--> --> -->

Mamici prin fiv(16)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirela_1 spune:

Many_Bani, e bine ca aveti 2 luni de adaptare.
Noi vroiam sa-i facem adaptarea in 2 saptamani, saptamana asta sa fie sotul pe acolo si s-o ducem cateva ore si sapt viitoare sa vina mama si s-o lasam mai mult progresiv. Numai ca saptamana asta nu mai pot sa o duc, deci ne-a mai ramas o saptamana in care poate sa o ia cineva mai devreme.
O astept pe Rami cu impresii si pe alte fete care si-au dat piticii la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Pupici tuturor, fetelor !

Mirela, si eu am facut adaptarea tot in 2 saptamani, in sensul ca la 15 septembrie am inceput gradinita, iar de la 1 octombrie mi-am reluat activitatea la birou.
Parerile sunt impartite vizavi de cum e mai bine sa incepi (deodata cu program lung, sau treptat, intai cu cel scurt). Inclusiv la gradinita unde suntem noi am auzit pareri diferite. Unii ziceau ca e mai bine sa inceapa copilul de la inceput cu programul pe care il va avea de fapt (adica lung), sa se invete direct pe sistemul asta si sa nu-l mai zapacesti cu schimbari; altii dimpotriva, erau de parere sa o luam treptat.
Noi am inceput direct cu program lung. Singura faza nasoala a fost ca plangea dimineata cand o lasam acolo (asta a durat cam 10-14 zile, nu mai stiu exact). Dar plangea la modul 1-2 minute dupa ce plecam eu (o urmaream), dupa care se juca bine merci, vesela toata ziua. Deci nimic neobisnuit, toti psihologii spun ca aproape orice copil plange la inceputul gradinitei cam 2-3 saptamani. Faza nasoala a fost insa ca nu dormea bine, ea a dormit in patul ei/camera ei de la 3,5 luni, deci cand s-a vazut cu 10 copii in camera clar a fost ceva ciudat pentru ea. Practic in prima saptamana de gradi n-a dormit mai deloc acolo (si seara nu prea ma intelegeam cu ea), iar din a doua saptamana a dormit ceva, dar nu ca acasa (2-3 ore). La gradinita dormea max. 1-1,5 ore.
Din cauza asta dupa vreo 3 luni am hotarat sa o trecem pe program scurt inclusiv masa de pranz, si doarme acasa in camera ei (o ia soacra mea). Si sincer a fost mult mai bine asa. Ea insa e genul de copil care doarme mai mult (si la pranz, si noaptea) si de aia pentru noi aspectul somnului a fost important. Alti copii daca dormeau 1 ora erau super ok, deci depinde.
Ca urmare, eu as zice sa incepi totusi cu program scurt, desi daca nu te poti tine de el pe viitor, nu stiu ce sa zic...Oricum, depinde foarte mult de copil, nu exista retete standard, iti dai seama. Noi am avut mare noroc ca ea s-a imbolnavit foarte rar, si asta cred ca a contat mult in adaptare. Oricum, sa stii ca adaptarea e mult mai grea pentru parinti decat pentru copii ! Eu mi-am impus sa fiu "tare" ca sa zic asa, m-am informat si pregatit cum am stiut eu mai bine si tot mi-a fost greu...mult mai greu decat Ilincai, asta clar. Ideea e sa stii in mare la ce sa te astepti. Si aspectele astea cred ca le cunosti.
Dupa 1-2 luni insa vei avea satisfactii deosebite, o sa-mi dai dreptate in curand. Cand ma gandesc ca noi am absolvit deja 1 an, nu-mi vine sa cred. Am primit si diploma la serbare.

Manybani, noi am inceput gradi la 1 an si 7 luni, Ilinca era mezina grupei, normal ca nici ea nu manca singura si foloseam pampersul, dar de treaba asta s-au ocupat tipele de acolo, n-a fost nici o problema. La gradinitele private nu exista conditionari de genul asta. Ilinca de pe la 2 ani deja nu m-a mai lasat sa-i dau sa manance decat la anumite chestii, si atunci cu insistente. Si multe alte lucruri le va deprinde acolo :limbaj, socializare, folosit olita. Din pacate va mai deprinde si alte chestii nu foarte placute, adica anumite cuvinte/expresii mai nepotrivite auzite de la alti copii, unele obiceiuri poate nu tocmai ok, un usor egoism cu jucariile (culmea, eu ma gandeam ca nu vom trece prin faza asta, dar se pare ca m-am inselat), o usoara obraznicie (imi da replici de genul "lasa-ma in pace", "nu te intereseaza pe tine", "obraznico ce esti") Deci deja incep sa fiu judecata de propriul copil.
Dar de astea oricum nu scapa, odata si odata toti intra in colectivitate. Datoria noastra este sa le explicam pe intelesul lor ce e in regula si ce nu, astfel incat problemele sa nu escaladeze.
A, si vor incepe si micile "dezamagiri"; Ilinca mi-a zis acum vreo 2 luni : "mami, mi-a zis Andrei ca sunt urata ca am parul scurt" - evident apuca-te si explica-i copilului ca nu e asa De atunci, de cate ori mergem sa ne tundem ii zic ca "ne tundem cu parul lung" Si multe faze din astea, nu mi le amintesc acum. Astia sunt copiii, asta e colectivitatea. Si ai nostri e posibil sa faca acelasi lucru, nu sunt exclusi.

Despre noi toate bune, Ilinca a fost 3 saptamani la bunici la Tulcea si mor de dorul ei, sambata mergem sa o luam si peste o saptamana plecam in Antalya. Sper sa-i placa acolo, ca mai mult pentru ea ne ducem. Dupa aia reluam si noi gradi, ca am facut pauza o luna.

Pupici tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Prima zi de gradi, hammmmmmmmmm.....

A fost mai ok decat ma asteptam dar este loc si de mai bine .
Va spun in cateva cuvinte cum a fost. La noi si trezirea reprezinta o problema, el dormind mult dimineata, insa azi cand m-am ridicat eu s-a trezit si maraia dupa mine. I-am explicat ca am treaba si daca vrea vine cu mine in bucatarie sau sta in pat si ii aprind TV-ul. A vrut TV . De la masina pana la poarta gradinitei a mers de mana, dar cand am deschis poarta s-a pus pe plans si s-a agatat de mine. In receptie era directoarea si educatoarea de la grupa lui, nu a vrut sa se uite la ele, deci nu a plecat in clasa fara mine. In clasa, noi fiind primii, nu s-a dat jos de la mine din brate in primele 10-15min, apoi asistenta de educatoare i-a captat atentia. Au inceput sa vina si alti copii(toti ptr. prima data la gradi) si a ajuns si prietena lui, mai mica decat el cu o sapt. dar o vorbareata si este asa protectoare si mamoasa cu Vlad. Pe de o parte nu prea este bine ca s-au cam indemnat la prostiioare. S-a jucat cat m-a stiut intr-un colt, cand au iesit afara nu a mai avut treaba cu mine, imi mai facea cu mana cand si cand, dar nici eu nu stateam la loc vizibil. Educatoarea m-a asigurat ca in 2 sapt va fi ok, eu am si timp si rabdare. La gradinita la care merge Vlad se recomanda acomodarea progresiva, mai ales ptr. copii care nu au fost nici o zi la gradi. Este o gradi. Montessori si mi-a placut tare mult atitudinea personalului dar si metoda educationala. Sunt 2 grupe 2-3 ani si o grupa 3-6 ani unde o educatoare este o tipa din America, nu stie o boaba romaneste si o romanca. Ce mi-a mai placut si a fost un factor decisiv in a alege aceasta gradinita, cladirea. Nu este o gradinita facuta in sufrageria unei case vechi, este un spatiu luminos, fiecare clasa cu grup sanitar propriu iar salile amenajate dupa natura activitatilor: coltul practic, coltul cognitiv, etc. si au si curte. Pe unde am mai fost sa vad gradi. (cred ca am vazut vreo 20) unele aveau curte comuna cu alte case. Sper sa fie totul ok.
Mirela va doresc si voua acomodare usoara
Rami, vacanta placuta si reacomodare usoara. Si noi am fost in Belek in iunie, la Calista super resort.
Restul mamicilor tot in vacanta?
la toata lumea.

Mergi la inceput

LA noi adaptarea merge greoi, dar avem o educatoare tare draguta si optimista iar eu am rabdare, cu toate ca ieri am clacat iar de dimineata am fost tulbure rau de tot.
Mirela la voi cum merge?

Mergi la inceput

La multi ani pitici, mamici si tatici care azi isi serbeaza ziua de nume. Multa sanatate, fericire si liniste sufleteasca.

Mergi la inceput

La Multi Ani! celor ce-si serbeaza ziua de nume.

Rami, Many_bany multumesc de sfaturi.
Rami, din pacate n-am cum sa ma tin de programul scurt, bunicii sunt in alta localitate. Bona nu am gasit, as fi dat-o la gradi de stat pana la pranz si apoi cu bona, dar daca n-am gasit (bona) am dat-o la privat.
Ieri a fost prima zi de gradinita. A fost OK, a plans vreun sfert de ora (a auzit-o tot cartierul) la vreo 20 de min dupa ce a intrat in clasa; educatoarea spune ca au inceput sa planga vreo 2 copii mai mici si ea s-a luat dupa ei, dar eu, sa fiu sincera, n-am auzit-o decat pe ea. Au reusit oricum sa o potoleasca fara sa fie nevoie de interventia mea (am asteptat intr-o sala speciala pt mamici si tatici pana pe la 12:30) si la sfarsit nu mai vroia sa coboare. A venit incantata din sala de clasa, mi-a zis ca mai merge etc. Dimineata a dus-o mama, era f incantata, dar cand au luat-o s-o duca sus in sala de clasa a inceput sa bazaie dupa mama (vroia sa vina si mama cu ea, bineinteles). Mama zice ca a scancit putin si apoi nu a mai auzit-o. Sun mai tarziu sa vedem ce face (oricum mama a ramas acolo). Maine o duce sotul meu si sta cu ea (ca mama pleaca) si o sa o ia tot la pranz (desi el e de parere ca trebuia sa o lasam de prima data si la somn) si de luni o sa o lasam toata ziua. Sa speram ca nu se lasa cu f multe lacrimi si mai ales nu cu f multe imbolnaviri.
La voi cum a fost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Salutare mamici!
Of citesc despre gradi si ma apuca groaza, incepem si noi luni la stat, am fost acum doua zile sa mai vb cu educatoarea si am facut o gafa mare, mare mare, cand am intrat in clasa m-a bufnit plansu', Sofi era langa mine cand m-a vazut cu lacrimi pe obraji s-a bagat in mine si nu se mai dezlipea, noroc ca a mai intrat o mamica cu fetita ei si s-au luat la joaca, spre norocul meu poate a uitat, ideea e ca a fost un gest pe care nu l-am putut controla si tare mi-e teama de ziua de luni cred ca o voi trimite cu tati ca eu tare slaba de inger mai sunt, zici ca o trimit la 10000km departare.

Va pupam pe toate!
Tinem pumnii boboceilor, sa va acomodati cat mai repede fara lacrimi prea multe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huski spune:

Buna seara mamici!
Va rog sa ma scuzati ca nu sunt prea activa dar stiti cum e ...la nevoie...

maine dimineata mergem si noi la gradi
AM NISTE EMOTIIIIIII

Noi mergem la o gradi particulara (Planeta copiilor Chiajna (e foarte aproape de serviciul sotului. el il va duce si il va aduce) )
Radu are un an si 7 luni. Desi e un tip sociabil si foarte vorbaret nu prea poate sta fara mami (nici mami fara el )
Voi care aveti experienta cum ziceti ca e mai bine , la inceput program scurt ? Noua ne-a zis ca din prima zi sa-l lasam toata ziua...
Voi vedea maine...

Revin cu detalii despre prima zi

Huski (mami de Ducu)

Mergi la inceput

ManyBani, cum mai merge?
Noi de astazi o lasam pe Diana la program lung. A plans de dimineata. M-a intrebat de cand s-a trezit daca merg la serviciu si cand a auzit ca ea merge la gradi a apucat-o plansul. Apoi i-a trecut dar cand am ajuns la gradi si au luat-o fetele sus a plans cu disperare...dar nu mai mult de 5 minute. Azi ma invoiesc putin si o sa o iau la 17:00. Abia astept sa vad daca a mancat/ dormit.
Mada, cum a fost la voi?
Huski, nici eu n-am prea stiut ce sa fac, dar datorita imprejurarilor am lasat-o cateva ore doar 3 zile, de astazi sta la program lung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huski spune:

Buna!
Am revenit cu detalii despre prima zi:

Dimineata cand am ajuns la gradi, am fost intampinati de Miki si Mini Mouse care imparteau baloane piticilor in diferite forme dupa caz (catelusi , floricele, sabii)
Radu a inceput din masina sa chitzae ca a vazut baloane peste tot si destul de repede s-a apucat de joaca.
Directoarea filma si ne-a sfatuit s-o roim destul de repede, cand el era absorbit de o jucarie.
Bineinteles ca in momentul in care l-am pupat m-a apucat plansul iar dna directoare mi-a facut semn sa ies inainte sa ma vada el.
El e cel mai mic din toata gradinita si a plans doar putin (cand baietelul doamnei de engleza a inceput sa planga ca a plecat mama lui...nu stiu unde...)
Mai tarziu ne-a sunat sa ne dea detalii si a zis ca dimineata n-a mancat decat biscuiti (au avut ceai si el nu bea de obicei). In schimb la parnz a ras ambele feluri de mancare , dupa care a mers la somnic
Mi-a zis doamna ca i-a facut poza cum doarme cu burtica in sus si cu pisicuta lui intr-o mana.
Am inteles ca o place foarte mult pe educatoare, o tipa tanara si tare draguta.
Abia astept sa se faca ora 17 sa mergem sa-l luam, sa vedem ce reactie va avea si daca o sa ne povesteasca....

Ufff... o zi ingrozitor de grea dar macar sunt impacata ca n-a fost traumatizanta pentru el.

Doamne ajuta s-o tinem tot asa!

Mergi la inceput