Mamici prin fiv(16)
Raspunsuri - Pagina 6

madalina28 spune:
Buna mamici!
Si la noi a fost bine asta dupa ce dimineata imi tot repeta ca ea nu merge la gradinita,"ce o sa fac acolo fara tine mami?" eu ii tot explicam cum se va distra si povesti cu colegii, nu a fost problema am lasat-o fara sa planga mi-a zis doamna sa vin sa o iau pe la 4, micul dejun nu l-a mancat pt ca a plans s-a intalnit la masa cu cei de grupa mica care bazaiau si a apucat-o si pe ea plansul, apoi s-a linistit a povestit ce a facut in vacanta doar atunci cand i-a venit randul, s-a jucat frumos cu colegii, a mancat tot la pranz, a dormit 2 ore,a primit multe laude de la ambele educatoare si de la ingrijitoare ca stie sa se poarte frumos, ca e cumintica, cand am luat-o nu a plans absolut deloc, doar ca maine nu mai vrea sa mearga, "o sa-mi fie asa dor de tine mami daca merg maine la gradi", dar i-am spus ca distractia de abia acum incepe, activitatile de abia de maine le vor face si ca asta este serviciul ei asa cum eu cu tati avem serviciul nostru si ea il are pe al ei gradinita.
Va tinem la curent si va pupam pe toate inclusiv fivuleti din dotare!

many_bani spune:
Salutare,
Si la noi lucrurile merg spre bine. Azi nu a mai plans deloc, insa este musai ca educatoarea si nu altcineva sa vina sa-l ia de la receptie. Am primit si raportul pe sapt. 5-9 sept. cu ce au facut, nu imi vine sa cred ca participa si el. Am avut si prima sedinta cu parintii, s-au discutat treburi administrative si miercuri avem sedintele individuale, abia astept.
Azi cand am ajuns, curtea era pregatita ptr. deschiderea anului scolar, au si school montessori, era facinat de tot ce se intampla acolo dar a plecat cuminte la clasa. La 12 cand am mers dupa el, imi explica ceva insa eu nu intelegeam si a tradus educatoarea.
Imi doresc tare mult sa se acomodeze si sa fie ok, sa nu trebuiasca sa apelam la bona, nu imi surade ideea.
Pana azi Vlad si prietena lui, Lila erau cei mai mici din grupa, de azi au venit alte doua fetite de un an si 8 luni si au cam scancit. Doamne cat apreciez educatoare ptr. taria ei. A fost la un curs montessori in Canada si a venit cu propunerea la directoare sa faca grupe de la un an si doua luni, ca ea se baga, cata rabdare.
Cam atat de la noi.
Multi si acomodare usoara.

Mirela_1 spune:
Si Diana e OK la gradinita. Ieri si azi nu a mai plans cand a luat-o educatoarea. Inca spune ca mai vrea sa mearga la gradinita. Sa vedem mai incolo cum va fi. De luni e la program prelungit (pana la 19:00) si mi s-a spus ca doarme bine (cam 2 ore), nu are probleme cu somnul. Dar mi se pare ca a racit, nu stiu inca sigur: asta noapte mi s-a parut cam infundata si dimineata cand i-am dat apa mi-a spus ca nu poate bea pt ca o doare gura (dar imi arata in gat). Am sunat pe la pranz, sa intreb cum e si se pare ca e OK. Mai vedem la noapte/ maine. Are abia 7 zile de gradinita. Macar 2 saptamani sa stea fara sa se imbolnaveasca.

huski spune:
Buna mamici!
La noi nu merge treaba prea pe roze...in a 4 a zi nu l-am mai dus ca a facut febra 39,3...
In prima zi a ramas toata ziua si aparent a fost ok dar in celelelte doua zile ne-au chemat pe la ora 14 sa-l luam...mami mami mamica ....si tot asa iar acasa nu ne-am putut intelege deloc cu el...cred ca isi manifesta nemultumirea ca l-am dus la gradi...nu mai stiu ce sa fac, cum sa procedez sa fie bine.
Initial ne-au zis sa-l lasam de la inceput la program lung, dar se vede treaba ca nu e cea mai buna metoda e foarte stresat si se tine in permanenta dupa mine..are senzatia ca plec si-l las..., noaptea sta treaz una-doua ore si povesteste...(doamna fumeaza, balonu mic, a pat, a peliat Ducu)
Dupa ce isi revine o sa-l ducem la program scurt o perioada , poate asa e mai bine.
Ma bucur pentru cele care ati scapat de aceasta MARE problema.
O zi buna!

madalina28 spune:
Salutare mamici!
Noi in prima zi a fost ok, apoi in fiecare dimineata cand o las plange si nu vrea sa se desparta de mine cum nu e o secunda atenta o zbughesc din clasa de zici ca sunt urmarita general, o aud in urma mea cum tipa mamiii, iubitaaaaa, dar nu ma intorc, am stat pitita in 2 zile sa vad cat de mult plange, doar 5min dupa ce plec eu, apoi coopereaza foarte bine la activitati, mananca doar daca ii place, de dormit adoarme printre primii si eu la 3cand ma duc intodeauna o gasesc dormind, imi povesteste si imi arata caietelul cu ce a facut in ziua respectiva este incantata de ce face acolo doar ca ar vrea sa stau si eu cu ea.Intr-una din zile cand am luat-o a fost foarte suparata pe mine, nu ma lasa sa o imbrac nici macar sa o ajut cand am ajuns casa am vrut sa o pupacesc mi-a prin capul si m-a muscat tare de ochi/arcada, am trimis-o in camera ei am lasat-o 5minsingura apoi m-am dus si am intrebat-o care este problema de e suparata pe mine, a spus ca este suparata ca am lasat-o singura la gradinita, ea niciodata nu a facut un astfel de gest si sper sa nu mai refuleze in felul acesta.
Azi pe la pranz m-a sunat asistenta sa ma duc sa o iau ca a cazut si si-a spart capul in curte la joaca, am inebunit nu stiu cum am ajuns acolo imbracata in haine de casa bine ca n-am facut si vreun accident pe drum, fata mea era plina de sange pe hainute,pe fata si plangea, am ajuns la urgente din fericire nu i-a pus copci, doar un leocoplast care strange pielea, alte simptome nu a avut nu a fost cazul de radiografie sau tomograf, dupa ce s-a linistit mi-a povestit ca nu a cazut ci ca un baietel a aruncat o piatra in sus si i-a venit ei direct in cap, nu stia cum il cheama ci doar cum era imbracat.Cred ca am imbaranit cu vreo 10 ani in 2ore.Luni o sa am o discutie seroasa cu educatoarele, daca nu sunt in statre sa-i supraveheze pe toti si sa faca jocuri cu ei afara, nu sa-i lase sa alerge si sa faca ce vor prin curtea gradinitei sa nu-i mai scoata, din cate am inteles faza s-a intamplat intr-un colt al curtii care era destul de indepartat de locul unde statea educatoarea.

many_bani spune:
Fetelor imi pare tare rau ca inceputul de gradi nu a fost tocmai ok. De fapt eu nu cred in "am lasat copilul linistit, care a plecat la clasa si mi-a facut cu mana". Eu cred ca prima zi este marcanta ptr. toti si ptr. noi parintii si ptr. copii. La noi primele doua zile numai cat a fost afara nu a plans, apoi scanceli la despartire aproape in fiecare zi. Daca din receptie vine educatoare sa-l ia i se botzeste mutrita a plans, insa daca vine asistenta de educatoare plange direct. In ambele cazuri, eu il pup, ii spun ca la 12 vin sa-l iau si am plecat. Mai stau prin curte 5 min. si apoi dispar. Din ce am vazut eu si cei de la grupa 3-6 ani plang si cei mai plangaciosi sunt baietii. Insa la ora 12 cand merg dupa el nu se mai lasa dus. Am discutat cu educatoare care a zis ca atunci cand trebuie sa-l coboare in receptie el de fapt se aseaza la masa cu ceilalti copi, asa ca de la 1 oct. il las la programul scurt cu masa, iar cand ni se va spune ca este pregatit si ptr. somn il vom lasa, probabil, dec-ian. vom vedea.
Si Vlad a venit cu cotul zdrelit acasa, s-a impins cu o fetita pe scarita de la tobogan, au picat amandoi, el s-a lovit. Imi spune educatoare ca este destul de cooperant, ca lucreaza bine cu el (se lucreaza individual) si participa si la activitatile de grup (cantecele, poiezii, cat poate el, nevorbind prea bine)
Joi au fost diagnosticate doua cazuri de enterocolita virala, am primit mail de informare de la asistenta medicala toti parintii si sfaturi cum sa identificam boala, ce trebuie sa facem in caz de boala si ca ne roaga sa anuntam si la gradi. Mi-a placut, am auzit de cazuri cand s-a mers pe burta ptr. a nu se panica parintii.
Sper ca in curand sa scrie cat de fericiti sunt copii nostri la gradi
PS Huski se fumeaza in fata copiilor, in gradinita?

many_bani spune:
Am uitat sa va spun ca in prima sapt. nu prea m-am inteles cu Vlad acasa. Ii era foame dar nu vroia sa manance, ii era somn dar nu vroia in pat, vroia ceva, cand ii dadeam nu-i trebuia si plangea. In plus nu mai vroia sa iasa afara numai cu tati. La sedinta individuala, i-am spus educatoarei despre situatia noastra. A zis sa avem rabdare cu el, abia ce s-a acomodat la gradi si nu prea stie ce trebuie sa faca acasa, in plus oboseala este mai mare, concentrarea maxima, trezitul de dimineata, iar faptul ca nu vrea sa iasa afara cu tati este datorat faptului ca eu eram cea care il abandonam la gradi si nu mai vrea sa ma scape din ochi. Pe tati il gasea mereu si nu se temea ca-l pierde. Treptat, treptat, lucrurile revin la normal.

huski spune:
Offf Many, inseamna ca am avut dreptate cu crizele de isterie facute de Radu acasa dupa zilele 2 si 3 de gradi...vad ca toti fac...e modalitatea lor de a ne transmite ca sunt suparati ca i-am lasat cu niste straini...
SPER, CA NU SE FUMEAZA DE FATA CU COPIII!!!
O sa verific. Intr-o dimineata cand l-am dus, am vazut doua tipe (ingrijitoare sau bucatarese...ca nu le cunosc pe toate) care s-au retras dupa un colt sa bea cafea si sa fumeze...acolo le-o fi vazut si el...nu stiu. Daca s-ar fi fumat in interior as fi simtit imediat.
Si Radu a venit din prima zi cu o julitura in frunte la radacina parului si cand l-am intrebat a zis: perete, gadi. A doua zi am intrebat educatoarea si nu stia sa se fi lovit....
Doamne, Madalina, nici nu vreau sa ma gandesc prin cate ai trecut cand ti-ai vazut copilul plin de sange....sper ca n-a ramas saracuta cu sperietura...
Huski , mami de Ducu

rami 73 spune:
Fetelor, curaj, v-am zis si eu ca primele 2-3 saptamani sunt mai grele, dupa care lucrurile intra in normal, sa zic asa.
Apropo de tulburarile de somn, si Ilinca le-a avut o perioada, in sensul ca se mai trezea noaptea, ma striga, voia s-o tin putin in brate, apoi se culca la loc. Si in general era mai lipita de mine, simtea nevoia de afectiune, probabil in capsorul lor exista cumva senzatia de abandon...
Insa dupa ce a trecut perioada asta (grea mai ale pentru noi !), totul a fost super ok.
Noi in vara asta am luat pauza de gradi o luna si jumatate ca am tot fost plecati si abia astepta sa inceapa iar, m-a innebunit de cap, de cand a reluat-o e cea mai fericita.
Ne-am intors si noi din Antalya, cam cald, dar foarte frumos. Cel putin pentru copii merita toti banii. Am pus niste poze daca vreti sa ne vedeti.
Pupici

Bianca B spune:
EHEI! prima zi de gradi, apoi prima zi de scoala ... si te trezesti ca vorbesti, dupa mutarea ultimului copil din casa parinteasca, despre prima zi de singuratate.
Uneori David vrea sa mearga la gradinita si duminica, te bucuri caci inseamna ca e fericit acolo dar te si intristezi gandindute ca nu ii esti de ajuns. Am inceput sa ma uit deja ptr o scoala buna in zona.
Stefan continua sa fie un bebe cuminte, pe 12 sept avea 6,750 kg, iar acum sigur a depasit 7kg. Maine are 16 sapt, ce mai zboara timpul!!!!
Pupici la mamici si pitici. Duminica frumoasa in continuare