Pufi ian-feb 2010 - LMA Ayanna ! (17)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

capsuni, nuci, alune, miere, castraveti, vinete, ciocolata ...

m-am uitat chiar in carte sa vad ce recomandari da academia americana a comitetului de nutritie pediatrica si aceasta zice asa
carnea de miel este buna, recomandata in diete pentru eliminarea alergiilor alimentare...
capsunile sunt bune (a se introduce dupa 10 luni)
nucile, alunele sunt bune... mai bine nu daca exista istoric de alergii in familie
mierea este ok, dar autoarea cartii prefera zaharul, in cantitati moderate si nu recomanda indulcitorii artificiali
castravetii nu sunt recomandati bebelusilor..

vinetele ok (contine fibre, potasiu, un numar scazut de calorii

ciocolata... aici n-a zis nimic, presupun ca doar dupa o anumita varsta, probabil 18 luni

sarea nu pana in 18 luni...

untul de arahide - recomandat chiar si copiilor de 1 an!

inca o data despre miel... avand in vedere ca e consumat o singura data pe an(!), ca bebelusii nu au nevoie de un regim degresat, nu au probleme de colesterol sau altele, o bucatica, maturata ofera acele beneficii despre care s-a vorbit (fier, zinc, proteine)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Citat:
citat din mesajul lui sorina_bz

Tomaca...
Subscriu la ce a spus Ana!

Eu pe aratura n-o pot lua, ca fiica mea cea mica se pare ca e mai inteligenta ca mine...
Nu baga in gusha decat produse bio si organice...acum am inteles si eu care este pb. ei...lapte..n-a baut pana la hipp bio, mancare gatita cu carne si legume din super-market nu atinge. Nici oua, nici iaurt...nimic din ceea ce este procesat, chimizat, tratat...nu stiu cum detecteaza...are un nas...
Ca m-am trezit (nici nu-mi vine sa zic, fac si eu ca Mire, ca sunt superstitioasa) ca am gasit niste borcanele bio, organice, de la Holle, si mananca copila mea si cate 200g la masa..., ea care abia atingea 200g de solid in zi...
Avand in vedere ce maselire e in guritza ei, mi se pare un miracol absolut...
Nu stiu ce sa mai cred, sper doar s-o tina...

Holle? Si se gasesc oriunde? Baby love am vazut ca nu-l da pe spate. Hame pare cel mai gustos. Si cum am fost in deplasare, am incercat de toate.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Hame iris nu prea doreste..Babylove..numai anumite sortimente...
Holle am gasit la un magazin "Cufarul Verde", la noi in Bz., si am vazut ca sunt de vanzare pe net..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

capsuni, nuci, alune, miere, castraveti, vinete, ciocolata ...

m-am uitat chiar in carte sa vad ce recomandari da academia americana a comitetului de nutritie pediatrica si aceasta zice asa
carnea de miel este buna, recomandata in diete pentru eliminarea alergiilor alimentare...
capsunile sunt bune (a se introduce dupa 10 luni)
nucile, alunele sunt bune... mai bine nu daca exista istoric de alergii in familie
mierea este ok, dar autoarea cartii prefera zaharul, in cantitati moderate si nu recomanda indulcitorii artificiali
castravetii nu sunt recomandati bebelusilor..

vinetele ok (contine fibre, potasiu, un numar scazut de calorii

ciocolata... aici n-a zis nimic, presupun ca doar dupa o anumita varsta, probabil 18 luni

sarea nu pana in 18 luni...

untul de arahide - recomandat chiar si copiilor de 1 an!

inca o data despre miel... avand in vedere ca e consumat o singura data pe an(!), ca bebelusii nu au nevoie de un regim degresat, nu au probleme de colesterol sau altele, o bucatica, maturata ofera acele beneficii despre care s-a vorbit (fier, zinc, proteine)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Sigur, nici nu se pune problema de colesterol sau grasimi. Eu vorbesc doar ca este un aliment greu digerabil. Si cu toate benefiicile lui de fier si zinc si proteine (care se gasesc din plin si in alte alimente, cum ar fi carnea de porc ?), eu una n-am sa-l dau asa curand. Ca nu sunt doar beneficii ci si dezavantaje (cand stomacelul se va chinui sa digere un aliment pentru care este nevoie de mult acid gastric ca sa-l topeasca). Acid gastric mult inseamna ca si fierea se elibereaza din plin, sarcina mare pentru ficat etc.
Mielul nu este un aliment care se consuma doar o data pe an. Tu gandesti asa caci probabil te gandesti la perioada Pastelui ca poate doar atunci mancati voi, dar sunt altii care consuma regulat. Si e cu totul altceva. Eu vorbesc de reguli generale.

Asa ca, raman la parerea mea, toata lista pe care o am cu alimente greu suportate de ficat pentru adulti (data de doctor sa o pastrez cu sfintenie) am s-o ajustez si pentru copil.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Noi nu mancam carne de miel am zis ca e buna, dar nu si c-o mancam... de acest Paste n-am cumparat... iar in rest nu e de gasit...

ce medic a recomandat aceasta lista cu alimente interzise? e vorba de un caz mai special sau de o regula generala pe care ar trebui s-o urmeze toata lumea? As vrea sa citesc mai multe despre aceste interdictii...

Mergi la inceput

io ma simt ca poarca... cred ca am gripa sau ceva de genul... ieri in parc o copila mi-a tusit in fata (eram cu Kay in brate)... el n-are nimic, pe mine ma doare tot, cap, ochi, gat, musculare... nu am febra, nu am muci, nu tusesc...

probabil e o chestiune de timp pana se manifesta si la Kay, sau s-ar fi manifestat prima data la el? Dintre noi doi, s-ar putea ca el sa fie totusi mai fortzos... nu prea m-am feirt de el, familionul nu prea colaboreaza, decat la insistente si numai cu urlete... dar daca ar fi fost a ia si el, lua demult... imi administrez procedura dupa procedura, sper sa scap basma curata repede...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

Citat:

io ma simt ca poarca... cred ca am gripa sau ceva de genul... ieri in parc o copila mi-a tusit in fata (eram cu Kay in brate)... el n-are nimic, pe mine ma doare tot, cap, ochi, gat, musculare... nu am febra, nu am muci, nu tusesc...

probabil e o chestiune de timp pana se manifesta si la Kay, sau s-ar fi manifestat prima data la el? Dintre noi doi, s-ar putea ca el sa fie totusi mai fortzos... nu prea m-am feirt de el, familionul nu prea colaboreaza, decat la insistente si numai cu urlete... dar daca ar fi fost a ia si el, lua demult... imi administrez procedura dupa procedura, sper sa scap basma curata repede...

pai poate nu e gripa, perioada de incubatie stiu ca dureaza ceva mai mult de 1 zi. fa o baaaaieeee....cu saruri, nu? tu spuneai

_
mama lui Stefan, pui scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicredo spune:

ma bag si eu aiurea in discutia despre alimente:

cand am inceput diversificarea m-am interesat zile intregi ce are voie si ce nu are.am rasfoit o gramada de pagini, virtuale sau nu si facand o medie am ajuns la concluzia ca:
fara samburi(capsuni,fragi,kiwi,etc.) pana la 2 ani.(alergii)
fara fasole uscata si varza pana la 2-3 ani.nu mai stiu...oricum dupa 2
fara nuci, seminte etc...pot fi aspirate in plamani.am o fosta colega la pediatrie in cluj...si mi-a spus:ai grija cu nuci ,alune, seminte ca sunt atatia parinti inconstienti care nu realizeaza ce mult rau le fac copiilor.scrie pe ele ca de la 3 ani...asa ca no comment.nici nu ne grabim!
fara sare,zahar ,doar f putina,fara dulciuri, sucuri, junkfood etc.regulile le stiti.
ceea ce m-a socat e ca aici sunt borcanele cu mazare,carne de miel...cica conopida nu, si brocoli da...pai nu sunt din aceasi familie? eu i-am dat...acuma nu stiu

astept oo

din 02.02.2010 cea mai fericita de David Gabriel !
te iubim puiule....!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

Citat:

pai poate nu e gripa, perioada de incubatie stiu ca dureaza ceva mai mult de 1 zi. fa o baaaaieeee....cu saruri, nu? tu spuneai

_
mama lui Stefan, pui scump

la gripa perioada de incubatie e scurta de 1-3 zile... nu vreau sa ma gandesc ca o fi altceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Hristos a Inviat!

iupiii! acasaaaa!

in 2 zile ne revenim si intram si noi iar mai pe indelete!
pe scurt din astea 3 zile: mancat, baut, plimbat, obosit si jucat...si muuuuult alint de la toti!

despre tricicleta mult dorita si asteptata: este deja returnata!
buna reclama, nashpa produs!
o sa revin cu detalii, maine, cred. sa nu isi mai ia lumea tzeapa.
am luat-o de la nichiduta. nu stiu cat conteaza, dar descrierea nu corespunde cu realitatea.

va pupam si va dorim seara buna!

Mami a lui Florin - Cristian

NOUTATI - www.lucrumanual.tk/brose/96-nebunie-de-primavara.html" target="_blank">Nebunie de Primavara

Magazinul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Seara buna!

Ia sa va salut si eu pe astazi,am terminat de citit,ati fost harnicutze la scris...Comentez si eu la discutia cu alimentele:de la pediatru am primit unda verde pentru orice ce nu este prajit,prea condimentat sau prea greu digerabil de la un an,si aici eu mi-am alcatuit lista mea proprie,in baza cunostintelor mele,si anume,nu ii dau carne decat de pui si ii dau peste,ii dau toate felurile de legume,de fructe,absolut,a incercat de toate,mananca lactate de o gramada de feluri,branzeturi,iaurturi,etc...Nu ii dau dulciuri,nu ii dau ceai,nu ii dau sucuri si ii pun putintica sare in mancare...Dar,na,eu am incredere in pediatrul Larei si asta m-a ajutat probabil...Lara mananca foarte bine,rareori am probleme cu mancarea...Mie,personal,nu mi se pare ok sa o privez de atatea alimente,dar,na,asta e optiunea fiecaruia....Chiar si miere i-am dat,bio produsa in Romania,si capsuni si kiwi(il adora),nu a avut nici o problema...

Cat despre acele efecte adverse,cred ca le regasim si pe prospectul de la paracetamol,daca ar fi sa luam toate lucrurile astea in seama....

Sorina,cred ca piticutza ta s-a obisnuit cu un anumit gust al mancarii,imi e greu sa cred ca nu mananca pentru ca e bio sau nu...Probabil ca e doar o chestie de obisnuinta...Ii gatesti,sau doar borcanele?Eu am avut o perioada asa (scurta,ce-i drept) cand nu ma hotaram sa o trec pe mancare normala,si dupa ce am facut-o,si am inceput sa gatesc pentru toti,manca Lara mea,mama,mama...Problema la aceasta varsta este lipsa gustului mancarii,asa cum stiti,borcanele sunt adesea fara gust,iar ei incep sa simta gusturile si incep sa refuze anumite alimente sau sa faca preferinte pentru altele...Deci eu zic,incearca sa diversifici,incearca cu diverse legume,diverse combinatii,trebuie sa gasesti cateva care ii plac in mod deosebit...Lara mananca 250g la pranz si cate 200 seara si dimineata,aproximativ...

Va urez o noapte buna si pufisori dormitori de seara pana dimineata!

Avem si noi o masea!

Mergi la inceput