Mar-Apr (206) Bravo Xeo, Lalely07, Alina06!!!
Raspunsuri - Pagina 12
madutza spune:
'Neata
,
V-am citit in fiecare zi, dar nu prea am raspuns pentru ca suntem in formula completa, cu 3 copii. Am vorbit si cu lalely si ii da drumul din spital luni.
Referitor la starea de spirit...off, nici eu nu am nici un chef sa ma aranjez. Nu am decat o singura pereche de pantaloni care ma incap si nu imi sta tocmai bine cu ei 

. Ieri m-am imbracat cu din aia de gravida. Aseara am iesit cu bebe la prima lui petrecere, a fost ziua prietenei Anei si m-am intalnit si eu cu prietenele mele cu ocazia asta. L-am luat si pe Radu, ca e la puseu de crestere si papa la 1h. A fost super...am ras cu fetele, m-am simtit bine. Una din ele mi-a spus ca parca sunt desprinsa dintr-un tablou de Rubens 

si asta e realitatea 

.
De ieri am inceput sa beau ceai de anason si fenicul si ii dau si lui, l-a luat foarte bine. Poate ii mai maresc perioada intre mese.
stefyapost, ca sa scoata aerul eu am niste tehnici...in max 10 min functioneaza. Il mai lasi in fata si apoi ii pui iar pe umar, il bati pe spatic in timp ce te plimbi prin casa in pas mai saltat si din cand in cand te asezi jos si te ridici brusc. Asta, ultima, merge de minune. Practic e diferenta de nivel care permite bulei de aer sa se ridice la suprafata. Si da, balonarile, durerile de burtica sunt cauzate de nescosul aerului afara.
stefana, noi botezul il facem sambata si baita de mir duminica. nu am auzit sa se faca botez joia.
stefy, un magne b6 ai incercat. Te ajuta sa iesi din starea asta, sa dormi linistita si sa te simti mai bine. ai putea sa iei si ceva vitamine, minerale...sa te mai "impicioroghezi"
Azi sper sa iesim si noi in parc in formula completa. E ziua sotului si dupa-amiaza il las sa se duca sa se relaxeze la bazin cateva ore. El in fiecare zi face sport, il las sa se relaxeze in felul asta si il incurajez, sa se duca la jogging, inot, biciclit...decat sa isi gaseasca refularea in alte lucruri daunatoare.
Felicitari xeo! Refacere grabnica!
antguess spune:
Buna dimineata mamici si burtici
se pare ca azi e o zi frumoasa in bucuresti, bb=tul a plecat un pic la cabinet la o urgenta si il astept ca sa iesim....azi ma duce la pedichiura si sa-mi cumpere ceva de imbracat....nu mai am nimic care sa-mi fie bun si asta ma cam deprima zilele trecute...
am vazut ca multe dintre voi va simtiti ..nearanjate asa ca ma simt un pic mai bine, nu-s singura care nu se ingrijeste si acum inteleg ca este absolut normal sa fim asa...o sa ne vina noua timpul, o sa ne revenim, o sa incepem sa ne aranjam , sa slabim, sa ne simtim mai bine cu noi.....e doar o faza
fruntea sus mamici, oricum noi suntem frumoase....si ciufulite, si in pijamale..suntem frumoase pt ca am dat nastere unor minuni , suntem frumoase chiar daca ne trezim noptile cheaune....chiar daca ne cad ochii in gura de somn non stop. chiar si cu cearcanele pe toata fatza.....tre sa fim vazute ca si FRUMOASE si respectate pt munca pe care o depunem in cresterea copiilor nostri, pastrarea casei curate...etc....suntem eroine...wow..am luat-o razna:)
ma duc la fetita sa ne facem toaleta si sa ne iubim un pic....
revin..
Mami mandra a lui Dani (24.01.2003) si proaspata mamica de Evelinne 30.03.2011
antguess spune:
ohhh da ! LA MULTI ANI FLORILOR DE PE FORUM!!1
antguess spune:
madutza- la multi ani sotului, sa-ti traiasca si sa fie sanatos
Stefana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui scrish stefy eu de exemplu am un sentimen imens de vina: fata de bebe, fata de sot si fata de mine. fata de bebe ma simt vinovata in orice moment simt ca imi e somn si nu prind cu maxima bucurie fiecare lucru pe care il face, sau noaptea cand ma trezesc sa manance si imi doresc sa termine repede inainte sa imi treaca somnul; fata de sot pentru ca de 3 saptamani si 4 zile ma vede doar in pijamale cu parul strans intr un coc rudimentar, cu cearcane cat casa etc, si fata de mine pentru ca imaginea mea idilica de mamica mereu pe faza, plina de o rabdare cat muntele, cu un zambet nesters de pe buze si evident, frumoasa, nu corespunde decat foarte putin cu realitatea... dar incerc sa vad partea plina a paharului, si anume ca facem echipa buna impreuna, ca de fapt nu avem nici o problema, ca nu am picat nici o secunda in depresie, ca suntem pe drumul cel bun, ca bebe e super bine ingrijit, sotul nu se simte neglijat, radem, glumim, ne bucuram de copil... sunt convinsa ca sentimentele astea de frustrare, vina, nervi vin majoritar de la oboseala. nu stiu, altfel duci lucrurile in spate cand esti odihnit...pe lista mea de lucuri de facut incepand cu saptamana viitoare deja am inclus si un somn in timpul zilei...poate ajuta. desi pana acum mi-a fost imposibil sa dorm, mi se pare ca trece timpul pe langa mine si eu il pierd dormind ![]() Mami fericita de Luca Andrei |
Neatza! Doamne ce bine ai descris frustrarile astea! Exact asa ma simt si eu. Eu ma simt vinovata fata de bebe si cand doarme in patut linistit, ca e singur acolo, si nu in brate la mine. Sa nu cumva sa se simta parasit
Noaptea trecuta a fost una grea. Am adormit foarte tarziu, dupa 12, desi bebe dormea de la 10. Bineinteles ca la 12.30 s-a trezit si a vrut papa. Apoi tot la 2 ore jumate, ca de obicei. Si mai rau a fost ca iar mi s-a umflat un san si facusem niste noduli, multi, asezati in linie, ce urcau sper gat. Si ma dureau raaaau. Si miera ciuda pe bebe ca nu mananca suficient sa goleasca sanul. Si dupa ce a mancat a stat vreo jumate de ora si ma sugea ca pe suzeta, fara sa inghita ceva. Si eu nu mai puteam de somn si de durere si asteptam sa termine, ca sa merg sa scot laptele cu pompita si sa pun gheata. Si in acelasi timp ma simteam cumplit de vinovata ca miera asa ciuda pe el, de parca ar fi fost vinovat el, mititelul. Greu a adormit. Apoi, pana am scos laptele, pana am pus gheata, pana am reusit sa adorm, imediat s-a trezit iara
Abia la suptulurmator, masand puternic in timp ce sugea el, am reusit sa scap de nodulii aia.Doamne, oare cat mai tine perioada asta pana se regleaza laptele?
Stef
de
Tudor Stefan (24.03.2011)It's nice to be important, but it's more important to be nice.
Stefana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui madutza 'Neata ,stefana, noi botezul il facem sambata si baita de mir duminica. nu am auzit sa se faca botez joia. |
Madutza, prin Moldova asa se obisnuia, sa se faca botezul joi, iar scosul din mir si petrecerea, sambata. Nu e musai. Eu, cand am botezat acum 6 ani, le-am facut pe toate sambata. E aiurea joi, ca lumea e la serviciu si nu poate veni la botez. De asa voiam sa stiu cum faceti voi.
Ma gandesc ca sambata e si zi de nunti si e cam aglomerat pe la biserici si nu mi-ar placea sa ma fugareasca pe-acolo.

Stef
de
Tudor Stefan (24.03.2011)It's nice to be important, but it's more important to be nice.
scrish spune:
simo te inteleg perfect cu alaptatul noaptea...oricum, tu pentru mine esti sus pe piedestal

antguess multumim de mesajul de inspiratie![]()

stefana
pe mine ieri in toata filosofeala mea ma apucase cititul pe net de articole cum sa fii frumoasa dupa nastere. si am dat peste unul unde spunea ca amanatul pe principiul e si maine o zi e o greseala, ca asa ne obisnuim, trece timpul fara sa ne dam seama, intram intr o rutina de nefacut nimic si ca cel mai bine e sa luam atitudine imediat ce simtim oricat de greu e... eh bun, aseara mi-am facut un dush fierbinte si pentru prima oara dupa mult timp, desi iesisem cam zombie, m-am ambitionat sa ma dau cu crema. am dormit ca un bebelus, m-am trezit chiar binedispusa la 5 sa ii dau bibe
iar astazi de dimineata am avut grija si de ten, demachiat, lotine tonica si crema. pe cuvant ca ma simt mult mai bine! gata, de acum nu le mai las pe maine, le fac zilnic orice ar fi!
Mami fericita de Luca Andrei
Deea99 spune:
LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CARE POARTA MUNE DE FLOARE!!!
Lalely felicitari si bun venit bb Davit!!!
nu tin minte daca te-am mai felicitat o data...scuze
Xeo , felicitari si tie si un bebe bun!!!
bine ca ne-ai anuntat ca sa mai taiem de pe listutza ca fetele ziceau ceva de mutat la scutece....
Antguss nuam inteles de ce m-ai scris cu litere mai mai in mesaj...te-am suparat ca am zis ca-i evelinne cu botic mare?!...pai eu i-am facut un compliment....vad ca pe Alina o incanta o nora sa botoasa![]()
![]()
hai ca v-am notat aici chiu vreau sa ii raspun in cateva cuvinte
Stefana cred ca are trebui sa ne nasim intre noi si scapam de o grija![]()
botezul nici eu nu stiu ca se face joi-vineri
sambata sau duminica si mirul a 2a zi..daca e duminica si nasii nu pot sa-i ia mirul luni , se poate lua in aceeasi zi
cand ai timp nu mai faci si tu un colaj cu bebeii de martie, ca eu vreu sa-l scot in poza sa ii arat la fata cand o fi mare
Ama eu inca nu am ora de baitza...dar e undeva dupa 19...pana in jur de 21h in functie de cum manaca fata....si daca vad ca pe la 21 nu e traza ..o trezesc eu usor , usor inainte cu juma de ora de masa...o imbaiez si ii dau papa..ciudat este ca apoi nu adoarme si ea dupa baie..sta vreo ora jumate doo...parca o spal in redbull asa energie are
Scrih de ce nu iti ei un termos si noaptea ii faci laptele mai repede...decat sa cobori pe scari ....stoiu cum e sa fie adormita si la etaj
eu am si termos si mi se pare o minunatie
si decateva zile mi-am comandat si incalzitor de biberoane de la reer...e super si cu asta..il luasem sa incalzesc ceaiul..dar stii ca acum mai pun si laptele....mai ales ca fimea are cateodata nervisori si bea laptele fractionat...si daca e rece nici ca-l mai baga-n gura...
Stefy si aerul e o mare problema....bebitza trebuie pusa pe umar ca un sac de cartofi sa zic asa..adica cat mai sus..cu umarul undeva in cosul pieptului ei (sper ca intelegi ce vreau sa zic
)
apoi o mangaii de jos in sus usor de mai multe ori si cand ajungi sus la ceafa o mai si bati incet
sau eu ii mai fac asa..o pun pe umar si o apas usor cu mana de mijlocel ...si imediat aerul o ia in sus..chiar aud cu urechea ...
si e ff important sa o ridici de mai multe ori in timpul mesei...
pup sa va treaca
tare complicat cu burtica asta a bebeilor
a mea iar a avut concer de partzuri...scuzati expresia
...noaptea trecuta....nu imi explic de ce..ca ii dau bonisan si de cand ii dau e ffcalma..scoate bine de tot aerul....o face de la bifidusul din lapte
ce vorbeati de cochetareala????????...he he...nici sa o mai rad pe margareta nu am avut timp....ce o zice saraca....cred ca nici nu o mai gasesc
..pe 19 fac 6s de cand anm nascut dar nu ma duc la dr. deci margareta mai poate astepta pana da cadura cea mare
scrish spune:
mai deea sa stii ca incep sa ma gandesc din ce in ce mai serios la varianta cu termosul noaptea, ca de multe ori in adormeala mea am impresia ca o sa pic lata pe scari cu tot cu bebe in brate. noi avem incalzitor de la avent, dar il tinem in bucatarie asa ca daca tin apa calda in termos e ok...incalzitorul mi se pare extrem de util cand il hranesti pe bebe cu biberonul, doar il pui acolo si stii ca in 3 minute e numai bun de baut...ce mai face fetita, cum e? s-a mai reglat cu mancarea?
Mami fericita de Luca Andrei