata in brate ca mi-a urlat non stop Deci eu propun sa se ocupe altcineva de mesajul asta, tare m-as fi bucurat sa il fac eu daca aveam timp si nu eram asa obosita, la cat sunt de obosita si neuronii mi-au plecat de acasa nu mai stiu nici ce zi este sau data Abia astept sa ii treaca colicii, pe la 3 luni asa nu ? si sa imi mai revin cu somnul si oboseala ca simt ca o sa clachez curand si nu-i a buna Fetele care au copilasi cuminti si care dorm noaptea si ziua sunt fara colici , va rog sa va uniti si sa compuneti mesajul ca eu chiar nu am cum desi tare as fi vrut Va las ca s-a trezit , se screme si se strange iar de burtica Seara buna va doresc, a mea nus tiu cum o sa fie , buna nu prea cred Va pup pe toate _ Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011) |
imi pare rau ca esti asa obosita. In curand o sa-si regleze programul si o sa fie muuult mai bine
S-a trezit si mandra mea
Povestea nasterii
Poze
ina.click spune:
citat din mesajul lui ralukab Am si eu o intrebare pentru mamicile cu bebei mai marisori. Vladut facea kk de foarte multe ori pe zi, practic cam o data la 3 ore trebuia sa ii schimb pampersul, atat in primele saptamani cand manca si completare dar si dupa cand a ajuns sa manance exclusiv san. De vreo 5 zile, de cand a implinit 2 luni nu a mai facut deloc decat cu supozitor de 2 ori. I-am pus supozitor doar sa vad daca face, el nu se scremea deloc dar parca a fost prea brusca schimbarea ... cel putin pentru mine. Cu supozitor a facut muuult tare dar cu aspect normal, nu parea a fi constipat. E normal sa isi schimbe programul de kk asa de brusc? Voi ati patit asa ceva? Mami de Vlad, 21.02.2011 |
Am patit si eu exact asa, dar fara sa ii pun nici un supozitor. E perfect normal. Poate eventual sa renunti la supozitor, pt ca si fara el tot asa face, mult si cu aspect / consistenta normala.
Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011
madutza_bra spune:
Neata!
Nu s-a trezit inca de tot buburuza, asa ca mai stau putin
De azi am reinceput regimul in forta.
Fetele,cum facem pana la urma cu mesajul de predare a stafetei? Vrea cineva sa-l faca? Eu nu sunt talentata la scrsi, dar daca nu vrea nimeni sa-l faca ...fac eu ceva acolo...
Azi il duc pe Cristi la mama pt 2 zile ca am de alergat cu niste invitatii si vreau sa-mi fac timp si pt prima pagina de la noua casuta a fluturasilor. Ce emotii au fost si ce repede a trecut timpul. Ma gandesc la lalely, cum se mira ca noi, cele din feb, am inceput deja cumparaturi pt bebei si ea era abia la jumatatea sarcinii, si acum e in toiul perioadei mde acomodare cu bebe
pupici fetele
Sa aveti o zi buna.
Povestea nasterii
Poze
antguess spune:
neatza fetelor
sunt si eu la cafeluta si tigara ..fetita inca doarme....pe mine ma ustura ochii de somn
aseara fata mea a fost agitata pana pe la 1:30 cand in sfarsit a adormit si s-a trezit sa manance abia la 8...deci am dormit ceva si totusi..ma simt sfarsita....:(
am o gramada de treaba azi si nici un pic de energie sa ma apuc de ea...
madutza cred ca iti ramane tie onoarea de a preda odiseea:) ca eu nu ma pricep si nu stiu ce ar trebui sa scriu,.