Pufi ian-feb 2010 - LMA Ayanna ! (17)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Citat:
citat din mesajul lui Loredana71

Seara buna!

Ia sa va salut si eu pe astazi,am terminat de citit,ati fost harnicutze la scris...Comentez si eu la discutia cu alimentele:de la pediatru am primit unda verde pentru orice ce nu este prajit,prea condimentat sau prea greu digerabil de la un an,si aici eu mi-am alcatuit lista mea proprie,in baza cunostintelor mele,si anume,nu ii dau carne decat de pui si ii dau peste,ii dau toate felurile de legume,de fructe,absolut,a incercat de toate,mananca lactate de o gramada de feluri,branzeturi,iaurturi,etc...Nu ii dau dulciuri,nu ii dau ceai,nu ii dau sucuri si ii pun putintica sare in mancare...Dar,na,eu am incredere in pediatrul Larei si asta m-a ajutat probabil...Lara mananca foarte bine,rareori am probleme cu mancarea...Mie,personal,nu mi se pare ok sa o privez de atatea alimente,dar,na,asta e optiunea fiecaruia....Chiar si miere i-am dat,bio produsa in Romania,si capsuni si kiwi(il adora),nu a avut nici o problema...

Avem si noi o masea!

Cam asa procedam si noi cu alimentatia.

La cat mai multe masele iesite usor!

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Multumim,sa dea Dumnezeu!La toti bebeii!
Siropul de agave e bun,mierea e iarasi buna,dar nu in exces...Singura problema cu mierea e ca are potential alergen,dar daca a gustat si a fost ok,si nu este cu sensibilitate la alergii,go for it...

Si Lara adora castravetele,problema la el e ca poate da balonare,dar daca nu are probleme,nu are nimic...

Legat de H&M,eu am multe aici in oras,si fiecare magazin are alta marfa,eu merg prin toate ca mai gasesc cate ceva Larei...Am observat ca marfa este oarecum adaptata zonei in care se afla magazinul,probabil ca au facut ei ceva studii si au descoperit ce ar merge in Romania,dar daca voi sunteti dezamagite,inseamna ca nu si-au facut temele prea bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicredo spune:

mire...wb stiu ca accidentele pot fi o cauza.se sperie de ceva, is cu ele in gura , trag aer....si ajung acolo.oricum o sa mai intreb cand o vad

ana...potoleste-te si nu-ti mai fa atatea griji.da-le-n colo de teste.sau mai bine du-te la dr sa inlaturi orice grija.

deceesti haioasa rau mami....aia in care sa nu te abtii,adica sa mananci putin...e aia hipocalorica(bilic)...de ex eu am nevoie de 1400 calorii sa ma mentin si 1200 sa dau jos 0,5 kg pe saptamana. acum incerc sa o combin pe asta...sa pap in jur de 1000-1200 calorii si cu inca o alta dieta care se numeste sb(nu vreau sa se faca trimitere la noi pe forum) asta e fara carbohidrati faza 1, de 2 saptamani, apoi introduci in faza 2 carbo + fructe treptat...si faza 3 e mentinere...sper sa reusesc ceva.azi am papat omleta fara ulei cu ceapa verde si 20gr ceddar + 2 felii sunca, ceai, apa, piept la gratar cu brocoli si conopida, drob si ou ,, supica de fasole verde.in total 1020.si sunt ok. dupa o saptamana de cercetari ...am obs ca asta e cea mai buna varianta , testata de multe fete ....se pierd in jur de 1 kg /saptamana.sanatos.cica daca pierzi mai mult de 1,5 pe saptamana le pui rpd inapoi. si 2 .nu incepi o dieta si sport in acelasi timp. ori una ori alta si apoi vi cu cealalta in ajutor cand ajungi si numai dai jos deloc.sper ca intelegi.incepi dieta ...ajungi in faza de stagnare si aici bagi sport daca ai intrebari sunt aici, dar poti gasi o gramada de info si pe net despre hipo si sb. pana azi nici nu am stiut ca sunt atatea diete pe langa monti, rina, sange, zodie si etcspor eu m-am legat de alte fete pe un forum si in grup facem dieta.pe mine ma ajuta.poate te bagi si tu

din 02.02.2010 cea mai fericita de David Gabriel !
te iubim puiule....!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Tocmai am luat-o pe Mara de la gradinitza si am dus-o acasa. Nu pot sa va descriu ce bucurie a fost pe David cand a vazut-o intrand pe usa... chiuia, tzopaia, batea din palme, se ducea la ea sa o ia in bratze... fericire maxima... si Mara la fel...

Ma topesc cand ii vad cat se iubesc...

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Loredana71

Ana,sa nu te superi,dar eu nu pot sa dau ignore,m-am cutremurat cat am citit,cum ai putut ajunge la asemenea ganduri?Tu o sa fii mama copilului astuia toata viata,ce o sa faci,o sa iti faci ganduri din astea la fiecare gest sau comportament al copilului care iese din norma?Pai copiii se dezvolta in mod diferit,si e normal ca un copil care nu a socializat prea mult,sa o faca un picut mai greu,nu?Eu iti trimit o imbratisare sa te ajute sa alungi gandurile astea,fii mai pozitiva,ca uite,poate cat ti-ai facut gandurile astea ai pierdut un zambet al lui Stefanut in somn

lorex,laptele de vaca NU este nociv!E adevarat ca nu e nici alimentul minune care a fost considerat a fi de zeci de ani,insa la copii este ok...Imi plac mie persoanele astea care emit ipoteze de genul asta,dar nu zic de ce si cum au ajuns la concluzia asta...
Problema cu biscuitii e in felul urmator:faina alba nu e sanatoasa si zaharul iarasi nu,asta pentru toata lumea,nu doar pentru bebei,dar pentru ei cu atat mai mult...Deci,biscuiti din faina integrala sau alte fainuri si eventual indulciti cu miere,agave,etc...oricum,macar nu zahar rafinat si nu mult,adica nu prea dulci...Iar pufuletii nu au nici o valoare dpdv nutritiv,mai sunt voci care spun,wow,au nu stiu ce vitamine,etc,insa calitatile sunt mult prea putine pentru a putea fi considerat o sursa de vitamine sau minerale sau ce mai are...Deci este un aliment oarecum gol nutritiv,insa,desigur,nu se intampla absolut nimic daca ai dat pufuleti copilului,ca nu o fi arsenic,e doar porumb...Larei ii place mamaligutza,spre exemplu,si ii fac cam o data pe saptamana....Nu consider ca ii face rau...

Cu alimentele astea eu zic asa:nu se intampla nimic daca a gustat copilul din una sau din alta,ma refer acum,dupa un an,miza cea mare pentru noi,ca mamici,este sa educam copilul dpdv alimentar,pentru a putea duce o viata sanatoasa...Adica sa fie obisnuit ca baza mancarii sa fie legumele,sa fie obisnuit sa aiba salate,sa stie care sunt bazele alimentatiei sanatoase,cred ca aici trebuie sa fim noi artiste...Si nu sa crestem un copil care (am vazut intr-o emisiune a lui Jamie Oliver) nu recunoaste o vanata sau un morcov...Eu una am mancat prost pana nu de mult,asa a fost,acum am mai deschis ochii,am studiat o gramada,sunt curioasa,vreau sa aflu cat mai multe si,mai ales,as vrea sa o educ pe Lara in sensul in care am explicat mai sus,si nu sa o duc la Happy Meal de ziua ei,na,sper sa nu jignesc pe nimeni aici,poate cineva iubeste si lucrurile astea...Am cam scris fara cap si coada,sper ca m-ati inteles...Ah,si nu as vrea sa se inteleaga ca sunt o fandosita cu cina constand intr-o maslina pe o foaie de salata,nu,nu,la mine in casa se mananca foarte diversificat si se mananca bine,dar cu restrictii la prostioare

Imi place tare mult subiectul si va invit cu drag la discutii mai amanuntite,omul cat traieste invata,nu?Va doresc o seara frumoasa si o noapte buna si linistita!Va pup!

Lara

merci de lamuriri.
nu zic ca pufuletii is buni, dar nu pot zice nici ca-s rai...doar sarea aia ii trage-n jos. ca de altfel is mamaliga - care e buna!

da, si eu propun detalierea subiectului

Mergi la inceput

Meric Mire de raspunsuri.

oooff...bobitza..cred ca am alintat-o cam mult ca vrea toata ziua pupacita, in brate la mine sau cocotzata pe mine. cand stau pe scaun se suie in brate, cand stau culcata ma calareste, cand dorm imi scoate ochii...cand mananc vine si trage de farfurie si tacam sa-i dau si ei.
face crize daca nu execut sau daca indraznesc s-o dau jos de pe mine.
se tine scai dupa mine prin casa...ma urmareste ca o umbra...

e dulce foc, cum sa n-o alint? of...sper sa nu ia amploare chestia sta si sa fie ceva pasager!

o sa pun si poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicredo spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Meric Mire de raspunsuri.

oooff...bobitza..cred ca am alintat-o cam mult ca vrea toata ziua pupacita, in brate la mine sau cocotzata pe mine. cand stau pe scaun se suie in brate, cand stau culcata ma calareste, cand dorm imi scoate ochii...cand mananc vine si trage de farfurie si tacam sa-i dau si ei.
face crize daca nu execut sau daca indraznesc s-o dau jos de pe mine.
se tine scai dupa mine prin casa...ma urmareste ca o umbra...

e dulce foc, cum sa n-o alint? of...sper sa nu ia amploare chestia sta si sa fie ceva pasager!

o sa pun si poze.

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

asa si noi...... mi-e drag dar ma sufoca cateodata...si acum e la mine in brate...faza la noi e ca e numai de vreo luna asa, plage dupa mine daca nu ma vede...numai la mine vrea ,etc...eu momentan pun toate pe seama dintilor.

pupam bobitza

din 02.02.2010 cea mai fericita de David Gabriel !
te iubim puiule....!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Eu va pup, ma duc la somn.

Sa aveti o noapte linistita!

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Ahaaa, carevasazica azi se doarme pana mai tarziu....va trage vremea la somn ?... si copiii mei dorm inca

Haideti la o cafelutza calda si buuuuna

N-am prea citit din urma... astept sa ajung la servici.

sa aveti o si frumoasa

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza,neatza...cafelutzaaaaaaa

lorex...cum zicea mire...au fost denumite generic porcarii...sa-i umple stomacul... de laptele de vaca nu stiu ce sa zic pt ca nu sunt documentata...insa...eu nu cred ca e nociv...jiji il adora ( da, e intarcat de la 1 apr )...
de miere...la fel...eu sunt pro...clar , nu mult...
offf...eu am crescut la tara...cu muult LV...oua, cartofi..carne, mai rarutz...legume...paine neagra...si n-am av nik, niciodata....si slava domnului...in afara ca am niste kile in plus...n-am aj ink la doctor..
de asta nu stiu ce sa zic, mai fetelor cu toate listele de alimente. sunt convinsa ca trebuie sa avem grija de ficatul lor, insa eu zic ca daca le facem mancare normala, fara prajeli, grasimi, sare putina si-i educam in sensul asta, de a manca sanatos ( e mult mai usor daca vad la noi asta), osa fie ok...
eu personal...incepand cu sarcina...am luat totul ca pe o normalitate... sunt relaxata...am fost relaxata...nu vreau acu sa fac din administrarea mancarii un stres( tot ce-mi doresc in lumea asta de kk...e sa-l invat cu mancare gatita...nu porcarii usor de procurat)

sa n-aruncati cu oo...e doar parerea mea...doar ca vreau sa creasca normal...nu-i gatesc separat( doar daca mancam noi porcarii)...o data cu el mancam si noi mai dietetic...suntem o familie...stam cu totii la masa cand ne nimerim...clar, am grija ce-i dau....eu stiu, in sinea mea...ca pt el sunt cea mai buna mama...

intre timp cred ca s-a servit cafeaua...

azi sunt acasa...voi gati...

alicredo...m-ai zapacit...( am inceput rina...cu oani...si...la un moment dat nu mai ziceam nik...niciuna.....)
neaparat tre sa ma interesez ce-i cu dieta asta...ce zici tu e logic...

da, vointza? asta se gaseste pe undeva?????

am reusit si eu sa beau cu voi cafelutza...m-a lasat si jiji...de acu la shmotru si papa...
am luat o varza noua....mmmm..abia astept cu mamaliga si ardei...(jiji nu)

sa aveti o zi superba

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

PENTRU MAMICI SI BEBICI...

JUCARII PENTRU PITICI...

HAINUTE BAIETEI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Buna dimineata!
Sarumana de cafea, Nyny, Dece..bunaaaaa!

La noi noapte normala, treziri de lapte la 3 si 6 jumi..trezire definitiva la 7 jumi... A fost dragutza, m-a lasat sa beau cafeaua...

Am citit tot din urma, bag smotru, rufe la spalat, mancare si lapte in copil, revin dupa ce o culc...

O zi frumoasa sa aveti!

Mergi la inceput