Copilasi de Iulie - August 2004 * 70
Raspunsuri - Pagina 17
carmenp spune:
corina, imi pare tare rau, stiu cum e, sanatate si putere!
edit, eu le-am facut vaccinurile din grila si nimic mai mult
cristalina spune:
Corina imi pare tare rau!
TBC la nastere. Cica e un rapel la 14 ani...sau nu?!
Complicat acolo la voi unde orice analiza e cu trimitere, nu poti afla nimic pe langa...(cred)
szivarvany spune:
Corina, tare rau imi pare, tare-tare
Sper ca Eva macar sa nu aiba nimic grav
Giuliei i-am facut demult havrix si varilrix fata de schema obligatorie.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corianai [Am discutat cu o dr de la laboratorul spitalului Gr. Alexandrescu care a zis ca atunci cand urocultura iese negativa in timpul infectiei renale prima lor suspiciune este tuberculoza. |
Cori, asta e suspiciunea in Romania, unde e teribil de raspandit tbc-ul. in alte tari mai putin. tu ai vorbit cu medicii Evei despre asta? ca doar ea sta de mult timp acolo.
edit ca sa zic ca in fara de primovaccinarea BCG la nastere nu se face decat rapel la 14 ani, intre ele nimic.
corianai spune:
Am vorbit cu dr de aici si au zis ca in mod normal ar zice nu dar avand in vedere ca noi mergem in Ro in fiecare an nu e gresit sa facem test cu tuberculina. Avem si programare la imunologie in iunie, habar nu am ce testeaza acolo dar banuiesc ca la Eva ar putea fi o problema de imunitate scazuta odata ce face infectiile astea urinare.
Andries spune:
Infectiile urinare frecvente la fetite sunt cauzate si de calea urinara mai scurta. Cea mai naspa prezumtie este de o conformatie atipica a caii urinare care poate favoriza infectarea repetata.
Multe infectii urinare la fete am inteles ca sunt cu e coli, pentru care exista si varianta cu un autovaccin la cantacuzino, dar acum nu mai e disponibil, trebuie intai sa se redeschida institutul. Ca si recomandare general valabila e incercarea de a acidifia urina: o limonada zilnic, vitamina C, hidratare, etc.
Cat despre starea de sanatate a mamei tale, imi pare foarte rau! Sa dea Dumnezeu sa fie bine! , inca nu poate manca/ este hranita prin sonda sau cu lingurita?
Andries
Dorsilia spune:
Corina, off, cate sunt pe capul tau acum, insa o sa se rezolve ele pe rand Nu stiu daca am inteles bine, dr. se referea cumva la TBC renal? mama mea a fost suspecta de TBC renal acum f multi ani, avea o pielonefrita cu crize severe, a stat in spital aproape o luna...pana la urma a fost vb de un chist renal, nu de tbc, a refuzat operatia atunci, si a facut-o anul trecut de urgenta cand ajunsese aproape in blocaj renal.
nu cred ca are de a face tusea rebela a Evei cu TBC pulmonar, daca la aia te gandesti. Daca spui ca tuseste din iarna, la raze acum s-ar vedea clar ceva suspect. Doar ca sa-ti infirmi orice temere, poti s-o duci la o radiografie toracica.
si da, repet, trebuie intarita imunitar...in situatii de imunitate foarte tare debilitata, se indica VIUSID, sub forma de plicuri sau sirop, eu i-am dat Deei la 3 luni dupa ce ii recidivase a 3-a oara infectia urinara. Multumesc lui Dumnezeu, cel putin la Deea si-a facut pe deplin datoria siropul ala. Acum mi-am amintit de el, pt ca ai mentionat de imunitate afectata destul de tare. Eu i l-am administrat o luna, conform prescriptiei, dupa care am trecut pe merisor, imunogrip junior, energononic junior, cure, nu date continuu. De ex, imunogrip timp de 4 sapt primavara si 4 saptamani toamna. Energotonic cate o saptamana primavara. Merisor, intre 1-3 luni cand era mica, acum nu i-am mai dat decat cate o saptamana din cand in cand pt constipatie (si bineinteles Debridatul indicat de Olivia si de fete). Cauta si tu pe net, si vezi ca gasesti prospectul pt Viusid.
sanatate maxima tuturor si weekend linistit sa avem
kim222 spune:
Cori imi pare rau pt mama ta..si tatal meu a patit asta cand eram in USa si eu ca si tine am cautat un camin de permanenta. Stiu ca era ceva patronat de niste maicute (Kro stie detalii!). Cat priveste infectiile urinare eu tot nu inteleg cum nu se depisteaza cauza...
kim222 spune:
Marina pe ce continent plecati??Vindeti si casa?
Ioana eu nu cred ca are monucleoza din simptomele descrise de tine.Oricum si daca ar avea nu lasa urme..am avut si eu la 14 ani.
g_ioana spune:
Neatza
Corina imi pare tare rausanatate multa mamei tale,cat despre vaccinuri nici eu nu i-am facut decat vaccinurile din schema obligatorie....in ultima saptamana am fost intrebata cred ca de 10 ori daca i-am facut ROR asa ca ieri am fost sa ma uit cu ochii mei in fisa ei...
Vivia tu ce crezi ca are,pliiiz....exudatul este negativ,igG la limita 4.9,monocitele,tgp si tgo marite....tipa de la boli ingectioase a zis ieri dupa ce a vazut analizele ca a fost o infectie virala,posibil momonucleoza da' trebuia sa-i facem igM....sa-i repet toate analizele dupa o saptamana...sa-i dau liv52 si isoprinosine...ea este bine,io inca nu pot dormi nici manca ca oamenii
Cristalina tinem pumnii sa prinzi locuri in fatasi sa ai vreme frumoasa
Marina sa va fie intr-un ceas bun mutarea....si noua ne dau tarcoale asemenea ganduri...
Andries a mea invata engleza de la gradi si de la tv,are o ureche muzicala buna si se prinde foarte rapid de ea...si eu cred ca din clasa 1 o bag la suplimente de engleza dar ma bate un gand sa incep si franceza sau chiar germana...
Carmencita nu vorbi de mancare ca ma doare mai tare capul.....de la unul din n doctori am primit recomandarea de regim strict asa ca avem supa crema de legume cu crutoane,cartofi copti,fierti,pilaf,branzica de vaci,piept de pui la gratar,cuptor si cam atat...de o saptamana nu i-am dat nici un pic de cioco si chestii gen pastrama de pui....
hai sa avem un week-end fain,noi stam in casa si butonam tot ce prindem,laptop,telefon,tv