Strugurasi de Sept-Oct 2011 (42)
Raspunsuri - Pagina 12
athosik spune:
Gata AM STERS .... Imi pare rau k am stricat pagina ... am reparat!!!
21+ cu robert-mihai
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!
GORGY spune:
http://www.strollers.ro/Carucioare/Carucior-Classic-Colectia-2011---Landou--Sasiu_339_codeINGL-CLA11-1.aspx
uitati fetelor ce frumos esteeee, dar vad ca e model de 2011, so pretul gred eu ca e gresit...
bujo spune:
OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari de sanatate.
Conform acestei legi:
Concediu de risc = 75% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni
Maternal = 85% din aceeasi suma
NU se impoziteaza aceste venituri, deci platiti doar contributia la CAS (va zic imediat unde scrie asta) deci ar trebui sa luati mai multi bani.
Special pt Zubi:
Plata indemnizatiilor se face lunar de catre angajator, cel mai tārziu odata cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectiva.
Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite prin īncalcarea obligatiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor;
b) calculul si plata eronata a indemnizatiilor;
Du-te draguta cu legea in mana si spunele ca stii si tu sa citesti legislatia si ca te duci sa le faci reclamatie ca nu-ti dau banii la timp. Si mai calculeaza odata si tu (de preferat cu o contabila) sa vezi cat ar trebui sa iei. Eu cred ca ti-au calculat ca celorlalti angajati, au scazut toate taxele fara sa se documenteze ce anume tre sa taie. Asa am patit eu la Filip, imi impozitasera si maternalul si am sunat-o pe contabila sa citeasca Codul Fiscal. Si am avut dreptate.
bujo mami de Filip si 20+ cu
GORGY spune:
Citat: |
citat din mesajul lui GORGY http://www.strollers.ro/Carucioare/Carucior-Classic-Colectia-2011---Landou--Sasiu_339_codeINGL-CLA11-1.aspx uitati fetelor ce frumos esteeee, dar vad ca e model de 2011, so pretul gred eu ca e gresit... |
ba nu e gresit, atat e 3720.00 oawwwww enorm!
athosik spune:
citat din mesajul lui GORGY http://www.strollers.ro/Carucioare/Carucior-Classic-Colectia-2011---Landou--Sasiu_339_codeINGL-CLA11-1.aspx uitati fetelor ce frumos esteeee, dar vad ca e model de 2011, so pretul gred eu ca e gresit... Georgi |
E frumos ... dar ce pret are!!!!
21+ cu robert-mihai
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!
bujo spune:
Iaca si pasajul din Codul Fiscal:
Venituri neimpozabile
Īn īntelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca. Nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si īngrijirea copilului bolnav, potrivit legii.
racheel spune:
bujo eu am colege de serviciu in concediu maternal si iau 75% din venitul pe ultimele 12 luni
lore, concediu pre/post natal este de 126 zile.aceste zile le imparti cu medicul de familie cum vrei tu dar sa-ti ramanana mai mult de 42 zile pentru postnatal.
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 20+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!
seidana spune:
Da intr-adevar .. pb banilor e una aiurea, insa trebuie sa comunicam, sa avem scopuri comune.. daca vem un bebe inseama o schimbae a vietii... Imi dau seama cat de greu ne va fi cand voi sta acasa.. la noi 300 lei lei se vad f tare iarna, insa ne fa vi si f usor pt ca vom avea visul implinit.. sa fie Alexandra sanatoasa si sa creasca mare.. restul le descurcam noi cumva...
20+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
loredanar spune:
citat din mesajul lui racheel bujo eu am colege de serviciu in concediu maternal si iau 75% din venitul pe ultimele 12 luni |
75% din media salariilor brute de pe ultimele 12 luni ?
Lori 21+ fericita cu Mara
bujo spune:
Racheel nu cumva confunzi maternalul cu concediul de crestere copil? Maternalul e ala de 126 zile.