Mai-Iun2011-BRAVO Inna, andreea_mdm, Xerxe! (21)
Raspunsuri - Pagina 15
Marina_1609 spune:
tzuna, aerosoli poti sa ii faci doar cu ser fiziologic si nu ai cum sa dai gres. eu mi-am facut cateva sedinte inainte sa plec la bacau si parca parca era mai bine dar nu am vrut sa il mai car dupa mine si pe ala.
--------------------------------------------
Marina
35+
&
ANA SOFIA (05.08.08)
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
dia_hubby spune:

BINE AI VENIT PE LUME, BUJOREL DRAG! FELICITARI INNA!
lumysti, scuza-ma ca nu ti-am raspuns. da, eu nasc la eva, dar noi nu recoltam celule stem, asa ca din pacate nu prea pot sa iti dau un sfat. tu ce faci, cum te simti? tot in patut?
miris, si eu am probleme cu un nene hemoroid ratacit si din pacate am probleme si cu constipatia. sper sa se retraga dupa, ca nu e placut deloc.
tzuna, sanatate multa fetitei, sper sa se faca bine cat mai repede!
valentina, bebele tau este perfect sanatos, doar un pic mai incapatanat. si oricum vei face cezariana, asa ca stai linistita si bucura-te de ultimele zile cu burtica
la fel si bebele tau, oana
eu azi am fost in plimbare pe la o prietena, si mi-a dat niste hainute ptr bubulina cu imprumut. am fost si la cumparaturi. m-am cam obosit, sper sa nu ma ia iar contractiile. asa ca acum stau cumintica, poate reusesc sa si dorm un pic, ca la mine noptile in ultima vreme sunt mai mult de veghe. dorm cate 2-3 ore pe noapte, si astea in reprize.asta e, ma pregatesc ptr cand o veni bebelina
burticutele
35+
ALESSIA MARIA
anna_i spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lumysti Ce firma ai ales pt recoltare de celule stem? Mie mi-au recomandat la Eva, firma Stem Sure, insa nu sunt inca hotarata, iar timpul zboara. Fetelor, voi ce firma ati ales pt recoltare de celule stem? Cele romanesti sunt oare de incredere? 32+ si mami de Alessia-Maria |
Eu tooot studiez ofertele de recoltare celule stem. Sa iti spun ce stiu eu. Eu voi naste la medlife, si ei agreeaza Stem Sure, adica au contract cu ei si nu platesti in plus pt recoltare (daca faci contract cu altii, te costa, in plus, 1200 ron la nastere).
Deci: am impartit in 2 firmele cu celule stem:
1) cei care recolteaza numai sange (celule hemopoietice)
2) cei ce recolteaza si sange si testut-cordon ombilical (hemopoietice+mezenchimale)
apoi am zis asa: mergem pe cei care rexcolteaza ambele tipuri de celule, chiar daca mezenchimalele sunt la stadiul de cercetare, deocamdata, pt ca pretul e relativ acelasi si nu stii cum evolueaza stiinta.
Si, cele 2 tipuri de celule sunt recoltate de cateva firme (Cryo save, regina maria, biogenis(parca)+ una germana- imi scapa numele acum).
Am vb cu ei la telefon, si au ramas 2 in calcul: regina maria (depozitare in bucuresti, in baneasa, undeva) si cryo-save(depozitare in belgia si olanda/franta- deci 2 locatii diferite)
Din explicatii, Cryo save faceau foarte multe
DAR- surpriza a venit cand am citit contractul (vezi ca majoritatea au contractul pus pe site)!!!!! Nimic din ce era explicat la telefon - marketing pur- nu se gasea in contract. Mai mult, asumarea raspunderii era foarte limitata. La firmele externe problema e ca te supui legislatiei unei alte tari, legislatie pe care nu o cunosti (nici pe asta din Ro nu o prea cunoastem, dar macar nu ne trebuie juristi straini+translatori in caz, doamne fereste, de ceva).
Deocamdata nu ne-am hotarat, cert e ca in urma lecturarii contractelor, Biogenis pare cel mai ok.
Cam asta ar fi.
Parerea mea: citeste contractele, si nu te lasa aburita de PR-ii lor!
34+
andreealydia spune:
FELICITARI, INNA! SA FIE SANATOS BEBE RARES, IAR VOI SA VA BUCURATI DE EL!
HAI ROXIB!!!
miris, ce pompa ai, ca nu mai stiu... eu tot stau in cumpana daca sa-mi iau sau nu.
lumysti, eu am semnat cu cord blood center. astept kit-ul.
tzuna, cand rupe tusea eu ii fac aerosoli emei cu acc (1 ml) si ser (2 ml), de regula seara, dar cand tusea urat i-am facut si de 3 ori pe zi.
pupici!
30+
iulia82 spune:
Tzuna,cu pompa oscilam intre Avent si Medela,dar dupa ce am citit pe forumurile din strainatate si daca zice si Miris ca e ok,o voi comanda pe cea de la Medela.Pt aerosoli serul e ok,dar poti sa-l combini la indicatiile medicului si cu alte solutii.Multe mamici il combina cu Acc sau ventolin...dar mai bine fa-i doar cu ser pana la indcatia unui medic.Ei stiu mai bine,in functie de situatie ce sa dea.
Lumysti,eu am semnat deja cu Cord Blood pt recoltare,am primit si kitul,mi s-au parut f prompti si seriosi.I-am ales pe ei pt pretul f bun,am primit si reducere de 10% si din cate am inteles au banca de depozitare si la Cluj,adica mai aproape de mine,plus ca ma intereseaza ca depozitarea sa se faca intr-o zona ferita de seisme,inundatii,sau alte catastrofe naturale.
POZE IRIS
mami Iulia
34+
LEIA si
IRIS- MARIA (19.12.2007)
miris_ spune:
andreea, pompa e medela, si iulia, citind pe forum ca am scris ca o caut, m-a indrumat catre un site unde pretul e f putin mai mare decat la targ. :)
dia, stii ce ma multumeste acum? ca voi naste prin cezariana, ca la prima nastere... doamne, ce m-au mai chinuit, circa o saptamana, dupa. bine, eu sper sa ajung sa nasc prin cezariana, care va fi programata doar in sapt 39, ca bblina e mica. colul era de 4cm, deci ar fi posibil sa mergem pana la capat cu sarcina, dar cine stie ce se poate intampla, si nu mai ajunge dr sa ma taie. in fine, nu vreau sa ma gandesc prea mult la asta, ca ma apuca "piticii".
valentina, bb e cu siguranta la fel de sanatos ca orice alt bb care s-a tot intors in burtica mamicii lui. bblina noastra, de ex, nu a fost "surprinsa" la nici o ecografie, cu capul in sus. ei i-a placut, toata sarcina, cu capun in jos. cu siguranta o fi fost si invers (la fel si in cazul tau), dar stia ca vine vremea ecografiei, si s-a pregatit de poze, de fiecare data. ![]()
tzuna, sunt multe solutii pt facut aerosoli, eu imi amintesc acum de ventolin si flixotide, mai e apa de mare. cred ca nici la farmacie nu ti-ar recomanda o solutie, fara sa fie data de medic. doar serul fiz. si apa de mare...
Mamica de baiat mare
si
strumpfita Iris-Alexandra de 35+ 
tzuna spune:
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Pentru ca nici medicul ORL-ist nu i-a dat reteta pentru aerosoli azi i-am facut doar de 2 ori cu ser fiziologic chior. Ca nu am de gand sa-i fac de capul meu dar ma intreb... dc aerosolii sunt buni, dc avem in sfarsit aparat de ce nu vro sa-mi dea reteta? Ca sa nu o mai chinui cu alte chestii. In fine.... Stiu sigur ca-i va trece cu ce-i dau acum dar cum e din nou antibiotic nu ma incnata f tare....
O seara buna tuturor!
Manuela77 spune:
Felicitari Inna! Bine ai venit Rares Ionut!!!
Sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii!

Roxib pentru tine scoatem niste agitate si asteptam vesti bune!!!