Pufi ian-feb 2010 - LMA Ayanna ! (17)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

La multi ani , BALY!

Alexutza nu mai e activa?

Dece, tu l-ai intzarcat de tot pe jiji?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Am vazut ca Stefanel este bolnavior sa treaca.

Si am vazut iar dezbateri pe tema daca putem sa le dam sau nu la varsta aceasta una sau alta de mancare. Au mai fost si alte discutii in capitolele trecute dar n-am apucat sa scriu tot din motive de fuga.

Doar ca acum s-a vorbit de oaie, asa ca n-am mai putut si ca m-au furnizat degetele pe tastatura . Eu zic ca NU!!
Oaia este una dintre cele mai vreu digerabile alimente, si are si multe toxine. Eu cand eram studenta am zacut 2 zile ca tantarul dupa ce am mancat o bucatica de miel de Paste. Pe vremea aceea nu eram bolnava, sau nu stiam ca sunt bolnava cu ficatul. Oricum, este pe lista de alimente interzise pentru cei cu sensibilitate la ficat. Si daca ne gandim la ficatul unui copil de 1 an, mititel si neajuns la maturitate cred ca putem spune ca echivaleaza in sensibilitate cu ficatul unui adult cu probleme. Din aceleasi considerente nu se da carnea de porc. Inclusiv la TV, am vazut pe ecrane scris ca nu se recomanda copiilor sub 3 ani (atunci cand erau reportaje cu sfaturi de la medic)!

Cat priveste fructe si legume si ca sunt bune si ok (spre deosebire de carne care e rea si urata ), stiti ca si dintre ele sunt pe lista alimente interzise a se consuma de un ficat sensibil? Din ce am citit eu despre alergii si am vazut si un doctor nutritionist vorbind, alergiile sunt un fel de otravire a corpului pentru ca se ingereaza o substanta pentru care organismul nu poate produce enzime ca sa digere acea substanta. O enzima noua se formeaza prin codul genetic in cateva mii de ani. Prin urmare substantele acestea noi, nu pot fi digerate si eliminate complet din organism, asa ca se depun acolo undeva si bine nu fac organismului in niciun caz.

Va dati seama cat se lupta pancreasul, ficatul si sistemul digestiv (neajunse la maturitate) al unui copil de 1 an cu astfel de substante care poate ne fac bine? parerea mea este ca putin cate putin, substanetele acestea duc la activarea unui fond alergic care poate nu apare imediat, dar in timp nu face decat sa se imbolnaveasca. Un motor merge si cu un benzen in loc de benzina, dar la un moment dat va obosi.
Asa explica doctorul acela, de ce oamenii trebuie sa manance mai multe legume (nu neaparat fructe !) si cereale, pentru ca la inceputuri omul a mancat radacini (si la copii se incepe cu radacioase nu ?) si apoi a invatat sa vaneze (dar asta dupa ceva mii de ani), si nu a avut fructe de oriunde.
Se stie despre enzimele produse de organismul uman, care ce aliment digera si cam de cand (daca as avea timp, as citi mai mult pe tema aceasta), si in felul acesta poti sa-ti dai seama cam ce se digera mai greu.

Asa ca eu una, am sa-l tin departe de capsuni, nuci, alune, miere, castraveti, vinete, ciocolata si alte, pana nu creste mai mare. Mancare clasica si simpla de piure de legume si radacinoase, mere, pere, prune, piersici (dar nu din tarile calde ca acelea sunt foarte tratate), pui, vita, peste, paine etc ca nu vrea sa constat pe la 7 ani fie ca pancreasul scartie putin ca l-am suprasolicitat cand era mic si apre vreun diabet, sau face alergii de la orice ca enzimele lui sunt cam obosite cu pancreas cu tot si are un organism suprareactiv, si nici nu vreau sa ma gandesc la late lucruri mai rele (cand celulele incep sa o ia razna de tot pentru ca au facut eforuri mari candva sa functioneze normal, dar nu se mai pot controla).

Am fost acum la tara si niste vecini care locuiesc acolo si nu au prea multa carte, ii dau fetitei de 1 an cate un ou in fiecare zi ! Ca-i plac foarte mult! Cum va arata ficatul acela peste 10 ani, saracul daca acum este pus sa munceasca precum un copil la ocna sau in mina de carbuni? Am incercat sa le explic ca sarat face rau rinichilor insuficient dezvoltati, sa nu-i mai dea 2-3 litrii de vaca pe zi ca oricum mananca mult ce daca ea bea, poate bea de sete de fapt si nu ca vrea lapte musai (mai e si alternativa de ceai), ca apa nu prea bea, dar degeaba. Si culmea, tatal aprea ca intelege si ii zicea mamei "Vezi sa nu-i mai dai ca e prea mult, s-ar putea sa-i fie sete, pai noi i-am dat ciocolata etc", dar ea zicea "Ei, nu cred". Nici macar asa sa se ingrijoreze.

Hai ca m-am intins, am scris din bucati, nu situ ce-a iesit.

Eu una, n-am sa ma aventurez in ai da toate alimentele care poate noua ne fac bine, ci am sa incerc sa le echilibrez pe cele standard din care sa ia cam toate substantele.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Multumim don suflet!

Eu recunosc ca mai incalc din reguli, Mara mai mananca si miere, si orez cu lapte si zahar. De siropul de agave stii ceva?

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

capsuni, nuci, alune, miere, castraveti, vinete, ciocolata ...

m-am uitat chiar in carte sa vad ce recomandari da academia americana a comitetului de nutritie pediatrica si aceasta zice asa
carnea de miel este buna, recomandata in diete pentru eliminarea alergiilor alimentare...
capsunile sunt bune (a se introduce dupa 10 luni)
nucile, alunele sunt bune... mai bine nu daca exista istoric de alergii in familie
mierea este ok, dar autoarea cartii prefera zaharul, in cantitati moderate si nu recomanda indulcitorii artificiali
castravetii nu sunt recomandati bebelusilor..

vinetele ok (contine fibre, potasiu, un numar scazut de calorii

ciocolata... aici n-a zis nimic, presupun ca doar dupa o anumita varsta, probabil 18 luni

sarea nu pana in 18 luni...

untul de arahide - recomandat chiar si copiilor de 1 an!

inca o data despre miel... avand in vedere ca e consumat o singura data pe an(!), ca bebelusii nu au nevoie de un regim degresat, nu au probleme de colesterol sau altele, o bucatica, maturata ofera acele beneficii despre care s-a vorbit (fier, zinc, proteine)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Ce au castravetii? Mara ii adora.....

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alicredo

ma bag si eu aiurea in discutia despre alimente:

cand am inceput diversificarea m-am interesat zile intregi ce are voie si ce nu are.am rasfoit o gramada de pagini, virtuale sau nu si facand o medie am ajuns la concluzia ca:
fara samburi(capsuni,fragi,kiwi,etc.) pana la 2 ani.(alergii)
fara fasole uscata si varza pana la 2-3 ani.nu mai stiu...oricum dupa 2
fara nuci, seminte etc...pot fi aspirate in plamani.am o fosta colega la pediatrie in cluj...si mi-a spus:ai grija cu nuci ,alune, seminte ca sunt atatia parinti inconstienti care nu realizeaza ce mult rau le fac copiilor.scrie pe ele ca de la 3 ani...asa ca no comment.nici nu ne grabim!
fara sare,zahar ,doar f putina,fara dulciuri, sucuri, junkfood etc.regulile le stiti.
ceea ce m-a socat e ca aici sunt borcanele cu mazare,carne de miel...cica conopida nu, si brocoli da...pai nu sunt din aceasi familie? eu i-am dat...acuma nu stiu

astept oo

din 02.02.2010 cea mai fericita de David Gabriel !
te iubim puiule....!!!

Faza asta cu nucile si semintele am mai auzit-o undeva, cu toate astea eu i-am dat Marei sa guste dintr-o nuca. Ti-a zis de ce exista risc sa fie aspirate in plamani? Ma intreb de ce nu s-ar intampla acelasi lucru cu bucatele mici, mici de fruct sau ceva similar.

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui micki_mica

Hristos a Inviat!

iupiii! acasaaaa!

in 2 zile ne revenim si intram si noi iar mai pe indelete!
pe scurt din astea 3 zile: mancat, baut, plimbat, obosit si jucat...si muuuuult alint de la toti!

despre tricicleta mult dorita si asteptata: este deja returnata!
buna reclama, nashpa produs!
o sa revin cu detalii, maine, cred. sa nu isi mai ia lumea tzeapa.
am luat-o de la nichiduta. nu stiu cat conteaza, dar descrierea nu corespunde cu realitatea.

va pupam si va dorim seara buna!

Mami a lui Florin - Cristian

NOUTATI - www.lucrumanual.tk/brose/96-nebunie-de-primavara.html" target="_blank">Nebunie de Primavara

Magazinul meu

Imi pare rau de faza cu tricicleta, poate gasiti una draguta curand.

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Loredana71

Seara buna!

Ia sa va salut si eu pe astazi,am terminat de citit,ati fost harnicutze la scris...Comentez si eu la discutia cu alimentele:de la pediatru am primit unda verde pentru orice ce nu este prajit,prea condimentat sau prea greu digerabil de la un an,si aici eu mi-am alcatuit lista mea proprie,in baza cunostintelor mele,si anume,nu ii dau carne decat de pui si ii dau peste,ii dau toate felurile de legume,de fructe,absolut,a incercat de toate,mananca lactate de o gramada de feluri,branzeturi,iaurturi,etc...Nu ii dau dulciuri,nu ii dau ceai,nu ii dau sucuri si ii pun putintica sare in mancare...Dar,na,eu am incredere in pediatrul Larei si asta m-a ajutat probabil...Lara mananca foarte bine,rareori am probleme cu mancarea...Mie,personal,nu mi se pare ok sa o privez de atatea alimente,dar,na,asta e optiunea fiecaruia....Chiar si miere i-am dat,bio produsa in Romania,si capsuni si kiwi(il adora),nu a avut nici o problema...

Avem si noi o masea!

Lara

Cam asa procedam si noi cu alimentatia.

La cat mai multe masele iesite usor!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Ana,sa nu te superi,dar eu nu pot sa dau ignore,m-am cutremurat cat am citit,cum ai putut ajunge la asemenea ganduri?Tu o sa fii mama copilului astuia toata viata,ce o sa faci,o sa iti faci ganduri din astea la fiecare gest sau comportament al copilului care iese din norma?Pai copiii se dezvolta in mod diferit,si e normal ca un copil care nu a socializat prea mult,sa o faca un picut mai greu,nu?Eu iti trimit o imbratisare sa te ajute sa alungi gandurile astea,fii mai pozitiva,ca uite,poate cat ti-ai facut gandurile astea ai pierdut un zambet al lui Stefanut in somn

lorex,laptele de vaca NU este nociv!E adevarat ca nu e nici alimentul minune care a fost considerat a fi de zeci de ani,insa la copii este ok...Imi plac mie persoanele astea care emit ipoteze de genul asta,dar nu zic de ce si cum au ajuns la concluzia asta...
Problema cu biscuitii e in felul urmator:faina alba nu e sanatoasa si zaharul iarasi nu,asta pentru toata lumea,nu doar pentru bebei,dar pentru ei cu atat mai mult...Deci,biscuiti din faina integrala sau alte fainuri si eventual indulciti cu miere,agave,etc...oricum,macar nu zahar rafinat si nu mult,adica nu prea dulci...Iar pufuletii nu au nici o valoare dpdv nutritiv,mai sunt voci care spun,wow,au nu stiu ce vitamine,etc,insa calitatile sunt mult prea putine pentru a putea fi considerat o sursa de vitamine sau minerale sau ce mai are...Deci este un aliment oarecum gol nutritiv,insa,desigur,nu se intampla absolut nimic daca ai dat pufuleti copilului,ca nu o fi arsenic,e doar porumb...Larei ii place mamaligutza,spre exemplu,si ii fac cam o data pe saptamana....Nu consider ca ii face rau...

Cu alimentele astea eu zic asa:nu se intampla nimic daca a gustat copilul din una sau din alta,ma refer acum,dupa un an,miza cea mare pentru noi,ca mamici,este sa educam copilul dpdv alimentar,pentru a putea duce o viata sanatoasa...Adica sa fie obisnuit ca baza mancarii sa fie legumele,sa fie obisnuit sa aiba salate,sa stie care sunt bazele alimentatiei sanatoase,cred ca aici trebuie sa fim noi artiste...Si nu sa crestem un copil care (am vazut intr-o emisiune a lui Jamie Oliver) nu recunoaste o vanata sau un morcov...Eu una am mancat prost pana nu de mult,asa a fost,acum am mai deschis ochii,am studiat o gramada,sunt curioasa,vreau sa aflu cat mai multe si,mai ales,as vrea sa o educ pe Lara in sensul in care am explicat mai sus,si nu sa o duc la Happy Meal de ziua ei,na,sper sa nu jignesc pe nimeni aici,poate cineva iubeste si lucrurile astea...Am cam scris fara cap si coada,sper ca m-ati inteles...Ah,si nu as vrea sa se inteleaga ca sunt o fandosita cu cina constand intr-o maslina pe o foaie de salata,nu,nu,la mine in casa se mananca foarte diversificat si se mananca bine,dar cu restrictii la prostioare

Imi place tare mult subiectul si va invit cu drag la discutii mai amanuntite,omul cat traieste invata,nu?Va doresc o seara frumoasa si o noapte buna si linistita!Va pup!

Mergi la inceput

Sorina le meriti!

Ana , sunt convinsa ca Stefan este un copil absolut normal, incearca sa nu-ti mai faci griji.

Lorex cred ca dece le-a denumit generic "porcarii", nu pt ca ar dauna. Bine...nu cred ca-s nici sanatoase , a mea baga la greu pufuleti cand prinde vreo punga.
Mai spune-ne de bobitza, pune-ne poze cu ea.

BF de 2 ori am fost in H&M in Buc, niciodata n-am gasit nimic sa-mi placa. Mai iau de la bebelusi una, alta. De pe online shp-ul din UK mi-am luat o data niste hainute chiar dragute.

Nyny, dece, ruxita, sa aveti spor cu 8 min abs-ul! E nevoie mare si la mine, poate reusesc sa-mi fac timp si sa gasesc chef.

Bea samburicii. Of ce mila mi-e de ginerel, si de Iris si de Ariana.

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorex

La multi ani , BALY!

Alexutza nu mai e activa?

Dece, tu l-ai intzarcat de tot pe jiji?

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

Alexutza e pe insula, se intoarce maine sau poimane (daca nu s-a razgandit )

Si da...jiji e intracat total.

_

Mergi la inceput

Baly am avut un deja-vu , cred ca ne-ai spus si anul trecut.

O sa ma loghez chiar acum cu userul comun si o sa modific data.

piticilor, poate ne mai arati poze.

_

Mergi la inceput