Cu dragoste din Iasi (101)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

nu mai mult decat acu o saptamana era sala goala, am avut de ales.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Buna dimineata cu cafeluta aromata! sau ceaiul de care doriti...apropos de ceai, am vazut dimineata la tv ca ceaiurile din plafare tb sa aiba certificare, cf. normelor UE.
O zi superba,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

cam toate produsele pe baza de plante...

inclusiv cele din tratamentele naturiste.

oare e cu "tinta" la ento-botanice?

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Citat:
citat din mesajul lui herra

cam toate produsele pe baza de plante...

inclusiv cele din tratamentele naturiste.

oare e cu "tinta" la ento-botanice?

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Nu sunt carcotasa de felul meu, dar ma "amuza" ca ne interzic musetelul, dar ne dau unda verde la "plantele ne-medicinale" (io tot nu pricep de ce le zicem etno). Nu am auzit ca pentru astea sa fie nevoie de certificat de producator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

pfuaaa ce veste proasta mi-ati dat cu biletele la tomescuoare de ce am asteptat pana acum???maine vroiam sa mergem sa luam biletele...de fapt azi dar s-a ivit altceva
ce ziceti se merita sa merg sa stau in picioare?adik eu dupa capul meu m-as duce dar nush daca as mai merge insotita in cazul asta,la ce mofturos e al meu sot

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Nushulica, eu o las pentru la anul. Daca eram desteapta si ma agitam atunci cand am aflat era ok, dar am spus ca stai sa se hotarasca copiii si preitenii lor, bla, bla...asa ca am ratat...dar speram sa fim mai harnici la anul.
Pupici si zi frumoasa! Mi-e dor de soare!

Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

De curiozitate, cateva intrebari pentru parintii cu copii in clasele intai sau a doua, daca isi mai amintesc cum era...

- la scoala, copiii vostri fac materii ca: sport, desen, muzica, ed. plastica?

- daca nu, fac mate sau scriere/citire in timpul acestora?

- cate ore de mate si citire fac EFECTIV - pe numaratelea - copiii vostri pe saptamana?

- cate probeleme/ ex au pe zi copiii vostri ca teme pentru acasa? - in numar si pagini scrise

- cat va iau acum temele?

- ati terminat materia de clasa intai?

Multumesc mult de informatii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

- la scoala, copiii vostri fac materii ca:
sport uneori mai sar cate o ora, cand e frig afara, dar in general se joaca fotbal (inclusiv invatatoarea), se sare coarda sau se joaca toti afara.
desen, muzica, ed. plastica?
nu au sarit nicio ora din astea, le-au facut pe toate - plastilina, acuarele, azi am dus hartie creponata, muzica au profa separata, fac mereu

- daca nu, fac mate sau scriere/citire in timpul acestora?

- cate ore de mate si citire fac EFECTIV - pe numaratelea - copiii vostri pe saptamana?
cate sunt in orar +1, 2 ce mai ciupeste invatatoarea de la sport in conditiile de mai sus

- cate probeleme/ ex au pe zi copiii vostri ca teme pentru acasa? - in numar si pagini scrise
la scriere, maxim 1 pagina jumate, cu teme diferite, de copiat, raspuns la intrebari, facut familii de cuvinte, din astea

la mate nu prea au pe caiet, lucreaza din culegeri si completeaza pe acolo, sau scriu pe caiet doar rezolvarea. dar M are un caiet de mate demuuuult tare de tot.

- cat va iau acum temele?

eu il iau de la afterschool la 4.30 cu temele gata facute, mancat si jucat min 30 min.

- ati terminat materia de clasa intai?
da

Multumesc mult de informatii...

mai adaug ca lui Matei i se pare scoala "floare la ureche" in conditiile in care au terminat deja materia. si nu e primul in clasa, e in plutonul fruntas doar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dali77 spune:

salutare la toata lumea. am citit ultimele pagini de topic gandindu-ma ca voi gasi discutii despre gradinite, dar nu e asa. sa inteleg ca s-a incheiat demult "sezonul" inscrierilor? eu am un pusti de 3 ani a carui problema era rezolvata, dar tare mi-e teama ca voi fi nevoita sa-i caut o alta gradi, una de stat.
va rog sa imi spuneti o parere din postura de parinti vis-a-vis de urmatoarea situatie: copilul meu merge de ceva vreme la o gradi privata de care eram f. multumita, dar........vine si problema mea: toti copiii din gradi sunt obligati sa-si faca un exudat faringian la solicitarea unui grup de parinti a caror copii au probleme cu gatul si probabil ca sunt convinsi ca sunt copii in gradi care ii imbolnavesc. eu ma intreb: daca un copil e doar purtator, ce ii facem?, ce facem cu cei bolnavi, dar care nu reusesc sa elimine bacteria?. copilul meu nu a avut niciodata probl cu gatul, dar poate fi purtator- sunt constienta de acest lucru. incerc sa inteleg si disperarea parintilor a caror copii se imbolnavesc des, dar asta sa fie oare solutia? si ce ma deranjeaza cel mai tare e faptul ca ce va urma? ce alte idei vor mai avea parintii? ce alte analize va trebui sa mai facem/ platim? si apoi, din experienta personala stiu ca un exudat faringian e un lucru greu de tolerat, mai ales de catre un copil si al meu care e si terorizat de medici..
voi ce ati face in locul meu? orice parere imi e folositoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Iarta-ma ca iti raspund astfel, dar eu tare am mai tras-o...
Pune-te in postura parintelui care are un copil ce se imbolnaveste continuu de la acel copil bolnav... 2 zile la gradi, 2 sapt acaasa cu antibiotice...
Noi ajunsesesram la exasperare, analizele ficatului copilului meu de 3 ani erau jalnice, nu iti pot povesti...
Si acum, de ce copilul meu si altii sa sufere din cauza unui singur copil ? Care poate fi tratat de fapt, mai greu mai usor...

In plus, neeliminarea acestui streptococ din organism da probleme foarte serioase. Spitalul Parhon are multe cazuri de dializa la tineri si foarte tineri care au ajuns aici datorita acestui streptococ. De dializa stii cum scapi, nu? Cu transplant sau nu mai scapi...
Si probleme pot aparea si la inima si nu mai putin grave...
De aceea nu e de joaca cu asta...

Noi am preferat sa mutam copilul la alta gradinita ca sa scapam de probleme. La gradinita de stat nu se discuta. Exudatele se faceau, analizele erau aduse de toti...

La gradi de stat e alta situatie: totul e o afacere. Ca vine la ore sau nu, parintele tot plateste, de ce sa plece un copil din gradinita si sa nu mai plateasca, pe motiv ca trebuie sa isi faca tratamentul corespunzator? Nici o problema, toti copiii sunt admisi si parintele sare cu banul!

Sper sa nu te supere raspunsul meu nu asta a fost intentia...

Mergi la inceput