Cu dragoste din Iasi (101)
Raspunsuri - Pagina 7
Darria spune:
Dali: pana acum am fost la Praxis, Synevo si Medcenter(aici doar exudatele si analizele la scaun - nu a fost cazul de sange).
Rezultatele au fost corecte. Spun asta fiindca uneori am mers pe 2 laboratoare(recomandare medic) iar rezultatele au fost aceleasi.
Despre scoala 23 nu stiu sa-ti spun din exp. proprie. Stiu ca sunt si inv. care nu dau teme in exces. Si eu caut inv. buna.
ghinetz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui l_carmen2003 PS. Pentru Anka si Oana - Vedeti ca nu sunt mereu carcotasa! "La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire |
Eu nu stiu despre ce vorbesti. Cine, ce, cum, cand???
ghinetz spune:
Neatza!
Azi dau eu cafeaua.
O intrebare acum pentru mamicile de copilasi la gradinita: pentru reinscriere a trebuit sa platiti ceva? (nu ma refer la gradinitele particulare, ci la cele de stat). Noi trecem in grupa mijlocie si ni s-au cerut 20 de lei. Daca e un fond al Gradinitei, stiu si eu, pentru sapun, chestii la baie, sau ce mai trebuie...sa mi se spuna, ca nu sunt genul sa ma agit. Dar asa, cica taxa de reinscriere, imi suna dubios.
Darria spune:
buna dimineata
Oana: anul trecut cand am reinscris fetita la fosta gradi(de stat) nu am platit nimic. Fondul clasei, fondul gradinitei, banii pt. rechizite si materialele semestriale(detergenti, servetele, hartie, etc...) erau separat. Poate s-a schimbat ceva de anul trecut sau e o hotarare a respectivei gradi.
acvi spune:
Buna dimineata!!
Oana,eu am completat cererea de reinscriere pentru Timeea, dar nu mi s-a cerut nici un ban..si nici in anii trecuti!
Carmen,la mine anul asta multumesc lui Dumnezeu Alex face toate orele din orar ,dupa ce anul trecut in afara de romana si matematica ..restul nu prea le facea,acesta fiind si motivul principal pentru care l-am mutat.De cand ai pus intrebarea pe forum am inceput si eu sa-i "monitorizez "temele, si sincer nu mi se par exagerate,ieri de ex a avut de facut un text despre munca furnicilor in musuroi(de max jumatate de pagina) si niste sinonime pentru niste cuvinte dintr-un text deci total o pagina jumatate, iar la matematica a avut 3 pagini din culegere doar de completat direct( ieri a trecut la masurarea timpului si au fost niste chestii ff simple).Ce apreciez eu f mult la d-na lui e ca ii pune la curent cu tot felul de noutati si chestii de viata(acum de ex le-a vb despre folosirea exagerata a "englezismelor"in denumirea produselor,asa ca acum Alex "critica" reclamele in care folosesc doar demunirea in engleza a produselor.).Ce imi place,este fff organizata si ii invata si pe ei sa fie la fel,le-a sugerat sa-si faca un program acasa, dimineata pentru ca a observat ca unii copii din cauza programului parintilor vin la 7:30, vine si ea mai devreme si le mai da de lucru .Saptamana trecuta a dat copiilor care au obtinut punctaj mare la un concurs cate un trandafir (a fost si Alex printre ei si sincer mi-au dat lacrimile cand l-am vazut iesim radios ).Mie experienta cu Alex mi-a dat convingerea ca exista un invatator "perfect" pt copilul nostru ,totul e sa-l gasim.Ma gandesc acum cate ar fi pierdut Alex ,daca m-as fi resemnat , si sincer a meritat tot stresul pe care l-am avut ca nu se va adapta/ca va accepta cu greu schimbarea.Cred mai mult ca oricand ca orice mama simte ce i se potriveste copilului ei.
O zi frumoasa.
Gabi
l_carmen2003 spune:
Gabi, citesc cu lacrimi in ochi ce scrii...
La engleza inca mai mergem dar nu mai avem timp sa lucram... trage Alex de mine ca vrea sa lucreze si mie imi e mila sa ii mai dau si de acolo... La tenis am cam lipsit in ultimile 3 saptamani - uite sunt 4...
Nu stiu exact, pentru ca mi-a fost jena sa te intreb prea multe anul trecut, de ce l-ai mutat pe Alexino... Retineam ca nu iti place stilul doamnei... dar nu stiu mai mult... Mi-ar face tare bine sa intri pe mess sa imi spui mai multe... daca ai avea timp.
La noi parintii sunt exasperanti. Ei cer teme - 'dati-le Doamna teme mai multe!'...
Cum sa spun, cand stai acasa ca nu ai serviciu si stai pe capul copilului nonstop... poate ti se pare normal... Probabil multi sunt tipul looser, care proiecteaza asupra copiilor tot ce nu le-a iesit lor in timpul vietii ca nu au putut sau nu au vrut...
Dar ce vina am eu? Cand vii la 17 acasa nu mai e la fel. Noua ni s-a cerut sa stam langa copii cand lucreaza anul asta, sa ii supraveghem ca sa le formam deprinderile de lucru. Ok, stam, pana la ora 21... de multe ori.
Doamna la inceput a spus ca au si asa prea multe teme, dar intre timp se pare ca a cedat! Degeaba am protestat eu si inca cativa, ca cine vrea sa lucreze suplimentar e liber sa o faca... in particular... Nu am facut decat sa adun reprosuri mute in priviri...
Asa se face ca mamele in cauza se lauda dimineat cat au scris in plus copiii lor... Vorbim de 5-6 foi in plus...
In conditiile in care la noi se termina un caiet tip 2 pe saptamana si unul de mate la maxim 3 saptamani! Si nu au voie sa rupa paginile.
Alex vine la 12, mananca si se culca - copilul meu doarme la pranz de cand e in clasa intai!!! asa e de obosit. Apoi, daca ii las teme pentru engleza, scrie singurel, eventual isi incepe la mate tema... incepe cu ce are de completat pe carte/culegere etc... Cand vin eu in timp ce mananc continuam...
Mai nou, de ieri au inceput adunarea cu trecere peste ordin...
Parca e materie de clasa a doua... nu? ca nu e in manual.
Gabi, daca ai timp tare m-as bucura sa discutam pe mess...
l_carmen2003 spune:
Dali, nu scoala are vreo problema, repet, nici macar doamna... Din punctul meu de vedere e foarte ok doamna, o respect pentru cat face. Are 36 de copii in clasa si nu e platita decat pentru 24... si din ce e platita i-au luat Boc&ai lui 25%...
Lucreaza enorm de mult in clasa. Cu fiecare dintre copii, reuseste sa se adapteze fiecaruia si ii ajuta sa progreseze.
Nivelul clasei e foarte ridicat dar nu pot spune ca Alex nu face fata... as minti. Nu de asta ma plang.
Ce ma ingrijoreaza e ideea ca devin robotei. Mici robotei. Ne ingrijim de functionarea matematica si de limbaj. Fara sport si activitati artistice...
Norocul lui Alex e ca noi nu il lasam chiar asa de capul lui si il ducem la spectacole, inca mai avem abonament la Filarmonica si il punem la sport... mai picteaza si deseneaza cu tat-sau in week-end... E insuficient.
Dar... Ce ma sperie e faptul ca e obosit si ca probabil ritmul asta va fi mentinut de acum inainte. Probabil va fi obisnuit cu un ritm de munca sustinut ceea ce il va ajuta in viata. Probabil matematica va deveni o directie pe care va merge cu succes de acum inainte pe latura scolara... Probabil, totul e posibil...
Dar nu e corect sa il dezvolti doar pe o directie! Mie imi place cum deseneaza si ce mana are... E pasionat de natura si animalute, citeste tot ce are legatura cu dinozaurii, animalele, cu stelele... Si daca urmareste un documentar deseneaza sau daca ii citesc eu ceva - da, uneori ii citesc eu, desi el citeste foarte bine, inca imi place sa o fac si eu! - deseneaza ce aude...
Si de unde stiu eu ca nu ar avea inclinatii spre medicina de exemplu? Caci e milos si ii place sa faca si sa desfaca Corpul uman la greu si e pasionat de cum sta si ce face fiecare element din corp?
Nu stim ce vor face cand vor fi mai mari, stim doar ca pierdem trenuri importante si probabil din directii nedescoperite daca nu le dam prilejul sa se dezvolte...
Totul cred ca e in functie de noroc... daca ai noroc de o clasa cu o doamna ca a noastra dar si cu copii ai caror parinti inteleg menirea scolii e ok, daca nu, iit pui problemele pe care mi le pun eu.
acvi spune:
Buna,
Am o rugaminte la voi, stie cineva cum e restaurantul Park undeva in Nicolina?La Timeea, d-nele educatoare au primit o oferta convenabila pt organizarea serbarii de sfarsit de an de la acest restaurant ,dar nu stim cum e acolo,e potrivit pt o serbare??
Mersic.
Gabi
ioana spune:
Oana: da, eu am platit taxa de reinscriere din grupa mica in grupa mijlocie. Se intampla in iunie 2005 la gradinita de stat de langa liceul Racovita. Numai bine ca am platit-o degeaba, ca din toamna nu am mai adus copilul acolo.
Intrebare: ce stiti despre gradinita particulara Spectrum? Este in spatele primariei, pe strada Sf. Sava. Am inteles ca este relativ recent deschisa, din toamna anului 2010. Altceva? Multumesc!.
Toate cele bune,
Ioana.
ghinetz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioana Oana: da, eu am platit taxa de reinscriere din grupa mica in grupa mijlocie. Se intampla in iunie 2005 la gradinita de stat de langa liceul Racovita. Numai bine ca am platit-o degeaba, ca din toamna nu am mai adus copilul acolo. Intrebare: ce stiti despre gradinita particulara Spectrum? Este in spatele primariei, pe strada Sf. Sava. Am inteles ca este relativ recent deschisa, din toamna anului 2010. Altceva? Multumesc!. Toate cele bune, Ioana. |
Ioana, Spectrum e de anul trecut la noi pe piata. Ei functioneaza cu un foarte mare succes in multe orase din tara. ma refer atat la scoala, cat si la gradinita. Nu stiu ce dotari au si ce personal, dar te poti interesa. Ca idee, ce propun ei mie imi place. Recunosc, stiu mai mult despre scoala, dar nu cred la gradi sa fie altfel. Totul e sa fie la fel de implicati si in Iasi si sa primeasca feed-back pozitiv de la parinit. Adica sa fie solicitari; anul trecut aveau cate 2-3 copii.