Cu dragoste din Iasi (101)
Raspunsuri - Pagina 5
buli spune:
la Gradi la Matei (particulara), li se facea exudat de catre medic acolo, fara discutie cand erau probleme. chiar nu vad unde ar fi greseala.
cei care lipseau in ziua respectiva trebuiau sa-si faca individual si sa aduca rezultatul
e o masura de sanatate, nu inteleg ce te nemultumeste.
dali77 spune:
nu m-am suparat deloc, chiar vreau sa vad cum vad alti parinti aceasta situatie. sa inteleg ca asta e o practica generalizata? ca inafara de inceperea anului scolar se fac "oridecate ori este nevoie" la toata lumea?
oricum, am o intrebare la care voi cred ca imi puteti raspunde: daca in urma analizelor un copil iese pozitiv, dar nu se manifesta, nu are simptome, si in acest caz el trebuie sa faca tratament cu antibiotice? stiti cumva perioada? exista vreun vaccin, pe care sa-l faci preventiv pt a nu se imbolnavi de la altii?
carmen, ceea ce spuneai tu cu dializa, sa inteleg ca stafilococul/ streptococul se poate localiza la rinichi si sa le dea shut down?
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dali77 oricum, am o intrebare la care voi cred ca imi puteti raspunde: daca in urma analizelor un copil iese pozitiv, dar nu se manifesta, nu are simptome, si in acest caz el trebuie sa faca tratament cu antibiotice? stiti cumva perioada? exista vreun vaccin, pe care sa-l faci preventiv pt a nu se imbolnavi de la altii? |
asta doctorul stie!
herra spune:
Anca la ce scoala e Matei, ca suna bine.
una din temerile mele pt la anu' scolar este sa nu i se serveasca doar matematica si citire "pe paine".
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
Darria spune:
Dali77: si eu raspund tot ca parinte de copil ce "culege" de la purtatorii asimptomatici.
Anul acesta a fost mai bolnava decat in primul an de gradi. Nu iti spun cate analize am facut in acest an si cate medicamente au intoxicat un corp mic. Nu iti spun cate evenimente importante a pierdut fiindca a stat acasa si cat a suferit pt. asta.
Da, este normal sa se ceara analize in anuminte situatii(epidemie sau mai multe cazuri in gradi).
Important e ca analizele sa fie facute corect. Unii parinti nu dau importanta, ca doar analizele sunt pt. gradi si nu-i intereseaza. Cunosc adulti care beau apa inainte de exudat faringian.
Pozitiv la analize...... Parerile sunt impartite. Medicii la care mergem spun ca tb. tratat, chiar daca momentan nu se manifesta vizibil(la exterior). "Musafirul nepoftit" se poate activa in anumite imprejurari(imunitate scazuta, o alta boala, etc...) si atunci alta "distractie".
Tratamentul si durata o stab. medicul f-tie de afectiune.
Vaccin:doar cele optionale. Pt. streptococi si altele nu stiu sa existe.
GabrielaG spune:
Carmen, Mateiul meu in general face toate orele, la fel cum zicea Anca, atunci cand e mai frig...nu fac sportul, dar in rest cam fac abilitatile practice, desenul, sportul...cu muzica nu prea stiu ce sa zic...
Temele sunt ok in general, nu f multe, Matei in general le termina repede, dar...uneori se mai tanguie...ca are un exemplu mai mare, cu 4 ani.
Pupici si multa santate la bolnaviori!
Gabriela si baietii
ghinetz spune:
citat din mesajul lui l_carmen2003 De curiozitate, cateva intrebari pentru parintii cu copii in clasele intai sau a doua, daca isi mai amintesc cum era... - la scoala, copiii vostri fac materii ca: sport, desen, muzica, ed. plastica? - daca nu, fac mate sau scriere/citire in timpul acestora? - cate ore de mate si citire fac EFECTIV - pe numaratelea - copiii vostri pe saptamana? - cate probeleme/ ex au pe zi copiii vostri ca teme pentru acasa? - in numar si pagini scrise - cat va iau acum temele? - ati terminat materia de clasa intai? Multumesc mult de informatii... "La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire |
Raspund si eu punctual, ca Anca:
- la scoala, copiii vostri fac materii ca: sport, desen, muzica, ed. plastica?
sport face o ora/sapt in sala - e doar o sala de sport si sunt multe clase, probabil au programat, ca Stefan stie ca joi fac la sala, cu banci, saltele etc. Ora de luni o fac afara, daca e cald, daca nu...cred ca mai sar. Restul, facem. La muzica, la fel, au profesor si fac flaut. Uneori mai sare doamna peste ora de abilitati practice. Am dus si noi seminte intr-un timp, apoi plastilina, dar nu mereu.
- daca nu, fac mate sau scriere/citire in timpul acestora?
banuiesc ca da. Stiu ca au mai recuperat ce au pierdut cat a fost Euro Junior si alte concursuri
- cate ore de mate si citire fac EFECTIV - pe numaratelea - copiii vostri pe saptamana?
4 de mate, 4 de citire, 4 de scriere. eventual una in plus, uneori, cum ziceam mai sus
- cate probeleme/ ex au pe zi copiii vostri ca teme pentru acasa? - in numar si pagini scrise
azi, de exemplu, au avut 6 exercitii la mate, dar doar de completat pe culegere. Nu au teme pe caiet, doar pe culegeri. Suntem deja la a treia culegere. Exercitii banale, sigur nu le-a luat mai mult de 15-30 min. La scriere 2 randuri de Ghe si de povestit lectia Ghemotoc (invata acum transformarea vorbirii directe in vorbire indirecta). Cam 2 pagini in total. Aici cred ca le-a luat mai mult. Poate o ora. Pana la 4 termina temele, iar doamna a insistat sa nu mai lucram cu ei si acasa, deocamdata e suficient ce fac in clasa. Mai au la after school si o ora sau jumate de lectura/zi, in care fiecare sta cu o carte si citeste. Asta imi place cel mai mult si ma bucur ca ii place si lui Stefan. A descoperit colectia de la Adevarul. Acum e la Cavalerii mesei rotunde.
- ati terminat materia de clasa intai?
la mate suntem la elemente de geometrie, mai au unitati de masura, cred. La romana, cum spuneam, suntem la Ghe. Si aici mai au, dar nu stiu cat. Ne-a spus la sedinta doamna invatatoare ca vor trece la adunari si scaderi cu trecere peste ordin, (astea sunt in programa la cls a II-a) pt ca in clasa a II-a e aglomerata materia, la fel in clasa a III-a. Imi place ca invatatoarea ne spune mereu la sedinte ce au facut, ce vor mai face. ne indruma cum sa-i indrumam noi la randul nostru, in special pt copiii care nu sunt la after school si fac temele casa
Cam asta. Una peste alta, suntem multumiti. mai are Stefan uneori figuri, dar asta doar pentru ca e foarte ambitios. Iar pt FB curat nu tr sa fie nimic rosu pe caiet. Ma trezesc uneori ca ajung sa-i spun cat de neimportnate sunt calificativele/notele. Bine, nu vreau sa trecem in extrema cealalta , dar l-as vrea mai relaxat.
buli spune:
uau, Oana, ce fain cu cititul la after school!
ce mi-ar placea si mie!
acasa nu lucrez in plus cu el, nici nu vrea. si invatatoarea ne-a zis ca e de ajuns ce se face la clasa.
Matei scrie corect, dar uraaat! doamna si-a propus sa-l faca sa scrie mai frumos, uneori reia ce e prea de tot.
eu ma fac ca ploua la faza asta, o las a vad ce reuseste ea :)
probabil sunt inca afectata de faptul ca la scoala aveam cele mai frumoase caiete, veneau alti parinti sa le vizioneze, dar nici nu mi-a folosit la nimic si m-am chinuit tare mult, cu pagini intregi refacute.
in opinia mea, e suficient ca elevul sa scrie citet si corect.
l_carmen2003 spune:
Oana, Anka, Gabi... eu nu mai am cuvinte si nu mai comentez... Pur si simplu nu va mai spun ca ma doare capul...
Multumesc mult, m-ati mai luminat si studiez acum problema, daca si ce vreau pentru Alex...
Dali, din nefericire streptococul beta hemolitic e foarte parsiv...Streptococii sint de mai multe feluri. Din pacate poti fi purtataor si streptococul sa stea in stare saprofita fara nici un efect secundar, dar la fel de usor, in conditii propice: stress, o raceala etc, sa se declanseze urat de tot.
Nu am pretentia ca stapanesc perfect subiectul asa ca am verificat si pe net si am sintetizat mai jos:
Streptococul de grup A, are o carcateristica aparte prin capacitatea lor de a genera sindroame postinfectioase, de tipul reumatismului articular acut sau a glomerulonefritei poststreptococice - cea de care spuneam ca poate degenera in insuficienta renala cronica etc.
Streptococul de grup B, determina beta-hemoliza si produce meningita, infectii puerperale, infectii urinare, infectii ale ulcerelor diabetice si endocardita etc.
Streptococul de grup C, determina beta-hemoliza, si produce in mod caracteristic celulita, bacteriemie si endocardita bacteriana.
Streptococul de grup D, e nehemolitic dar care poate genera infectii caracteristice, precum infectii de tract urinar, infectii ale palgilor, endocardita bacteriana si bacteriemie.
Streptococul de grup G, determina beta-hemoliza si care provoaca infecti precum celulita, bacteriemie si endocardita bacteriana.
Streptococi de grup neclasificati – alfa-hemolitice si nehemolitice, care determina endocardita, abcese dentare si cerebrale, abcese viscerale, sinuzita, pneumonie, empiem, si abcese hepatice.
Bineninteles, aceste probleme nu apar peste noapte, ci dupa ani si ani in care persoana in cauza a suferit mai multe episoade infectioase din cauza streptococului, episoade de angina incorect tratate, etc sau ... Ca sa stii daca acest streptococ a cauzat boli reumatismale sau a afectat inima, se pot face niste analize de laborator in plus fata de exudat, ASLO - care arata daca exista anticorpi formati, analiza pentru fibrongen si cea pentru proteina C reactiva.
Sper ca ai inteles de ce e atat de serioasa problema si de ce, chit ca tipa si se zbate, e musai sa faci copilului analalizele necesare.
Alex a avut angina anul trecut, in mai, si a avut un streptococ de tip B, unul f scarbos chiar. Dupa tratamentul intravenos a luat si klacid si a facut si moldamin.
Am repetat exudatul care a fost negativ si i-am refacut si analizele de mai sus... Erau ok, dar cand a mai avut probleme, in decembrie si in ianuarie, chiar daca fusese vorba de enterocolita si de pneumonie i s-au refacut analizele, de fiecare data. Si din fericire erau normale dar eu am avut morcov serios, sa stii, pana am vazut rezultatele.
Bafta, la noi Alex nu statea nici tinut etc, de cateva luni a inteles insa seriozitatea problemei si se supune la teste fara comentarii.
l_carmen2003 spune:
citat din mesajul lui dali77 carmen, ceea ce spuneai tu cu dializa, sa inteleg ca stafilococul/ streptococul se poate localiza la rinichi si sa le dea shut down? |
Dali, uite:
Infectii stafilococice
infectii streptococice ,
sunt informatii mai clare, coerente si mult mai pertinente cred...