Mamici prin fiv(16)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Ce liniste este aici. Probabil ca toate mamicile sunt prinse cu cate ceva. Si eu ma pregatesc in scurt timp sa ma intorc la birou, ce repede a trecut timpul. Sunt tare fericita ca s-a terminat cu scancitul dimineata la gradi. Ptr. ca nu mai suportam sa-l aud cu miorlaie la despartire l-am bagat pe tati la inaintare, sa-l duca pe Vlad la gradi. O singura zi s-a tanguit si apoi gata. Azi a trebuit sa-l duc eu si am cam plecat cu inima stransa de acasa, dar Vlad mi-a demonstrat ca este baiat mare, pregatit sa se rupa de mami. Am bifat si noi enterocolite si mucisori si tuse, dar am trecut si sper sa nu se mai intoarca prea curand.
Alte pareri de la gradi?
Amzulica pe unde mai esti, nu ai mai postat demult, te mai citeam (din umbra) la aspirante, acum nici acolo nu te-am mai vazut.
NB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_1 spune:

La noi a fost o acomodare super usoara, a plans doar vreo 3-4 zile dimineata si apoi gata, nu am mai avut probleme. Merge cu placere la gradinita, se bucura dimineata, se pare ca mananca mai bine acolo (pentru asta n-as baga mana in foc, dar daca asa zic cei de la gradinita...), doarme... si o luam pe la 18:30 - 19:00. Singura problema ar fi cu racelile. Deja am trecut peste o raceala urata care s-a lasat cu antibiotic (acum vreo 3 saptamani), am tinut-o 2 saptamani acasa in ideea sa-i treaca bine raceala si acum la o saptamana jumate de cand a reinceput...alti virusei (aseara a facut deja un pic de temperatura), nas infundat. Tusea, cel putin, nu i-a trecut deloc de la ultima raceala. Cum diminetata nu mai avea temperatura (nu a avut nici asta-noapte) am dus-o la gradinita in ideea ca oricum de acolo a luat virusul. Am bagat de seama ca toata lumea face la fel, copii sunt tinuti acasa doar daca au temp mare si chiar nu se simt bine, altfel sunt trimisi la gradinita. Asa ca nu ma mai agit nici eu.
Astazi vine o trupa de teatru la gradinita si vor prezenta "Capra cu trei iezi." Abia astept sa aud impresiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Hi, hi, Mirela, apropo de "Capra cu trei iezi", a fost si mandra mea la teatru cu gradinita acum o saptamana la piesa asta (eu nu i-am citit niciodata povestea asta, ca mi se pare cam sangeroasa, sincer, ca sa nu zic de-a dreptul horror )si dupa aia m-a innebunit frate cat mi-a cantat strofa aia cu "3 iezi cucuieti" - a invatat-o pe toata numai cat a vizionat piesa.
In ziua aia am lasat-o putin in curte sa se joace, iar eu am intrat putin in casa dupa ceva si a si inceput la usa sa mi-o cante , iar dupa aceea imi zice : "deschide usa, mamuca" - am murit de ras !

Ma bucur ca toata lumea e bine sanatoasa si adaptata la gradi. Am bifat si noi o scurta raceala, asa, de control, dar a trecut. Am lipsit doar 2 zile - si eu fac la fel, daca n-are febra si stare generala buna, o trimit, ca nu scap de gura ei, nu de alta.

Pupici

Mergi la inceput

Ei, Rami, Diana a pierdut reprezentatia. Da' las' ca o duc eu la un teatru, undeva. Ma bucur ca i-a placut Ilincai.
Acum 2 nopti Dia s-a trezit plangand ca o doare urechea, ieri am fost la dr si bineinteles ca are otita si cu nas infundat plus tusea de la raceala precedenta care nu a mai trecut. Ieri mi-a facut si o febra de zile mari (38,6 la axila, asta inseamna cam 39,5 in fundulet, cam asta-i diferenta la ea). Asa ca ieri am stat eu cu ea acasa, azi sta sotul meu si de luni la gradinita, sper sa fie bine pana atunci.
Chiar voi cum mai luati temperatura la copii? Ma refer la copiii mai mari de 1,6 - 2 ani. Eu de mai bine de un an i-o iau doar axilar, nu mai accepta in fundulet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca B spune:

Mirela eu am cumparat un termometru de ureche si David e incantat nevoie mare de el, asteapta cuminte pana face bip.

Noi suntem bine. Stefan tuseste de 3 sapt fara febra, maine ma duc la medic sa vad ce parere are.
In rest sunt foarte ocupata cu 2 baieti nazdravani si cu 8 ore de munca saptamanal. De cele mai multe ori nu am timp nici sa ma epilez, doar un dus scurt si ala cu David cerandu-mi sa-i deschid usa.
Multumim lui Dumnezeu pentru toate bucuriile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Mirela sanatate multa Dianei!noi am tras-o cu otita cu 18zile de antibiotic pe gurita si injectabil, credeam ca nu se mai termina, nu ceda infectia din spatele timpanului si pace.
Noi de la inceputul lunii nu am mai fost la gradi, nu prea avem ce povesti la capitolul asta, inca o tin acasa sa-si mai revina dupa atata antibiotic, luni vom face prevenarul, asa mi-a parut rau ca nu l-am facut inainte de a incepe gradi poate nu treceam prin asta, pe ea au banuit-o ca ar fi fost infectie cu pneumococ de nu a cedat dar nu au avut confirmarea, neavand cum sa ia din spatele timpanului pt analiza.Noi luam temperatura axila sau termometru de ureche, din cand in cand ii mai iau si in fundulet.

Mergi la inceput

Mada, imi pare rau, si acum e bine Sofiuca?
Noi i-am dat 5 zile picaturi in ureche si atat. Dar nici nu am mai fost la control dupa. Oricum de lunea trecuta am dus-o la gradinita si ieri dupa amiaza a facut iar un pic de temperatura. Asta noapte nu a facut. Pasrca ar avea o serie noua de tuse si muci. Nu-mi mai dau seama cand se termina una si incepe alta. Stam in asteptare. Dar la urmatoarea viroza mai serioasa cu temp mare o sa o chem pe mama la noi si o sa o tinem 2 saptamani acasa, sa-si mai revina copilul.
Mada, si ce diferenta e la Sofia intre temp luata axilar si cea luata in fundulet? La Diana este cam de 1 grad.
Bianca si eu am termometru auricular, dar e la fel ca cel axilar. Nu-i f exact iar doctorii imi cer mereu sa le spun temperatura luata in fundulet. Ce face Stefan? E mai bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Mirela noua nu ne-a dat nimic de pus in ureche doar in nas si ochi, curatat foarte des nasul, la diferenta de temp dintre fundulet si subrat este cam de 4unitati cateodata si 5.Vom merge si noi la gradi incepand de luni uf mi-e asa teama s-au anuntat si niste cazuri de scarlatina sper din suflet sa ne ocoleasca.

Sanatate multa tuturor puilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huski spune:

Buna dimineata mamici!

Revin si eu cu vesti legate de acomodarea la gradinita. A inceput sa-i placa , imi povesteste mult despre copiii si doamnele de acolo. Are zile cand vine cantand cate un cantecel nou (cateva cuvinte...desigur) dar, are si momente in care nu prea reusesc sa-i intru in voie...il ia pe NU in brate si atunci e mai greu (noroc ca au inceput sa se mai rareasca aceste crize odata cu acomodarea)
De ieri am inceput si noi programul lung si asa cum ma asteptam a avut o criza de suparare dar sper sa treaca repede.

Offff racelile astea...si noi avem aceeasi problema, nici nu trec bine mucii ca revin . Eu inca ii iau temperatura in popon (asa zice el ), cat m-o mai lasa...
Voi le dati ceva pentru imunizare?

Sanatate multa si la mamici si la pitici!
Va

Huski mami de Raducu (28.01.2010)

Mergi la inceput

Mada, la noi se pare ca otita a trecut doar cu picaturile. Nu se mai plange iar la control mi s-a zis ca nu mai are nimic. Dar tu cum ai stiut ca nu ii trecea? O durea in continuare? La Diana diferenta e de 1 grad. Doar la temperaturi foarte mari se mai reduce din diferenta. Bafta luni la gradinita si re-acomodare usoara.
Huski, eu ii dau Dianei "Imunice". Nu pot sa comentez daca are efect sau nu pt ca suntem abia la a 2-a tura (i-am dat 14 zile apoi alte 14 zile pauza si acum am incept a 2-a cura) si cred ca dureaza pana se vad efectele. Deocamdata e pe undeva pe la mijloc, adica o incearca cred iarasi o raceala, duminica si luni a avut o temperatura la limita (37,1 - 37,2 axilar), un pic de nas infundat si tusea care oricum dureaza de mai bine de o luna. In rest e vioaie asa ca vom vedea ce se mai intampla.
Dar ma ingrijoreaza cazurile de scarlatina de care vb Madalina.

Mergi la inceput