Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(27)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Da, Simo, pai luna asta 7 din cele 10 zile ii dadusem juma de fiola. Apoi i-am dat restul fiola intreaga. Vigantol i-am dat asa cum mi-a zis, fier inca nu i-am dat deloc. Si nici nu-i dau pana la 6 luni. Ce-i drept ca nu mi-a zis sa i le dau impreuna, Ca 1-10 ale lunii, Fe 11-30 ale lunii. Dar ti-am zis, fier nu i-am dat si nici nu-i dau.

Uite citeam acum pe alte forumuri, mamici care ziceau ca tot asa le-au prescris medicii mai multe picaturi de Vigantol decat normal din cauza fontanelei, care era mare si nu se inchidea O fi si la al meu la fel.

Acum ar mai fi niste chestii care poate au contat: pana acum i-am dat vigantolul cu lingurita (si stii ca tot voma in primele 2 luni, nu s-o fi absorbit). Calciu la fel, ii puneam cu lapte in lingurita si il scuipa tot, la fel si cu seringa.. Poate de fapt nici asta nu l-a inghitit cum trebuie. Acum il pun in biberonul de noapte, altfel daca i-l dau ziua nici laptele nu-l mai mananca, il simte la gust

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Citat:
citat din mesajul lui tierry

Da, Simo, pai luna asta 7 din cele 10 zile ii dadusem juma de fiola. Apoi i-am dat restul fiola intreaga. Vigantol i-am dat asa cum mi-a zis, fier inca nu i-am dat deloc. Si nici nu-i dau pana la 6 luni. Ce-i drept ca nu mi-a zis sa i le dau impreuna, Ca 1-10 ale lunii, Fe 11-30 ale lunii. Dar ti-am zis, fier nu i-am dat si nici nu-i dau.

Uite citeam acum pe alte forumuri, mamici care ziceau ca tot asa le-au prescris medicii mai multe picaturi de Vigantol decat normal din cauza fontanelei, care era mare si nu se inchidea O fi si la al meu la fel.

Acum ar mai fi niste chestii care poate au contat: pana acum i-am dat vigantolul cu lingurita (si stii ca tot voma in primele 2 luni, nu s-o fi absorbit). Calciu la fel, ii puneam cu lapte in lingurita si il scuipa tot, la fel si cu seringa.. Poate de fapt nici asta nu l-a inghitit cum trebuie. Acum il pun in biberonul de noapte, altfel daca i-l dau ziua nici laptele nu-l mai mananca, il simte la gust

chiar daca nu s-ar fi absorbit calciul si vit d pana la 2 luni..rezervele lui din organism facute din burtica ii erau super suficiente incat sa nu ajunga in vreo faza de rahitism si sa aibe nevoie de asemenea doze de TRATAMENT si nu profilaxie.

iar pentru fontanela..este mult prea timpuriu (copilul e prea mic) sa se decida daca se va inchide sau nu..daca e prea devreme sau prea tarziu.

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Am fugit langa sforaitor

va pup,somn usor si noapte cat mai lunga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Pai Simo, atunci vigantol acu cat sa-i dau? 5 picaturi sau tot e mult? De luna viitoare cica imi zicea ca o sa ii dau 4 picaturi...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tierry

Pai Simo, atunci vigantol acu cat sa-i dau? 5 picaturi sau tot e mult? De luna viitoare cica imi zicea ca o sa ii dau 4 picaturi...

eu zic ca 3 pic/zi sunt mai mult decat suficiente.

pentru profilaxie se dau 1-2 pic..daca el suspecteaza ceva..atunci 3.
dar eu sunt convinsa ca nu are nimic copilul

Edit: nu te lua dupa mine,cel mai bine intrebi alt dr apoi iei o decizie.eu imi dau cu parerea.
am lucrat in pediatrie dar in general prefer sa cer sfaturi,nu sa dau.
la urma urmei,sunt contabil acum

Mergi la inceput

na..sforaie rau,asa ca m-am intors.

si m-am gandit sa bag un SZ :

barbatii vostri sforaie noaptea ? (nu doar noaptea,cand dorm)

si SSZ (subsondajzikian) : daca sforaie,ii altoiti cu ceva ? si functioneaza ?
eu am incercat cu coate,picioare..i-as trage si un pumn cateodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaromt spune:

Citat:
citat din mesajul lui Shines

na..sforaie rau,asa ca m-am intors.

si m-am gandit sa bag un SZ :

barbatii vostri sforaie noaptea ? (nu doar noaptea,cand dorm)

si SSZ (subsondajzikian) : daca sforaie,ii altoiti cu ceva ? si functioneaza ?
eu am incercat cu coate,picioare..i-as trage si un pumn cateodata.

'Viata poate fi inteleasa doar prinvind inapoi dar trebuie traita privind inainte'

Sforaie si al meu si nu pot eu adormi. dupa ce adorm nu mai am treaba, dar pana sa adorm ii dau coate si daca nu si nu il trezesc si-i zic sa se mai invarta ca sforaie. dar are doar o pozitie in care nu sforaie si-i zic daca cumva indrazneste sa se aseze altfel ca nu e bine

Legat de Vigantol si alte vitamine, eu nu-i dau decat din cand in cand cate trei picaturi de Vigantol, cand imi aduc aminte, adik vreo trei zile da, si alte trei ba. Nici celelalte vitamine pe care mi le-a recomandat dr pediatru nu i le-am dat. Am intrebat-o pe sora-mea daca sa-i dau, abia imi vazuse copilul si ii facuse un consult general si a zis ca nu0i trebe nik. Si nu i-am dat. Acum o astept in tara peste o saptamana si sa-i mai fac un consult general, dar eu sunt sigura ca e bine si ea are ricum stilul dr din afara care sunt relaxati si nu baga medicamente la greu in pacienti.

Gabriela
Mami fericita de Tudor (21.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Simo si al meu sforaie si il zgaltai si ii zic sa se intoarca. Mai rau e cand incepe sa sforaie cand ii dau lui bb masa de noapte si nu am maini diponibile sa 'il ating'. Noi dormim toti 3 in camera si uneori am impresia ca il deranjeaza si pe pici.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

al meu barbat nu sforaie
SZ - voi aveti probleme cu memoria ? eu sunt tare uituca de cand am ramas insarcinata, si mai ales de cand am nascut. trebuie sa imi pun memo-uri pe telefon ca sa nu uit anumite chestii.zici ca am innebunit. ma duc pana intr-o camera sa iau ceva...si incep sa vorbesc de una singura " de ce am venit aici? ce imi trebuie?" si incep sa bombanesc !si poarca nici nu mai pot sa ma concentrez cum trebuie ! eu care inainte eram super concentrata ... job-ul era de asa natura ... mult exercitiu mental, imi punea si memoria la treaba. nu stiu ce o fi cu mine...sper sa imi revin ca zici ca sunt babeta.

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Eu ii dau vigantol cate 2 pic, 2 zile, iar in a treia ii dau 3 picaturi, ca a spus ca i fontanela cam mare. Si calciu i am dat 10 zile cate 6 ml, 3 dimineata si 3 seara. Parca a mai spus cineva ca i da 10 ml dar nu mai stiu cine.

Somnic usor !!!

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !

AMR 7 kg

Mergi la inceput