Cu dragoste din Iasi (101)
Raspunsuri - Pagina 8
ghinetz spune:
acvi, ma bucur foarte mult ca ati gasit invatatorul potrivit pentru Alex. Recunosc ca inseamna, intr-adevar, foarte mult. Cum o cheama pe doamna voastra? Intreb ca dintre invatatorii ce au acum clasa a II-a va trebui sa aleg pt Victor, daca se incepe cu clasa 0.
O intrebare tot pentru scolarei: povestesc copiii vostri de pe la scoala cum ca fac tot felul de obraznicii? Nu musai ei, dar colegii. Stefan imi tot spune ca se bat copiii, ca alearga, ca au stricat pana acum vreo 3 ladite in care le aduc cornul si laptele, ca au spart tablita de la intrarea in clasa etc. Ba mai nou imi povestea si de o fetita care il tot trage de par si il loveste si e derutat, ca nu stie cum sa reactioneze. (eu mereu l-am invatat sa nu se bata, dar...parca ma incearca acum o unda de regret; si asa imi mai venea sa-i spun sa ii dea aleia vreo doua. Recunosc ca nu am intervenit cand sotul i-a zis sa-i dea deocamdata ultimaturi la modul "daca mai dai in mine, dau si eu" Dar Stefan apoi i-a cerut sa-l invete cum sa o bata, ca el nu stie. Sa il invete sa dea "mediu, ca sa nu o doara").
Ma intreb oare asa sunt toti copiii la varsta asta sau ar trebui sa vorbesc cu doamna. Ea e genul care ii lasa mult liberi, sa-si rezolve oarecum singuri conflictele, dar...mie mi se pare exagerat. Sau...nepotrivit cu felul in care e Stefan. Nu mi s epare ok sa fie atat de zvapaiati si nu mi se pare ok sa nu se intervina cand se bat sau fac alte obraznicii.
amironeanu spune:
Salut!
Cand va aud cu scoala am si eu niste emotii! Maine avem sedinta la scoala, sunt tare curioasa cum va fi. Nu stiu prea mult despre d-na invatatoare, decat ca este un pic mai severa, dar asa am vrut eu pentru ca Stefi are tendinta sa-si "ia nasul la purtare" cand devine prea familiara cu cineva. Si eu as vrea sa faca toate obiectele si sa nu se exagereze cu temele, sa mai avem timp si de joaca si de sport.
Oana, eu incerc sa-i invat pe copii sa-si rezolve singuri conflictele, nu au voie sa loveasca, iar daca nu reusesc sa ceara ajutorul unui adult. De exemplu daca Stefi si Matei se cearta ii las sa se certe si sa-si rezolve problema, dar stiu ca NU au voie sa loveasca. Poate Stefan ar putea sa solicite ajutorul invatatoarei daca are probleme.
Sper sa fie frumos in week-end sa iesim la iarba verde. Mi-e dor de stat la soare, dar cica de saptamana viitoare vine vara. Eu asa sper!
l_carmen2003 spune:
Oana, ieri Alex imi povestea ca la baie s-au batut doi copii, unul mai mic l-a batut pe altul mai mare...
Zilele trecute imi povestea ca nu stiu care s-a luat de prietenul lui si l-ar fi amenintat ca il va prinde intr-o zi fara Alex si il va bate... Ce facuse prietenul lui Alex? Nimic... e doar un pic mai scund...
Nu stiu ce sa spun, ma strange in spate si pe mine... La el in clasa sunt si copii mai agresivi, Alex nu se bate dar si eu ma gandesc uneori sa il invat macar sa se apere..
l_carmen2003 spune:
Citat: |
Ioana, Spectrum e de anul trecut la noi pe piata. Ei functioneaza cu un foarte mare succes in multe orase din tara. ma refer atat la scoala, cat si la gradinita. Nu stiu ce dotari au si ce personal, dar te poti interesa. Ca idee, ce propun ei mie imi place. Recunosc, stiu mai mult despre scoala, dar nu cred la gradi sa fie altfel. Totul e sa fie la fel de implicati si in Iasi si sa primeasca feed-back pozitiv de la parinit. Adica sa fie solicitari; anul trecut aveau cate 2-3 copii. |
Acum sunt 11 copii in clasa intai. Am sunat mai devreme sa intreb...
Si fac toate amteriile. Dar nu stiu nimic despre dna invatatoare asa ca deocamdata nu ma pronunt, fiind prima generatie e cam greu sa nu ti se para ca suna experiment pe copilul tau... Eu am sa ajung acolo azi sa ma interesez... si daca sunteti interesati va spun mai multe dupa...
Oana, in ce priveste problema cu comunicarea, Alex povesteste destule... Eu as vorbi cu doamna daca Alex mi-ar cere-o... De asta suntem langa ei sa stie ca se pot baza pe noi.
ghinetz spune:
Si eu ii las pe copii sa isi rezolve singuri micile conflicte, dar, la fel: NU ne lovim.
Sincer, ma ingrijoreaza si faptul ca Stefan e deranjat de fetita respectiva, dar si ideea generala ca sunt copii care strica, care lovesc. Si sunt in clasa I. Cum vor fi in clasa a VIII-a? Daca a stricat o data ladita de lapte, cum de i s-a permis si a doua oara? Adica...asta ma nelinisteste pe mine. Nu strict de Stefan care, pana la urma, e invatat sa evite orice conflict. el stie de la gradi ca acolo unde se cearta/bat doi copii el nu are ce cauta. Sigur sunt si copii care sunt mai linistiti si cu ei sa se imprieteneasca. Si vad ca pana acum asa procedeaza.
amironeanu spune:
Asta ma sperie si pe mine, pentru ca, din pacate, conteaza foarte mult mediul. Degeaba ii invat eu tot ce e bun si frumos, dar daca vad in jur si sunt foarte influentabili cine stie ce poate sa iasa. Nu putem decat sa ne dam toata silinta si sa speram la ce e mai bine.
Carmen, pana la urma te gandesti sa-i schimbi lui Alex scoala? El ce spune?
manuelaaa spune:
buna! am vizitat gradinita Spectrum pt ca din toamna merge si fetita mea la gradinita si pot sa-ti spun ca arata foarte bine, e foarte curat si aerisit si par sa stie sa faca o treaba buna, insa majoritatea copiilor sunt turci. nu as avea vreo problema cu asta, doamne fereste sa fiu acuzata de asa ceva, doar ca ma gandesc cum s-ar adapta copilul. insa cel mai bine fa o vizita. mie mi-a placut cum arata insa am optat pt o gradi de stat. ma poate ajuta cineva cu informatii despre gradinita nr 8, de pe lascar catargi?
ioana spune:
Buna seara, fetelor. Va multumesc pentr raspunsuri.
Am vizitat si eu gradinita de care vorbeam, aceeasi impresie foarte buna, au si curte, loc de joaca. Sunt nu mai putin de 7 nationalitati, daca am inteles bine, mie imi place tare mult treaba asta, consider ca e o sansa pentru copil sa aiba diversitate. Astept sa ajunga acasa si coautorul copilului, sa vada si el despre ce este vorba si sa luam o decizie.
Carmen, tu ce ne poti spune?
Dupa cum vedeti, sunt in plina cautare de gradinite particulare. Mi-am luat-o si in freza, nu m-am asteptat ca in anul de gratie 2011 sa mai incerce cineva sa-ti vanda mere si sa te asigure ca sunt pere.
Gradinita de pe Lascar Catargi: este foarte buna dar foarte aglomerata. Pe noi ne interseaza neaparat o gradinita cu program prelungit dar le-am evitat pe cele de stat cu renume care sunt foarte aglomerate.
Numai bine,
Ioana.
acvi spune:
Buna dimineata,
Oana ti-am trimis ieri PM cu numele d-nei.
Intrebarea mea arzatoare este .....stiti cumva care sunt normele metodologice dupa care se organizeaza anul viitor clasa 0??EU citisem la un moment dat ca vor face clasa 0 cu un cadrul didactic cu dubla specializare(educator-invatator ) si vor intra in clasa I normal cu invatatorul care are de drept clasa I.Asa facusem eu calculul ca Timeea va intra la aceiasi d-na ca si Alex ..si stateam linistita ,ca i-am spus d-nei ca mai am un candidat la ea.Insa daca nu e asta metodologia ...si intra cu un invatator pt clasele 0-4 ..tb sa incep sa ma agit sa caut invatator pt toamna 2012.
Zi frumoasa!!
Gabi
l_carmen2003 spune:
Am fost aseara la Spectrum... Nu stiam ca sunt atat de multi copii turci dar nu ma deranjeaza asta defel. Diversitatea e buna.
- Nu au sala de sport dar au o sala de activitati suficient de mare, unde ar putea face sport fiind doar 11 copii;
- Multe activitati, mi-a placut;
- Sala de mese, bucatarie, etc...arata bine...
- O secretara draguta care ne-a dat toate informatiile, stia sa isi prezinte produsul, fara promisiuni desarte, la obiect, o persoana foarte calda;
- o dna invatatoare de la clasa a III-a, foarte simpatica care m-a asigurat ca fac toate materiile... si ca activitatile extra sunt diversificate. Programul incepe la 8.05 si se termina la 14.55... dupa care ar urma afterschool-ul - nu am prea priceput asta dar nu am insistat... adica daca termina orele la 14,55 copiii sunt destul de obositi cred, dar de la 12 la 14,55 iau masa si au diverse cluburi, foarte frumos, repet.
Per ansamablu, in afara ideii ca e prima generatie si nu am cu ce sa compar... nu am multe contra-argumente. Din punctul de vedere al gradinitei cred ca e ok. Sala de mese, sala de baie etc... arata ok. La fel si clasele.
Azi merg la Junior sa discut si acolo... Nu sunt hotarata la nimic, nici sa il mut nici sa il las. Pentru ca nu stiu ce sa cred.
Vreau o doamna invatatoare ca ce a pe care o avem, vreau si un nivel inalt, pentru ca ar fi pacat pentru copil sa coboare... dar vreau un program in care toate materiile sa fie facute. Vreau sa se dezvolte in toate directiile. Vreau ce e mai bine pentru copil.