Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(27)
Raspunsuri - Pagina 12
Shines spune:
Tierry..ai facut analize la bebe de ti-a zis ca are deficit de calciu si vit d ?
doza de calciu mi se pare foarte mare sincer.
e vb de calciu natural sau calciu la fiola ?
calciu gluconic se da cate 2.5ml iar cel natural cate 5 ml . nu cred sa aibe probleme de calciu asa mari incat sa fie doza atat de mare.
Vitamina D...doza la fel este foarte mare si nu cred ca e cazul sa dai mai mult de 2-3 pic/zi.(iti zic si ca experienta in pediatrie,sa nu zici ca vb aiurea pe maidan)
cu toate dozele astea recomandate risti o hipercalcemie la copil care numa bine nu face.
eu nu zic sa asculti de mine..dar mai intreaba te rog un alt dr,cere in o parere,nu sta asa.
Fierul in general constipa..dar ar trebui sa fie dat tot in urma unor analize,nicidecum asa.
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
gabivalceanu spune:
MICA DARIA, bun venit in club!!! (imi pare rau pt tata, sper sa fie bine acum. Pt pui hotz, mie dr mi-a zis sa incerc usurel cu seringuta pe plan semi-inclinat, in caz de forta majora, asa, cit sa nu se deshidrateze pina te intorci, nu ca o solutie in general...)
TIERRY, eu stiu, ca si MITSU BISHU, ca vit D in exces e folosita ca otrava pt sobolani. Mie imi pare exagerat de mult, n-am auzit niciodata sa dai atit... De unde stii ca are lipsa asa mare de calciu? Mai bine chinuie copilul c-o intepatura care sa-ti confirme lipsa aia maaaare, decit sa intoxici luni intregi un ficatel... si cine stie ce. Uite, eu dau 2 pic pe zi. E vreo fata care da mai mult? (parca licit...)
ARIANA, si Ilinca s-a inecat o data rauuuu, dar rau, nu mai tusea, nu mai respira, ramasese asa vinata si se inmoia, parca se culca. M-am speriat foarte, am intors-o, am batut-o isteric in spate, am zgiltiit-o rauuu (regrete, apoi, evident). Apoi, pediatra mi-a spus ca toate astea in zadar. Ca faci asa (mai putin zgiltiitul!) cind are bucata in trahee, nu apa/lapte. La inec asa, o dai usurel cu capul pe spate, si o tii vertical. Daca e groasa de tot si copilul chiar se albastreste si nici urma sa respire, zice ea, pui batista sugarului in functiune si aspiri caile respiratorii, asa cum fac neonatologii cu bebelusii care nu respira. (dar ea zice ca n-a auzit de inecat cu lapte care-i vine inapoi, sa nu ma isterizez chiar imediat).
PUP,
G
gabivalceanu spune:
SHINES, raspunsesei tu deja lui Tierry.
E, acum, iti dau un pup oricum, ca mi-e dor de tine.
G
roxx26 spune:
Hello fetele!
Sunt franta dupa tura de shopping de azi, disperare mare nene in Carrefour, doar vine Pastele, inghesuiala, omor pe mancare...bleah. Am luat rapid ce ne-a trebuit, ne-am bagat la casa prioritara (desi nu cred ca e si pt femei cu copii in brate, doar pt gravide) si am tulit-o. Mandra a facut nani in wrap mai tot timpul, sotul a carat o suta de sacose, dar eu sunt franta...
GABI, eu am avut la botez rochie gen corset, scotem tzitzile pe deasupra. Oricum, am avut biroul lui nenea managerul, unde am putut sa o alaptez pe donsoara, nu aclo cu toata lumea gramada.
TIERRY, apropo de vitD, eu ii dau mai nou mandrei Vigantoletten, mi-a recomandat medicul ca se asimileaza mai bine, de fapt mai sigur - ca din 2-3 pic de vigantol mai ajung si pe langa gurita si nu stii exact ce inghite. Astea sunt pastilute mici care se dizolva in putina apa. Noi ne intelegem bine cu lingurita si e ok.
MICA_DARIA, bine ai revenit! Sanatate multa tatalui!
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
Botezul Catalinei
Shines spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabivalceanu SHINES, raspunsesei tu deja lui Tierry. E, acum, iti dau un pup oricum, ca mi-e dor de tine. G |
promit..cand se incalzeste te scot la o plimbare cu carucioarele neaparat
Shines spune:
apropo de dr..mie imi spune luna trecuta la control ca vai ce bebe mare..e super sanatos,bine dezvoltat,greutate,inaltime..ok..fontanela ok,reflexe ok..totul ok.
dar..imi da reteta de fier si calciu,asa..preventiv.
am plecat frumos si am schimbat dr.
a inceput sa fie la moda profilaxia unor boli, se dau retete la greu..asa,ca sa fie.
NU..dai atunci cand ai un motiv medical bazat pe niste analize si investigatii de specialitate.
eu nici cu vitaminele de orice fel nu sunt de acord fara sa fie indicate pentru o carenta anume..si in baza analizelor.
de antibiotice..nu mai dezvolt subiectul ca-s revoltata rau
tierry spune:
Da mai fetelor, si pe mine ma enerveaza dr astia, baga asa pastile in tine ca deh..tre sa pleci cu o reteta ceva de la ei. Asta de familie a mea oricum e cam dezinteresata...da' am zis ca daca mi-a zis si celalalt pediatru...care vb aia e ditai domn profesoru univ...
Cica se vede nu sh ce sant subcostal, si coastele-s nu sh cum, inafara whatever, si d-aia au zis ca are lipsa d alea 2.
Simo, calciul e din ala la fiola, gluconic. Initial ii dadeam 5ml pe zi, in primele luni, acu mi-a zis ca trebe 10ml. Dzeu cu mila. Si Vigantol ii dadeam inainte 3 picaturi, si dupa controlul de 3 luni mi-a zis sa-i cresc la 5 picat x 2 / zi.
Hmm, da uite ma uitai acu in prospect la Vigantol, zice ca la tratamentul rahitismului se dau cate 5 picat de 3 ori pe zi.. o fi rahitic nah
Poate ar fi bine sa mai verific cu un pediatru, desi sincer... mi-e lehamite de dr. de numa-numa.
missmj spune:
Ce fac fetele?
Am bagat si eu baiatul la somn si vreau sa ma bag in dus, sa imi fac o masca la par si una pe fata...mai e putin pana la nunta si botez, si nu pot sa scap de brobonelele de pe frunte cu care m-am ales in timpul sarcinii.
A fost super la masaj...l-a luat tacsu si l-a tinut sa faca cativa pasi...e innebunit sa stea la verticala, sa vezi ce se tine asa batos si se impinge in picioare...eram amandoi topiti dupa el. si la sfarsit, l-a pus tacsu in fund ...si era asa bleg ... obosit dupa atata mers ... uitati aici cateva pozici.
gabriela eu mi-am luat rochie pe fermoar, ca sa se poata desface usor pt alaptat. si cum zic si fetele, trebuie sa aiba aia un birou, sau un separeu ceva.
tierry si eu te sfatuiesc sa mai ceri parerea unui doctor. cum zice si simo ...ea a schimbat dr doar ca i-a dat sa ia calciu preventiv...d'apoi tu...ca ii da tone de vigantol si calciu. eu nu am auzit mamici pe forum care sa dea la bebei mai mult de 3 pic. si,inca o data, mai cere o parere.
Gata ma bag la dus
Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)
Shines spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tierry Da mai fetelor, si pe mine ma enerveaza dr astia, baga asa pastile in tine ca deh..tre sa pleci cu o reteta ceva de la ei. Asta de familie a mea oricum e cam dezinteresata...da' am zis ca daca mi-a zis si celalalt pediatru...care vb aia e ditai domn profesoru univ... Cica se vede nu sh ce sant subcostal, si coastele-s nu sh cum, inafara whatever, si d-aia au zis ca are lipsa d alea 2. Simo, calciul e din ala la fiola, gluconic. Initial ii dadeam 5ml pe zi, in primele luni, acu mi-a zis ca trebe 10ml. Dzeu cu mila. Si Vigantol ii dadeam inainte 3 picaturi, si dupa controlul de 3 luni mi-a zis sa-i cresc la 5 picat x 2 / zi. Hmm, da uite ma uitai acu in prospect la Vigantol, zice ca la tratamentul rahitismului se dau cate 5 picat de 3 ori pe zi.. o fi rahitic nah Poate ar fi bine sa mai verific cu un pediatru, desi sincer... mi-e lehamite de dr. de numa-numa. |
adica o fiola de calciu intreaga ??? pai aia e doza de adulti.
nu ai cum sa tratezi un copil de cateva luni de rahitism(pt ca a vazut el la coaste,doamne fereste) cu asemenea doze.
alta problema : fierul nu se administreaza in acelas timp cu calciul..nici la copii,nici la adulti.
se ia calciu 10 zile...apoi fier 10 zile,in niciun caz impreuna.
eu iti recomand din suflet sa opresti dozele pana vorbesti cu un alt dr,sau pana ii faci analize care sa arate daca are nevoie sau nu.
Shines spune:
''Aportul excesiv de calciu este asociat cu hipercalcemia (un nivel prea ridicat al calciului in sange), o functionare necorespunzatoare a rinichilor si scaderea absorbtiei altor minerale, intre care fier, zinc, magneziu si fosfor. Hipercalcemia poate fi cauzata si de excesul de vitamina D, de exemplu prin supradoza de suplimente nutritive (50000UI sau mai mult)''
''Nivelul maxim de calciu din mancare, apa si suplimente nutritive care se presupune ca nu are efecte adverse pentru majoritatea populatiei adulte se numeste Limita Superioara Tolerabila, adica doza maxima zilnica.
Conform Insitutului American de Sanatate, pentru adulti si pentru copiii peste un an, doza maxima de calciu este de 2500 mg/zi. Pentru copiii sub 1 an nu a putut fi stabilita o doza zilnica maxima.''
''Hipercalcemia afecteaza aproape orice organ si sistem din corp, dar in mod special sistemul nervos central si rinichii. Hipercalcemia usoara poate sa nu produca simptome, cei mai multi pacienti incep sa fie obositi. La nivele mai mari, pacientii pot prezenta anxietate, depresie, modificari ale personalitatii si confuzie. Cind nivelele de calciu ating valori foarte ridicate se instaleaza somnolenta, coma si decesul. Afectarea sistemului nervos central se pare ca este datorata efectelor inhibitorii directe ale calciului. ''