Pufi ian-feb 2010 - LMA Ayanna ! (17)
Raspunsuri - Pagina 8
sorina_bz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui decenuela am ajuns acasaaaaaaaaaa doamne, ce bine e.... a fost ok drumul...mersbine.....jiji ok.... mi-am pus si io o bere bruna...si ma gandesc c-o sa reusesc io sa despachetez si boarfele...ce atata graaba... bea...nu bat pe nimeni...nu stiu ce sa zic...era vorba de lapte de vaca fiert.....si ma gandesc ca in afara de a se inacri....n-are ce sa faca 3-4 ore cat statea in termos...oricum, alta varianta n-as fi avut...noi stateam in casa mare...aragazul era in alta parte...asta e...oricum...la ce porcarii a mancat jiji zilelel astea..( biscuiti, pufuleti, saracul....mama...in afara de...laptiutz...nu realizeaza ca un copil mananca si altceva......)..dar SUNT ACASA DE ACU totulintra in normal... va pup...cat ink nu mi se urk berea la cap |
Dece..bine ca ati ajuns cu bine acasa!
Bere bruna, zici...ohhh, ranza....!
tomaca spune:
Am vazut ca Stefanel este bolnavior sa treaca.
Si am vazut iar dezbateri pe tema daca putem sa le dam sau nu la varsta aceasta una sau alta de mancare. Au mai fost si alte discutii in capitolele trecute dar n-am apucat sa scriu tot din motive de fuga.
Doar ca acum s-a vorbit de oaie, asa ca n-am mai putut si ca m-au furnizat degetele pe tastatura . Eu zic ca NU!!
Oaia este una dintre cele mai vreu digerabile alimente, si are si multe toxine. Eu cand eram studenta am zacut 2 zile ca tantarul dupa ce am mancat o bucatica de miel de Paste. Pe vremea aceea nu eram bolnava, sau nu stiam ca sunt bolnava cu ficatul. Oricum, este pe lista de alimente interzise pentru cei cu sensibilitate la ficat. Si daca ne gandim la ficatul unui copil de 1 an, mititel si neajuns la maturitate cred ca putem spune ca echivaleaza in sensibilitate cu ficatul unui adult cu probleme. Din aceleasi considerente nu se da carnea de porc. Inclusiv la TV, am vazut pe ecrane scris ca nu se recomanda copiilor sub 3 ani (atunci cand erau reportaje cu sfaturi de la medic)!
Cat priveste fructe si legume si ca sunt bune si ok (spre deosebire de carne care e rea si urata ), stiti ca si dintre ele sunt pe lista alimente interzise a se consuma de un ficat sensibil? Din ce am citit eu despre alergii si am vazut si un doctor nutritionist vorbind, alergiile sunt un fel de otravire a corpului pentru ca se ingereaza o substanta pentru care organismul nu poate produce enzime ca sa digere acea substanta. O enzima noua se formeaza prin codul genetic in cateva mii de ani. Prin urmare substantele acestea noi, nu pot fi digerate si eliminate complet din organism, asa ca se depun acolo undeva si bine nu fac organismului in niciun caz.
Va dati seama cat se lupta pancreasul, ficatul si sistemul digestiv (neajunse la maturitate) al unui copil de 1 an cu astfel de substante care poate ne fac bine? parerea mea este ca putin cate putin, substanetele acestea duc la activarea unui fond alergic care poate nu apare imediat, dar in timp nu face decat sa se imbolnaveasca. Un motor merge si cu un benzen in loc de benzina, dar la un moment dat va obosi.
Asa explica doctorul acela, de ce oamenii trebuie sa manance mai multe legume (nu neaparat fructe !) si cereale, pentru ca la inceputuri omul a mancat radacini (si la copii se incepe cu radacioase nu ?) si apoi a invatat sa vaneze (dar asta dupa ceva mii de ani), si nu a avut fructe de oriunde.
Se stie despre enzimele produse de organismul uman, care ce aliment digera si cam de cand (daca as avea timp, as citi mai mult pe tema aceasta), si in felul acesta poti sa-ti dai seama cam ce se digera mai greu.
Asa ca eu una, am sa-l tin departe de capsuni, nuci, alune, miere, castraveti, vinete, ciocolata si alte, pana nu creste mai mare. Mancare clasica si simpla de piure de legume si radacinoase, mere, pere, prune, piersici (dar nu din tarile calde ca acelea sunt foarte tratate), pui, vita, peste, paine etc ca nu vrea sa constat pe la 7 ani fie ca pancreasul scartie putin ca l-am suprasolicitat cand era mic si apre vreun diabet, sau face alergii de la orice ca enzimele lui sunt cam obosite cu pancreas cu tot si are un organism suprareactiv, si nici nu vreau sa ma gandesc la late lucruri mai rele (cand celulele incep sa o ia razna de tot pentru ca au facut eforuri mari candva sa functioneze normal, dar nu se mai pot controla).
Am fost acum la tara si niste vecini care locuiesc acolo si nu au prea multa carte, ii dau fetitei de 1 an cate un ou in fiecare zi ! Ca-i plac foarte mult! Cum va arata ficatul acela peste 10 ani, saracul daca acum este pus sa munceasca precum un copil la ocna sau in mina de carbuni? Am incercat sa le explic ca sarat face rau rinichilor insuficient dezvoltati, sa nu-i mai dea 2-3 litrii de vaca pe zi ca oricum mananca mult ce daca ea bea, poate bea de sete de fapt si nu ca vrea lapte musai (mai e si alternativa de ceai), ca apa nu prea bea, dar degeaba. Si culmea, tatal aprea ca intelege si ii zicea mamei "Vezi sa nu-i mai dai ca e prea mult, s-ar putea sa-i fie sete, pai noi i-am dat ciocolata etc", dar ea zicea "Ei, nu cred". Nici macar asa sa se ingrijoreze.
Hai ca m-am intins, am scris din bucati, nu situ ce-a iesit.
Eu una, n-am sa ma aventurez in ai da toate alimentele care poate noua ne fac bine, ci am sa incerc sa le echilibrez pe cele standard din care sa ia cam toate substantele.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
blue_flower spune:
citat din mesajul lui decenuela am ajuns acasaaaaaaaaaa doamne, ce bine e.... a fost ok drumul...mersbine.....jiji ok.... mi-am pus si io o bere bruna...si ma gandesc c-o sa reusesc io sa despachetez si boarfele...ce atata graaba... bea...nu bat pe nimeni...nu stiu ce sa zic...era vorba de lapte de vaca fiert.....si ma gandesc ca in afara de a se inacri....n-are ce sa faca 3-4 ore cat statea in termos...oricum, alta varianta n-as fi avut...noi stateam in casa mare...aragazul era in alta parte...asta e...oricum...la ce porcarii a mancat jiji zilelel astea..( biscuiti, pufuleti, saracul....mama...in afara de...laptiutz...nu realizeaza ca un copil mananca si altceva......)..dar SUNT ACASA DE ACU totulintra in normal... va pup...cat ink nu mi se urk berea la cap Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret PENTRU MAMICI SI BEBICI... JUCARII PENTRU PITICI... HAINUTE BAIETEI... N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!... |
Esti haioasa! Sa va fie de bine plimbarea!!!!
blue_flower spune:
citat din mesajul lui tomaca Am vazut ca Stefanel este bolnavior sa treaca. Si am vazut iar dezbateri pe tema daca putem sa le dam sau nu la varsta aceasta una sau alta de mancare. Au mai fost si alte discutii in capitolele trecute dar n-am apucat sa scriu tot din motive de fuga. Doar ca acum s-a vorbit de oaie, asa ca n-am mai putut si ca m-au furnizat degetele pe tastatura . Eu zic ca NU!! Oaia este una dintre cele mai vreu digerabile alimente, si are si multe toxine. Eu cand eram studenta am zacut 2 zile ca tantarul dupa ce am mancat o bucatica de miel de Paste. Pe vremea aceea nu eram bolnava, sau nu stiam ca sunt bolnava cu ficatul. Oricum, este pe lista de alimente interzise pentru cei cu sensibilitate la ficat. Si daca ne gandim la ficatul unui copil de 1 an, mititel si neajuns la maturitate cred ca putem spune ca echivaleaza in sensibilitate cu ficatul unui adult cu probleme. Din aceleasi considerente nu se da carnea de porc. Inclusiv la TV, am vazut pe ecrane scris ca nu se recomanda copiilor sub 3 ani (atunci cand erau reportaje cu sfaturi de la medic)! Cat priveste fructe si legume si ca sunt bune si ok (spre deosebire de carne care e rea si urata ), stiti ca si dintre ele sunt pe lista alimente interzise a se consuma de un ficat sensibil? Din ce am citit eu despre alergii si am vazut si un doctor nutritionist vorbind, alergiile sunt un fel de otravire a corpului pentru ca se ingereaza o substanta pentru care organismul nu poate produce enzime ca sa digere acea substanta. O enzima noua se formeaza prin codul genetic in cateva mii de ani. Prin urmare substantele acestea noi, nu pot fi digerate si eliminate complet din organism, asa ca se depun acolo undeva si bine nu fac organismului in niciun caz. Va dati seama cat se lupta pancreasul, ficatul si sistemul digestiv (neajunse la maturitate) al unui copil de 1 an cu astfel de substante care poate ne fac bine? parerea mea este ca putin cate putin, substanetele acestea duc la activarea unui fond alergic care poate nu apare imediat, dar in timp nu face decat sa se imbolnaveasca. Un motor merge si cu un benzen in loc de benzina, dar la un moment dat va obosi. Asa explica doctorul acela, de ce oamenii trebuie sa manance mai multe legume (nu neaparat fructe !) si cereale, pentru ca la inceputuri omul a mancat radacini (si la copii se incepe cu radacioase nu ?) si apoi a invatat sa vaneze (dar asta dupa ceva mii de ani), si nu a avut fructe de oriunde. Se stie despre enzimele produse de organismul uman, care ce aliment digera si cam de cand (daca as avea timp, as citi mai mult pe tema aceasta), si in felul acesta poti sa-ti dai seama cam ce se digera mai greu. Asa ca eu una, am sa-l tin departe de capsuni, nuci, alune, miere, castraveti, vinete, ciocolata si alte, pana nu creste mai mare. Mancare clasica si simpla de piure de legume si radacinoase, mere, pere, prune, piersici (dar nu din tarile calde ca acelea sunt foarte tratate), pui, vita, peste, paine etc ca nu vrea sa constat pe la 7 ani fie ca pancreasul scartie putin ca l-am suprasolicitat cand era mic si apre vreun diabet, sau face alergii de la orice ca enzimele lui sunt cam obosite cu pancreas cu tot si are un organism suprareactiv, si nici nu vreau sa ma gandesc la late lucruri mai rele (cand celulele incep sa o ia razna de tot pentru ca au facut eforuri mari candva sa functioneze normal, dar nu se mai pot controla). Am fost acum la tara si niste vecini care locuiesc acolo si nu au prea multa carte, ii dau fetitei de 1 an cate un ou in fiecare zi ! Ca-i plac foarte mult! Cum va arata ficatul acela peste 10 ani, saracul daca acum este pus sa munceasca precum un copil la ocna sau in mina de carbuni? Am incercat sa le explic ca sarat face rau rinichilor insuficient dezvoltati, sa nu-i mai dea 2-3 litrii de vaca pe zi ca oricum mananca mult ce daca ea bea, poate bea de sete de fapt si nu ca vrea lapte musai (mai e si alternativa de ceai), ca apa nu prea bea, dar degeaba. Si culmea, tatal aprea ca intelege si ii zicea mamei "Vezi sa nu-i mai dai ca e prea mult, s-ar putea sa-i fie sete, pai noi i-am dat ciocolata etc", dar ea zicea "Ei, nu cred". Nici macar asa sa se ingrijoreze. Hai ca m-am intins, am scris din bucati, nu situ ce-a iesit. Eu una, n-am sa ma aventurez in ai da toate alimentele care poate noua ne fac bine, ci am sa incerc sa le echilibrez pe cele standard din care sa ia cam toate substantele. Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un |
Multumim, mami documentata!!
1-2 masline fac rau?
blue_flower spune:
Tomaca - dar de ce e mierea trecuta de tine pe lista de interzise? Eu consider ca mierea este un aliment natural, ma refer la aia cumparata de mine de la taran, nu de pe raftul magazinelor, superprocesata si aia.....nu, noi avem la tzara, furnizor de ani de zile de miere, ma rog, mergem la el in curte si luam miere, vad unde o tine, vad cum e, etc....
deci, de ce mierea nu e buna pt copil peste 1 an? Ca daca e sa o iei cu genetica si ce faceau ai nostri stramosi, ei aveau miere, inainte sa vaneze, aveau miere in scorburile copacilor , really, fara misto. Eu de abia am asteptat sa faca Dani 1 an sa pot sa ii dau miere. Ca stiu de toxina botulinica, ca sub 1 an nu o pot procesa, dar apoi? E mai bun zaharul? Cu ce indulcesti prajiturile la 2-3 ani?
ana_g spune:
oo, tomaca, sunt spiciles........ce frumos si clar ai spus! m-ai pus pe ganduri si incep sa ma uit cu alti ochi la ce ii dau lu asta mic de mancare, in principiu radacinoase cu carne, dar o mai iau si pe aratura.....si ma tot gandesc si la controversa legata de LV, am citit undeva nu doar ca nu are suficient fier (bine, zicem ca-l ia din alte surse...), dar si impiedica absorbtia de fier.....
legat de ce povestesti tu de fetita aia...si bea are o poveste similara cu nepotica ei, sper sa nu ma insel...iti vine sa parintii astia atat de ignoranti. bine, nu au de unde sa stie, accesul la info nu e usor poate, dar asculti un om mai destept si bine intentionat! nu cred insa ca va dispare vreodata prejudecata ca un copil sanatos e unu dolofan si care mananca MULt...."ia uite mititelu cum cere..cum sa nu-i dau si lui sarmale?!"
ma uit la poza din dreapta ecranului, mamica fericita......bre, stau prost cu hormonii, vreau si eu bb nou nascut! vineri eram la piata si o tigancusa se falfaia pe acolo, cu unu de 2 ani agatat de fusta si cu unu de 3-4 luni intr-un cosulet, legat fedeles....plangea ala micu, dar asa, pe tacute, ii curgeau lacrimi, dar nu urla....m-am umflat de plans, abia m-am abtinut...imi venea sa-i spus da-i bre sa suga, nu mai tine copilu asa....
_
mama lui Stefan, pui scump
sorina_bz spune:
Tomaca...
Subscriu la ce a spus Ana!
Eu pe aratura n-o pot lua, ca fiica mea cea mica se pare ca e mai inteligenta ca mine...
Nu baga in gusha decat produse bio si organice...acum am inteles si eu care este pb. ei...lapte..n-a baut pana la hipp bio, mancare gatita cu carne si legume din super-market nu atinge. Nici oua, nici iaurt...nimic din ceea ce este procesat, chimizat, tratat...nu stiu cum detecteaza...are un nas...
Ca m-am trezit (nici nu-mi vine sa zic, fac si eu ca Mire, ca sunt superstitioasa) ca am gasit niste borcanele bio, organice, de la Holle, si mananca copila mea si cate 200g la masa..., ea care abia atingea 200g de solid in zi...
Avand in vedere ce maselire e in guritza ei, mi se pare un miracol absolut...
Nu stiu ce sa mai cred, sper doar s-o tina...
tomaca spune:
citat din mesajul lui blue_flower Tomaca - dar de ce e mierea trecuta de tine pe lista de interzise? Eu consider ca mierea este un aliment natural, ma refer la aia cumparata de mine de la taran, nu de pe raftul magazinelor, superprocesata si aia.....nu, noi avem la tzara, furnizor de ani de zile de miere, ma rog, mergem la el in curte si luam miere, vad unde o tine, vad cum e, etc.... deci, de ce mierea nu e buna pt copil peste 1 an? Ca daca e sa o iei cu genetica si ce faceau ai nostri stramosi, ei aveau miere, inainte sa vaneze, aveau miere in scorburile copacilor , really, fara misto. Eu de abia am asteptat sa faca Dani 1 an sa pot sa ii dau miere. Ca stiu de toxina botulinica, ca sub 1 an nu o pot procesa, dar apoi? E mai bun zaharul? Cu ce indulcesti prajiturile la 2-3 ani? de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
Da, se zice ca mierea contine uneori un spor al bacteriei Clostridium Botulinum. Aceasta poate provoca o forma rara de toxiinfectie alimentare (botulism) la copii si ocazional la adulti.
Inca nu-i dau pentru ca eu nu cred ca brusc dupa ce a facut anul organismul poate procesa ceva ce nu a fost bun pana atunci. Eu il mai las. La 2-3 ani este ceva mai mare. Zahar nici atat. Si de ce trebuie musai prajituri? Nu vreau sa-i dezvolt gustul de dulce, si nici de sarat. Mai bine fructe coapte la desert decat prajituri. Momentan ii dau magiun neindulcit (facut din prune care au fost bine coapte) cand ii pun in grisul cu lapte.
Plus ca mierea nu are un aport nutritional deosebit de aceea se recomanda oricum cu moderatie ca ingrasa (alta e povestea cu laptisor de matca, propolis etc). Este buna pentru adulti si o mancau si strabunii prin scorburi, dar are si un efect laxativvv.
Este un aliment crud si nu stii ce-au facut albinele cu piciorusele lor cand au procesat-o. Eu evit alimentele crude caci dau sensibilitate intestinelor.
Chiar daca, sub aspect epidemiologic, problema mierii, ca substanta alergizanta este una minora, totusi au fost semnalate cazuri de sensibilitate alergica. Simptomele predominante in aceste cazuri sunt: prurit genera lizat, dureri abdominale, varsaturi, diaree, urticarie, tuse, astm. De regula, alergia este declansata de polen sau de substantele folosite de albine in procesul de producere a mierii.
Povestea unui Dor
tomaca spune:
citat din mesajul lui blue_flower Multumim, mami documentata!! 1-2 masline fac rau? de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
daca sunt virgine, da .
Glumesc. Sunt tare bune ca si uleiul de masline, dar si acesta ar fi bine sa fie virgin si neprocesat. Pe la noi cele mai multe ajung sarate rau.
Cand am fost in Creta si am tinut un training, am primit de la elevi o carte despre uleiul de masline in viata localncilor. Cum mananca de mici-mici ulei pe paine ca si gustare (cum ne dadeau noua bunicii paine inmuiata cu zahar ), si ce rate reduse ale multor boli inregsitreaza populatia cretana. Aveau o viata tare sanatoasa dpdv al alimentatiei.
Povestea unui Dor
tomaca spune:
citat din mesajul lui sorina_bz Tomaca... Subscriu la ce a spus Ana! Eu pe aratura n-o pot lua, ca fiica mea cea mica se pare ca e mai inteligenta ca mine... Nu baga in gusha decat produse bio si organice...acum am inteles si eu care este pb. ei...lapte..n-a baut pana la hipp bio, mancare gatita cu carne si legume din super-market nu atinge. Nici oua, nici iaurt...nimic din ceea ce este procesat, chimizat, tratat...nu stiu cum detecteaza...are un nas... Ca m-am trezit (nici nu-mi vine sa zic, fac si eu ca Mire, ca sunt superstitioasa) ca am gasit niste borcanele bio, organice, de la Holle, si mananca copila mea si cate 200g la masa..., ea care abia atingea 200g de solid in zi... Avand in vedere ce maselire e in guritza ei, mi se pare un miracol absolut... Nu stiu ce sa mai cred, sper doar s-o tina... Sorina, mami de Diana si Iris |
Holle? Si se gasesc oriunde? Baby love am vazut ca nu-l da pe spate. Hame pare cel mai gustos. Si cum am fost in deplasare, am incercat de toate.
Povestea unui Dor